Binnenkort weer ‘inwisselplicht’ voor toeristen

194

PARAMARIBO, 1 okt – President Desi Bouterse diende gisteren de ontwerpbegroting in voor 2017 tijdens een buitengewone openbare vergadering. Bouterse heeft enkele maatregelen aangekondigd die de inkomsten van de Staat moeten verhogen. Een daarvan is de zogenaamde ‘inwisselplicht’ voor niet-ingezetenen. Op de luchthavens en grensposten zullen niet-ingezetenen verplicht gesteld worden om vastgestelde bedragen aan vreemde valuta in te wisselen.

In de praktijk betekent het dat toeristen uit bijvoorbeeld Nederland bij aankomst op de luchthaven van Suriname, direct een verplicht en vooraf vastgesteld bedrag, tegen een vooraf bepaalde koers aan euro’s moeten inwisselen voor Surinaams geld (SRD).

Bouterse heeft niet aangegeven wat de hoogte van het bedrag dat niet-ingezetenen verplicht zijn in te wisselen, zal zijn. De inwisselplicht is eerder in 1992 ingevoerd, maar later afgeschaft.


194 REACTIES

 1. Ik verwacht een forse daling van toeristen naar Suriname. Heel wat mensen kiezen nu al een andere bestemming ondanks de actie tarieven van de KLM en SLM naar Suriname. Jammer dat 1 persoon het hele land met valse beloftes naar de afgrond brengt.
  gemodereerd

 2. Mensen laat Su lekker barsten, er zijn genoeg mooie plekken op aarde waar het veel mooier en moderner is dan Su!!!! Wij hebben er niet om gevraagd dat bouta Su naar zn moer moest helpen!!!!


  Maak melding

 3. DE SURINEDS MOETEN NOU HET GELAG GAAN BETALEN VOOR HET WANBELEID VAN KUMAKOISI EN TRAWANTEN:

  CORRUPTIE CARIFESTA
  CORRUPTIE NASCHOOLSE OPVANG
  CORRUPTIE SEX SCHOOLBOEKEN
  HET INHUREN VAN DURE CONSULTANTS VOOR DIVERSE PROJECTEN TE WETEN: DE TREINEN VAN KUMA, HET WANICA ZIEKENHUIS ENZ ENZ.

  HET GOPIE GRONDSCHANDAAL
  DE LACKIN CASSAVE CASE

  HET RAMON CASE OP HET MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN DAT ZIJN WEERGA NIET KENT.

  MORO CORRUPTIE E KOME!!! MORO ELLENDE E GO KOME.

  En nu moeten wij Surineds DOKKEN VOOR KUMAKOISI`S WANBELEID.

  IK WIL PRESIDENTE EL VENE TERUG!! WEG MET KUMA!!!


  Maak melding

 4. Na de staatskas leeggeplunderd te hebben, zal er nu ook van de toeristen gestolen worden. Je moet stelen waar er geld zit namelijk.

  Rovers stelen ook van toeristen, waarom de regering niet dan??? Het komt op hetzelfde neer.


  Maak melding

 5. ik heb een boeking gedaan voor December , als het inwisselplicht in gaat wil ik mijn reis annuleren ,ik weet niet of het mogelijk is ? wij gaan met 5 Personen .

  ik ga KLM vragen of ik mijn geld terug krijgt .


  Maak melding

 6. Kondremangs,
  DiDiBri liegt alsof het geschreven staat……de inwisselplicht is ingevoerd in de jaren 80 onder zijn moorddadig regiem(na de decembermoorden)…men was verplicht 500 NF in te wisselen op Zanderij………dus NIET in 1992 zoals de devil himself heeft aangegeven……..
  Ik heb al vaker aangegeven, dat wantoestanden van de jaren 80 opnieuw aanbreken voor het poti volk….maar ja; ze leren het niet……..de jeugd zal meemaken wat wij hebben meegemaakt onder diDiBri en co in de jaren 80.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Binnenkort wederom de inwisselplicht voor niet ingezeten die Suriname willen bezoeken . De Surinamer die op reis gaat heeft geen andere keus zijn of haar ticket in vreemde valuata te betalen.De srd.is dus minderwaardig en deze maatregelen dragen zeker niet bij in het vertrouwen in de surinaamse munt.


  Maak melding

 8. Dit is de doodsteek voor het toerisme.
  Er worden meer drempels opgeworpen voor toeristen terwijl ze juist moeten investeren in toerisme en door scholing zorgen voor een hogere kwaliteit want nu is het triest gesteld met de kwaliteit van de reizen naar het binnenland en de veel te dure hotels in Paramaribo.

  Deze maatregel leidt op den duur juist tot minder inkomensten voor de overheid.


  Maak melding

 9. Een volk krijgt de regering die het verdient..Dit geldt vooral voor de mensen die nog voor nog vijf wilden gaan..Bouterse heeft ruim 36 jaar anderen ervan beschuldigd dat zij met het buitenland colaboreren..Hij gaat de geschiedenis un als de president die Suriname en de Surinamers uit eigen lijfsbehoud heeft verkocht aan de buitenlanders..het is een trieste en beangstige vertoning om een vermoedelijke oliesheik en andere buitenlanders op tv te zien praten over hun rol in de ontwikkeling van ons geliefd Suriname..De inwisselplicht zal er toe leiden dat er minder toeristen naar Suriname zullen gaan..De Surinaamse diaspora zal hun reis naar Suriname selectief plannen…en terecht!!!
  Ik zou die moordenaar/drugshandelaar/volksvijand no 1 een keer willen vragen hoe hij denkt de geschiedenis in te zullen gaan…


  Maak melding

 10. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

 11. Als een geweldadige crimineel je verplicht om je waardevaste deviezen in te wisselen tegen waardeloos nep Monopoly geld, is dat gewoon een ordinaire vorm van diefstal.


  Maak melding

 12. Ook buitenlandse studenten ( de STAGIARES ) zullen door de PAARSE SCHIJTLUIS en KORSAKOV PATINT ,Desiderius, FINANCIEEL aan hun lurven worden gepakt en direkt FINANCIEEL worden uitgekleed !!!!

  De instelling van een ” mini VISUMPLICHT ” voor tijdelijk verblijf van BUITENLANDSE STUDENTEN en bemanning van lucht- en zeevervoer, zal eveneens gentroduceerd worden.

  Bron: Starnieuws

  ALLES PLAT / BOUTA GO HOOOOOOOOMMMMMMEEE !!!!

  Hlsningar ! CHAVZ


  Maak melding

 13. Jammer, ik was van plan om in de decembermaand naar Suriname te komen, ik kom om de 2 jaar, maar dat wordt nu Frans Gyuana, (ben ik ook nog in Europa) en kan overvaren naar Suriname als ik dat wil, zonder deze verkapte geldklopperij.
  Deze meneer denkt bijdehand te zijn maar dan heeft hij ons toch onderschat.


  Maak melding

 14. vrij brief voor de rovers
  toeristen, studenten zullen beroofd worden met al dat cash
  pinnen is uit gevonden om niet beroofd te worden
  dan moet ik voor bouta zijn tollie kop gevaar gaan lopen
  jonge, fuck off


  Maak melding

 15. Is deze aktie voor toeristen aantrekkelijk. Wie is bereid zomaar geld uit tegeven aan deze vorm van corruptie. De corruptelingen benken steeds meer andere mogelijkheden om nog meer op te strijken. Waar gaan al de gelden van de visa’ in het buitenland naar toe?? Ook het personeel van deze posten worden niet altijd optijd uitbetaald, Wat doet Naarendorp nog in Parijs????Parijs gateway to Europe is het oit an de grond gekomen?? de corruptie zal blijven en welig tieren


  Maak melding

 16. @ Isabelle

  Zelfs bij de grens met Frans Guyana komt er een inwisselpost en zal jij met Valuta over de brug moeten komen.
  Dus als je ” SUBAI ” binnen wilt treden ontkom je NIET aan die PAARSE GELDKLOPPERIJ !!!!

  Hlsningar ! CHAVZ


  Maak melding

 17. Wanneer gaat de meerderheid eindelijk beseffen dat deze coupplegende sergeant nooit iets goeds voor Suriname in petto had en/of heeft. Het zou van pure bekrompen naieviteit getuigen als er gehoor wordt gegeven aan deze aangekondigde inwisselplicht. Vooral als men bedenkt dat deze volksmisleider tweespalt heeft veroorzaakt tussen Surinamers en SuriNeds. Hij heeft van zijn terechte drugsveroordeling een nationale zaak gemaakt. Er moet hoe danook worden ingegrepen om een eind te maken aan deze vreselijke vent incl. de regering, coalitie, adviseurs en omringende veiligheidsmensen.


  Maak melding

 18. Als dat geld goed te recht komt dan helemaal geen probleem in Holland incasseren en buiten ze ook hun onderdanen laten we eerlijk zijn mensen het is nu toch ons eigen land dus bouta als jullie dit geld stelen volgende leven zeker staat vast dat je als een awarie terug kom dus me verzoek you


  Maak melding

 19. Deze awarie denkt dat Nedsuri de gelaag moeten betalen
  Voor mij vakantie in su. Verlopig niet meer.
  Er zijn heelveel prachtige plaatsen op dit aardbol,dan naar su te gaan en beroofd te worden.

  Tjee


  Maak melding

 20. geld verplicht wisselen is niet meer van deze tijd..

  waarom zou je als suriname sponsor verplicht worden gesteld om vooraf aan de moordenaar je zuur verdiende geld in te wisselen..,

  de mensen sturen elke maand al grote dozen met alles en ook alles naar sme voor de levens onderhoud,,

  moet ook daarvoor straks gaan betalen..

  , terwijl wetende dat jij als kort verblijf ex land genoot voor korte tijd terug komt in je geboorte land het land helpt met wat inkomsten binnen te halen..

  er komen gemiddeld 150 000 suri/neds in het land, zou je dan deze mensen moeten verplichten om hun geld in te wisselen..

  lijkt mij niet..

  het komt nergens in de wereld voor dat je verplicht je geld moet wisselen..

  dit kan niet..


  Maak melding

 21. Toerisme zal verder paars afglijden in het paarse dal der verdoemden. Soso ka ndp lijdsman en roverheid e tja na kondre, met dank aan al die oerdomme paarse paria’s, hahahaha


  Maak melding

 22. Heel goed plan van Bouterse….! Wisselen niet op de luchthaven maar bij de bank. Dan een bewijs laten zien bij vertrek. Wie die niet heeft kan dan niet vertrekken. Super idee.


  Maak melding

 23. KNETTERGEK deze maatregel. Er komt dan op Zanderij een “Bouta-koers” van 1 : 3.

  Toeristen zullen massaal afhaken door deze flessentrekkerij om een corrupt en misdadig regime in het zadel te houden.

  Doodsteek voor het toch al zieltogende toerisme in Suriname.


  Maak melding

 24. Hiermee helpt Bouterse direct de SLM om zeep….

  Er is geen enkele Europeaan die zich laat verplichten zijn dure valuta VERPLICHT om te wisselen.


  Maak melding

 25. Volgens Paarse Heks Simons is deze crisis ‘een gouden ans voor Suriname

  “Parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons ziet in de huidige crisisperiode een gouden kans voor Suriname. Zij gelooft dat de regering, het parlement, maar ook de samenleving een belangrijke les moeten leren uit de situatie. Dit zei Simons vrijdag tijdens de NDP-bijeenkomst in Ocer. De crisis is volgens haar namelijk medeveroorzaakt doordat regeringen belangrijke wetgeving niet hebben doorgevoerd.

  Mag ik een kotszakje….?


  Maak melding

 26. Hier zitten toeristen echt op te wachten. Goed voor het land zon kortzichtige maatregel. Misschien blijven er nu nog meer toeristen weg. Dan hoeft er ook nergens gewisseld te worden. Hoe dom kun je zijn.


  Maak melding

 27. Op grondbezit belasting heffen. huurgrond of eigendomgrond. Dit zal gronddiefstal ook ontmoedigen.

  De oppervlakte van Su is 163.821 km² (163.821.000.000 m2) waarvan de meeste al bezet is, door dieven. Als er grondbelasting zou komen zou dit ook honderden miljoenen per jaar opleveren.


  Maak melding

 28. Allemaal geklag en gehuil op de site !!
  Maar niemand durft of wil Bouta verjagen !!
  Ik zelf ben niet in staat daartoe, eerlijkheidshalve moet k dit bekennen !!
  Als de vakbondsleiders ons zelf in de steek laten, hoe moeten wij dan de zaken alleen aanpakken??
  Zoals vele ouderen weet ik niet meer hoe en wat we moeten doen omverlost te zijn van dit “duivelse gebroed”
  Misschien kan “Carl” de Judas hem verdrijven met een duivelse spreuk !!
  Trouwens, Bouta wordt volledig ondersteund door Lonnie en de Redi-Moesoes van BEP, zoals hun voorouders dat deden in de koloniale tijd, tijdens de slavernij !1
  Mede dank zij deze Redi Moesoes kan niemand Bouta verjagen !!


  Maak melding

 29. In 2017 invoeren en vlak voor de verkiezing van 2020 afschaffen om de electoraat voor zich te krijgen, ik dacht het niet. Als het volk toch voor hem kiest in 2020, is dat grofweg een marginale of kardinale belediging voor de totale surinaamse natie in haar algemeenheid.
  Zelf respect van ieder individu is zeker nog altijd.😠 Zoek!!! Dit soort scenario moet het volk extra in de gaten houden.


  Maak melding

 30. Dit was te verwachten!! want deze hond heeft geen ander visie!! Hij moet proberen ook de direktuar van zijn vrouw te verkopen en het liefst aan Simons!!

  Ik roep een ieder op!! VERMIJD SURINAME!!! ER ZIJN VEEL MEER ANDERE LANDEN DAT BETER IS DAN SURINAME!!!!

  NO GO NA SRANANG MORO! DA UNG SA SI SA EY PSA NANGA A KONDERE!!!!


  Maak melding

 31. @beidi
  je hebt gelijk van mij, absoluut. .i.p.v. dat wij als niet ingezetenen naar su gaan, komen de ingezetenen naar Nederland. Dann…mogen we wel hopen dat schiphol geen actie gaat invoeren door b.v. surinamers op schiphol te chargen.
  Wat bouterse doet is super discriminatie, dat heet tegenwoordig polarisatie. Dank je wel!?


  Maak melding

 32. Dan maar naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Venetië zonder KLM of SLM maar met de auto. Is vele malen goedkoper dan Suriname.

  Hij mag de valuta van de andere toeristen in zijn ….. stoppen!!!


  Maak melding

 33. @ Hermien,

  DE KUMA LOVERS HEBBEN 1 DING MET ELKAAR GEMEEN EN DAT IS STUPIDY: JULLIE BLINKEN UIT IN DOMHEID. JIJ BENT ZEKER DE VRIENDIN VAN DAMSCO OF BOUTIST. JULLIE ZIJN OLIEDOM.


  Maak melding

 34. Ik ga zeker mee met het idee van Boutist om de toeristen bij vertrek te laten aantonen dat ze aan hun inwisselingsplicht hebben voldaan.
  Met uitzondering van aantoonbare situaties waarbij men zo’n bewijs kwijt is geraakt (bv diefstal, roof etc. etc.).

  Hiermede haalt de regering ook de wind uit de zeilen van de cambio’s, want die jongens romen alle valuta af van de toeristen om er politiek mee te bedrijven.

  Dit is een goed voorstel van de president en een hele goede insteek van (meneer of mevrouw) Boutist, want de staat Suriname zal zeker profijt hebben van zo’n suggestie of plan.

  En wie dan niet meer naar Suriname wil afreizen, God speed for you, and stay far away from Suriname !

  Al die patjakkers die roepen om dan maar nooit meer naar Su te gaan staan straks, als het beter gaat in het land, op de voorste rij te dringen op JAP om het land in te mogen komen.

  Wat een stel sukkels en oelewappers zeg, al die anti Surinamers !!!


  Maak melding

 35. Het is intussen algemeen bekend dat Bouterse als een idioot van de ene op de andere dag met ‘briljante’ ideeën op de proppen komt, om ze direct daarna weer in te trekken. Als de meerderheid van de toeristen, de SLM en de reisbureaus gaan klagen, komt Bouterse ook op dit ‘briljante’ voornemen terug.


  Maak melding

 36. ook hier een reis gepland volgend jaar in de zomervakantie, die wellicht niet door zal gaan in geval er een inwisselplicht komt. nee. ik ga die troep van bouterse niet opruimen. inwisselplicht mijn mars e pein.


  Maak melding

 37. Bij wisselplicht gewoon je reis annuleren. Dit is toch absurd, zelf een rotzooi van maken niet willen luisteren en nu iedereen in meeslepen…. is dit democratie????


  Maak melding

 38. Ik woon tussen de javanen. En de mensen hier zullen de surieneds en de overige toeristen missen. Want die gaan liever naar java en bali waar alles mooi en goedkoop is.De warungs in mijn buurt krijgen straks het heel moeilijk door het wegblijven van buitenlandse toeristen. En warungsondernemers gaan zeker verhuizen via antillen naar Nederland. Want deze mensen zijn overal welkom. Ik ben benieuwe.


  Maak melding

 39. Dit voorstel komt uit mij koker. Binnenkort volgen nog veel meer andere voorstellen die ik bedacht heb. Paps heeft veel lovende woorden over voor mijn superbrein.


  Maak melding

 40. Ik hoop dat de toeristen bureaus en toerleiders ddb tot andere gedachten brengt voordat ze werkloos worden.

  DNA npders moeten ook hun mond gebruiken en protest tekenen voor dit beleid. De Surineds hebben hun familie minder te geven.


  Maak melding

 41. Het wordt steeds duurder om naar Suriname te gaan. Nu ze die toeristenvisum hebben moeten beperken tot 30 euro, gaan ze het linksom of rechtsom toch in rekening brengen.
  De vraag is welk bedrag je moet gaan wisselen en tegen welke koers.
  Straks zullen mensen alleen nog voor familiebezoek daar naar toe gaan. En dat ook nog eens minder frequent.


  Maak melding

 42. Peggy je verdient een salaris verhoging met zo’n brein.Voor jou geluk hoeft je vader in deze niemand om akkoord te vragen sins Suriname van hem is.Hij hoeft slechts een telefoontje te plegen aan de loonadministratie en jij hoeft maar te zeggen hoeveel nullen je erbij wilt.Wat is de wereld toch goed he..de wind waait jullie gewoon tegemoet.By the way er zijn weer nieuwe Gucci tassen uit.Ga maar lekker shoppen dame…ALLES HEEFT ZIJN TIJD ONDER DE ZON!!


  Maak melding

 43. We siki dja ina kondre! Een ieder weet het allemaal beter tot dat jij op die stoel ga zitten… echt! Zo gaan we Su niet vooruit helpen. Echt we siki dja in a kondre jere. Alleen maar domme domme uitspraken, en ongegrond.


  Maak melding

 44. Heel goed idee om de wisselplicht in te voeren.
  Zo komt er geld in kas en zorgt voor banen op zanderij.
  Een ieder die kritiek heeft mag wegblijven.
  Wij weten dat surineds alleen klagen en een grote mond hebben maar blijven komen.
  Wanneer er eenheid heerst binnen de surineds dat ze het land vermijden dan zullen wij de inwisseling plicht vaarwel zeggen.
  Kijken als er eenheid is binnen de groep toeristen.
  Een ieder moet 200 euro verplicht inwisselen.
  Eigenlijk moet voor Surinamers met een Surinaams paspoort het zelfde gelden.
  Een ieder moet tenminste 1000 euro kunnen aantonen om een maand te blijven.


  Maak melding

 45. @Sandra Castelen :

  SMA no siki ini a kondre, a LEIDING Siki !

  Deng Law Mang e druk 3 MILJARD ONGEDEKTE SRD, te deng lassi alla un Monni nanga alla un Gowtu !!!

  Deng 17866 Volkwoningen E KOME !

  A Sneltrein Parbo – Onverwacht E KOME !

  Maaarr… a FAILLISSEMENT FU KONDRE KON KEBA !!!!!

  NDP, KMOPO NANGA LAW, Pot Un MONNI BAKA !

  Productie no de , VALUTA NO E KOME !!

  PS : ALLA SMA NA SRANANG SAB MORO LEK DENG
  CORRUPTE FAILLIETMAKER FU A KONDRE !!!!!!

  SROTO DENG NDP-FUFURMANG SANG NJANG CARIFESTA NANGA NASCHOOLSE OPVANG MONNI !

  POT A RECHTSSTAAT BAKA, DANG SRANANG SA KONG NA FESI !!!!


  Maak melding

 46. @ Bigi dang dang

  Alla deng monni fu Sranang sang VERDAMP, NDP takki, 12 MILJARD, no tja no wan inkri wroko-presi ini Sranang !

  Dang monni sang den sem mang o teki na Zanderij fu deng turist o tja wroko-presi dji ZANDERIJ Sma ??????????????

  DANG NA YU, O GO REGEL DATTi !!!!

  PS : Srafteng psa o meneni langa, NDP wawan no sab dati !

  DAAROM DESI DOK dji deng CLAD-rapport !!!!!!


  Maak melding

 47. De DDR had ook een verplichte omwisselplicht. Als je als dagtourist van West-Berlijn naar Oost-Berlijn ging moest je per volwassene DM 25 om wisselen tegen OM 25, en voor kinderen de helft De koers was natuurlijk geen reële koers. Bij terugkomst moest al het overgebleven geld ingeleverd worden. Men moest ook bonnetjes overleggen. Er mocht geen Oostgeld de grens overkomen.

  Geld uitgeven doe je toch wel in Suriname als je daar met vakantie gaat. Alleen is de vraag hoeveel je genaaid wordt met de dan geldende koers op het vliegveld als je bij de douane staat.


  Maak melding

 48. Regels om de wet goed uit te voeren is geen probleem, wanneer bij vertrek verplicht een bepaald bedrag gewisseld moet zijn, zorgt iedereen er voor dat iedereen in srd wil betalen, ook de vakantiehuizen en hotels, waardoor deze ook belasting moeten afdragen


  Maak melding

 49. 90% gaat naar bouta en zijn roverheid, al die oerdomme paarse stommelingen krijgen neks. Wahahahaha het roven olv baas en co gaat gewoon door, megaschuld of niet, geld is nooit genoeg voor deze boeven.


  Maak melding

 50. Ik heb vrijdag me reis voor dec. 6weken geannuleerd, kom normaal 2x per jaar. Ik ben een beetje klaar met het land.
  Burgers lopen alleen maar te bla, bla, bla dat het zo slecht met ze gaat, zijn verdomme te belazerd om van hun luie gat te gaan en er wat aan te doen. Ik ben ook geschrokken hoeveel steun Bouta nog onder de bevolking heeft. Het gaat u goed Surinamers.


  Maak melding

 51. Het bedrag dat gewisseld word op Zanderij ,de EUROS gaan naar de NDP beleid medewerkers .

  Die EUROS gaan niet naar de Centrale Bank van Suriname
  maar naar Hoefdraad thuis en vrienden ze hebben de SRD Thuis bewaard .

  Deze zet had Wijdenbosh regering ook gedaan in het verleden .
  Tijdens wijdenbosh regering moest een toerist 500 of 1000 Nederlandse Gulden

  De Regering van NDP denk nog na om de hoogte van het bedrag te bepalen .

  Het bedrag gaat geen 50 EURO Laat een ieder rekening houden vooral Ouderen en Familie met kinderen .

  Op zanderij heb je geen pin automaat je moet dan in de tweede rij gaan staan om kontant te wisselen allemaal tijd verlies op de Luchthaven .

  Het zou eerlijk over komen als de Regering het bedrag via De Centrale Bank van Suriname laat Wisselen .

  Wij als toeristen kunnen het bedrag dan over maken en
  het bewijs mee nemen naar Suriname
  Maak maar de Bank Rekening van Centrale Bank Bekend

  Wij willen geen Bank Rekening van tussen Banken alleen de Staat Bank dus Centrale bank wij werken met bank pas .

  Geen bank Rekening van Abraham Grijzen ,Graanoost Doehki en nog vele anderen van NDP .

  NDP Regering denk maar goed na jullie hebben nu 26 zetels het geld van Centrale Bank is in 6 jaren op gemaakt door NDP Regering en nu moeten Toeristen weer lastig gevallen worden op Zanderij .

  Wij van Oppositie in de DNA en er buiten zullen Protesteren tegen dit SMOESTJES Beleid van de NDP Kunstenaars

  Voor alle bezoekers of voor Nederlanders alleen word nog gekeken door de Stabiele regering van NDP .

  Men neemt de mantelzorg bedrag van je familie zo in beslag ,dat je aan vrienden of ouderen kon geven in Suriname om wat te betalen of ETEN te kopen .


  Maak melding

 52. zovelel reacties, van wie? Surinamers die ingezetenen ziojn of niet. Demeerderheid van jullie zijn een part van het niet opbouwen van jullie eigen land{Suriname} De vorige president had dat afgeschat, waardoor zovele chinezen gebruik van hebben gemaakt. De hoogsdte en grootste winkels zijn van chinezen.En als er geen stop er aan word gedaan, dan wordt Suriname over ramp met chinezen, want shung fa fui kong gaat ze ook helpen om in Suriname te komen, zonder een toeristen koers. STOP FIGHTING AGAINST YOUR COUNTRY. TENZIJ JE OOK HET BESTE VOOR JE GEBOORTE LAND WILT. OVERAL IN DE WERELD WAAR JE OOK MAG LANDEN, moet je toeristen koers betalen, en waarom niet in Suriname? De niet ingezetenen, maar Surinamers geboren zijn willen in terug komen om te doen wat ze willen. maakt niet uit als je man of vrouw bent, arm of rijk. Deze wet moest niet afgeschat worden, en als het morgen weer aangeschaft wordt, sorry mie brada nanga sisa sang na ptata mand nanga ptata uma. ook deng Amercan brada nanga sisa. Suriname is geen free disney world, maar wel grooter dan disney world. President, aub, breng uwv wet in, en heb geen mede lijfen met de niet ingezeten. Ze praten allerlij maars over hun eigen geboorte land, maar nemen een ander nationaliteit aan. Dan betaal om in je eigen land weer te komen genieten. Jullie Geboren Surinamers zijn:dom, gek, en ziek. Met andere woorden: Jullie zijn ook als land verkopers/ verraders. Blijf en sterf waar je bent, want we doen goed zonder jouw, aub. mijn eigen woorden aan jullie is: yu na lagie sranang mang.


  Maak melding

 53. De Nederlandse regering zal het moeten opnemen voor de Surineds.Ik hoop dat als de inwisselplicht de Surineds treffen,een eis bij visumaanvraag voor Surinamers zij fysiek
  een bepaald bedrag in € moeten kunnen aantonen op Schiphol
  , ondanks garantstelling van een of ander familielid.

  Na wan sari


  Maak melding

 54. Brazilianen (velen illegaal die kwikvervuilend bezig zijn zonder betalen van belasting) en Chinezen (niet geintegreerd) zijn vanaf 1996 Suriname binnengehaald veelal met steekpenningen bij Vreemdelingendienst. In de jaren 80 was er een dozenimport van goederen en vele financiele transacties gedurende een langere periode. Totale waarde hiervan loopt in tientallen miljoenen.

  Anno 2016 wil de meervoudige cokamoordenaar voor de 2e keer wisselplicht van alle niet-ingezetenen?

  Neen, geen enkele euro voor deze waardeloze regering!!!!!


  Maak melding

 55. Ik heb mijn beslissing allang genomen voorlopig geen Suriname ben naar Spanje geweest in augustus en het was fantastisch.
  Ik wilde eigenlijk niet meer terug komen ik wilde daar een huis kopen en niet meer terug komen naar Nederland.
  Deze regering krijgt geen cent van mij allemaal dieven.
  Maar goed hij moest een kans krijgen volgens velen en hij heeft een kans gekregen voor nog 5 dus kies ding mooiiiii.
  Er is ook een reden waarom ik niet naar Su op vakantie gaat straks word ik ook beroofd want je ben je leven niet zeker, is behoorlijk onveilig.
  Vooral die bosland creolen ze vermoorden je.


  Maak melding

 56. Hy is president hy mag dt bepaln.steeds wannr pres wat zeg lullen jullie
  Als rutte wat zeg zeggn jullie wat jullie mond is in jullie kont.wat rutte zeg dt is wet
  Wat pres zeg altyd kritiek


  Maak melding

 57. volgend jaar ga ik naar Engeland of Zweden of Thailand geen Su. voorlopig pas als deze regering is verdwenen en alles is weer stabiel zal ik erover na denken om misschien weer te gaan kijken hoe het gaat maar nu no way.


  Maak melding

 58. hermien jij moet je grote smoel dicht houden ik bepaal zelf waar ik naar toe gaat en ik raad alle collega’s en iedereen die ik ken af om naar Su. toe te gaan want is behoorlijk onveilig


  Maak melding

 59. Surinamers die buiten Suriname wonen en werken hebben een juiste keuze gemaakt naar landen waar goed bestuur en goede ontwikkeling is, waar vrijheid en educatie realiteit is.
  Het zou daarom een goede beslissing zijn om Suriname niet meer te bezoeken. Stop met hulp geven stop Suriprofs met projecten stop met sturen van goederen stop met geld inzamelen. Na het leegroven van alle middelen is hun “beleid” nu gericht op overal leningen sluiten als dekmantel na pure verkwisting en diefstal.
  De 2x gekozen moordpres is wat de ingezetenen dolgraag hebben geeist. Reizen naar Suriname is geldverspillen ivm de vele criminelen als bestuurders en de vele straatrovers een riskante trip.


  Maak melding

 60. president, is the right thing to do for Surinam. lughthavens en grensen moeten beveiligd worden. meer geld, meer werk, and more power to Surinam.En ook al ben je een music artist, moet je toeristen koers betalen, damaru en alle anderen. if yu ne lespeki yu kunbatei presi, yu ne lespi yu srefie. pay up or…………..president , do the right thing, let them pay to visit sweet Su. Persoonlijk ben ik 100% eens met deze plan, en zet dit zo snel mogelijk in werk, en ook in jullie grondwet. Want als een ander president mag aan komen, dan willen ze het weer afschaven. no no no no .Suriname is in paradijs, waar wie geniet er van? Degenedie vrij het land in komen, zonder toeristen koers te betalen. Als ze niet willen betalen, dan kunnen ze weg blijven. thank you president.


  Maak melding

 61. president, you did the right thing,cause i am a traveler, and i have to face the taxes{belastingen} everywhere i land. Suriname is zo aantrekkelijk, voor buitenlanders, maar nu moeten ze ook gaan betalen, ex-surinamer, of niet. Als je dit leest, en niet eens met me bent, dan ben je ook een paart van het vooruit streven van Suriname. Komentaar is welkom, en ik zal heel beleefd erop reageren. Jullie in Nederland, America, en waar ook je mag bevinden, God bless you, and God bless Suriname too.Oost west, thuis best. We overleven zonder jullie aanwezigheid. En het gaat. Als jouw reactie negatief gaat zijn om de toeristen koers wisseling, denk even na. Power to the Suriname people.


  Maak melding

 62. @ Hermien

  Rutte zegt alleen maar de dingen die een meerderheid in de 2de en 1ste kamer gaan krijgen. In het parlement maakt maken mensen met geheel tegen gestelde denkrichtingen afspraken wat zij denken dat goed is voor het land..

  Bouterse heeft geen idee wat er gebeurd. hij laat door eigen belangen gedreven virendjes zoals Sardjoe, van der San, Boerenveeb, Jozefzoon, Abrahams, Graanoost, Linger, Gopi etc. het beleid bepalen en de regering en de DNA stemmen zonder kritiek voor.
  Het ergste is dat de President in de DNA andere dingen vertelt dan in OCER.

  De President heeft nu zelfs in OCER gezegd dat de NDP weer opgebouwd moet worden. Dat is het domste wat een politiek leider kan zeggen aangezien hij feitelijk aan iedereen verteld heeft dat de NDP niet meer bestaat.


  Maak melding

 63. @Roy,
  Heel goed verwoord.
  Waar zijn de nietsnutters zoals.
  Bigi Sma,Esmeralda en Oom Bert.
  Wel deze zombies mogen wegblijven.
  Ze zijn lafaards en praten alles slecht van hun president.
  Hebben geen medelijden met hun familie en vrienden.
  Gelukkig hebben families hun de wacht toe gezegd.
  Deze profiteurs vallen familie lastig voor verblijf en logies.
  Zijn zo gierig dat ze niet een appartement willen huren.
  Uilskuiken zijn het en ordinaire Ratten.
  Oom Bert is gevlucht uit Suriname dus die mag zijn poten niet meer in Suriname zetten.
  En Esmerald weet dat de controle bij de douane nu steekproefsgewijs is.


  Maak melding

 64. Bouterse is de Rattenvanger van Hamelen ( Paramaribo).

  Hij speelt een leuk deuntje en al die Paarse Kakkerlakken volgen hem het ravijn in.


  Maak melding

 65. Roy
  president, you did the right thing,cause i am a traveler, and i have to face the taxes{belastingen} everywhere i land. Suriname is zo aantrekkelijk, voor buitenlanders, maar nu moeten ze ook gaan betalen,

  Ok Paarse Kakkerlak Roy,

  Noem eens 3 landen in de wereld waar je als toerist € 30 voor een visum moet betalen en je dure valuta in verplichtwaardeloze srd’s moet omruilen/.

  Jij bent nog nooit verder geweest dat 4de Rijweg.

  En leg ook eens uit waarom Suriname dan zo aantrekkelijk is voor toeristen.

  Voor € 550 euro zit een Nederlander in Aruba: ticket en hotel en geen gezeik over visumkosten en verplicht je geld omwisselen.

  Vergelijk ook eens de ontvangst door douane op Arubu en op Zanderij en je zult begrijpen dat toeristen vanaf nu Suriname massaal zullen mijden.

  Dan ook nog een zielig toertje naar het binnenland van minimaal € 400 pp. Voor dat zelfde geld zit een Europese toerist 12 dagen in Thailand all inclusieve in 5 sterrenresort.


  Maak melding

 66. HERINTRODUCTIE INWISSELPLICHT, STROP VOOR HET TOERISME

  De opnieuw geïntroduceerde inwisselplicht op de internationale luchthaven en bij de grensposten zal onherroepelijk zijn weerslag hebben op het toerisme naar Suriname.

  Eerder dit jaar werd de toerismebranche al opgeschrikt met een belachelijke verhoging van de toeristenkaart. Die maatregel werd, na protest uit binnen- en buitenland, binnen enkele weken teruggedraaid.

  Hoewel de hoogte van het verplicht in te wisselen bedrag nog niet bekend is, zal deze maatregel een zoveelste drempel opwerpen voor degenen die overwegen om ons land te bezoeken. Het gaat in deze niet zozeer om de hoogte van het bedrag maar om het feit dat er alweer aan een extra formaliteit voldaan moet worden; eentje waarbij bezoekers verplicht worden een deel van hun handgeld tegen een door de staat vastgestelde koers in te wisselen. Dat deze regeling toeristen zal afschrikken en ertoe zal leiden dat het aantal internationale bezoekers op termijn zal afnemen, dient goed in acht te worden genomen.

  Het toerisme in Suriname kent immers al genoeg barrières. Dure tickets, prijzige trips naar het binnenland en een gebrekkige kwaliteit van dienstverlening zijn enkele issues waar wij als toerismebestemming al jaren mee sukkelen. Om de groei in het aantal toeristen te bevorderen, zijn niet alleen strategische marketing- en promotie activiteiten van belang; ook het zoveel mogelijk elimineren van drempels behoort tot een weldoordacht en efficiënt beleid van een bestemming. Het creëren van elke mogelijke drempel staat haaks op het voornemen om de sector in ons land tot ontwikkeling te brengen.

  UNITEDTRAVEL | MARTIN PANDAY

  Maar RobG zal dit weer een meesterzet van Bouterse vinden.

  I


  Maak melding

 67. Bouta = back tot the 90…

  Uit NRC handelsblad van 18 september 1992

  Suriname voert wisselplicht in

  Niet-ingezetenen moeten bij aankomst op de luchthaven van Paramaribo driehonderd Nederlandse guldens of de tegenwaarde ervan in andere harde valuta inwisselen. De Surinaamse regering heeft hiervoor een koers van één Nederlandse op zes Surinaamse guldens vastgesteld.

  De maatregel is bedoeld om meer buitenlandse deviezen het land binnen te krijgen. De koers van één op zes geldt ook voor vliegbiljetten op het traject Paramaribo-Amsterdam.

  Passagiers op deze route moeten een kwart van de ticket-kosten van de SLM en de KLM in de toeristenklasse tegen de “wisselplichtkoers’ of in harde valuta betalen. De opbrengsten zijn bestemd voor aflossing van de buitenlandse schulden van de SLM.

  De geschiedenis herhaalt zich 25 jaar later, en weer onder de Paarse Roversbende


  Maak melding

 68. Dom dom dom

  Waarom reageren velen om Suriname te vermijden, denkt eens na ik ga voor mijn zieke ouders alleen daar meer niet dus mensen hou rekening mee dat sommige niet voor vakantie kiezen maar puur voor families kiezen of zieke ouders
  Heb respect, vind ook niet fijn wat nu in Suriname gebeurt maar helaas mijn ouders wonen eenmaal daar!!!


  Maak melding

 69. @Nisa, de Surinamers die het hardst schreeuwen om dit land te mijden zijn juist diegene die het land frequent bezoeken.

  Het zijn gewoon een stel opruiers die lekker anoniem blijven en de meest afgrijselijke uitspraken doen over deze president en het land.

  Maar goed, de president is ook nog vergeten een belangrijk verdienmodel voor het land op te noemen.
  Een toeristenbelasting heffing voor iedere niet ingezetene zou ook haar intrede mogen doen.

  Een heffing van € 2,– of US$ 2,50 op elke toerist of niet ingezetene die het land binnenkomt zou zeker ook soelaas bieden om extra valuta voor de staatskas te genereren.


  Maak melding

 70. Lees de ongelofelijk onzin die Paarse Kakkerlak Milton uitkraait.

  Bouterse en zijn Paarse Roversbende hebben in 6 jaar tijd Suriname volledig naar de kloten geholpen.

  En nog blijf hij zijn Paarse leider verdedigen. Het is eigenlijk te zielig voor woorden/


  Maak melding

 71. =Die boutisten hebben niet door dat Bouterse in herhaling is getreden tijdens zijn jaarrede. Alles wat hij vertelt heeft om te gaan doen was al zo, maar omdat er een grote achterstand aan betaling is zijn al deze plannen toen in water gevallen.
  Nu misleid hij weer het volk met salaris verhoging. 2016 zou het toch weer beter gaan??????Waar zijn al die deskundigen nu???

  Zie maar het bouwen van huizen door de chinezen
  Zanderij zou ook uitgebreid worden.

  De gevangen krijgen ook geen voedsel meer van het bedrijf, omdat Bouterse niet weet wat betalen is.
  Zie ook Comb markt waar Bouterse een lening heeft genomen on de vorm van goederen die ook nooit betaald zijn.

  Als ik de berichten mag geloven heeft de VHP nooit mensen opgeroepen om te gaan staken, wel ondersteunt de VHP die actie groep. Lees hier wat Bouterse nu zegt in Ocer::::

  =Bouterse merkte op dat mensen het goed recht hebben om te staken. Ook de VHP heeft opgeroepen om te staken. “Ik zou zeggen, laat de VHP’ers staken. Het is in de grondwet, ze mogen. Ik weet niet wie allemaal nog meer oproept voor staken, maar als wij geloven in dit volk zal welke staking dan ook die onoprecht is, die niet in het belang is van dit land, welke staking dan ook die niet gestoeld is op een ontwikkeling voor Suriname, onze kinderen en kindskinderen, welke staking dan ook; het zal mislukken. Dus laat ze staken. U no go feti nanga den. Als zij een dag hebben gestaakt, brengen wij desnoods water en brood voor hen. Laat ze nog een keer staken.”

  Ik ga met nul centjes naar Suriname, omdat mijn geld niet naar deze rovers gaan van de NDP. Laten zij mij dan maar opsluiten. Een ieder die ik ken vertel ik om nu niet naar Suriname te gaan.


  Maak melding

 72. Deze man heeft stront in zijn kop!!

  wij komen deze maand naar SU en dat was het voor ons tot nooit meer ziens ik geef mijn €10.000 zakgeld voortaan wel op Aruba of Curacao uit!

  Veel succes met jullie gekozen president domme Surinamers


  Maak melding

 73. ALLES is volstrekt UIT DE KLAUWEN gelopen, door WANBELEID, DOMHEID, ONDESKUNDIGHEID en CORRUPTIE !

  De president bazelt en wil OVERHEIDSSALARISSEN VERHOGEN, IN PLAATS VAN DRASTISCH TE BEZUINIGEN !
  De afspraken met IMF zijn heel duidelijk, ZWAAR BEZUINIGEN OP OVERHEIDSUITGAVEN, oa op de kosten van het VEEL te grote ambtenarenapparaat, en meneer DDB WIL DEZE KOSTEN JUIST VERHOGEN !!!!

  Deze Amnestie- en Corruptie-ondersteunende president wil nu ook de TOERISTEN gaan RIPPEN, middels een WISSELPLICHT ! Hoe STOM kun je zijn, het toerisme moet juist worden GESTIMULEERD, wanneer je jouw economie en bedrijvigheid hebt VERNIETIGD !!!

  Desi, haal geld weg bij de boeven die ruim ZESHONDERD MILJOEN US dollars, hebben staan op Zwitserse bankrekeningen !
  Haal geld weg bij bedrijven en personen die BELASTINGEN ONTDUIKEN IN SRANANG, door CORRUPTIE en VRIENDJESPOLITIEK van JOUW PARTIJ !

  Herstel een ONAFHANKELIJK en STERK bemand OM, versterk de ACCOUNTANTSDIENST en laat een Onafhankelijke REKENKAMER haar werk doen !

  Zorg voor goede BEGROTINGSBEWAKING en CENTRALISEER BESILISSINGEN over OVERHEIDSUITGAVEN !

  Ga als de sodemieter de jaarafsluitingen van begrotingen van de afgelopen jaren in de DNA afhandelen !

  ZONDER JUISTE CIJFERS als uitgangspunt, kan geen GOED BELEID WORDEN GEMAAKT !!

  Indien je zulke maatregelen niet kunt treffen,
  GO NA HOSO, GWE, STRATIMANG FASSI W’É TAKi !!

  PS : Heb je de MEGA-ROVERS (veel NDP-KOP-STUKKEN) van staatsgelden bij CARIFESTA EN BIJ NASCHOOLSE OPVANG al laten ARRESTEREN ???????????????????


  Maak melding

 74. Door deze maatregel verhaald de overheid totale mismanagement van de economie op de diaspora. Dit is een maatregel van de Surinaamse overheid om het steeds uitstellen van de energieverhogingen te overbruggen. De Surinaamse overheid stelt ook met deze maatregel het rapport in Canada in het gelijk. Het land is volkomen onvriendelijk voor buitenlandse toeristen en voor haar behandeling van ’s lands eigen diaspora zijn er geen woorden meer voor.

  Suriname wijkt weer uit naar oude achterhaalde ideeen die de staat op de lange duur meer schade kunnen opleveren. Suriname dient het IMF programma door te voeren en niet steeds impopulaire maatregelen zoals energieverhogingen te traineren en uit te stellen.


  Maak melding

 75. @Nisa

  “helaas mijn ouders wonen eenmaal daar!!!”

  Tja dat begrijp ik, maar begrijpt u ook, dat daar NU EEN-MAAL ook de Massamoordenaars van Ons Volk, de Centrale Bankberovers, de staatscorruptelingen, de criminele politici, en de regeringen WONEN, die de BELANGEN van de STAAT SRANANG en van HAAR BEWONERS, COMPLEET NAAST ZICH NEERLEGGEN !

  Regeringen die het Volk LEEGRIPPEN en dat nu ook bij alle TOERISTEN en BEZOEKERS van het Land willen gaan toepassen, MOETEN OPLAZEREN !!

  PS : Kabinet president, dat NOG STEEDS niets presteert, kost volgend jaar weer meer ! Er is daar GEEN CENT BEZUINIGD ! INTEGENDEEL !!!!!!!!

  De president heeft,in een piepklein land als Sranang, slechts TWEE deskundige adviseurs nodig !!!!!!

  DESI wil NDP VERJONGEN, HIJ MOET de CORRUPTIEVE en op PERSOONLIJKE-BELANGEN-GERICHTE MENTALITEIT, BINNEN DE NDP, VERNIETIGEN !!!

  NOSO, NOOIT WAN SANNI E WORDE, FU NDP !!!


  Maak melding

 76. @Nisa
  Dom dom dom
  Waarom reageren velen om Suriname te vermijden, denkt eens na ik ga voor mijn zieke ouders alleen daar meer niet dus mensen hou rekening mee dat sommige niet voor vakantie kiezen maar puur voor families kiezen of zieke ouders
  Heb respect, vind ook niet fijn wat nu in Suriname gebeurt maar helaas mijn ouders wonen eenmaal daar!!!

  Niza,
  Waarom is dit dom?
  Ik vermijd Suriname wel, ondanks dat mijn schoonmoeder (94 jaar) hulpbehoevend is, en zal dit blijven doen omdat Suriname mij inderdaad niets te bieden heeft.
  Het geld van mijn ticket, tot 2014, voor 3 maanden geef ik dan extra uit aan de familie bovenop de kosten van iemand die dagelijks mijn schoonmoeder verzorgt van 8 tot 1 en de tuinman en de bewaking. Samen kost dit circa 700 euro per maand wat ik graag ophoest voor haar.
  Gelukkig verkeer ik in de omstandigheid om dit te kunnen betalen.


  Maak melding

 77. Ja in de periode van de verplichte wisselplicht zat ik in Suriname als een ware patriot denkende dat de huidige president toen Suriname zou kunnen zuiveren van alle corruptie etc.
  Zelfs geld naar het buitenland, ook een dienstreis, was maximaal US$ 200 ongeacht hoe lang je wegbleef, terwijl de regeringsleden en ministers geen beperkingen werden opgelegd.
  Ja die shit heb ik genomen tot 1987 toen zei ik “no mang dit is genoeg en ik vertrok” nu na al die jaren is het geen onbezonnen daad geweest om weer te vertrekken gezien mijn opleiding en financiële status van heden.
  Neen dit niet meer, desondanks draag ik Suriname een warm hart toe door financieel mijn familie te ondersteunen en niet voor zo een klein beetje.


  Maak melding

 78. Ik woon tussen de javanen en ik zie daar hoe de anansies in de warungs hun srd uitgeven. Ze hebben te veel waardelose srd en ze kunnen de overtollige srd niet inwisselen bij de arme bevolking en ook niet bij toeristen, want die gaan liever naar de chinees voor hogere koers. Maar je weet dat anansies slimme wezens zijn en ze hebben nu de poort van zanderij weer ontdenkt om hun waardeloze srd om te wisselen in Harde valuta tegen lagere koers die niet conform de markt is . En terugkopen van de vreemde valuta is niet mogelijk. En als je na je vakantie srd over hebt , mag je deze in de prullebak donderen. De overheid is voor de anansies een middel om hen snel en gemakkelijk zich te verrijken. ANANSIES ZIJN BLOEDZUIGERS . ZE HEBBEB BIJ DE SURIES HET AL LEEGGEZOGEN EN NU BIJ DE SUNED EN DE TOERISTEN. iK HEB STRAKS MEDELIJDEN MET DE WARUNGS ZONDER BUITENLANDSE KLANTEN.


  Maak melding

 79. Voorlopig ga ik niet meer naar Suriname. Ik weiger mijn zuur verdiende euro’s aan die luie en domme Paarse regeerders af te staan. Reden: ik heb mijn twijfels dat ze mijn euro’s in het belang van Suriname gaan gebruiken door mij op te lichten. Sorry, toeristenindustrie. Zodra de wisselplicht wordt opgeheven kom ik weer.


  Maak melding

 80. @milton,

  een toerist komt 100den, dan wel 1000den euro’s besteden.
  Nu blijft het gros weg en van het magere restantje wil jij $ 2,50 toeristen belasting eisen. Rekenen is duidelijk niet je sterkste eigenschap. Maar dat is niet je enige handicap, merk ik wel.


  Maak melding

 81. Diverse mensen vragen zich terecht af hoe het zal gaan in de praktijk.
  Hoeveel verplicht inwisselen ?
  Voor hoeveel dagen? Stel je blijft 5 maanden, en je spreekt af dat iemand geld ( via de off. weg ) voor je stuurt, zal dat mogen?Je loopt toch niet graag met al je cash bij je.
  Welke koers? Iedereen weet dat als je op vakantie gaat naar een valuta instabiel land je nooit al je geld in 1 keer moet inwisselen.
  Mag je met een creditcard je kredietwaardigheid aantonen.Het gaat in deze kwestie niet om je kredietwaardigheid maar om valuta inkomsten .Maar een creditcard wordt langs de off. weg vereffend.
  Wordt vooraf gecontroleerd ( op Schiphol) of je voldoende geld bij je hebt? Stel je bent op Zanderij en je hebt onvoldoende bij je, wat dan?Terugsturen of je koffers als onderpand? ( absurd)
  Mag je door een ingezeten voorzien worden als je zelf niet genoeg hebt om in te wisselen?Hoe toon je dat aan?
  Mag je elke valuta inwisselen? Accepteren ze mijn West African Franc?
  Dit waren een paar vragen die mij te binnen schieten.


  Maak melding

 82. Zojuist beluisterde ik de Radio en hij heeft de begroting van 2017 gepresenteerd!! Het hoort en ziet er rooskleurig uit!!!

  De Surinamers geloven er in!!! Ik lach wel hoor!!!

  Ik zeg wel, dat er geen varken op deze aarde is, die zegt dat mijn hok stinkt niet!!!

  Bouta moet volgens mij ook niet met de kinderen van de kleuterklas gaan struisvogel politiek praten!! Deze kinderen gaan dan op hem spugen!!!


  Maak melding

 83. Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvederden, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja..


  Maak melding

 84. Beste Gast x,

  Zoals gebruikelijk met deze Paarse Regering is dit plan niet uitgewerkt en niet beoordeeld op haalbaarheid.

  Wat als ik met 2 personen naar Suriname afreis, moet ik dan 2 x verplicht wisselen. En wat als ik met de SLM naar Belem vlieg en na 3 dagen weer terugkom. Moet ik dat opnieuw verplicht wisselen???

  Wee zo’n paniek plan bedacht door de seniele bejaarde adviseurs van Bouterse.


  Maak melding

 85. SO, baka tide, MI O WISSEL UN EURO NANGA UN DALLA POT INI MI SAKA,

  NA SO A DE , KONDRE NO DE NA TERI, SRANANSMA NO DE NA TERI,

  SOSO MI PRIVE-BELANG E TERI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PS : DANG FA DANG ???

  LEIDER DJI SANG, LEIDER DJI SUMA, LEIDER FU FAILLIET UNU, FU SKEER A PEOPLE ????????????????

  MORO BETRE UN WISSEL A LEIDER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 86. milton
  ” @Nisa, de Surinamers die het hardst schreeuwen om dit land te mijden zijn juist diegene………..”‘

  —————–

  Milton,
  u vergeet de budgetlimiet. Toeristenbelasting is prima, alleen de hoogte nog. De cost gaat voor de baet ofwel als de uitvoeringskosten hoger zijn dan de baten dan heeft het geen zin.
  Het budget van de toerist hoeft niet omhoog te gaan. De belasting gaat van zijn vakantiebudget af. Heb je 1000 te besteden en 25 gaat naar de staat dan besteed je 975 aan lokale producten en diensten.
  Die 25 belasting kan weer onproductief besteed worden door de staat, b.v. een onnuttig reisje naar Parijs.
  Gebruik je die 25 belasting bij de de touroperator of de taxi dan is dat nuttiger.


  Maak melding

 87. @Salamander, zolang er Surinamers in het buitenland wonen met familiebanden in Su zullen deze ’toeristen’ Suriname blijven bezoeken.
  Jou idee alsof er niemand meer één voet op de Surinaamse bodem zal zetten is achterhaald vrind !

  En als ik in de positie van deze president stond zou ik het volgende lanceren.
  Ik zou van de SLM een low budget carrier maken waarbij de ticketprijs zeer goedkoop wordt aangeboden, maar dat de passagiers apart (evt. aan boord) gaan betalen voor hun eten, drinken & bagage.

  President zet jou rekenmeesters aan het werk bij de SLM en drop de kale ticket prijs (incl belastingen) naar ca € 350,– en laat de mensen voor alle overige zaken separaat betalen.

  En dan zullen we zien wie er nou wel of niet naar Suriname zullen afreizen !

  Als dit een feit mocht zijn, ga ik 3 x voor een lang weekend en 1 x normale vakantie, per jaar, naar PBM !

  En reken maar hoeveel geld dit idee voor het land zou genereren !
  Dit is geen analyse en numerieke (hogere)wiskunde of kwantumfysica beste Salamander maar just ‘common sence economics’ !

  En of jij deze beheerst beste Salamander …… ? Daar wil ik absoluut geen waardeoordeel over geven, maar heb wel al een mening over jou geformuleerd.


  Maak melding

 88. Dus dit is de Peggytaks. Ze moeten 1000% importduty heffen op haar merkspullen uit Parijs. Maar ja, dat zal dan wel weer uit de staatskas betaald worden of gewavered worden.


  Maak melding

 89. DB moet zijn Rekemeesters inzetten lees ik hierboven ?????

  Deze DOMBO-REKENAARS hebben ons ZOJUIST FAILLIET GEMAAKT !!!

  MEK UN EDE WROKO !!!

  Met de NDP-CORRUPTELINGEN PLUS REKEN-MEESTERS, NEKS NO E WORDE FU A KONDRE !!!!!

  PS : De GROOTSTE NDP-rekenmeester GILMORE, heeft JUIST, RUIM EEN MILJARD US-DOLLARS, van ONZE MONETAIRE RESERVES, VERSPEELD BIJ DE CENTRALE BANK !! SOORTU REKENMEESTERS ????

  PLUS ALLA UN GOWTU LASSIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  UN NO ABI FU REKEN MORO, KONDRE SKEER !!!!!!!!


  Maak melding

 90. @milton

  jij hebt een identieke hersenkronkel als je drugsveroordeelde baas. Vandaar dat het land binnen 6 jaar in 1 lange glijvlucht het financieel / economische ravijn ingedondert is. En wat jouw mening over mij is, daar lig ik geen 10 seconden wakker van. Ik stel de feiten vast en jij droomt mee met je megalomane dictator die het land in een nachtmerrie heeft gestort.


  Maak melding

 91. milton
  ” @Salamander, z

  Als dit een feit mocht zijn, ga ik 3 x voor een lang weekend en 1 x normale vakantie, per jaar, naar PBM !

  En reken maar hoeveel geld dit idee voor het land zou genereren ! “‘
  ——————-
  Milton,
  ik denk dat u graag naar Sur. gaat en liefst zo vaak en goedkoop mogelijk. De vraag is of dat voor ( vele) andere mensen geldt en wat ze te besteden hebben.
  U wilt volume vergroting maar u moet ook denken aan omzetvergroting en kosten baten.
  10 dubbeltjes maken een euro maar 4 kwartjes ook.
  Bij welke heb je de grootste winst?
  We moeten niet steeds de fout maken door in andermans zakken te kijken en daarop veronderstellingen te maken of beslissingen te nemen.Wat u wenselijk acht of waar u denkt dat anderen zich zo opstellen of daarop zitten te wachten hoeft niet juist te zijn.
  En zo vaak blijkt dat goed bedoelde ideeën hierop stranden.
  Het gedrag van de massa is o zo onvoorspelbaar !.


  Maak melding

 92. en denkt @roy dat er nu meer of minder mensen naar suriname komen? let wel dat suriname het voor 85% moet hebben van de diaspora?

  Minder! Minder! Minder!

  dat is dan geregeld! Minder mensen naar Suriname.


  Maak melding

 93. @Henk molenaar2016, nog even wat bijval: als je naar curacao gaat,, dan vlieg je in de Dreamliner. deze komt niet, en zo te zien helemaal niet meer, voorlopig, naar suriname. het presidentje van het landje suriname prijst het land de wereld uit!


  Maak melding

 94. Mensen er staat in 2017,dus de mensen die in december 2016 er nog heen willen geen probleem,jullie kunnen toch lezen ?
  Waarom wachten we niet af hoe of wat we beginnen nu al onze zenuwen op hol te laten.
  En 100 gaan niet meer,maar 80 wel geloof me.


  Maak melding

 95. Oorzaken van deze ellende in SU:

  1. Diefstal en corruptie regering.

  2. Import buitenlands rotzooi 1x gebruiken daarna weggooien en produkten die ook lokaal kunnen geproduceerd worden. Onnodig te veel.

  3. Export van alle vreemde valuta naar het buitenland. Het hele MKB is in handen van China. O.a.China en sommige andere landen zuigt Suriname letterlijk helemaal leeg. Je kunt opbouwen wat je wil, maar het is letterlijk dweilen met de kraan open. Met een vergiet kun je geen water vangen.

  4. Tegenvallende inkomsten grondstoffen, ontbreken van backup.

  Nu zijn het weer de Diaspora die geslachtofferd moeten worden met allerlei dwangmaatregelen.Dankzij de regering met een onvoorstelbaar zeer slechte visie op lange termijn economie maar ook de vorige regeringen hebben ook schuld aan. Dit is niet iets van de afgelopen tien jaar namelijk, maar veel langer.


  Maak melding

 96. D. Siree en Ingrie maakten een wandeling. Onderweg kwamen ze een slak tegen. Wie is de snelste van jullie twee, vroeg de slak. Nou, zei Ingrie, Siree komt wel erg snel klaar. Al na een halve minuut.


  Maak melding

 97. henk molenaar2016
  Beste Gast x,

  “Zoals gebruikelijk met deze Paarse Regering is dit plan niet uitgewerkt en niet beoordeeld op haalbaarheid. ..”
  —–
  Het plan zal derhalve niet doorgaan. Onzalig en toerist onvriendelijk.Het associeert met Oost-Duitse toestanden en schrikt toeristen af.Niemand wil bij deze terug in de tijd.
  Zelfs een vergelijkbare “goede doelenplan ” zou de wenkbrauwen van de bezoeker al doen fronsen. Dus een een verkapte bijdrage aan de armlastige staatskas des te meer “.Alvast een prettige (slapeloze) vakantie.


  Maak melding

 98. @realist
  Wisselen op zanderij om te voorkomen dat niet Surinamers bij cambio’s gaan wisselen. Wat je op zanderij te weinig krijg stoppen Bouterse en zijn graaiers in hun zakken. Cambio’s wil deze zogenaamde regering niet opdoeken. Leden van de huidige regering hebben er belang bij dat cambio’s blijven bestaan. Kijk dat is de werkwijze van deze prutsers.
  Er komt nieuwe wetgeving die mogelijk moet maken dat de regering allerlei nieuwe soorten belasting heffingen op de bevolking kan loslaten.
  Natuurlijk zullen de grootverdieners, topambtenaren en alles wat daarboven zit worden vrijgesteld van de nieuwe belasting aanslagen.

  Mensen in Suriname hoezo met z’n allen bezuinigen ?
  Er is geen internationale economische crisis.
  Wel bestaat er een lokaal in Suriname door Bouterse en mede rovers veroorzaakt probleem. Eerst de centrale bank leegroven. Meelopers op hoge onproductieve posten plaatsen om daarna het doodbloeden van de staatskas aan een niet bestaande internationale crisis toe te schrijven.
  Desie hoe dom en doorzichtig is dat ?


  Maak melding

 99. Alle Surinamer moet dan ook wisselen asl ze naar nl komen anders geen visum,zelfde hoeveelheid euro moeten bij ambassade wisselen dat zou eeerlijk zijn


  Maak melding

 100. @fred
  Nee Fred niet de cambio’s vóór zijn om ze zodoende op te doeken. Op zanderij gebruiken ze de centrale bank koers en die is altijd hoger dan van de cambio’s. Het verschil is voor de staat. Lees ‘is voor Bouterse. ‘
  Men kan nog bij cambio’s inwisselen maar Bouterse ziet toeristen als een gemakkelijk prooi. Die pakt hij dus met verzonnen wetgeving het eerst. Daarna mag je als toerist de cambio’s van zijn mede boeven gaan spekken en tegelijk schijten op de zogenaamde officiële koers van de centrale bank.


  Maak melding

 101. Nee hoor niemand komt mij verplichten wat ik moet wisselen, dus dan is Su ver van mijn bed show. Er zijn tal van mooie plekken om te gaan. Nee heb ik niet over voor deze rot moordenaar. Bepaal zelf in Su maar niet voor mij. Je hebt met je vuile vieze tering poten van mijn geld af te blijven duivel


  Maak melding

 102. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

 103. Ik ga lekker naar Maleisie doei doei , arm Paramaribo met stoepjes en tegels waar je kan vallen en de vele bedelaars net als de bedelaars van de DNA..schande


  Maak melding

 104. ik begrijp al die regering specialisten niet de top geleerden..

  als je al die srd in één keer inruilt voor US$ / euro,, dan ben je in één keer af van al dat ge zeik.. voor eeuwig..

  die srd wordt toch dagelijks minder dan minder.., straks moet je een kruiwagen hebben om al die srd te dragen..


  Maak melding

 105. Ik houd van mijn geboorte land…heel veel zelf en bijna onbeschrijfelijk.

  Maar die awari’s daar in Suriname denken dat Surinamers in het buitenland gek zijn geworden…


  Maak melding

 106. Einde bestaan van de SLM. Ik denk dat de SLM de tol zal gaan betalen. 90% van de passagiers die met de SLM vliegen zijn noodgedwongen om met deze kist te vliegen. Nu er veel minder mensen naar Su gaan kan de KLM alleen de route onderhouden.


  Maak melding

 107. Dat zeg men nu andere bestemming jullie lulln te veel met jullie mond als je gt of nie bep je zelf.togh zyn de kisten vol.dec klaag iedereen ticket is duur togh gn ze nr su


  Maak melding

 108. Ik wist niet dat men voor mij ging beslissen wat ik met mijn geld wel en niet mag doen of moet ik het surinaamse volk of de euro surinamer het voorleggen ? Dan zijn jullie nog erger dan Bouterse .


  Maak melding

 109. Wie er belang bij heeft is vrij dat te bepalen.Toen ik mijn vader nog had ging ik elk jaar soms wel 2 keer per jaar.Nu ben ik er in geen 3 jaar geweest..en als ik zo de berichten hoor zal ik nog in geen tijden gaan.Er zullen nog altijd mensen zijn die gaan ongeacht de situatie daar.Ik heb geen ene behoefte om te gaan…zal weer naar Suriname gaan als meneer Bouterse president af is.Hij heeft Suriname vernietigd tot op de bot.Ik ben een ECHTE Surinamer vandaar dat ik dit soort niet geschilderd kan zien.Jij nu..


  Maak melding

 110. En als ik wist waar deze wisselplicht toe zou leiden dan had ik geen probleem.Of een extra tax voor niet ingezetenen.Maar het leidt tot niks…allemaal naar de geboeftige beleidmakers en cornuiten.Het gaat niet naar het volk nog om Suriname er beter van te maken.Dus doen jullie je ding ik kijk van verre…Ik kom als jullie er klaar mee zijn ..zoniet ga voor nog 5


  Maak melding

 111. Beste Diana,

  Al de valuta die op Zanderij verplicht zal worden ingewisseld verdwijnt regelrecht in de zakken van NDP- toppers.

  “Follow the money”…..in Suriname en je komt altijd terecht in de criminele vriendenclub van Bouterse,


  Maak melding

 112. natuurlijk gaat deze buit direct door naar het presidentieel paleis. de nieuwe leningen geven geen contantje in het handje. niet imf en niet de islamitsche bank. dus blijft er niets anders over.


  Maak melding

 113. mensen het gaat niet alleen om inwisselplicht. het wordt net als de jaren 80 . je moet aangeven met hoeveel valuta je komt en bij vertrek moet je aantonen waar je hebt gewisseld .
  dus men gaat in je privacy en daar houden toeristen niet van .
  ze gaan naar andere oorden waar ze niet met zulke achterlijke dingen worden geconfronteerd . sommige toeristen maken ook gebruik van hun pin of creditcard .hoe dang ? waarom hebben ze toendertijd de inwisselplicht afgeschaft ? ja precies de toeristenbranche liep flink achteruit .
  velen hebben al geboekt t/m december 2016 maar ik ben benieuwd wat het zal worden voor 2017 .
  en we weten allen dat Su geleid worden door een roversbende dus je weet ook waar die valuta naar toe gaat .

  je weet wel wat de consequenties zijn als deze branche achteruit gaat .


  Maak melding

 114. Reiziger 22:24
  Als je toch naar Maleisie gaat vlieg dan met een betrouwbare luchtvaart maatschappij. Om de haverklap kieperd een aziatisch vliegtuig uit de lucht, of er verdwijnt weer één van de radar. Zo triest.
  Fijne vakantie alvast


  Maak melding

 115. Eerlijk gezegd, snap ik alle geouwehoer niet.
  Als je tegen de verplichte inwisseling bent, kan je besluiten Suriname niet te bezoeken. Als het je onverschillig laat, kan je er naar toe gaan en aan de wisselplicht voldoen. Meer smaken zijn er volgens mij niet.

  En mensen die hun vlucht cancellen komen volgens mij van een kouwe kermis thuis. Niet elke reden leidt tot een boetevrije annulering van een geboekte reis. Ook daar zijn er regels voor.


  Maak melding

 116. Ik ga 2 a 3 x per jaar ik zou in dec naar su gaan en heb ook geannuleerd.
  Ik hoop dat nog meer landgenoten het zullen doen
  IS JAMMER ERG JAMMER
  Paradeis naar de klote geholpen thanks Bouta


  Maak melding

 117. Waarom annuleren mensen hun reis(lijkt mij sterk maar goed)? Volgens het bericht gaat het om een “ontwerpbegroting” die ingediend is voor 2017. Misschien word die doorgevoerd, misschien ook niet. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 118. Linda,

  Het is die mentaliteit van ‘we pakken die Surineds’ die vele mensen irriteert. Als Surined voel je je een melkkoe en opnieuw misbruikt. Het lijkt eerder een straf (strafmaatregel) om naar Suriname te gaan dan dat je er welkom bent. Zouden die Haitianen ook geld moeten ophoesten of vallen ze onder een of ander Caricomregeling en zijn ze vrijgesteld?


  Maak melding

 119. Ja Parasiet, Er zijn een heleboel mensen uit diverse landen die een betere behandeling krijgen dan de Surneds. Wij zijn hun geldboom geworden. Niet meer naar Suriname gaan geeft aan dat wij in het buitenland het ook niet eens zijn met die klote regering van Suriname. Bouterse: Voer de wisselplicht in en zie wat er met de SLM zal gebeuren. Jij denkt pennywise but Pound foolish. het is jouw schuld dat het land in een afgrond is gevallen. Los het zelf maar op en laat ons met rust.
  Nu doe ik 3 dingen niet meer en dat zijn:
  1. geen geld
  2. geen dozen
  3 geen vakantie meer in Suriname.

  Pas als DDB van het toneel is verdwenen kom ik weer.


  Maak melding

 120. Hoe onaantrekkelijk willen ze Su uiteindelijk maken…is de toerist nu de sjaak..vergeet niet dat mensen families hebben dus letterlijk gezegd 2x je kans gemist…Bouta…


  Maak melding

 121. invoering inwisselplicht is niet toerisme bevorderlijk . de tijd zal het uitwijzen. ook de toename van de harde criminaliteit werkt ook niet bevorderlijk . als een toerist 1 keer hiermee te maken heeft gehad dan komt hij/zij nooit meer terug en daarboven vertellen ze het verder en dat schrikt weer anderen af .

  ik heb gehoord dat Thailand heel leuk is , de mensen zijn vriendelijk ,je kan van alles krijgen en geen criminaliteit ondanks dat ze het niet geweldig goed hebben . ze zij harde werkers.

  veel plezier in Surbawbe .


  Maak melding

 122. Je hoeft niet naar Suriname te gaan, als je naar de Bijlmer gaat zie het binnenland van Suriname. Of je kan ook een ticket kopen van 5/6 euro op het kwaku festival ben je ook in Suriname


  Maak melding

 123. Ik zie geen reactie van RobG ; zou ie npu de pijp uit zijn ?
  Van Mazda zie ik ook niets meer, of misschien heeft ie zich in een andere cocon verstopt !!
  Maar geen nood , we hebben een achterlijke persoon bij gekregen in de vorm van een domme gans Hermien.
  Het zou fijn als de SuriNeds de eerste 5 jaren niet naar Su gaan, dan yu e go sie fan do ka dape.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 124. @realist
  Wisselen op zanderij om te voorkomen dat niet Surinamers bij cambio’s gaan wisselen. Wat je op zanderij te weinig krijg stoppen Bouterse en zijn graaiers in hun zakken. Cambio’s wil deze zogenaamde regering niet opdoeken. Leden van de huidige regering hebben er belang bij dat cambio’s blijven bestaan. Kijk dat is de werkwijze van deze prutsers.
  Er komt nieuwe wetgeving die mogelijk moet maken dat de regering allerlei nieuwe soorten belasting heffingen op de bevolking kan loslaten.
  Natuurlijk zullen de grootverdieners, topambtenaren en alles wat daarboven zit worden vrijgesteld van de nieuwe belasting aanslagen.

  Mensen in Suriname hoezo met z’n allen bezuinigen ?
  Er is geen internationale economische crisis.
  Wel bestaat er een lokaal in Suriname door Bouterse en mede rovers veroorzaakt probleem. Eerst de centrale bank leegroven. Meelopers op hoge onproductieve posten plaatsen om daarna het doodbloeden van de staatskas aan een niet bestaande internationale crisis toe te schrijven.
  Desie hoe dom en doorzichtig is dat ?


  Maak melding

 125. Het is niet nodig de wisselplicht op nieuw in te voeren, heeft geen nut. Het is beter alle cambio’s in het land op te heffen. Zo komt er veel meer geld in de staatskas. Weg met de wisselkantoren. Enkelingen worden rijker en het land NIET.
  Prakseri


  Maak melding

 126. @Roy
  Heel verbitterd klink je Roy, ano oen sin Joe foe tang ien Sranang! #ambitieloos.
  Blijf jij Lekker in Suriname ondertussen reizen wij de wereldrond.


  Maak melding

 127. Wat de mensen in Suriname nooit door hebben gehad is dat Bouterse gewoon een moderne coup heeft gepleegd door middel van een verkiezing en op de zelfde voet door is gegaan met zijn criminelen praktijken en wij die in Nederland wonen niets mochten zeggen, want dan werden ze in Suriname boos . Ze zagen ons als verraders, we dachten te wit . En die jongeren daar vonden Bouterse toch geweldig en nu zijn wij weer goed om ze te ondersteunen met pakketten en geld.Oh ja zij vonden toen dat ze de coup tijd niet hadden beleefd ,nou dan moeten ze hun ouders vragen wat zij destijds hebben meegemaakt en dat het de mensen uit Nederland waren die hun ondersteunden met kindervoeding en luiers. Dus ik zou zeggen tegen de generatie van nu die hem daar hebben neergezet dat wie met vuur speelt, dan maar op de blaren moet gaan zitten. En nu is het maar afwachten of Suri’s niet de nieuwe asielzoekers worden straks omdat zo meteen de bek gesnoerd gaat worden.


  Maak melding

 128. Heb je 1 annulerings verzekering?Kijk qat de voorwaarden zijn. Mogelijk heb je het voor over om veel geld te verspelen voor 2 srd per euro dan bij 1 gambyo. Die zijn ook van de feaaiers want ze verkopen de euro en dollar voor meet aan mensen die valuta willen. Dus?


  Maak melding

 129. Heb je 1 annulerings verzekering?Kijk wat de voorwaarden zijn. Mogelijk heb je het voor over om veel geld te verspelen voor 2 srd per euro dan bij 1 gambyo. Die zijn ook van de graaiers want ze verkopen de euro en dollar voor meer aan mensen die valuta willen. Dus?


  Maak melding

 130. Je mag de uitspraken typeren als dom en dat komt door acherlijke maatregelen die nu noodzakelijk zijn omdat men zo slim is maar niet intelligent. Dus begin bij de wortel van het plantje. Moet 1 nazaat/toerist hiervan de dupe zijn. Als men bulkt van het geld is het maklelijk mekkeren over iets dat van 1 ander is. Als mens heeft men het zelfbeschikkingsrecht en zeker over zuur verdiende euro of dollar. Dus ? Safu yu skafu


  Maak melding

 131. Niemand weet het beter maar men zn allen weten wij het zeker. Wij laten ons niet meer in het ootje nemen en misbruiken door mensen die dit land hebben geduwd in de afgrond. Er zijn betere oplossingen dan mensen verplichten. Trouwens inenting is ons vreemd. Hoeveel sme ers en nazaten wonen in Nederland? Schaf deze mensen vrije toegang tot Sme of iets beters en ze komen en maken zeker geen hijza over de valutaprobleem van ons. Er zijn vele mogelijkheden om aan valuta te geraken. Mensen dwingen is passé. Werk genoeg voor de intelligentia in Suriname. Begin met het sluiten van de cambio.s en doe je werk x dan mensen dwingen tot.


  Maak melding

 132. @Roy. Ik weet niet n welk jaar jij geboren bent. Je kan heel wat koeterwals uiten naar hen die na de onafhankelijkheid zijn geboren. Ik ben als Nederlander geboren en zo ook velen. Als het water aan jouw lippen staat zoals het Suriname nu vergaat dan lul jij wel anders.Ik steun mn familie in Sme die drie kinderen moet voeden die adu en havo doen oké dus je loeske re moet je nu maar met krofaja bestrijden en niet zo sLap lukken als velen en niets re berde brengen. Blijf de hand maar ophouden en het land verkwanselen aan uitbuiten. SME IS RIJK MAAR DE BESTUURDERS ZIJN ARM NO KA QUA INTELLIGENTIE EN INZICHT ENZENZ. DUS BRUSH OFF.


  Maak melding

 133. De Surinaamse gulden werd overal waar je kwam zo ingewisseld. De gulden was sterke munt. Nu wil 1 zwerver onze dollar niet. Sme heeft de valuta shit re danken aan de lamme en de blinde. Het geld vervangen om zo te monitoren waar het geld was en met dezelfde mensen in zee gaan. Het zijn dezelfde mensen die de cambio.s s runnen en zich verrijken met de valuta dat in staatjes had moeten zijn. Dan wil men mensen dwingen om euro.s te wisselen voor srd.s. Als alle landen dat instellen wat dan? Alleen de Sme ers die geld hebben kunnen zich buiten Suriname komen en de rest is de klos. Maar de meelopers en moderne slaven kunnen geen onder scheid maken en zaken onderbouwen. Leven van dag tot dag blijft het drijfveer van de beleidmakers.plannen op en voor langere termijn is hè vreemd trots velen in het buitenland hun opleiding hebben genoten blijven ze maar de toiletborstel mentaliteit ten toon spreiden. Inventiviteit/creativiteit is hen ook vreemd en vooral als het gaat om Lands belang. Maar blijven persisteren dat het goed gaat totdat men krappeert. PAPA TOUWTJI HAD EEN VOORZIENE BLIK EN VELEN NAMEN HEM HET KWALIJK. De srd is nu net de Antion de kom en nu wil men mn euro. Ik gef het graag maar mij dwingen gaat niet helpen. IN SPANJE VOEL IK ME OOK THUIS EN WORDT IK NIET BEROOFD. WORDT MN HUIS NIET INGEBROKEN ALS IK MN POTEN LICHT. DOOR DE SITUATIE IN SME KAN IK DE DADERS OOK NIET KWALIJK NEMEN. HEB MEDELIJDEN MET ZE TJE POTJE BAJA.


  Maak melding

 134. Juisttt! Precies goed gezegd! Laat ze maar op hun blaren zitten. Achterlijke jeugd die allemaal op een gratis perceel hadden gerekend. Ik denk zelf dat het per januari 2017 ingaat. Deze december zal voor mij dan ook ff de laatste keer zijn. Het gaat uiteindelijk toch maar om een paar dagen feesten verder is er geen moer te doen. Dan ga ik toch lekker slapen op 31 dec.


  Maak melding

 135. Nou denk je? Sommige mensen hier in NL gaan met een klein bedrag op reis om daar hun belasting toeslagen van de 15 de of de 20 ste te pinnen en 1 januari hun kinderbijslag! Het is gewoon schandalig! Toerisme zal zeker met min 50% afnemen! Gegarandeerd👍🏾


  Maak melding

 136. 😂😂Roy je bent duidelijk zwaar gefrustreerd door de “goede” situatie daar. En nog roepen jullie redden het wel! Echt lachwekkend. Maar goed mijn zegen heb je. Zolang jij het maar redt en de rest van de bevolking dood gaat. Jij bent een echte sranang mang met hart voor alle Surinamers. 😀Achterlijk ben je!


  Maak melding

 137. Hermien misschien kan je president vragen om wat bijscholing voor je te betalen. Want je lijkt niet zo geschoold. Je kan niet eens normaal schrijven!


  Maak melding

 138. Kondre man’s dit lijkt meer op een vuistslag in de ruimte van Bouta , Iedereen weet dat je toerisme moet bevorderen en niet afschrikken met verplicht wisselen , de verplichte visum werd 30 euro’s en dan nog wisselen , Misschien is dit de kans om het Caribisch gebied te gaan bezoeken waar Toeristen met open armen worden ontvangen , Ik ben laatst naar Recife geweest , en als een kan kan Sranan man voelde ik me gelijk daar thuis , ik kreeg daar te horen dat “Deus en um Brasileiro” ik corrigeerde ze door te zeggen , dat Toen God de wereld geschapen had en zag dat alles goed was , kwam hij in Suriname wonen ” laten we daarom hopen dat de snode plannen van de heer Bouta niet door gaan , dan zal God zeker in Suriname blijven wonen …


  Maak melding

 139. tot mij GROOTSTE verbazing las ik net dat Suriname een Moslim land is , (op de 54ste plaats van de moslim landen liga) conclussie die verkoop van Suriname is al begonnen , het lijkt dat deze gasten alles willen verkopen om aan geld te komen , de moslim populatie is maar 20% van de bevolking , met andere woorden de andere 75% heeft niets te zeggen , nou mijn vaderland succes Moge God en Jezus U behoeden


  Maak melding

 140. Meneer Bouterse wil zijn eigen overvulde portemonnee nog verder spekken. Ik durf te wedden dat deze extra inkomsten(lees chantage) niet naar zijn eigen bevolking gaat.


  Maak melding

 141. WAT IS HET NU ?????….TOERISTEN VERJAGEN …OF…BINNEN HALEN EN BESTELEN…TOERISTEN GEVEN TOCH WEL EEN FINANCELE UITGAVE UIT DAAROM ZIJN ZE MET VAKANTIE IN SURINAME…
  MAAR MET DEZE REGEL IS HET TOERISTEN VERJAGEN !!!!!DAT ZIJN WEERGA NIET KENT !!!

  JE GAAT OP VAKANTIE EN LAAT JE BESTELEN DOOR DE OVERHEID ….EN DIE VOORKENNIS HEB JE…VOOR DAT JE NAAR SURINAME GAAT. …..JA JA EN DAN KOM IK NAAR SURINAME ….ECHT NIET ..EN VELE NET MIJ ……DIT VERHAAL GAAT ALS EEN LOPEND VUURTJE EN DE TOERISTEN BLIJVEN WEG….ZEKER WETEN…
  HET BESLUIT VAN DEZE REGEL LAAT MAAR WEER ZIEN OF HOEVEEL ZE VERSTAND HEBBEN VAN REGEREN!!!!!!!!!!!
  MILITEREN HEBBEN ALLEEN VERSTAND VAN HET ELKAAR BESTRIJDEN VAN LEVEN EN DOOD MAAR ABSOLUUT NIET VAN REGEREN DAAR MOET JE VOOR OP SCHOOL HEBBEN GEZETEN DAT VAN EEN BEPAALD NIVEU IS GEWEEST…

  DIT IS ‘S WERELDS DOMSTE ACTIE OOIT VAN HET ENIGE LAND TER WERELD WAAR DEZE REGEL VAN KRACHT IS .

  AAN GEBODEN DOOR DOCENT BOUTERSE CURSES TOERISTEN BEROVEN EN ZE LAND UIT JAGEN ….
  AANMELDEN BIJ HET OVERHEIDS GEBOUW VAN MENEER BOUTERSE


  Maak melding

 142. Bouterse waar is die 1.3 miljard USD gebleven die je gejat hebt uit staatskas.Vertel het aan het volk.Het land huilt en is failliet onder jouw leiding want je kan er geen bal van domkop.
  Je kan niet eens goed Nederlands praten.Je moet weer sergeant worden in het leger meer weet je niet als mens.Alles wat je in je hand krijgt gaat dood.


  Maak melding

 143. Bouterse is niet goed bij zijn hoofd.Als hij de wisselkoers wilt invoeren moet niemand meer met vakantie gaan punt uit.Het is toch een failliet land die leeggeroofd is door Bouterse en zijn handlangers.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 144. Nou wij zouden in april 2018 naar Suriname gaan met z,n zeven familieleden.
  Goed dat ik het weet want we laten ons niet bestelen door Bouterse.
  Dit bezoek gaat dus niet door.
  Niemand moet dit land meer bezoeken


  Maak melding

 145. Als de wisselplicht komt is geen reden om niet naar Suriname te gaan. Ik reis altijd zonder bagage, geen koffer of extra tassen. Alleen een rugzak met het hoognodige voor een paar dagen naar Suriname. Daar koop ik alles wat nodig is voor levensonderhoud en kleding. Reden: kopen is werkgelegenheid scheppen voor de mensen die nu nog werken. Negatief zijn lost niet op. Wordt evengoed een keertje per dag fors beledig, maar maak mij niet druk, Surinamers hebben het al heel erg zwaar, dus laat ze maar even losbarsten, zijn ze opgelucht en het lastige leventje gaat gewoon door. Komt goed.


  Maak melding

 146. Als niet ingezetene met nog mijn surinaamse bank rekening waarop elke maand valuta wordt overgemaakt en ook nog dat tegenwoordig vanwege de criminaliteit en berovingen geen verstandig mens meer met kontanten op reis gaan vind ik de president op zo’n manier touristen 2x doet nadenken alvorens een reis te boeken naar su. Nergens ter wereld is er inwissel plicht goed regerings beleid moet gevoerd worden


  Maak melding

 147. Wat dome actie van mensen hier, die hebben gereageerd op dit artikel. In Europa kunnen wij niks betalen met SRD. Zo wat is het verschil als Suriname zijn eigen munt aanhoud. Zie dit een hypocrite sarcastic idee en argwaan. Zo zie je mensen die geen hart hebben voor hun eigen land en alleen maar anderen uit te plunderen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.