Stanley Menzo geen bondscoach van Suriname

11
Stanley Menzo geen bondscoach van Suriname
Foto: NOS

PARAMARIBO, 21 mei – Stanley Menzo kan geen bondscoach van Suriname worden. De voetbaltrainer en voormalig doelman kan op dit moment geen invulling geven aan de functie van bondscoach, vooral in deze fase van zijn gezinssituatie. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van hem en SVB-voorzitter John Krishnadath meldt Starnieuws.

Menzo was eerder hoofdtrainer van Ajax Cape Town, AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur en Lierse SK. Tussendoor werkte hij als assistent-trainer bij Vitesse. Volgens de nieuwssite heeft de in Suriname geboren sportman altijd de wens gehad iets voor het Surinaamse voetbal te betekenen. In zijn visie heeft Suriname met de beschikbare jeugdige talenten en de veranderingen bij de Concacaf nu de kans om grote stappen te maken.

De 54-jarige trainer heeft hierover intensieve gesprekken gehad met het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en betreurt het dan ook ten zeerste dat ondanks alle inspanningen van zowel zijn kant als van de zijde van het SVB-bestuur de gemeenschappelijke wederzijdse ambities niet kunnen worden ingevuld.


11 REACTIES

 1. Ba .ze kunnen alvast die djonkys verwijderen en de bomen laten uitgroeien. Het is geen gezicht voor de bezoekers die aan de waterkant komen om iets daar te nuttigen word men misselijk van de omgeving en dat onbeschoft gedrag van de groepen die zich daar in de weekeinden komen verpozen


  Maak melding

 2. !Laat de SVB alvast een gedegen plan op tafel zetten.Te beginnen bij jeugd voetbal.
  De senioren voetballers van Suriname zijn niet meer om te buigen.It will be waste of time van Menzo. Dat weet het als hij bliksemgoed.Als hij een een job aangeboden krijgt waar er structuren en geld aanwezig is zal hij zeker niet nee zeggen.A mang no law!


  Maak melding

 3. Suriname moet van de oude stempel af zo bereiken we nooit wat.het eeuwige gezeur daar moet een keer ophouden.eerst was er gezeur van de spelers in Suriname dat zij de meerderheid moesten zijn ten opzichte van Nederlandse Surinaamse voetballers die in voetbal optiek sowieso meer ervaring hebben in de mondiale voetbal gebeuren dan onze spelers in Suriname.een.kleine eiland als Curaçao is ons al voorbij gestreefd met bijna alleen jongens die in Nederland voetballen en erbuiten. Suriname moet drastisch een ander weg inslaan willen we mee doen in de mondiale voetbal wereld.ga in gesprek met investeerders zet een goede voetbal centrum op zoals in KNVB zeist.met goede velden en sport faciliteiten waar de jeugd en senioren zich kunnen opwerken in een top sport klimaat.waarbij jeugd ook daar een onderkomen krijgen zoals een campus met studie,voeding voetbal en verblijf inplaats van het heen en weer reizen van dorpen en plaatsen.zet hierbij ook een jeugd competitie op als het model in Nederland op een grote sport complex met verschillende velden.


  Maak melding

 4. Het is misschien een pijnlijk punt om te benoemen, maar de mentaliteit en
  trainingsarbeid kunnen ook een stuk beter. Ik ken toevallig een trainer die
  in Suriname gewerkt heeft en ken enkele verhalen. Als een speler bovengemiddeld
  talent heeft dan denkt hij al snel dat hij zich allerlei privileges kan veroorloven,
  minder hard trainen, een training overslaan, minder verdedigen in de wedstrijd(
  de kantjes ervan aflopen). Als de trainer dan corrigerend wil optreden, de speler
  een wedstrijd op de bank zetten, dan staat gelijk de voorzitter op de stoep en
  met ontslag dreigen als de trainer de speler niet opstelt. Hierdoor groeien spelers niet
  door tot uitstekende of profspelers, omdat ze niet elke training of wedstrijd het
  maximale uit zichzelf halen.


  Maak melding

 5. Stanga blijft lekker in Nederland mi boi, straks krijgt je dit horen : je komt uit Holland dan
  denkt je, dat je alles weet !!!! Dat is het stopwoord van vele Surie´s, ze willen niks van de Suri- Neds
  aannemen behalve onze €uro´s.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Stanga kwam naar Suriname sprak en zag hoe de vlag van de voetbal van de SVB er bij hing, dacht na, merkte op por laai en besloot foe tek ing boendroe so snel mogelijk foe hoepel op.

  Er valt geen eer te behalen gelet op de omstandigheden van het voetbal op dit moment. Hat (H)e(a)de, meer niet.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Deze verklaring van S. Menzo en de SVB voorzitter vind ik zeer zwak, en snijdt geen stukje hout ! Menzo kende zijn gezinssituatie toch al lang voordat hij aan deze sollicitatieprocedure begon ?

  We kennen allemaal het geval nog waarbij Seedorf voorzitter wilde worden van de SVB ! Hij is het niet geworden en hebben ze een zekere Giskus benoemd voor deze functie. Die heeft er geen ene jota van gebakken, want kijk hoe het nu gesteld is met het Surinaams voetbal.

  Nu dient een andere Surinamer met veel kennis en talent zich voor om als bondscoach te functioneren, want hij heeft inzicht en ziet een enorme potentie en talent in de jonge Suri spelers en weer wordt deze neergesabeld.

  Laetitia Vriesde is hetzelfde overkomen voor de atletiek sport in Su, en is deze dame gefrustreerd vertrokken bij de Suri atletiekbond.

  De SVB geeft de overheid nu de schuld dat ze worden uitgesloten voor het Concacaf toernooi, omdat de overheid niet garant wil staan voor een lening van 25 miljoen dollar voor het upgraden van het A Kamperveen stadion.

  Ik kan het de overheid niet kwalijk nemen want zij zien de bui al hangen. Een spik en span stadion financieren, maar de Suri voetballers maken er een potje van omdat een goede en adequate leiding en begeleiding ontbreekt !


  Maak melding

 8. Ze moeten daar een Surinamer neer zetten als voorzitter van de SVB,en geen buitenlander.
  Die man die daar zit heeft geen kaas gegeten van voetbal en in zijn geboorte land kent hij alleen maar oorlog.
  Menzo wil alleen maar geld zien,maar Suriname heeft geen profvoetballers.
  Als hij bondscoach wil worden kan hij beter in Nederland blijven misschien krijgt hij een keertje een kans.
  Sommige voetballers denken dat als ze prof zijn geweest en dat zij een voetbal trainer kunnen worden,maar dat werkt niet zo je moet een gedegen schoolopleiding hebben en capaciteit hebben over een voetbal trainer.
  Kijk maar wat van Basten is overkomen!


  Maak melding

 9. Surinamers zijn inderdaad doorgedrongen tot de wereldtop, echter hebben wij in den lande de mentaliteit en financien niet om voor de begeleiding van de jeugd zorg te dragen. “You can not learn old horses new trics”!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.