Academisch Ziekenhuis in Suriname creëert noodpoli’s na instorting plafond

12
Foto: Academisch Ziekenhuis Paramaribo

PARAMARIBO, 20 jun – De opruimings -en herstelwerkzaamheden op de polikliniek Oogheelkunde (Suriname Eye Centre) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn in volle gang, nadat het plafond van het gebouw dinsdagnacht om drie uur instortte. Het AZP heeft nood poli’s opgezet voor cito gevallen.

Vandaag (woensdag) zal er een volledige assessment uitgevoerd worden door de architect om de oorzaak en veiligheid vast te stellen. Verwacht wordt dat zaterdag aanstaande de werkzaamheden op de polikliniek hervat zullen worden.

Ook de afdeling Dermatologie die in hetzelfde gebouw is ondergebracht, is tot nader orde gesloten. Het is niet duidelijk wanneer die afdeling weer operationeel is.


12 REACTIES

 1. Wie zijn die architecten die dit goedkeurden en de technologen en aannemers die dit uitvoerden? Wanneer begint een criminele onderzoek na deze nalatigheid door de PG?


  Maak melding

 2. Ik ben zeker geen bouwkundige maar als ik de foto’s van deze plafondconstructie bekijk, dan weet ik zeker dat er broddelwerk is geleverd. Wie is de architect, de aannemer/uitvoerder, bouwinspecteur (van OW) ? Het zijn allemaal mannetjes van niks !
  Op de foto’s zie ik alleen maar dwars rails (van aluminium) en geen solide dwars en draagbalken voor dit plafond. Ook zie ik geen verbinding (als ondersteuning) van deze rails naar de H balken die voor de dakconstructie zijn gebruikt.

  Kijk eens ook naar de dikte van de plafondplaten ? Het had vooraf duidelijk moeten zijn dat dit geval ooit eens in elkaar zou storten. En gelukkig dat dit voorval niet overdag in een volle poli heeft plaatsgevonden, anders waren de rapen gaar geweest voor de eerder genoemde constructeurs.


  Maak melding

 3. `Welke kakastong heeft deze bouwconstructie bedacht. Dit is snel geld verdienen, is door niemand gecontroleerd.Anderen hun levens in gevaar brengen.


  Maak melding

 4. @Haco, 20 juni 2018 at 10:49
  Het plafond is net als het land ,ingestort
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Heeeeel jammer,dat jij er niet eronder zat ,met die lege kalebas op je nek,dan waren wij bevrijd van nog een kaulo ACHTERLIJKE domme REDIEMOESOE,..ooooooooooo,ZO JAMMERRRRRR ! dan had de instorting nog tenminste nut gehad ! joe legie tongtong assema joe ! KARMA o tek joe,als je zo over SURINAME praat !


  Maak melding

 5. WIESATTIE MANG JOE,
  Wat is het tegendeel ,ik wil graag positief blijven ,kun je mij een rede geven om positief te blijven.
  Ik ben benieuwt


  Maak melding

 6. WIESATTIE MANG JOE,
  Jij laat in ieder geval zien dat je opvoeding hebt genoten, nu nog er naar handelen.
  In een geciviliseerde land praat men over hoofden ,en niet calebassen ,daar drink jij nog uit.
  Met vriendelijke groet


  Maak melding

 7. Wat zou er gebeurt zijn als het plafond had vlam gevat, net als in engeland
  in 10 minuten het hele gebouw in de fik met een kweet niet hoeveel doden.
  Denk daar maar eens over Na .
  Voor de rest gaat het goed in Suriname ,ik moet positief blijven,wiesattie mang joe , we zijn onderweg om een 2e Dubai te worden toppie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.