Haagse Hindoetempel doelwit van vernielingen en bedreigingen

60
Foto: Siddharth Ramdhani| ruit Hindoetempel ingegooid

DEN HAAG, 23 mei – De Hindoetempel Ram Mandir in de Haagse Schilderswijk is geregeld doelwit van vernielingen en bedreigingen. Vannacht was het weer raak en werd er weer een ruit ingegooid schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant maakte de dader gebruik van een stuk van een tegel.

De voorzitter van de hindoeïstische stichting, Siddharth Ramdhani, vermoedt dat de vandalen een religieus motief hebben. “We hebben al te maken met kritiek op ons geloof sinds we hier zijn gekomen. Bovendien heeft de dader precies op onze raamposter gemikt” zegt hij tegen de krant.

Ramdhani maakt een link met de ramadan en zegt dat de Haagse Hindoetempel al vaker doelwit geweest van vandalisme is tijdens de ramadan. “Niet alleen tijdens de ramadan, maar ook tijdens onze eigen religieuze festiviteiten worden wij lastiggevallen door jongeren. Wij hopen met deze publiciteit dat het gedrag van deze jongeren een halt wordt toegeroepen” aldus Ramdhani tegen Omroep West.

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Ramadan is samenzwering:

  Wanneer de vijand (niet-moslims) slaapt dan is de moslim wakker.
  De zogenaamde armen zijn de onschuldige slachtoffers van de ji-haat.


  Maak melding

 2. Moslim Hashim durft zijn dorp in India niet uit: dat overleef ik niet

  Rizwaan wast zijn gezicht, zet zijn gebedsmutsje op en trekt zijn kurta, lange shirt, aan. “Dit is wat ik het liefst draag, dit is mijn identiteit”, zegt de 24-jarige Indiër. Maar steeds vaker laat hij zijn traditionele moslimkleren in de kast. Vooral wanneer hij voor zijn familiebedrijf, de verkoop van koelinstallaties, zijn overwegend islamitische dorp Khandawli uit moet. Want in het grootste hindoeïstische land ter wereld komen jongens als Rizwaan steeds meer in de verdrukking.

  Wie India zegt, zegt hindoeïsme. Het geloof van vele kleurrijke goden. Van de 1,3 miljard inwoners in India, is ruim 80 procent hindoe. Zo’n 14 procent van de bevolking is moslim, dat zijn dus ruim 180 miljoen mensen. De relatie tussen de twee religies was altijd al problematisch. Maar de laatste jaren neemt het geweld toe

  Het klimaat van haat tegen moslims en andere religieuze minderheden wordt volgens velen gevoed door de regerende partij BJP van premier Narendra Modi. De Bharatiya Janata Party (Indiase Volkspartij) is een politieke partij die een actief hindoe-nationalistische agenda heeft. Aanhangers vinden dat de Indiase samenleving rond het hindoeïsme moet worden gevormd.
  Moslimpopulatie reduceren

  Sinds zijn verkiezingsoverwinning in 2014 heeft premier Narendra Modi altijd gezegd dat de BJP een politieke partij is voor iedereen. Maar critici zeggen dat sinds de partij aan de macht is, radicale hindoes hun invloed kunnen uitbreiden. Hielden ze zich onder de vorige, seculiere regering nog stil, nu voelen ze zich gesteund door de politiek.

  “Parlementsleden, ministers en partijfunctionarissen maken regelmatig provocerende opmerkingen tegen minderheden, vooral moslims”, zegt Saba Dewan, een filmmaakster en activiste die dit jaar een aantal demonstraties tegen haatmisdaden organiseerde. “Ik kan me niet herinneren dat er ooit actie tegen hen is ondernomen. Ze worden vaak afgedaan als extreme elementen.”

  Deze maand nog zei een kandidaat van de BJP in de deelstaatverkiezingen in Gujarat dat de moslimpopulatie gereduceerd moet worden.
  Koeien en rundvlees

  Geweld door radicale hindoes wordt vaak gepleegd omdat ze vermoedens hebben dat er (heilige) koeien worden geslacht of rundvlees wordt gegeten. In de 3,5 jaar sinds Modi aan de macht kwam, werden er 76 zulke geweldsincidenten gemeld in de media, volgens een analyse van IndiaSpend. Daarbij vielen 273 gewonden en 29 doden, van wie het merendeel moslim. In de 4,5 jaar voordat Modi aan de macht kwam waren er slechts twee van zulke incidenten, zonder dodelijke slachtoffers.

  Een van de dodelijke slachtoffers was Junaid, een 15-jarige dorpsgenoot van Rizwaan. Op 22 juni was hij onderweg naar huis met zijn broer en vrienden na een dagje uit in Delhi. Tijdens de treinrit van ongeveer twee uur werd het gezelschap uitgescholden door een paar mannen.

  Een van hen trok een mes en toen ging het goed mis.
  Hashim

  “Ze noemden ons verraders”, vertelt Junaids broer Hashim. Ze trokken aan mijn baard en gooiden mijn gebedspet op de grond. “Ze riepen dat we rundvlees aten. Maar het was ramadan. We aten helemaal niets. Al gauw werden de belagers gewelddadiger. Ze sloegen en schopten de jongens. Een van hen trok een mes en toen ging het goed mis.”

  Junaid bloedde dood in de trein. Hashim overleefde drie messteken. “Sindsdien ga ik het dorp niet meer uit. Ik ben bang, ik heb het gevoel dat ik dat niet overleef.”

  De dood van Junaid bracht veel emotie teweeg in India. Filmmaakster Dewan nam het initiatief voor een demonstratie, met de slogan ‘Niet in mijn naam’ een verwijzing naar een oude Amerikaanse slogan tegen de Vietnam-oorlog. Het initiatief bracht duizenden mensen in meerdere steden op de been. Kort daarna sprak premier Modi zich uit tegen het geweld: “Niemand mag het recht in eigen handen te nemen”.

  Maar dit stopte het geweld niet. Vorige week nog, in de deelstaat Rajasthan, viel een hindoe-man een moslim aan met een houweel. Daarna stak hij het slachtoffer in brand. Zijn neefje van 14 kreeg de opdracht de aanval met zijn telefoon te filmen en het online te zetten. Trots, omdat hij zijn gemeenschap zo beschermt tegen de moslims. Volgens de dader zou de moslimman zich schuldig maken aan love-jihad: een complot van moslimmannen die hindoemeisjes versieren om ze te bekeren tot de islam.

  Het is niet ongewoon dat een moord op video wordt vastgelegd, zegt filmmaakster Dewan. “De meeste haatmisdaden in India worden gefilmd, en meestal door de daders. Ze verspreiden deze online, en deze video’s worden goed bekeken. Ze zijn ervan overtuigd dat hen niets kan gebeuren. Dit geeft aan hoeveel straffeloosheid er is.”

  In 2015 werd een man in Dadri, een dorp vlak bij Delhi, in aanwezigheid van tientallen dorpsgenoten gelyncht omdat hij een kalf zou hebben geslacht. Ook deze moord werd gefilmd. De zestien daders die hiervoor werden gearresteerd zijn momenteel allemaal op borgtocht vrij en nog nergens voor veroordeeld.

  Soms wil ik vluchten uit India. Maar we gaan niet weg. Dit is ons land, en dit is onze grond.
  Hashim

  “Er is een gevoel van ongemak en onveiligheid onder de moslims”, zei de voormalig vice-president Hamid Ansari, een moslim, in mei in een interview. De “sfeer van acceptatie” wordt volgens hem bedreigd. “Kleinzielige opmerking”, vond de BJP. Maar Rizwaan en zijn dorpsgenoten kunnen erover meepraten.

  “Als ik in mijn islamitische kleding de trein neem, dan word ik aangestaard”, zegt Rizwaan. “Mensen maken provocerende opmerkingen. Ik zeg niets terug, want ik ben bang dat ze geweld zullen gebruiken. Daarom draag ik buiten het dorp meestal westerse kleding. En ik heb mijn baard kort getrimd.” Hij voelt zich niet veilig in openbare ruimtes: “Omstanders zullen nooit wat doen om mij te helpen, als ik in de problemen kom”.

  Rizwaan en Hashim zeggen allebei dat ze zich tot een paar jaar geleden nog helemaal veilig voelden, en geen negatieve opmerkingen over hun kleding kregen. “We horen regelmatig over weer een nieuwe moord”, zegt Hashim. “We zijn bang en moedeloos. Soms wil ik vluchten uit India. Maar we gaan niet weg. Dit is ons land, en dit is onze grond.”


  Maak melding

 3. Mohamed Bin na laden
  23 mei 2018 at 22:39
  Hindoestanen stemmen voor wilders en er is maar 1 geloof en dat is moslims allah hu Akbar

  ===========================

  Je weet niet eens het verschil tussen moslim en islam. Je bent een druiloor die maar wat lult.


  Maak melding

 4. De moslim vindt dat ze altijd maar vervolgd worden.En dat terwijl zij als eerste met ruzie beginnen en als er een reactie komt dan is het dat moslim vervolgd wordt.


  Maak melding

 5. @Forza,

  De Indiase moslims zijn verraders. Ze hebben in 1947, samen met de Britten, Brits-Indië opgedeeld in India en Pakistan omdat de moslims meenden niet te kunnen samenleven met de Hindoes. Daarom wilden ze een eigen staat, Pakistan. Welnu, die kregen ze. De bedoeling was dat alle moslims naar Pakistan zouden verkassen en de Hindoes naar India. Maar moslims zijn moslims en onbetrouwbaar en ze speelden het spel erg slim: een deel ging naar Pakistan, het grootste deel bleef in India. Terwijl duidelijk was afgesproken dat ze naar Pakistan moesten gaan en India een land van vnl Hindoes, w.o. Sikhs, Jains, Boedhisten en andere niet-moslim groeperingen – zou worden.
  De moslims zijn dus achtergebleven in India en claimen nu naast Pakistan ook India als een islamitisch land. Vindt je het gek dat de Hindoes, die met lege handen achterbleven, dit niet zien zitten. Uitmakend 80% van de bevolking werden de Hindoes door de Congress partij regeringen sinds 1947 tot 2014 erger dan paria’s behandeld. In 2014 kwam de ommekeer, dankzij Internet. Hindoes konden op Internet vrijelijk hun ongenoegen uiten over het steeds maar weer voortrekken van christenen en moslims door de Congres partij. De PM van de Congres partij ging zelfs zover dat hij openlijk zei dat moslims en christenen van India het eerste recht hadden op de resources van India, boven de Hindoes dus. En dat voor een zgn seculiere partij.
  Dus dat huilverhaal van moslims die de straat niet opdurven is inderdaad een huilverhaal. Ten eerste hadden ze moeten oprotten naar Pakistan en ten tweede zijn ze alleen maar voorgetrokken van 1947-2014. Ze tartten Hindoes door de heilige koeien te slachten in het openbaar, Hindoemeisjes te lokken, bekeren en in hun harem (moslims mogen in India OFFICIEEL 4 vrouwen trouwen, een cadeau aan hen van de Congress partij opdat de moslimpopulatie snel kon groeien) te houden en overal en altijd tegen Hindoes te ageren. Gesteund door de machtige Congress partij.
  Dus geen huilverhalen a.u.b. maar de naakte waarheid. En dat is dat India een Hindoeland is. Er zijn tientallen moslimlanden, maar slechts 1 Hindoeland. De Hindoes zouden stom zijn als ze zich dat lieten afpakken.
  In Pakistan woonden in 1948 nog 20% Hindoes, inmiddels minder dan 2%. Oorzaak: gwelddadige bekeringen en moordpartijen op de Hindoes en constante bedreigingen en ontvoeringen van Hundoemeisjes die dan onder dwang tot de islam bekeerd worden en als ze hun protest uiten worden hun ouders vermoord, dus houden ze hun mond. Pakistan/Bangladesh zijn een echte hel voor de Hindoes geworden.

  Overigens zouden er ook moskeeruiten moeten sneuvelen vind ik. Waarom moeten alleen tempelruiten sneuvelen? Moslims hebben alleen respect voor lik-op-stuk beleid, dus ze moeten weten en beseffen dat als je de ruit van een tempel/kerk/synagoge ingooit, iemand ook de ruit van een moskee zou kunnen ingooien.


  Maak melding

 6. Daar hebben we het gelul weer : mensen proberen jullie eens te beseffen dat er geen geloofd is die beter is dan de andere. Wij moeten ons bezig houden met de maatschappelijke ontwikkeling
  en het geloofd, maar laat een ieder kiezen wie hij / zij wil aanbidden !
  Nogmaals er is geen geloofd die beter is dan een ander.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Was het niet Sai Baba, die stelde, het maakt niet uit wat je gelooft, Jood , Christen, Hindoe of Moslim, zorg eerst dat je een beter mens wordt. Laat elkaar in waarde, ben trouwens blijk dat ik niet gehinderd word door een geloofsovertuiging, houdt het wel op het humanisme, zonder dogma’s


  Maak melding

 8. vernielingen worden veroorzaakt door mongolen. ik neen de ouders kwalijk. waarom hebben ze zulke varken op de wereld gezet juist omdat ze zelfs varkens met de syndroom van down hebben. voor de zogenaamde imbeciele correcte mensen dat zijn mongolen punt………….je moet het beesje bij de naam noemen punt


  Maak melding

 9. Dit krijg je als ze onderling trouwen neven en nichten, krijg je dit gespuis !!!!
  Het verstand bij hen zat nooit tussen de oren maar het zat in het voorhuid.
  Maar omdat ze jarenlang zwierven door het woestijn zonder een bad te nemen, is het voorhuid ontstoken geraakt waardoor deze besneden moest worden, en toen ging het mis. Zie het resultaat wereldwijd !!!!


  Maak melding

 10. @ Forza,

  Reageer op het artikel, zo kan ik ook doorgaan over misstanden tegen Christenen, Hindoes, Boedhisten in Pakistan en Bangladesh. Overigens hebben de moslims in India de kans om naar een eigen Islamitische staat te gaan of niet? Hebben de hindoes dat? Jullie zijn toch ook bezig met Kashmir ?????
  Jullie wilden toch niet met hindoes samenleven in India !!!!Hebben jullie een eigen Islamitische staat( zelfs 2 staten,ook Bangladesh) zijn jullie nog steeds niet tevreden !!!!
  Als het pais en vree is in Islamitische landen waarom vluchten ze naar het westen? Het Westen zijn toch kafirs? Of is Kafir’s geld niet haram???? Waar is jullie moslim broederliefde? In Saudi Arabie worden jullie toch welkom geheten !!!!


  Maak melding

 11. India is 800 jaar bezet geweest door babaarse moslims en 200 jaren door christen! De inwoners zijn onderdrukt en moesten bekeren tot islam, vrouwen werden verkracht en ontvoerd en meenenomen nasr arabische landen en Turkije! Ze hebben India leeg geplunderd en allen tepmels gemolestreed em moskee op de plaats gebouwd!
  Allen mensen India hebben de zelfde DNA.5000 jaar geleden woonden geen moslims in India.
  Ga terug naar je root!!!
  In de 1000 jaar onderdruking wonen nog steeds 83% hindoestaben in India! Overal waar mislims wonen zijn er problemen! Kijk om je heen!
  Mohamed en Christen hebben iveral ter wereld dood en derf gezaaid, kruistochten etc. Mislims en Islam is door de zwaard gesticht (alah ho akbar)
  Mensen wordt wakker en go back to your roots! The VEDIC ROOT!
  The historie ende geschiedenis van India moet herschreven worden naar de waarheden!
  Jai Modi!


  Maak melding

 12. Pakweg 15 procent van de inwoners van India is moslim. Ze vormen (met 170 miljoen) de op één na grootste islamitische nationale gemeenschap ter wereld (ná Indoensië). Tegelijkertijd worden zij flink gediscrimineerd, en hun sociaal-economische positie is gemiddeld veel slechter dan die van de hindoes. Twee derde van hen leeft onder de armoedegrens, en in de politieke en militaire elite komen ze nauwelijks voor. In de meeste staten vormen moslims een kleine minderheid. De anti-rundvlees maatregelen van BJP-regeringen veroorzaken daar maar weinig rumoer. Maar dat is anders in de grootste deelstaat van India, Uttar Pradesh, in het noordwesten, waar twintig procent van de 220 miljoen inwoners moslim is. Ook daar won de BJP recent de verkiezingen. En juist daar schoof de partij een fanatieke partijleider naar voren als minister-president. Yogi Adityanath liet zijn kantoor reinigen met koeienmelk, liet alle leer uit het interieur verwijderen en liet een stal bouwen naast zijn kantoor, speciaal voor heilige koeien uit zijn woonplaats Gorakhpur. Deze vriend van de koe is dus een groot voorstander van het sluiten van ‘illegale’ islamitische slagerijen. En ook al verkoopt hij het verbod als een bestuurlijke maatregel, de strijd tegen de slacht is voor Adityanath een bekend thema. Als parlementslid (sinds 1998) heeft hij tot twee keer toe gevraagd om een nationaal verbod. Nu, als premier van Uttar Pradesh, kan hij zijn wens daar ten uitvoer brengen. En alhoewel de wet voorschrijft dat de staat voor voldoende slachthuizen moet zorgen, maakt hij duidelijk geen haast met de uitvoering van dat voorschrift. Adityanath deinst niet terug voor geweld. Hij is eerder vervolgd wegens wapenbezit, aanzetten tot geweld tegen moslims en nog zo wat zaken. Zijn activisme en anti-islamitische hate speeches maakten hem tot een van de bekendste woordvoerders van de fanatieke vleugel van de BJP.


  Maak melding

 13. Het artikel gaat over een aantal zwakzinnigen die hindoes pesten in de schilderswijk. Dat is in Nederland. Een westers land dus. Hier mag iedereen zijn eigen godsdienst hebben. Echter zijn er genoeg zwakzinnigen die denken dat ze goed bezig zijn. Vooral tijdens rammadan. Tja ik ik vind het plotseling een goed idee dat Pegida varkensvlees gaat roosteren bij moskeeën. Leren ze misschien een keer iets over tolerantie i.p.v. haat.


  Maak melding

 14. Heb je in Islamitische landen ook varkens slachterijen? Hoe zit het met niet moslims die een karbonaadje of spare ribs willen eten in Islamitische landen ???????
  Islam betekent toch vrede? Vrede met alle religiën.


  Maak melding

 15. Oh het gaat hier om de varken die de Hindoes eten. Wat erg met die moslims. Wat een vervloekt volk zijn deze kakkelakken. Hun geloof is heilig , maar lopen wel te stelen en in de drugs. Nou misschien moet Rutte nu eindelijk gaan orden tegen deze kakkelakken.


  Maak melding

 16. @Waqoof: Kijk, voor dit soort schoften die zichzelf Hindoe noemen heb ik maar een oplossing voor als jouw India zo een heilstaat is waarom rot jij dan niet op naar dat stinkend land waar het leven van een dier meer waarde heeft dan een mensenleven ? Wat doe jij nog hier ? En ja voor Hindoes zijn moslims onbetrouwbaar maar was dekmoordenaar van Ghandi een moslim of een Hindoeterrorist ? Ook jij weet de geschiedenis goed te verdraaien waqoof. Overal waar Hindoes zijn wanen zij zich superieur en maken zij zich schuldig aan corruptie. In Zuid Afrika worden Hindoes geïsoleerd omdat een van de HIndoezaken man zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie door het aanbieden van smeergelden aan Zuma. Deze zakenman kwam uit India met alleen zijn vieze smerige doti aan

  Als in India plaats is voor de Sikhs waarom is hun heiligdom dan vernietigd ? En als jij zo een held bent dan moet je inderdaad een moskee-ruit ingooien. Kijken of je werkelijk een man met ballen bent.


  Maak melding

 17. Beter geen geloof, een goed mens zijn is goed genoeg daar draait het toch om.
  Bij een geloof draait het toch of je een goed mens bent, toch.
  Dus al dat gezeur over mijn geloof is de echte,


  Maak melding

 18. De geschiedenis van India kennende, en dan met name de verraderlijke Hindoes die samen met de Britten de Moslims bestreden, sluit ik niet uit dat het ruit van de tempel door een Hindoe zelf in is gegooid. Vervolgens wordt met de vinger naar moslims gewezen. Zo hebben Hindoes duizenden moslims in India afgeslacht. Verkleed als Britten werden moslim-meisjes verkracht en vermoord. Vervolgens dachten de moslims dat de daders Britten waren. In werkelijkheid waren het Hindoes.

  @Salaam: gelukkig maar dat jij nooit iets terug hoeft te zeggen want de ziel van een Hindoe is door en door zwart (daroe).


  Maak melding

 19. @Salaam : Je bedoelt zeker de Hindoeterroristen die de Ghandi’s uitgemoord hebben ? Of bedoel je die verraderlijke Hindoes in Suriname die Bouterse in een Hindoetempel in Wanica wilden vergiftigen ?


  Maak melding

 20. Beter geen geloof, een goed mens zijn is goed genoeg daar draait het toch om.
  Bij een geloof draait het toch of je een goed mens bent, toch.
  Dus al dat gezeur over mijn geloof is de echte,

  U heeft gelijk. De moslims denken dat hun geloof beter is. Alles dat in de Koran verboden is doen. Ze zitten in de criminaliteit werken niet op de goede moslims nagesproken. Verbeter de wereld maar begin bij je zelf. Als alle niet moslims op Wilders stemmen zijn wel echt van dit kleren sooi af. Ouders kinderen kleinkinderen een enkel ticket naar hun geboorteland waar ze zich aan de regels en wetten houden. Het is echt een waardeloos volk.


  Maak melding

 21. @ Forza,
  Duidelijke taal; zoek de daders bij “hindoes Aria’s/Sanathen” rivaliteit !!
  Trouwens ik heb begrepen dat de meeste Hindoes in Den Haag “doneren” aan BJP, om de Moslims uit re roeien in India !!
  Hopelijk krijgt Modi bij zijn bezoek aan Suriname een “diner” aangeboden met”Moksi-Meti” !!Misschien een goed idee om langs de wegen waar hij langs komt enkele “varkens en Koeien koppen” op te hangen om hem welkom te heten .
  @B. waqoof,
  Jouw postings toen aan dat je een imbiciel bent.
  In Suriname zijn Hindoes en Islamieten samen als broeders aangekomen !!!
  Zelf pappa Lachmon zijn vrouw was een Moslim !
  Ghandi zijn werkgever in Zuid afrika was een Moslim !!
  Hindoes blijven een stelletje “koelies” in hun denkwijze met hun kaste systeem.Dank zij onder invloed van de Christenen en Moslims in India, konden velen miljoenen Hindoes hun paria-status veranderen in
  gelijk gerespecteerde mensen !!
  @ Back to the Roots,
  Gelukkig, dank zij de Britse christenen en Moslims in India is de Hidoe-kamasutra geen export produkt!
  Hopelijk neemt Modi geen groep mee om Surinamers de “Kamasutra” op de scholen te leren bedrijven !!
  Hopelijk dat in suriname, BJP-aanhangers met “wortel en tak” uitgeroeid worden !!!
  A no mie tak so, maar a volk e-prakserie so !!


  Maak melding

 22. IS lam is kanker gewel, moet uitgeroeid worden!
  India us land waar hindoes duizenden jaren wonen. Mislims zijn barbaarse indringers. Laten ze maar oprotten van waar ze komen!
  Nergens is er vrede waarvdfie klote ISlam wonen. Suriname zijn ze ook al bezig met IS strijders. Uitroeien die flikers voordat het te laat is!!!
  Jai Modi!


  Maak melding

 23. overal waar moslims zijn ,is er stront aan de knikker . op elke hoek willen ze een moskee bouwen maar als anderen een tempel of kerk of synagoge willen bouwen dan wordt het verbrand .
  in het verleden hebben ze de tempel ook besmeurd met poep . maar als een ander een varkenskop bij de moskee hangt dan schreeuwen ze moord en brand . ze ontvluchten hun land en trekken allemaal naar landen van de “”ongelovigen” . heel hypocriet . moslims hebben geen respect voor andere geloofsovertuigingen , hoe willen zij dan respect afdwingen . rare mensen hoor.


  Maak melding

 24. Een goed mens zijn daar bedoel ik mee, maak niet uit wat je geloof wees een goed mens daar is iedere god van elk geloof blij mee.
  Maar je hoef niet perse een geloof te hebben goed zijn is genoeg.


  Maak melding

 25. Lijkt meer op dat de achterban van Wilders een wig wil drijven tussen Hindoes en Moslims !
  Hopelijk dat de Hindostaanse(Hindoe en Moslim)- broeders hun verstand gebruiken.Ik heb het over “Hindostaanse” dus niet over “HINDOESTAANSE” want dan zou het alleen gaan om Hindoe-religie beleiders !!
  Gelet op de vele gemengde huwelijken (Hindoe-Moslims) moeten mensen niet proberen om een wig te drijven tussen de mensen !!(Zal toch niet komen van een aanhanger van Modi)???


  Maak melding

 26. Er is geen ander God dan allah en Mohamed is zijn profeet.Wie geen moslim is,is een hond en dient afgeslacht te worden omdat honden onrein zijn.
  En als iemand tijdens het uitroeien van de honden komt te ontvallen,komt hij in het paradijs waar 72 maagden hem opwachten.Daarom is de dood ook heel belangrijk voor de moslim.Hij gaat alles hier achterlaten.Alleen zijn geloof gaat met hem mee en dat geeft hem het recht op het paradijs.Want bij het portaal naar paradijs en hel gaat hem gevraagd worden wat hij gedaan heft tijdens aardse leven.Tijdens dit leven heeft de An-nisaa hem ook het recht gegeven om zijn vouw een corrigerende tik te geven met 2 bij 3 balk op het hoofd.


  Maak melding

 27. @Back to the Root: waarom houden die hamars hun handen op in de Golfregio ? Miljoenen Indiase chamars vinden een menswaardig leven in de Golfregio en zijn de Arabieren dankbaar dat zij in daar mogen wonen en werken maar vooral dankbaar dat zij daar LEVEN ! In jouw heilstaat zijn de hamars minder waard dan honden en nu kom jij hier de Islam als een kankergezwel betitelen ? Je bent lager dan een Dalit en ik hoop voor jou dat je zelf een kankergezwel wordt. Een kwaadaardige wel te verstaan !


  Maak melding

 28. Back to the Root: Jay Modi ? Ha ha ha hij die de voeten van de Sheikh van Dubai aanraakte en kostte en zichzelf zo vernederd heeft ? Alle respect ging teloor.
  Maar deze Hindoeterrorist weet als geen ander dat India zonder de Golfregio geen voortbestaan heeft. Dus shut oor month en rest in your case.


  Maak melding

 29. Aan de Moslims
  ,jullie moeten je schamen.De laagste en slechtste geloof die er bestaat op de aarde.
  Zelfs als jullie weten,dat er in je omgeving een slechte moslim is,dan steunen jullie zelfs de persoon nog.
  Waarom denken jullie dat de mensen een hekel aan jullie hebben ???? Nergens op de wereld is het zo erg als met jullie,kijk al die asielzoeker,de meeste allemaal moslims.Waar is jullie Allah,als hij zo goed is voor jullie.Waarom vluchten jullie dan naar landen van de christenen de ongelovigen ????? Waarom blijf je niet in je eigenland waar de Islam geloof is.Waarom wonen jullie in een land, waar een andere geloof is.Omdat jullie gewoon zwak en laf zijn.Jullie Islam stelt niets voor ,alleen maar haait en moord.Wereldwijd elke dag nieuws over de moslims,toch schamen jullie je niet ervoor.
  EN DE GROTE LAFAARD DIE ,DE RUIT VAN EEN KERK IN GOOIT.HOE LAF EN ONGELOVIG KAN JE ZIJN.
  ZO IEMAND KAN GEEN SCHONE HART HEBBEN,DIE HAAT ZICHZELF.
  INDIA MOET AL DIE MOSLIMS ERUIT ZETTEN NAAR PAKISTAN,DAAR HOREN ZE THUIS.
  WAAR IS WILDERS ????? LOGISH DAT HIJ DE ISLAM HAAT


  Maak melding

 30. @Prayer, rustig aan jongen je weet toch dat suikerziekte hart en vaatziekte veelvoorkomend is bij Hindoestanen en Hindoes. Denk aan je hart man.
  Maar inhoudelijk wil ik wel op jouw nonsens bericht reageren. Waarom ik het doe ? Nou omdat in het nonsens bericht van jou zo veel haat staat dat ik jou een gevaarlijk sujet, een gedrocht van het laagste soort, vind. Jij doet mij denken aan Dewnanad,uit Delft je weet wel die Hindoe malloot die rond 2002 onder valse namen, hierbij nam hij zelfs een moslimnaam aan, stuurde hij dreigbrieven naar moskeen en andere Islamitische instanties. Iedereen dacht dat de brieven afkomstig waren van blanke extremisten. Grote vergissing ! Brieven waren afkomstig van het Hindoe gedrocht Dewnanand die niet alleen een bloedhekel aan Moslims maar ook aan Joden en zwarten heeft. Hij werd ontmaskerd en tot een celstraf van zes maanden veroordeeld. En weet je wat zo wrang was ? In de gevangenis kreeg hij rundvlees te eten en hij at het op…..dit zegt heel veel over Hindoes.


  Maak melding

 31. Kinderboek uit India noemt Hitler als inspirerende leider
  Adolf Hitler, zij aan zij met Mahatma Gandhi en Nelson Mandela? Een Indiase kinderboekenuitgever heeft voor herrie gezorgd met een omstreden boek over elf wereldleiders. Daarin figureert Hitler prominent tussen andere ‘inspirerende leiders die hun leven hebben gewijd aan het verbeteren van het leven van de mensen in hun land’.

  Bob van Huët 18-03-18, 12:32 Laatste update: 15:51
  299
  Het drie jaar geleden verschenen boek wordt sinds kort ook online aangeboden. Dat leidde tot woede bij verschillende joodse organisaties. Ze vragen het kinderboek uit de handel te nemen. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd en volgens de Indiase uitgever is daar ook geen reden toe. ‘Hitler werd in de lijst opgenomen vanwege zijn leiderschapskwaliteiten en zijn toespraken waarmee hij de massa’s beïnvloedde. Het gaat er hier niet om hoe hij zijn politiek ten uitvoer bracht of dat hij een goede of een slechte leider was. Hij was machtig, daarom staat hij in het boek’, aldus een verklaring van uitgever B. Jain Publising Group.

  Onbegrijpelijk, aldus Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Center in Los Angeles, een internationale joodse organisatie voor mensenrechten. “Mensen die het leven van hun landgenoten hebben verbeterd? Adolf Hitler? Zo’n beschrijving zal vreugdetranen brengen in de ogen van Nazi’s en hun racistische neonazistische erfgenamen”, meldt Cooper aan de Amerikaanse krant New York Times. Hij maakt zich zorgen dat jonge mensen die geen of weinig historisch besef hebben een heel verkeerd idee krijgen van wat een werkelijk grote en humanitaire leider is.

  Wie de tekst van het Indiase boek heeft geschreven is niet bekend. De uitgever snapt de ophef niet. Nooit eerder kreeg hij klachten over het boek, laat hij weten. Het is niet de eerste keer dat Hitler in Aziatische landen toch anders wordt begrepen dan in het Westen. Vorig jaar liet een museum in Indonesië een wassen beeld van Hitler verwijderen na klachten van het zelfde Wiesenthal Centre. Dit nadat smakeloze selfies van bezoekers de wereld overgingen. De directeur van het museum verklaarde destijds het beeld van Hitler met spijt weg te halen want de pop was een van de populairste in het museum en ook neergezet bij wijze van ‘entertainment’.

  Misschien was het beter geweest als Hitler de Hindoes……laat maar ook.


  Maak melding

 32. Belachelijk dat men automatisch aanneemt dat het hier om moslims gaat die bezig zijn met vandalisme.De haat tussen hindoes en moslims zit zo diep gegrifd bij sommigen dat ze het maar niet kunnen aannemen dat andere groepen misbruik maken van hun dom denken.
  Enfin,het is voor een ieder te zien dat hindoes lastig gevallen worden en het is niet andersom.


  Maak melding

 33. Ondanks dat de Rohynga’s zelf vervolgd werden in Myanmar, hebben rond trekkende rohynga’s bendes kans gezien 11 hindoe’s te vermoorden in dat in dat land drie dagen geleden.De autoriteiten konden dat uitmaken uit de manier waarop de moorden zijn gepleegd.Op zulke wijze van moorden hadden op de boeddhisten ook plaats gevonden die had geleid tot de exodus van de Rohinga’s nadat enkelen waren aangehouden.Een deel van het verhaal is ook waar dat rond trekkende Rohynga hun eigen mensen overvallen.


  Maak melding

 34. Wat een gelul allemaal !!!
  Oeng go wrokko foe tjarie Sranang vooruit i.p.v. te lullen over een ingegooide ruit !! of beeltenis op een ruit.
  Als ruiten van donkere mensen hun huizen en zaken worden ingegooid door personen die op Wilders lijken en Christenen dan hoor en lees ik geen vulgaire comentaren van personen op dit forum.
  Trouwens”kattekwaad” door kwajongens heb je overal !!


  Maak melding

 35. De India en hindu haters Pineut en Forza hebben nu echt een podium gevonden om hun gal te spugen.

  De moslims hebben een hekel aan zwarte mensen. Zelfs zwarte mensen die moslims zijn worden door de licht getinte moslims gediscrimineerd.
  Helaas vertonen de hindus hetzelfde gedrag onder elkaar ook.
  Moslims zijn ontzettend laf. Ze maken overal heibel en ruzie, maar als ze daarop worden aangesproken doen ze heel zielig en zeggen dat ze worden gediscrimineerd.
  In Den Haag zijn deze vervloekte gelovigen al jaren bezig hindus te pesten en te treiteren.
  Dat is de reden dat veel hindus op Wilders stemmen. Zelfs Surinaamse moslims stemmen op Wilders als mensen van Afro afkomst.
  Kuzu zal weer beweren dat de hindus de moslims uitdagen, Kuzi is de grootste leugenaar onder de moslims in Nederland.
  Farid Azarkan zal ook heel zielig doen en zeggen dat de moslims niemand kwaad doen, net zoals hij ook beweerde dat het niet de moslims maar de Molukkers waren die in Gouda en Culemborg voor onrust zorgden, waardoor heftige ruzies waren ontstaan en waarbij men naar elkaars leven stond. Ook in die steden werden ramen ingegooid met stenen.
  Het had niet veel gescheeld of een Moluks meisje was tijdens de heftige rellen omgekomen.
  Johan Derksen heeft verteld dat hij uit Gouda was verhuisd om het gedrag van deze vervloekte moslims.
  Het zijn altijd de anderen die schuldig zijn maar nooit de moslims. Inteelt heeft ervoor gezorgd dat de moslims zeer agressief zijn.
  De aanslagen in Europese landen zijn zeker niet door moslims gepleegd maar door hindus. De moslims zijn in staat om te beweren.

  In de Koran staat geschreven dat de moslims de wereld moeten veroveren bekeren tot de Islam.
  Kan het niet goedschiks kan dan maar kwaadschiks.
  Daarom roepen de moslims bij de aanslagen altijd allah uh akhbar.
  Pakistan wil een doorgang creëren naar Bangladesh door het noordelijk deel van India te eigenen en het Muglistan te noemen. Ze hebben het zover gekregen dat India stukken land heeft afgestaan aan deze mormels en nog eisen ze meer. Overal waar moslims wonen zaaien haat en verderf.
  Moslims vertrouwen doe ik niet meer.

  Wat betreft de moslims uit de Cariben ben ik wel coulant. Zowel hindus als moslims zijn samen aangekomen in o.a. Guyana en Suriname hebben lief en leed met elkaar gedeeld. Tijdens de overtocht noemden ze elkaar al jihaji bhai behan. Jihaj betekent boot.
  Ze zijn elkaar als broers en zusters gaan beschouwen, ook al hebben ze onderling ook wel schermutselingen gehad. Over het algemeen kunnen ze het nog steeds met elkaar vinden.

  @ Ahteïst,

  Een hindustaan is zeer beslist niet iemand die het Hinduïsme belijdt, maar iemand die in India is geboren. Een hindustaan kan dus hindu, christen, jain, moslim, budhist, sikh enz. zijn. Ik doe niet mee aan dat Hindostan gedoe om de reden dat India ook Hindustan wordt genoemd. Het zal me niet verbazen dat dat Hindostan gedoe van de moslims afkomt.
  Ook de diasporanen worden hindustanen genoemd.
  Iemand die het Hinduïsme belijdt wordt hindu genoemd.

  Het enorme probleem tussen de moslims en de hindus zal alleen maar erger worden nu Pakistan het noordelijke deel van India in bezit wil nemen. Met moslims zal er nooit vrede komen in de wereld.


  Maak melding

 36. Off topic:

  Speciaal voor de India haters:

  In Nigeria heeft het leger meer dan duizend vrouwen verkracht. De mensen zijn er arm. Er is weinig voedsel.
  De militairen bieden de vrouwen voedsel aan in ruil voor seks.
  De vrouwen accepteren het voedsel om hun kinderen te voeden. De vrouwen willen echter geen seks met de militairen en worden dus verkracht.
  Het leger bestaat uit Nigerianen.

  Boko Haram heeft voornamelijk jonge meisjes ontvoerd en verkracht. Er zijn meisjes die hebben kunnen vluchten. Maar er zijn ook meisjes die door de verkrachting zwanger zijn geraakt. Deze zwangere meisjes zijn door de familie verstoten want het is een schande. Of de ouders proberen hun dochters te laten trouwen met de verkrachter.
  Hetzelfde gebeurt ook in India. Daar over hebben de haters van India genoeg commentaar op, Zullen deze haters ook durven commentaar te leveren op wat er in Afrikaanse landen gebeurt? Natuurlijk niet!


  Maak melding

 37. @ Fergilio,

  Waarom heb je de laatste zin niet afgemaakt.
  Je bedoelt natuurlijk dat Hitler de hindus had moeten uitroeien c.q vergassen.
  Je bent een lafaard!
  Maar wat gij niet wilt dat u geschiedt, wens dat ook een ander niet.


  Maak melding

 38. @ de moderator,

  Het is schandalig dat een persoon zich heeft aangemeld als Hanuman ke laar. Gisteren is deze persoon door anderen ook al op zijn stuitende nickname aangesproken.
  Laar is Sarnami en betekent penis.
  Hanuman is 1 van de Goden uit het Hinduïsme en deze persoon beledigt dus deze God die door veel hindus wordt aanbeden en daarmee worden dus ook deze hindus beledigt.
  Deze persoon is moslim en zie daar het walgelijk gedrag van de moslim.
  Er zijn nog meer personen die zich met dit soort achterlijke nicknames aanmelden.
  En maar klagen dat de jeugd zich niet weet te gedragen.


  Maak melding

 39. Het is moslims toegestaan, zelfs aabevolen, om leugens te verspreiden en flink te misleiden als ze daarmee het belang van de islam dienen.
  Dit fenomeen heet taqiya.
  Zo kun je hier de reacties van een aantal taqiya moslims met misleidende aliases lezen, zoals ene Geeta, Moennasing, Akaswari, Hanuman ke, A-no-mie, Pineut. Er is er zelfs een die kickt op het geslachtsdeel van dieren!!

  Een moslim die de waarheid spreekt betreffende z’n godsdienst en godsdienstige praktijken is een zeldzaam fenomeen. Dat komt ook omdat waarheidsvinding niet hun levensdoel is. Dat is om in het paradijs te geraken en daar 72 maagden te verkrachten. Want welke maagd zou vrijwillig met een gehandicapte (stoei-tool gemutileerd) aan willen pappen?
  De leus ‘musalmaan ke bachcha, kabhi na sachcha’ vind ik gewoon waar en ook bewezen.


  Maak melding

 40. We zijn toch niet in een oorlog belandt ?
  Weet misschien iemand waar de Islam waren rond de geboorte van JEZUS CHRISTUS ?
  Ze bestonden niet hé.


  Maak melding

 41. Pineut,

  neem me niet kwalijk. Maar je bent werkelijk dom. Niet te redden.

  Er zijn ruiten ingegooid van 1 gebouw en jij betrekt 1,5 miljard mensen uit een ander werelddeel erbij.

  Oh My God


  Maak melding

 42. Brada en Sissas, laat dit tot je doordringen aub

  A learned man was once asked to explain the difference between Religion ❎ and Spirituality ✅.

  His response was profound:

  ▪ Religion is not just one, there are many sorts of religions.
  ▪ Spirituality is just one.

  ▪ Religion is for those who like to sleep, lazy to use their brains.
  ▪ Spirituality is for those who are awake, who seeks further.

  ▪ Religion is for those who need someone to tell them what to do and want to be guided.
  ▪ Spirituality is for those who pay attention to their inner voice.

  ▪ Religion has a set of dogmatic rules.
  ▪ Spirituality invites us to reason about everything, to question everything.

  ▪ Religion threatens and frightens to keep your mind/thoughts in captivity.
  ▪ Spirituality gives inner peace.

  ▪ Religion speaks of sin and guilt.
  ▪ Spirituality says, “learn from an error”.

  ▪ Religion represses everything which is false.
  ▪ Spirituality transcends everything, it brings you closer to your truth!

  ▪ Religion speaks of a God; It is not God.
  ▪ Spirituality is everything and therefore, it is in God.

  ▪ Religion invents.
  ▪Spirituality finds.

  ▪ Religion does not tolerate any question.
  ▪Spirituality questions everything.

  ▪ Religion is human. It is an organization with rules made by men.
  ▪ Spirituality is Divine, without human rules.

  ▪ Religion is the cause of divisions.
  ▪Spirituality unites.

  ▪ Religion is looking for you to believe.
  ▪ Spirituality you have to look for it to believe.

  ▪ Religion follows the concepts of a sacred book.
  ▪ Spirituality seeks the sacred in all books (Rig Veda, article 1)

  ▪ Religion feeds on fear.
  ▪ Spirituality feeds on trust and faith and motivates.

  ▪ Religion lives in thought.
  ▪ Spirituality lives in Inner Consciousness.

  ▪ Religion deals with performing rituals.
  ▪ Spirituality has to do with the Inner Self.

  ▪ Religion feeds the ego.
  ▪ Spirituality drives to transcend beyond.

  ▪ Religion makes us renounce the world to follow a God.
  ▪ Spirituality makes us live in God, without renouncing our existing lives.

  ▪ Religion is a cult.
  ▪ Spirituality is inner meditation.

  ▪ Religion fills us with dreams of glory in paradise.
  ▪ Spirituality makes us live the glory and paradise on earth.

  ▪ Religion lives in the past and in the future.
  ▪ Spirituality lives in the present.

  ▪ Religion creates cloisters in our memory.
  ▪ Spirituality liberates our Consciousness.

  ▪ Religion makes us believe in eternal life.
  ▪ Spirituality makes us aware of Eternal Life.

  ▪ Religion promises life after death.
  ▪ Spirituality is to find God in our interior during the current life before death.

  ❎ We are not human beings, who go through a spiritual experience.

  ✅ We are spiritual beings, who go through a human experience.


  Maak melding

 43. Discriminatie is de wortel van conflicten.

  Vecht niet om land
  Wees tolerant
  Geef elkaar de hand
  Uiteindelijk zijn we 1 familie (veda)

  Wie heeft tweespalt gezaaid?
  1. De kolonisator.
  Wie vaart wel bij conflicten?
  2. De wapenfabrieken
  Waarvoor wordt geloof misbruikt?
  3. Om de massa psychisch gevangen te nemen en ze in hun denken en relativeringsvermogen te beperken waardoor mensen robotmatig gaan handelen (doen wat is ingeprogrameerd)


  Maak melding

 44. @Moennasingh de moslim,
  hey lafaard,je bent gewoon een ka moslim die zicht hier voor doet als hindu.
  ze moeten jou bij die 2 broers in Suriname in de gevangenis stoppen voor levenslang.
  Kan je er niet tegen ,dat er zoveel haat hier is tegen de moslims ? Weet je wat wrang is ,dat de moslims vrouwen worden verkacht en gebruikt worden als slaven in hun eigenland.De mensen worden onthoofd.
  Wat is er erger een hindu die rund eet of, moslims die elkaar afmaken en hun eigen moeder dochters,zus verkrachten in naam van allah hu akbar.Overal op de wereld vluchten ze,voor een betere leven.en dan maar zeggen onze geloof is goed,allah zorgt voor ons.Nee de westerse landen zorgen voor ze,die christenen.
  en dan hun maar schelden en vloeken.Dat is pas laf.
  Wilders doet zijn werk heel goed.Waarom denk je dat hij zei minder marrokanen en moslims???
  op achtelijke moslims als jij heeft het verder geen zin om te reageren.


  Maak melding

 45. Mohamed, pedofiel, jullie profeet is een pedoboel aisha aisha aisha!!!
  De kaba wat ze in gaan aanbudden is een Shiva lingam!
  Kijk om je heen, elke dag moslim tereur. En dan zeggen vredelievende geloof!
  Zijn zien niet gelukkig in pakistan, nuet in bangladesh, niet in Iran, Urak, egypt, marokko, Turkije, Jemen, neegens waar moslims in de meederheid zijn!! Ze zijn gelukkig in een niet moslimland, Nl, Sur, Frankrijk. UK, Sweden, US, Duitsland etc. En geven ze de schuld, de landen waar ge gelukkig zijn!! Imbecielen, pedoaanbidders!!
  Jai MODI!!


  Maak melding

 46. PARAMARIBO, 25 mei – Een berichtje op Facebook, dat uit naam van terreurorganisatie IS geschreven zou zijn, heeft flink wat paniek in Suriname veroorzaakt. In het bericht dreigt IS vijftig mensen dood te schieten als de Surinaamse regering de twee terreur verdachten niet vrijlaat. Fake of niet, de overheid neemt het dreigement serieus en heeft maatregelen getroffen.

  De twee gevangenen om wie het gaat zijn twee broers met de Nederlandse nationaliteit die al tien maanden vastzitten op verdenking van het ronselen van strijders voor IS in Syrië. Een verzoek om vrijlating van een van de verdachten werd afgelopen maandag door de Surinaamse rechter afgewezen.

  Volgens het bericht op Facebook zou de moord op de vijftig mensen plaatsvinden bij de universiteit, de gevangenis te Santo Boma en Lyceum 1.


  Maak melding

 47. Geen enkele moslimorganisatie of Imam heeft zijn afschuw uitgesproken over deze heiligschennis !!!!!!
  Islam betekent vrede ????????????????????????????????????????????????????????


  Maak melding

 48. De reden dat ze die steen gooiden zou wel eens kunnen zijn dat ze Allah nooit kunnen zien – hij is immers onzichtbaar – en daarom Bhagvan Shri Raam wilden zien, die wel zichtbaar is en wiens beeld in de tempel staat. Dus ze wilden een toegang tot hem forceren.
  Hahaha, die steengooier wilde eindelijk eens God (Shri Raam) met eigen ogen zien….iets wat niet mogelijk is in de islam.


  Maak melding

 49. Lees dit
  Als je s’avond loopt in schilderswijk en je hebt een andere achtergrond wordt je uitgescholden Door die hangjongeren, durf niet meer te lopen maar als een dame met hoofddoek loopt is niks aan de hand!!
  Heb zelf meegemaakt, wat doet de regering!!!
  Zo kan het niet verder!!
  Ik zal maar op wilders stemmen!!!
  Echt geen respect voor andere geloof, dat zegt de islam niet, donderop naar je eigen land, daar moet je op hard werken dan hier uitkering vreten en gewone burgers die hard werken voor het land,door deze beesten lastig wordt gevallen! !!!!!!!
  Bang!!!!


  Maak melding

 50. Ai pi kk ie, je laat zien dat je halllucineert.
  Als antibiotica in melk zit, dan ook in het vlees. Maar dat laatste hark je dan weer zonder probleem naar binnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.