dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRegering Suriname onder vuur na reeks drugsvangsten buitenland

Regering Suriname onder vuur na reeks drugsvangsten buitenland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jun – De regering is flink onder vuur genomen in het parlement. De oppositie heeft een salvo aan kritische vragen gelost naar aanleiding van een reeks recente drugsvangesten in het buitenland. Onder meer Krishna Mathoera (VHP) was niet mals. De voormalig politiecommissaris wil onder meer weten wat er de afgelopen jaren gedaan is aan bestrijding. Vooral de kennelijk gemakkelijke invoer van drugs uit het buitenland baart zorgen.

Het gaat dan om de partijen die klaargemaakt moeten worden voor doorvoer. Mathoera wees op de rijke berichtgeving van de laatste tijd. Vaker wordt Suriname daarin genoemd als land van herkomst. Zij wil daarom weten wat er allemaal gedaan is en wordt om de in- en doorvoer aan banden te leggen. Ook oppositiepartij DOE vindt dat er paal en perk gesteld moet worden. Het imago van Suriname gaat er uiteindelijk aan. Dat mag niet worden toegestaan.

“Iedere keer wanneer wij horen dat er vangsten zijn van drugshoeveelheden uit dit land, krijgt Suriname een hele slechte reputatie en we kunnen dat niet blijven aanzien”, zei DOE-parlementslid Carl Breeveld. Ook andere oppositieleden stelden kritische vragen. Het baart vooral zorgen dat met kennelijk groot gemak drugs overgeladen worden voor de Surinaamse kust. Dit jaar alleen zijn duizenden kilo’s cocaïne aan boord van schepen aangetroffen. Die zijn op zee voorzien.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Suriname zal Nederland moeten vragen om hulp. Suriname heeft niet de mogelijkheid
  om de kust te bewaken. Met die twee bootjes die of pech hebben of er is geen
  brandstof kun je de kust niet bewaken. Nederland heeft hele moderne marine
  fregatten die hebben ook voor de kust van Somalië en Kenia gevaren.


  Maak melding
 2. Carl de vos die de passie preekt, kan liever zijn mond dichthouden !!
  Hij stond stond achter Bouterse toen hij gekozen zou worden en daarna ook nog, achter hem ??
  Carl, de judas moet liever uit het DNA treden !! Ook hoor ik hem niets zeggen over Dodson !! Hoeveel kwik is al opgeruimd door de Scalians in het stuwmeer ?? Waarom stelt Carl Breeveld geen vragen daarover in DNA ???
  In elk geval “Leonsberg” is vrij van coca !! Mi no e-smerie wan-sanie-drape !!!


  Maak melding
 3. @Forza
  Deze criminele regering zal nooit en te nimmer hulp vragen daar zij immers zelf en hun vrienden/families bij de export van oa drugs zijn betrokken….ze gaan hun eigen glazen niet ingooien…

  De Amerikanen zullen alleen directe akties ondernemen indien de drugs vanuit SU rechtstreeks wordt geexporteerd naar de USA….destijds heeft de moordenaar zijn lesje geleerd ( Boerenveen en co) en is verdomd voorzichtig inzake de export naar oa USA..zie ook zijn criminele zoon…dit geldt ook voor de overige criminelen/drugsdealers…


  Maak melding
 4. Machteloos geblaat in het parlement. De drugsmaffia heeft Suriname volledig gecorrumpeerd. Op alle cruciale posten zitten mensen die gehoorzamen aan de bazen van het coca kartel dat Suriname in zijn macht heeft.
  Het land schoonmaken kan niet meer, de maatschappij is volledig gecorrumpeerd. Iedereen die iets voorstelt in Suriname heeft belang bij de drugshandel.

  Het enige is dat Suriname van buitenaf zodanig wordt afgeknepen dat er geen export meer mogelijk is en dat leidinggevende figuren geïdentificeerd worden en op internationale opsporingslijsten komen te staan, hun buitenlandse tegoeden bevroren worden en ze nergens meer heen kunnen.
  Het probleem is dat Suriname enerzijds te onbelangrijk is en anderzijds er belangen spelen die ingrijpen van buitenaf tegenwerken.

  Suriname is lastig, maar mondiaal gezien een kleine speler en beheersbaar.


  Maak melding
 5. @Forza,

  Nederland is gekke Henkie niet. Altijd als er problemen zijn is gelijk Nederland moet
  komen helpen of hoe doen ze dat in Nederland. Suriname wilde onafhankelijk worden
  van Nederland en zal nu zijn eigen boontjes moeten doppen. Misschien kan Suriname de
  premier van India om hulp vragen ??


  Maak melding
 6. In 2010 had Dhr. Santokhi het volk van Suriname al gewaarschuwd, wat er komen zou als een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel voor het zeggen zou krijgen. 8 jaar NDP, en zie waar Suriname staat. Nog meer shit is opkomst!


  Maak melding
 7. Krishna Mathoera (VHP) heeft geen willen. Ze dient beleeft te vragen. De fout dat deze maakt is dat ze denkt dat ze in het parlement politiecommissaris is.
  Santokhi maakt van de VHP een familie bende, kunnen de overige bestuursleden deze man niet tot orde roepen?


  Maak melding
 8. Boven het assemblee gebouw zijn er donkere wolken te zien, het zijn demonen die boven, rondom en in het gebouw de harten van het gros der paarse marionetten in bezit hebben. Steeds wanneer er wordt vergaderd roeren de demonen zich, demonen van macht-, heb-, geldzucht, maar ook heel veel demonen van moord, haat, woede, ook ziek makende demonen. Deze demonen worden na elke vergadering van de ddb duivel vereerders het land over om nog meer aanhangers van ddb aan te zetten tot duistere werken. Het gros der ndper’ s is waarlijk bouta duivels bezeten. Het krioel van de demonen die het land in hun macht en greep houden, vanwege het aanbidden en ophanden dragen van de duivelse zoon ddb. Vele aanhangers zijn daarom ook demonisch in hun gedachten en handelen en verworden net als ddb, de leider die hun dagelijks misleidt en nog wreed zal onderdrukken als ze wederom, paars ddb bezeten gaan stemmen in 2020. Dan is zijn land en volk voorgoed verloren en zullen er vreselijk veel demonische manifestaties zich gaan voordoen, te beginnen bij ddb, en duivelse trawanten, de ministers en parlementariers die hun zielen hebben verkocht aan ddb. Vreselijk zal de misdaad in al haar vormen zich verder uitbreiden als een epidemie, als vloek, ook buiten het land zal de misdaadvloek die over land en volk regeren, dankzij de ma pima kaolo oerdomme dwaze debiele idiote dommer dan dommer ndper’ s. Niemand zal meer medelijden hebben of hulp bieden in welke vorm dan ook aan het paars verslaafd zwervend arm bedelend paars volk. Niemand zal oor hebben voor hun weeklagen, niemand, noch de Waarheid, noch de Gerechtigheid. Ze zullen elkaar opeten en afslachten, want ze verdienen het gevolg van hun keuze, driemaal stemmen op een onberechte veelvuldige moordenaar, een bij verstek veroordeelde drugslord en staatskas/cbvs rover. WO ka no mpp dong dong gots basuin Meyje en Misika Olo paarse apostelen zullen voor nog meer verdeeldheid en bijgeloof zorgen met hun valse preken. Opa en oma taki, dankzij de ma pima ndper’ s wordt de bouta misdaadvloek alsmaar groter. Ndper’ s oe ma bigi pp.


  Maak melding
 9. Is het toch niet vreemd dat drugstransporten vanuit Suriname niet zullen ophouden.Voor hen die het vergeten zijn:Suriname word geleid door een drugsveroodeelde,
  Wiens fa joe dong ie no law!


  Maak melding
 10. Het land is vervloekt, maar de verkiezingen met gratis bruine bonen met zoutvlees doen wonderen.

  Daarom is het land nog steeds vervloekt omdat middels dit gerecht kiezen mensen vooral een bepaalde groep …… steeds voor vervloekte leiders !!!!.
  Altijd hebben ze ………. de Hollanders uitgescholden we worden uitgebuit maar die buit het kaolo volk nu uit?????


  Maak melding
 11. Zolang de surinamers zich gegijzeld laten houden door deze criminele ndp regering tot zolang gaan we te maken hebben met drugs import en export.Suriname heeft geen imago. Suriname heeft zijn glans verloren sedert 25 feb 1980.Suriname staat op de zwarte lijst en de lijder op de opsporingslijsten van de inter en europol als bonus.


  Maak melding
 12. Hoe oerdom moet men niet zijn om niet te geloven dat ndper’s olv van de bij verstekveroordeelde drugslord, wiens zoon ook voor drugssmokkel in de VS zit opgesloten, hiervan geen weet en aandeel in heeft? Dong no ma pp en dat is het gros der nationale dongsma partij aanhangers, de mpp ndper’ s. Oe tang dong, baas en co. e go poti moro paarse schijt na oeng tontong, foe hori oe dong. Stem bakka in 2020, voor ondergang van land en volk op deze duivels.


  Maak melding
 13. Met een drugsdealer als Bouterse in charge….NO SURPRISE. Suriname heeft een Mao style culturele revolutie nodig. Bouterse en zijn hele criminele aanhang de dood van the thousand cuts en de bulldozer letterlijk over alle NDP stemmers.


  Maak melding
 14. Europa heeft last van de handel, er gebeurt niet zo veel om de schuldigen aan te pakken. De schuldigen krijgen niet al te zware straffen.
  Als Amerika last heeft van de handel, dan bombarderen, torpederen en schieten ze alles dat los en vast zit naar de vergetelheid. De hoge bazen mogen daar voor de rest van hun leven achter de tralies zitten, TENZIJ ze hun “vrienden” erbij lappen.

  EUROPA is een duif. AMERIKA is een roofvogel, een adelaar…

  Zolang Amerika geen last heeft van Suriname, zal er weinig veranderen. Zie Pablo Escobar, de beruchte narco terrorist. De Amerikanen hebben hem uit de weg geruimd, niet vanwege zijn handel in narcotica, maar omdat hij de Amerikaanse dollars wegsluisde uit hun economie.


  Maak melding
 15. Ik hoor niets van de nieuwe minister van justitie en niets van de nieuwe korpschef.
  Het is nu het moment dat er naar buiten wordt getreden met statements en akties.
  Door enkele gevreesde kopstukken op te halen voor verhoor zou dit helpen met de marketing van de politie.
  Hoe is het nu met de uitlevering van Oedit de coke mafia van Saramacca?


  Maak melding
 16. Idd, Suriname moet meer investeren in technologie om de kust wateren veilig te houden, illegalen en illegale activiteiten op het water en aan land opsporen en aanpakken….. Lieve mensen er is nog hoop !! Suriname kan nog gered worden mits de Surinaamse bevolking bij de volgende verkiezingen massaal voor intelligentie en capabele politic gaat stemmen i.p.v. voor een stelletje nep politici die niet kunnen besturen en zichzelf verrijken over de ruggen van het arme volk. Van alles en nog wat beloven en niet waarmaken! Ik hoop zo dat de volgende regering uit jonge bekwame intelligente mensen mag bestaan uit alle bevolkingsgroepen van onze mooie land en streven naar 1 doel, namelijk een gezond & welvarend Suriname voor iedereen. Zonder haat tegen elkaar!

  Een sterk en gezond Suriname begint bij de jeugd, goed onderwijs en bekwame leraren en leraressen= welvaart, intelligentie en voorspoed= goede toekomstige leiders……… K@G


  Maak melding
 17. Het is toch te gek voor woorden. Zo veel partijen, zo veel 1000-de kg die vanuit SR geexporteerd zijn, zijn al onder schept en nog geen enkele importeur is opgepakt. Zelfs de Oedit, een nauwe relatie van de president, kon na de vondst van de duikboot en een vliegtuig op zijn grondgebeid ongestoord naar het buitenland vertrekken. Ook is het nog steeds niet duidelijk of er een internationaal arrestatie bevel is uitgevaardigd.
  Blijkbaar is het voor de drugsmaffia in SR heel eenvoudig om 10.000 kf coke te importeren voor de doorvoer !!

  @mahinder
  Je reactie slaat werkelijk nergens op.
  De DNA is nog steeds het hoogste gezag en de DNA leden mogen derhalve harde uitspraken doen over wat zij willen dat er moet gebeuren. Dat de andere DNA leden slapjanussen zijn en gedwee achter hun baas, slavendrijver, aanlopen kun je haar niet verwijten. Zij doet als één van de weinige wat zij moet doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES