Suriname en India bestendigen zuid-zuidontwikkelingssamenwerking

13

PARAMARIBO, 20 jun – Suriname en India hebben de onderlinge samenwerking bestendigd. Met verschillende ministeries zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten. De ondertekening maakt deel uit van het staatbezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind. De overeenkomsten beslaan uiteenlopende gebieden, zoals technologische steun bij de verkiezingen. Ook zal een zonne-energie project voor het binnenland worden uitgevoerd.

India heeft daarvoor twintig miljoen dollar gereserveerd. Andere overeenkomsten betreffen milieubescherming, traditionele gezondheidszorg, en ICT. Volgens de onlangs opgerichte Suriname India Chamber of Commerce & Industry, SICCI, zal het staatsbezoek verstrekkende gevolgen hebben. “Behalve de culturele banden vormt dit bezoek een stimulans voor het uitdiepen van zakelijke banden”, zegt SICCI-voorzitter Nizaad Bissumbhar, tegenover Dagblad Suriname.

Het moment is cruciaal, daar de Surinaamse economie investeringen nodig heeft. “Dit momentum kunnen wij gebruiken om Suriname verder te promoten tijdens de United Business Fair in oktober, die gericht is op bedrijven uit India. Door het staatsbezoek is Suriname op de radar geplaatst van de Indiase ondernemers”, aldus Bissumbhar. Het is ook de bedoeling dat het bedrijf FFF een overeenkomst sluit voor het ontwikkeling een palmolie-industrie.


13 REACTIES

 1. Ja mang Suriname is sedert Bouta de scepter zwaait een volwassen natie geworden,ook dank zij het volk die weet dat hij het goed meent met t land GOD BLESS SURINAME,..gado deh nanga oenoe…..ALLE NEGATIEVE ELEMENTEN OPZOUTEN,jullie zijn een vloek voor t land.jullie duivelse idioten vloeken tegen de natuur van het land waar misschien jullie nageslacht moeten opgroeien.het zijn altijd weer dezelfde,hebben jullie nog niet geleerd van 8 dec GOD ZEGEN ONS SURINAME.Laat de haters maar haten die niet willen dat het goed gaat met SURINAME.


  Maak melding

 2. Als goede wil om zaken te doen met India kan Suriname besluiten een verbod in te stellen op het doden en slachten van koeien en het transporteren van rundvlees.

  Wie een zeer vreedzaam wezen als de koe doodt of opeet, verdient haar melk niet. Ook diens kinderen verdienen geen zuivel.


  Maak melding

 3. @ B.Waquf,
  Misschien kunnen we een paar scheepslading koeien importeren (zebu’s) om te slachten uit India!! Vlees op plank voor iedereen !!! We hoeven dan niet te wachten op Jompoe-metie !! India blij … Suriname blij !!
  Ook een wet invoeren dat “Hindoe’s” geen slacht koeien en stieren mogen verkopen !!!
  In elk geval, wang ptieng-monie e-go-loesoe gi sranang!!

  En nu nog wachten op een gift van enkele miljoenen dollars van Obiang uit Equatoriaal Afrika, dang a kondre seti, sref-srefie.
  In 2019: verhoging van AOW voor de oudjes !!!
  Any way, bouta weet “waar Abrahams de mosterd haalt” !!!


  Maak melding

 4. Atheist,

  Als je je lichaam wil behouden door die van anderen te eten, wat voor waarde heeft je lichaam dan nog? Een worm doet dat. Zou een mens dat ook moeten doen? Wat heeft die koe jou misdaan dat je haar slacht en eet en vervolgens haar zusters uitmelkt en je babies voedt? En dan India beschuldigen van eigenbelang bij handel. Jouw eigenbelangetje is misschien wel erger, maar zeker immoreler.
  Als je baby zou kunnen praten zou ze tegen je vrouw zeggen: mamma, je bent een domme koe, mijn echte moeder is die koe wier melk ik drink.


  Maak melding

 5. Big up sranang wanneer de president van een groot land als India Su bezoekt dan hebt j wat te bieden als klein land;deng redimusus e dok,want commentaar leveren op zo een bezoek,terwijl zij graag op vakantie gn nr dat land,het land van hun vr ouders is onbeschaamd en contraproductief,ray en de abanies,Luti tingi bal fu tingi broki en schijters en rovers jullie zijn aan het dokken,Chan heeft het ook geprobeerd maar helaas pindakaas I love Su


  Maak melding

 6. Wat n gezeik zeg,alsof alleen van melk drinken je kan leven.
  En die kippen die de hindoes wel eten dan.
  Varkensvlees die de moslims niet mogen eten maar wel weer die koe.
  Wat n stelletje sukkels.
  Wat dacht je van voor je zelf en je eigen mening uitkomen en zelf bepalen wat je wilt en je niet als kilootjesvolk laten bestempelen.
  Ik ben rationeel,myn eigen individu met n eigen mening en bepaal zelf wel wat ik wil en welke weg ik insla.
  Ben geen meeloper.


  Maak melding

 7. Revo 20 juni 2018 at 20:42
  Ja mang Suriname is sedert Bouta de scepter zwaait een volwassen criminele natie geworden,ook dank zij het oerdom paars volk die weet dat hij het goed meent met zichzelf t land GOD BLESS no SURINAME,..didibri deh nanga oenoe…..ALLE NEGATIEVE ELEMENTEN OPZOUTEN,wij zijn een vloek voor t land.wij paarse duivelse idioten vloeken tegen de natuur van het land waar misschien ons dom paarse nageslacht moeten opgroeien.het zijn altijd weer dezelfde,hebben jullie nog niet geleerd van 8 dec GOD ZEGEN niet ONS SURINAME.Laat de ndphaters maar haten die niet willen dat het slecht gaat met SURINAME.
  P.s Ik ben Dagoebal.

  Dagoebal 20 juni 2018 at 22:37
  Big up sranang wanneer de president van een groot land als India Su bezoekt dan hebt j wat te bieden als klein land;deng redimusus e dok,want commentaar leveren op zo een bezoek,terwijl zij graag op vakantie gn nr dat land,het land van hun vr ouders is onbeschaamd en contraproductief,ray en de abanies,als ik en schijters en rovers jullie zijn aan het dokken,Chan heeft het ook geprobeerd maar helaas pindakaas I love Su en de allergrootse misdadiger.

  P.s. Ik ben revo

  Ik ben een paarse schizofreen.


  Maak melding

 8. Pineut,

  de basis van je fysieke lichaam is opgebouwd met koeienmelk.

  Als je moslim bent heb ik een boodschap voor je. Het wordt ten sterkste afgeraden om rundvlees te eten (dat veroorzaakt ziektes) maa sterk aanbevolen om melk te te drinken (wat geneeskracht bezit).

  De hele wereld is gevoed met jaarlijks honderden miljoenen liters koeiemelk.

  Wie doet dit na…!!


  Maak melding

 9. 🐄 Cow is just an animal like a hen or goat.

  *”Then why is it revered and why one should not kill and eat it?”* 🤔

  🐄 Cow is also an animal,

  but… a cow has many specialities that no other animal (not even human beings !!!) has in this world.

  This is the reason that Hindus consider cow as ‘mother’ after their own mother, and pray to the cow with respect calling it “Go-Mata”.

  These are some truths about go-matha.🐄

  ·🐄 If a cow eats something poisonous by mistake, and we drink its milk, will we fall ill? To find out, one cow was regularly fed a particular quantity of a poison every day.

  After 24 hours, its blood, urine, dung and milk were tested in a lab to check where the poison could be found. In this way, the tests were done not for 1 or 2 days, but continuously for 90 days in All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) New Delhi. The researcher did not find any trace of poison in milk, blood, urine or dung of that cow.🐄

  Then where did this poison fed for 90 days go? Just like Lord Shiva held poison in his throat, the go-matha hid the entire poison in her throat. This is a special quality that no other animal has.🐄

  ·🐄 This is the only creature that inhales oxygen and also exhales oxygen.

  ·🐄 Cow milk has the quality of countering poison.

  · There are diseases that medical science has not yet understood; urine of Go-mata has the power to cure them.🐄

  ·🐄 If cow-ghee and rice are cooked together, two powerful gases called ethylene-oxide, propylene-oxide are released. Propylene-oxide is the best gas used for creating artificial rain.

  ·🐄  Cow-urine is the world’s best killer of microbes

  · 🐄With medicines made using cow dung and cow urine, stomach-related ailments can be cured.

  ·🐄 We can save ourselves from radio-waves by plastering the home floors and area outside home with cow-dung.

  ·🐄 Cow-dung has the power to destroy the microbes causing cholera.

  .🐄If 10 grams of cow-ghee is put in fire (yagnya), 1 ton of oxygen is generated.

  🐄 The whole *World community* is feeded by (million liters Milk of) Go Mata and gives us even a million varieties melkproducts (butter, Milk, yoghurt, dessert, cheese, etc.)

  How Should the World look like, without the millions of liters *daily* cow Milk..???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.