Suriname neemt afscheid van zwemcoach Kenneth MacDonald

3
Suriname neemt afscheid van Kenneth MacDonald
Anthony Nesty neemt condoleances in ontvangst.

PARAMARIBO, 23 mei – Topzwemmer en Olympisch goudwinnaar, Anthony Nesty (foto), was een van de aanwezigen tijdens de uitvaartdienst van zijn oud-trainer en zwemcoach Kenneth MacDonald (67). MacDonald overleed op 15 mei in Suriname. Veel vrienden uit de sportwereld kwamen hem de laatste eer bewijzen tijdens de dienst in de Kathedrale Basiliek St.Petrus & Paulus te Paramaribo, voorafgaand aan de crematie dinsdag.

Als trainer heeft MacDonald diverse zwemmers klaargestoomd voor lokale en internationale wedstrijden. Hij is verbonden geweest aan onder meer De Dolfijn en sinds 2002 aan de Vereniging Officiers Sociëteit. Als bondscoach maakte hij grote toernooien mee als Olympische en Pan-Amerikaanse Spelen. MacDonald is in 1988 van groot belang geweest toen Nesty Surinames grootste sportprestatie neerzette en Olympisch zwemkampioen werd in Seoul. “Hij was niet alleen een vriend, maar ook een goede mentor voor mij”, zei Nesty tegen De Ware Tijd.

De oud kampioen heeft zich uit het buitenland gehaast om op tijd in Suriname te zijn zodat hij op een waardige wijze afscheid kon nemen van zijn goeroe. Namens de regering van Suriname was vice-president Adhin aanwezig bij de dienst.

3 REACTIES

  1. Kenneth was de ex man van Hilly van Kanten en van die zonen heb ik geen condoleancebericht gezien. Oh wat zielig.
    Was wel een leuke man.


    Maak melding

  2. Rust zacht lieve Kennith. Ik heb jou gekend als een aimabele man en een professional. Toen je in Groningen – Nederland aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) studeerde viel je op door jouw luisterend oor voor anderen en je bereidheid om anderen te motiveren en te stimuleren. Mijn condoleances aan het adres van de familie en vrienden van Kennith Macdonald.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.