Suriname Herald verspreidt nepnieuws over leeghalen bankrekening ex-minister

12
Hoofdkantoor Hakrinbank-Suriname. Momenteel het hoogste gebouw van Suriname.

PARAMARIBO, 20 jun – De Surinaamse nieuwssite Suriname Herald heeft nepnieuws verspreidt over het leeghalen van een bankrekening van ex-minister Wolf. In dit artikel dat de site op dinsdag 19 juni publiceerde, staat dat er ‘uit betrouwbare bron’ zou zijn vernomen dat er 45.000 USD was geplunderd uit Harkinbank rekeningen van de voormalig minister van Onderwijs en Volksontwikkeling.

De Hakrinbank kwam na publicatie direct met een tegenbericht: “In de media circuleert momenteel een bericht als zou een ex-minister het geld dat hij op zijn rekeningen bij de Hakrinbank aanhield, zou zijn kwijtgeraakt. Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene, de heer Wolf, geen cliënt of rekeninghouder is van onze bankinstelling. ”

Ook Wolf zelf heeft vandaag verbaasd gereageerd op de berichtgeving over het leeghalen van zijn bankrekening bij de Hakrinbank. Sinds enkele dagen circuleert er een bericht op sociale media dat de bankrekening van Wolf bij de Hakrinbank zou zijn leeggehaald door een onbekende persoon. Wolf zegt dat het niet om hem gaat en dat dit bericht van Suriname Herald niet op de waarheid berust.

De Hakrinbank voegde eraan toe dat de bank werkt volgens strikte procedures waardoor risico’s goed beheerst worden. “Laat U niet van wijs brengen door kwakzalvers met een onfrisse agenda”, aldus de Hakrinbank in een persbericht.


12 REACTIES

 1. SRHerald vond ik toch al geen kwaliteitskrant maar dit slaat weer eens alles. Journalistiek totaal onacceptabel. Een dergelijk bericht horen ze vooraf te valideren met de betrokkenen, de bank en Wolf.
  Ze zullen hiervoor diep door het stof moeten gaan.


  Maak melding

 2. Starnieuws noem ik nou ook niet echt een kwaliteitsnieuwsmedium. Veel persberichten en weinig eigen input. En ook nog eens veel taalfouten.


  Maak melding

 3. Geachte Surinamers,

  Ik zie ik zie wat jullie niet zien.

  Ik zie rook en waar rook is, is vuur aanwezig.

  Ik adviseer, ik adviseer juliie om al jullie tegoeden van deze boevenbank te halen


  Maak melding

 4. @Lodewijk 20 juni 2018 at 12:05
  Starnieuws noem ik nou ook niet echt een kwaliteitsnieuwsmedium. Veel persberichten en weinig eigen input. En ook nog eens veel taalfouten.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////
  ALLEMAAL PANNENKOEKEN,DE ÈÈN NOG grotere EZEL,als de andere !zo amateuristisch hè !


  Maak melding

 5. @IK WEET HET BETER ALS JULLIE BULLEBAKKEN

  Ja, geldt ook voor Waterkant.net. Ze zijn in Nederland, maar brengen zogenaamd Surinaams nieuws. Echt een neppe site. Verspreid zonder dt, ezels. OMG


  Maak melding

 6. @ Duisenberg

  Wat een niveau meneer Duisenberg. Hebben je ouders je geen manieren geleerd? Je bent zeker van Waterkant.net. Daarom neem je het voor ze op no. 🙂


  Maak melding

 7. @ Duisenberg

  Oh, nu pas snap ik je. Je bent gewone een vuile racist die ons ook nog eens voor kakkerlakken uitmaakt. Ik stop bij deze met Waterkant.net. Ik wist niet dat mensen zonder niveau hier alle ruimte krijgen om te reageren. Waterkant.net is voor mij einde verhaal. Basta.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.