Palmolieakkoord verwacht tijdens bezoek Indiase president aan Suriname

20

PARAMARIBO, 11 jun – De lang verwachte palmolieovereenkomst met het Indiase FFF zit er aan te komen. Alles wijst erop dat de overeenkomst getekend zal worden tijdens het bezoek van de Indiase president Ram Nath Kovind. Volgens vicepresident Ashwin Adhin wordt alles gedaan om de administratieve en juridische ‘puntjes op de i’ te zetten. Zover is het nog niet.

Naar de overeenkomst wordt al jaren uitgekeken door FFF. Maar in Suriname is er niet weinig weerstand tegen de kaalkap die vooraf gaat aan het planten van oliepalmen. Nu is wel behoorlijk wat inspanning om het zover te krijgen. “De raamovereenkomst moet gesloten worden met partijen. We willen het in het bijzijn doen van de president van India. Maar laten we kijken hoe dat gaat”, zegt Adhin tegenover de Times of Suriname.

Een groot bezwaar vormt de strategie van FFF. Net als bij Chinese ‘investeerders’ in palmolie, wordt eerst het kappen van toe te wijzen bosgebied verlangd. Het gewonnen hout zal worden verkocht en pas dan zal worden geïnvesteerd. Hoe het ook zij, de overeenkomst lijkt min of meer in kannen of kruiken. Adhin belooft een haalbaarheidsstudie over de te verwachten milieuschade. “Wij moeten in principe alleen de grond bijdragen”, aldus de nummer twee.


20 REACTIES

 1. Zo te horen of te lezen wordt SU in haar eigen vet gebakken.
  Fff krijgt eerst duizenden hectares grond dat ze mogen kaal kappen,hout wordt wordt verkocht en met dat geld,willen ze palmolieindustrie opzetten. Wat een flauwekul is dat. Met de rijkdom van SU willen deze mensen hun vermogen vergaren alleen die domme oelewqappers die aan de macht nu zijn zullen dit toestaan en hun tjoekoes ontvangen. Maar als de palmolieindustrie wordt opgezet is eenn2e vraag, geloof er geen ene moer van want tegen die tijd is Fff failliet verklaard.


  Maak melding

 2. Je moet vooral deze slaafse Hindu van Adhin, die totaal geen sjoegen heeft van deze materie, dit soort zaken laten regelen, eindresultaat 0,0.


  Maak melding

 3. weer uitverkoop van het Surinaamsche oerwoud eerst aan de chinezen in heel Zuidamerika gebeurd dit alleen in Su die jonge baboeng aap wil Su uitverkopen aan zijn roots weten de binnenlandse inwoners hiertvan weten ze wat de gevolgen zijn van ontbossinng kijk wat er allemaal gebeurd in India Indonesie enz.waarom geen vragen van de V.H.P over deze deal en waarom Su.niet zelf de houtkap uitvoerd wat doet de oppositie geen vragen stellen over de duuurzaamheid en wat dat voor Su gaat opleveren allemaal vragen


  Maak melding

 4. “Suriname hoeft alleen de grond maar over te dragen”. En alles wat er op staat en wat er in zit!

  Vroeger was heel Suriname van Nederland. Toen werd Suriname onafhankelijk en eigendom van haar bewoners. Vervolgens gaat men heel Suriname weer weg geven aan wie de mooiste beloftes doet (en de meeste tjoekoe betaald?).

  Nog even en Suriname heeft niets meer om weg te geven.


  Maak melding

 5. @ Pineut,

  Suriname geeft zichzelf weg voor een appel en een ei.
  India ziet haar kansen wel zitten en de regering zal er weer in trappen zoals bij vele beloftes gedaan door China en Indonesië.

  Ondanks dat de Surinaamse regering wordt gewaarschuwd voor de nadelige gevolgen van de palmindustrie zal deze deal hoogstwaarschijnlijk gewoon doorgaan, zoals Adhin zegt.
  Dus Suriname wil zelf door o.a. India worden leeggeroofd.
  Het is weer zo makkelijk van jou de schuld af te wentelen op anderen, terwijl Suriname het zelf toelaat.


  Maak melding

 6. Vooral in 2020 weer, in ruil voor een lauwe soft en een bak oud vreten, stemmen op die paarse maffia-bende van rovershoofdman DDB en zijn corrupte, criminele trawanten om het land verder in de uitverkoop te gooien. Een ‘VOLKSPRESIDENT DIE WERKT” resultaat:…het werkt voor geen meter.


  Maak melding

 7. Geen enkele cent zullen die ma pima ndp paria’ s van ddb en roversbende krijgen, een groot deel zal verdwijnen in hun zakken. Stem bakka in 2020, ma pima ndper’ s voor nog meer misdaad en verpaupering, meki ddb en roverheid poroe ie buba na dorosee foe ka.


  Maak melding

 8. Allen,

  India en China komen Suriname NIET leegroven, maar de Surinaame overheid laat Suriname leegroven.
  Jammer van onze mooie Suriname dat er zoveel naatur verdwijnt.

  SUCCES.


  Maak melding

 9. Er zijn genoeg plantages/, deze oude en verwaarloze plantages, meer dan genoeg grond, waarop Palmolie gepland kan worden. Hoe is het gesteld met Victoria in district Brokopondo, waar er Obé-oliepalm verbouwd werd in de 70-tiger jaren van de vorige eeuw? Kan deze grond niet daarvoor worden gebruikt?

  Het oerbos moet zo goed als mogelijk beschermd worden en alles wat daardoor het biologisch evenwicht in stand houdt. Suriname heeft meer aan het oerbos dan de palmolie op nieuwe gronden te verbouwen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Ach allemaal gelul !! van nietsnutters !
  In Nederland heeft bv 1-boer/tuinder 100 tot 200ha grond om landbouw/tuinbouw te bedrijven !!
  Geen enkele “lul-hannes” zoals in Suriname het gebruikelijk is zal “negatieve” berichten over de eigenaars rond bazuinen !! alleen in een “apenland” als Suriname gunt men elkaar en dus voor de opbouw en welvaart in Suriname, dit soort economische activiteiten niet !!
  Zodar je als ondernemer/agrarier vooruit gaat, wordt je uitgemaakt voor een “boef,oplichter,coke-dealer”!!
  Wo-ka-in-Sranang !!, met deze metaliteit !!


  Maak melding

 11. Hahaha..in ruil gaat India helpen om bouta weer tot lijder te kronen.Geven en nemen ..ndp politiek ten top.
  Hoor de blaka.mans hier..
  Ze schamen niet dat hun lijder de bedelaar bouta de centjes van de arme dalits en tamils onder hun neuzen kaapt en ermee de ocer gangers ,hun dus ,verzorgd,schaamteloze ndpers.!
  Een paar rijke corrupte dalit ndp financieren de ndp zoals dalit d.sardjoe.En nu rijstbouw,veeteelt,landbouw..dat hebben wij te danken aan de hindostanen waaronder de dalits en tamils.De. zwartjes zijn bang dat ze moeten werken op de velden in de felle zon.Wees gerust de hindostanen gaan het werk doen.De zwarten staan niet bekend voor willen werken.


  Maak melding

 12. Het is een feit dat buitenlanders komen om op te bouwen terwijl de helft van de Surinamer werkloos/lui zijn. En als het goed gaat met deze buitenlanders omdat ze geld hebben, worden ze op hun beurt weer beroofd. Wel slim, eerst het vuile werk laten doen en achteraf ze uitschelden en beroven. Dit is echt de Surinaamse mentaliteit wat ik steeds beter en beter leert kennen.


  Maak melding

 13. lees ook de andere kop, “Suriname speelt mooi weer als het aankomt op milieubeheer”,
  Kaalkap en roofbouw om oliepalmen aan te planten.
  Wat een stel hypocriete klootzakken in deze paarse regering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.