Franse parlementaire delegatie op bezoek in Suriname

37
Franse parlementaire delegatie op bezoek in Suriname

PARAMARIBO, 6 jul – De Franse parlementariërs Patrice Verchere, Jean-Luc Lagleize en Hubert Julien-Laferriere bedanken districtscommissaris Freddy Daniel donderdag, na een bezoek aan het Albina Ziekenhuis in Marowijne. Ze maken deel uit van een parlementaire delegatie op bezoek in Suriname. De delegatie werd tijdens het bezoek aan Marowijne vergezeld door leden van De Nationale Assemblee en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

De Franse volksvertegenwoordigers waren woensdag te gast bij het Surinaams parlement. Ze hebben een bespreking gehad met parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons. Ze volgenden daarnaast presentaties op de ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid over relevante projecten die deel uitmaken van de bilaterale samenwerking. De missie is donderdagmiddag beëindigd.


37 REACTIES

 1. Waarom moeten deze mensen een kamisa om zich heen doen?
  Is toch geen religieuze of traditionele bezoek.
  Moeten onze gasten in de toekomst ook kamisa, dhotie,kotomisi,sari of slendang dragen?


  Maak melding

 2. @wan pipel
  Je hebt gelijk. Ik snap dit soort manifestaties niet. Ik was laatst in het buitenland er werd mij gevraagd wat voor betekenis de lapjes hebben? Rare gewaarwording die nergens opslaat. Hierna zullen zij de gasten versieren met een gekleurde onderbroek op hun hoofd.
  Het is stijlloos. Weten Surinamers niet meer hoe het hoort? Buitenlandse gasten moet je in hun waarde laten en geen achterheden op de mouw spelden of iets opdringen wat in hun ogen omkoperij is.
  Het is net slavernij met spiegeltjes en kraaltjes. Hou toch op man.


  Maak melding

 3. @ Wan pipel & Boeboe bit sjorie
  Mijn eerste reactie was hetzelfde als die van jullie.
  Als de gasten terugkeren naar hun land, zullen zij het hebben over die dingen die ze moesten dragen.
  Su wordt weer voor lul gezet.
  De bakra zal zeggen: gaat het daar nog steeds zo aan toe.
  Hou op ga met je tijd mee.
  Ik ben benieuwd hoe Surinaamse parlementariërs erbij zullen lopen als ze naar een gebied gaan waar men naakt loopt of zeer summier gekleed is.

  Wat zijn die gasten daar gaan doen?
  En is dat pakje cadeautje voor de gemeenschap


  Maak melding

 4. Wauw wat een mooie foto, ik ben trots op mijn Surinaamse traditionele kledij ..
  Mooi om de Fransen met een Djemba om hun schouder te zien…
  Leuk hoor…


  Maak melding

 5. Suriname is niet van de marrons. Dit pantjes rotzooi moeten ze maar voor hun eigen ceremonie in hun boes stondorpen houden en niet in plaatsen waar dat niet van toepassing is als er buitenlanders die bezoeken.

  Deze regels moeten duidelijk gesteld worden. Het onderscheid tussen marron boes ston dorpen en andere plaatsen moet duidelijk zijn.Voor andere etniciteiten zoals Hindostanen, Javanen enz die je niet dat als buitenlandse vertegenwoordigers die bezoeken ze met hun klederdracht ceremonie hen lastig vallen.

  Eens maar nooit weer

  Gewone westerse kleding is de dresscode/kledingsvoorschrift.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. De Franzen hebben de Suri’s komen duidelijk maken dat ze hun eigen ziekenhuis moeten gebruiken voor bevallingen en niet naar de Franse kant gaan daarvoor.Op de een of ander manier krijgen kinderen die aan de Frans kant geboren worden kinderbijslag in euro’s van de Franse staat.


  Maak melding

 7. Bij aankomst in Albina waanden ze zich in Zimbabwe. Ook het gedrag en the look van het gros der Albinezen is identiek aan dat van Mugabwe’ s slaven. Ze zullen genieten van die mooie geasfalteerde weg, maar eenmaal over de brug zullen ze hun harten vasthouden met al die kamikaze autobestuurders in het verkeer. Ook zullen ze zich afvragen waarom het Onafhankelijkheids plein er zo zwaar verwaarloosd uit ziet. Het geeft de situatie aan hoe het gehele land kaal en leeggeplukt wordt door baas en de parlementariers die de paarse roverheid in stand houden. Een ontmoeting met tante Jen zal hen doen afvragen, wat deze oud geworden paarse tante nog voor land en volk betekend. Neks, ze kon zich liever hebben gehouden aan haar leest. Want wie eenmaal met het paarse ddb pek omgaat, is voor altijd verdoemd vol criminele pek. Wedden dat ze gaat bedelen. Ondertussen schijten en pissen die oerdomme ndp paria’ s dagelijks een stinkende ddb buffel, fa voe overleef a dee bakka. Beschuit met kakkerlak is wat baas ze gaat geven na 2020.


  Maak melding

 8. Hebben ze Fransen ook een rondleiding gehad bij de hoofdkwatier van de massalaclub VHP. De olifant snuift zich 3 slagen in de rondte met Segebai Chan voor op.


  Maak melding

 9. de Franssen komen vast kyken vanwaar vloot vluchtelingen europa gaan binenstromen
  Frankryk loopt op zaken vooruit en Suriname moet daar een voorbeeldt aan nemen
  Frankryk is geen Nederland


  Maak melding

 10. @Parbo
  Wat heeft de franse delegatie bij het hoofdkwartier van de vhp te zoeken gewoon plotseling volgens jou?!
  Kovind van India was in Suriname en jij stond met vlaggetjes te zwaaien omdat kovind wat geschenken voor je baasje de internationale bedelaar , heeft beloofd.Toen durfde je kovind niet te brengen naar het hoofdkwartier van de vhp ipv daar bracht je hem naar ocer bij de brulapen van de ndp.Denk goed na voordat jij je smoelwerk openmaakt.


  Maak melding

 11. Voor sommigen betekent een land tot ontwikkeling brengen ongelimiteerd daru zuipen,dal eten ,grond en geiten stelen en de hele dag zitten luieren,daar en tegen zien ze,electr en water,overal in het land brengen nr de mensen toe,bruggen overal in het land bouwen,maw infrastructuur ,huizenbouw,ziekenhuizen,en poliklinieken overal neer zetten,honderden scholen bouwen als achteruitgang,de gedachte achter dit achterlijke denken is dat alles gesubsidieerd moet worden,ontwikkelingshulp van de kolonisator decennias ontvangen,nogmaals,en nooit proberen op j eigen benen te staan,suma na deng sani disi eingenlijk,Luti tingi bal en tevens kampioen schijter uit tingi broki,ik denk dat jij het antwoord schuldig bent


  Maak melding

 12. De Fransen kwamen kijken wat er met him geld gebeurd is. Nu heaven or met him Eugene oven gezien day het ziekenhuis die zij begin heaven nog leeg start en zit te verrotten. De Marrons. nog steeds maar Cayenne ken boot media che zorg. Worden de babies nou ook Franse starts burgers?
  .


  Maak melding

 13. Sommigen van deze lafaards begrijpen of doen als of ze zogenaamd niet begrijpen waarom de Fransen een panji aangeboden krijgen om te dragen,maar het zijn dezelfde gasten die zo verbolgen waren omdat de first lady geen sari droeg tijdens het bezoek van de Indiase president,j proeft het racistische ondertoon van deze barbaren,ze moeten de Perzen dankbaar zijn dat die ze menselijke waarden hebben bijgebracht anders leefden ze nog in lemen hutten en grotten,Luti tingi bal uit tingi broki waar of niet,ga de heilige geschriften lezen het staat allemaal daarin


  Maak melding

 14. Tungkak waarover het j het eigenlijk,na bronbere taal ju e bezig,of na poepetaal ju e bezig,probeer het nog een keer,maar nu in het Javaans


  Maak melding

 15. Tungpoep of tungkak what ever,j mag het ook in het Han Chinees ,Sanskriet ,of in het hondentaal proberen,hondenvlees vinden jullie toch zo Lekkel


  Maak melding

 16. Jullie hebben gelijk, ik vindt het ook nergens op slaan die theedoeken om hun schouders, maar ik zou me maar niet “te” druk om maken, ook in Frans Guyana kom je die lappendragers tegen, ze zijn wel wat gewend. de Fransen zelf zaten toch ook overal in Afrika. Ze weten bij wat voor volk ze terecht komen.


  Maak melding

 17. Suriname is meer dan Paramaribo alleen. De Fransen zijn in Albina en het is vrij normaal dat ze zich dan aanpassen aan de lokale culturele uitingen als teken van respect voor de gastheer.


  Maak melding

 18. @ Dagoebal.

  India heeft 1 van de oudste beschavingen gekend. de Harappa beschaving.
  Dus hou met je kletspraat dat de Perzen Indiërs beschaving hebben bijgebracht.
  Ga je eerst oriënteren voordat je klinkklare onzin schrijft.
  Je hebt nog steeds last van hondsdolheid.


  Maak melding

 19. Dagoebal’s kennis van de geschiedenis is net zo rampzalig als Bouterse’s kennis van landsbestuur. Dagoebal is dan ook een portie gratis BB met R begunstigde. Hij leeft van de voedselbank van de NDP. Wiens brood men eet, diens lof men zingt.


  Maak melding

 20. De Fransen zijn komen kijken naar het door hun gefinancierd en intussen door de Jungle overwoekerd ziekenhuis te Albina en hebben besloten Suriname in de toekomst geen moer meer te geven.


  Maak melding

 21. europese Politici zyn mannen die vooruit denken en men weet al welke kant SURINAME politiek gezien heen Koerst, en men gaat er niet voor terug deinzen om de vreemdelingen legioen in tezetten om zo hun grens veilig testellen.want daar grenst europa aan zuidt america en dit is voor hun belangryker als voor Suriname
  niks schynt trouwens voor bepaalde SURINAMERS belangryk tezyn


  Maak melding

 22. Dagoebal 6 juli 2018 at 22:57
  Voor sommigen betekent een land tot ontwikkeling brengen ongelimiteerd daru zuipen,dal eten ,grond en geiten stelen en de hele dag zitten luieren,daar en tegen zien ze,electr en water,overal in het land brengen nr de mensen toe,bruggen overal in het land bouwen,maw infrastructuur ,huizenbouw,ziekenhuizen,en poliklinieken overal neer zetten,honderden scholen bouwen als achteruitgang,de gedachte achter dit achterlijke denken is dat alles gesubsidieerd moet worden,ontwikkelingshulp van de kolonisator decennias ontvangen,nogmaals,en nooit proberen op j eigen benen te staan,suma na deng sani disi eingenlijk, leki mi, de dwaze paarse shizofreen, sa lobi njang dagoebal.


  Maak melding

 23. @ Jacobus: Het heeft vele voordelen om als Surinamer je kind in Frans Guyana geboren te laten worden. In Frankrijk geldt dat iedereen die op Frans grondgebied wordt geboren recht heeft op de Franse nationaliteit. Dus op die manier is je kind Frans onderdaan en heeft recht op alle voorzieningen die gelden voor Fransen inclusief vrije vestiging in de hele Europese Unie.

  Dit zijn de regels:

  ” Ieder kind geboren in Frankrijk van buitenlandse ouders verwerft op zijn 18e verjaardag automatisch de Franse nationaliteit indien het op die datum:
  – in Frankrijk woont,
  – zijn gewone verblijfplaats in Frankrijk heeft gedurende een ononderbroken periode (of intermitterend) van ten minste 5 jaar sinds de leeftijd van 11 jaar.

  Geboren in Frankrijk
  De automatische verwerving geldt voor kinderen die op of na 1 september 1980 in Frankrijk zijn geboren en vindt derhalve plaats sinds 1 september 1998.

  Woonland Frankrijk
  Men verstaaat onder résidence een langdurige, fysieke aanwezigheid van de jongeren in Frankrijk, op zijn 18e verjaardag en gedurende periode van vijf jaar sinds de 11e verjaardag.”


  Maak melding

 24. @Dagoebal = honkbal.Sorry moet met een d.
  Mensen waren verbolgen omdat First Lady geen Sari droeg, maar er werd geen sari aangereikt.
  In Albina werden die gasten verplicht (dus aangereikt) om panji te dragen.
  @Frantz
  Teken van respect wil zeggen dat de Fransen aangekleed in panji Albina zouden bezoeken. Niet dat wij, tegen hun wil. een stukje lapje op hun schouders gaan gooien. Begrijp je het een beetje. Komt wel goed met je.


  Maak melding

 25. Jijani bedoel j de Harappan civilisatie gelegen aan de Indus valley in Balochistan het huidige Pakistan j probeert weer iets onterecht te claimen,Zorg dat de Pakistani dit niet ter oren komt,ik blijf erbij dat de Perzen jullie menselijke waarden hebben bijgebracht,een kleine reminder Shah jahan liet de Taj Mahal bouwen ter nagedachtenis v zijn geliefde Muntaz Mahal


  Maak melding

 26. Dagoebal, blijkbaar weet jij niet dat Pakistan slechts sinds 1947 bestaat, omdat de moslims en de christenen hun geliefde hobby uitoefenden: andermans land inpikken en/of opdelen.
  Al de voorvaders van de huidige Pakistani, Afghanen en Bangladeshis’s waren Hindoes. Heel Zuid-Azië omvatte de Vedische cultuur. Islam is pas sinds de 7e (of 8e) eeuw ontstaan.
  Moslims deden waar ze goed in zijn: andermans landen binnenvallen, de locale mensen hardhandig bekeren of uitroeien en alles claimen en inpikken.
  De moslims zijn woedend dat ze ondanks 8 eeuwen overheersing in India de Hindoes en het Hindoeïsme niet volledig hebben kunnen uitroeien, zoals ze dat wel in andere landen gedaan hebben. Ze pompen nog steeds miljarden petrodollars in India om heel India te islamiseren. Een moslimland heeft nooit genoeg. Altijd willen ze meer, meer en nog meer en zelf iets geven … ho maar.
  Bovendien kan Pakistan geen aanspraaak maken op de Harappa beschaving, want de Pakistani liegen zichzelf voor dat ze afstammen van Arabische prinsen!! Dit wordt zelfs officieel op scholen in Pakistan onderwezen. Dan weet je wel genoeg, denk ik.


  Maak melding

 27. Dagoebal,

  De Hindoes kunnen de Veda’s aan de wereld overleggen en aantonen dat ze al vele duizenden jaren een hoogstaande beschaving hebben.
  Wat kunnen de Perzen aan de wereld overleggen? Kleitabletten, ok. Maar hoe kon zo’n slim volk dan geen taal en grammatica ontwikkelen en telden ze op hun vingers of met knopen in touwen?


  Maak melding

 28. Perzen: kleitabletten
  India: beste grammatica ooit (Sanskriet)

  Perzen: tellen via knopen in touwen
  India: tiendelig stelsel

  Perzen: Zend Avesta (geïspireerd op de Veda’s)
  India: Vedische geschriften

  Perzen: veroveraars
  India: nooit het land van een ander bezet of ingepikt

  Perzen: zowat uitgeroeid, islamitisch geworden
  India: hoewel met veel schade, toch de Vedische cultuur behouden

  Wat zouden de Indiërs dan hebben moeten leren van de Perzen die zelf door Alexander de Grote (misdadiger) en de moslims weggevaagd zijn/waren?

  Het waren de Indiërs (koning Chandragupt Maurya) die Alexander de genadeklap hebben toegebracht (giftige pijl) zodat hij als een bedelaar die nog om 1 dag extra leven bedelde tot God, kon doodgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.