Keti Koti Festival in het Afrika Museum op 23 juni

7
Keti Koti Festival in het Afrika Museum op 23 juni

BERG EN DAL, 11 jun – Op 1 juli 1863 werd in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen de slavernij afgeschaft, waarmee een einde kwam aan ruim 200 jaar slavernij. “Met het jaarlijkse Keti Koti Festival op zaterdag 23 juni in het Afrika Museum te Berg en Dal herdenken we het slavernijverleden en vieren we de afschaffing van de slavernij. Tijdens de 10de editie vieren we vrijheid, gelijkheid en verbondenheid” aldus het Afrika Museum.

Tijdens deze 10e editie van het Keti Koti Festival in het Afrika Museum wordt niet alleen stilgestaan bij het verleden, maar wordt ook gekeken naar vandaag en de toekomst. Een uitgebreid programma met o.a. live muziek, lezingen, workshops en een Caraïbische markt.

Een dag vol gedichten, optredens, workshops en muziek van o.a. Cache Royale en Black Harmony. Jetty Mathurin is aanwezig als Taante. Struin over de markt met 75 kleurrijke kramen en bezoek de grote Foodcourt met lekker eten!

Zaterdag 23 juni
Afrika Museum
Postweg 6, 6571 CS Berg en Dal


7 REACTIES

 1. Het is belangrijk om stil te staan bij het verleden, maar nog belangrijker is het om te kijken naar vandaag en de blik te richten op de toekomst.


  Maak melding

 2. Aan de nazaten van de slaven wil ik meegeven dat het vieren van de vrijheid maar vooral het herdenken van de afschaffing van de slavernij belangrijk is. Maar nog belangrijker is om vanuit het nu te werken naar de toekomst. Blijf a.u.b. niet hangen in het verleden, geef de witten geen voer om nog steeds over en voor jullie te bepalen en te heersen. Wees trots op je voorouders.

  Johan zal bij het lezen van dit bericht uit ergernis zijn nieren wel willen opeten.


  Maak melding

 3. @Jiyani,

  Ik had een vrij hoge pet van je op.
  Maar die is de laatste tijd heel erg klein geworden.
  Vanwege jouw postings op dit medium. Nu ook weer zoiets.
  Alsof alleen “de Witten” de kwaaie apen zijn in deze wereld.
  Misschien leef je in een hele beperkte wereld en is daardoor je blik heel erg bekrompen.
  Dat zou het een en ander kunnen verklaren.
  En wat je Johan toewenst, dat slaat als een tang op een varken.


  Maak melding

 4. huilen huilen doen de javanen Hindostanen en nog veel harder de creolen. wees trost op onze grootouders zij hebben zoveel ontberingen voor hun nazaten moeten ondergaan zodat wij nu.. nu in vergelijkinning met ons achter gebleven familie heel rijk zijn. tenzij je aan de drugs bent heel lui bent gewend bent om van anderen te profiteren door steeds een slachtoffer rol te nemen. je bent in Holland je kan leren werken dus hou je bek en ontplooi je zelf wees een voorbeeld voor je kinderen. anders klaag je over 100000000 jaar nog steeds over onderdrukking en zielig zijn. eer je grootouders als trotse mensen.


  Maak melding

 5. GrietjeBie, het lijkt er wel op dat Jiryani op deze manier reageerders die het niet met haar zienswijzes op deze manier monddood probeert te maken, zegt wel aardig wat over haar karakter, je zult maar met zo’n zure tante getrouwd zijn. Wie was trouwens een van de eerste reageerders op dit topic, iets wat ze anderen steeds verwijt, behoorlijk gefocust op dit onderwerp lijkt mij
  Maar laat ik nu net de kop even verkeerd gelezen hebben, Keti Koti festival in Afrika, ik dacht wat nu, gaan ze in Afrika de vrijmaking herdenken wat ze de daar door hun voorouders verkochte mensen hebben aangedaan?
  maar ik ben het met je eens , er zijn momenten waarop je zo nu en dan moet terugkijken , maar vooral doorgaan met je leven en het bouwen aan de toekomst en niet blijven hangen in het verleden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.