Doksenclub Suriname mag exporteren naar Trinidad & Tobago

8
Doksenclub Suriname mag exporteren naar Trinidad & Tobago
Archieffoto Doksenclub Suriname

PARAMARIBO, 21 mei – Het heeft er veel van dat De Doksenclub Suriname eindelijk zijn eerste partij eendenvlees mag exporteren naar Trinidad & Tobago. Nadat het land jarenlang de boot afhield, lijkt het niet meer te ontkomen aan openstelling. Volgens minister Stephen Tsang van Handel Industrie & Toerisme kan het over twee tot drie weken al zover zijn. Zijn Trinidadiaanse ambtgenote, Paula Gopee-Scoon, beloofde dit tijdens de laatste bijeenkomst van Caribische ministers van handel. Het management van De Doksenclub Suriname kijkt nog de kat uit de boom.

Dat er niet meteen een gat in de lucht wordt gesprongen, heeft met eerdere ervaringen te maken. De Trinidadiaanse autoriteiten hebben zich de afgelopen vier jaren behoorlijk wispelturig gedragen. Steeds weer werden barrières opgeworpen. “Ze zeggen twee à drie weken, maar het kan ook jaren duren, dus de fles wijn is nog dicht”, zegt Gerard van den Bergh, directeur van De Doksenclub Suriname, tegenover De West.

Voor de weerspannigheid van de Trinidadianen is er weinig begrip. In het parlement is vaker kritiek geleverd. Sommige politici vinden zelfs dat Suriname net zo goed de Caricom kan verlaten. De Caribische Gemeenschap & Gemeenschappelijke Markt verbiedt het weren van producten uit medelidlanden. Andere Surinaamse producenten exporteren wel vrijelijk naar de twee eilanden. Ook de import van Trinidadiaanse goederen is onbeperkt.


8 REACTIES

 1. Boy oh boy,ze hebben een gevecht geleverd voor de doksen.Nu nog zien of de trinidad people de surinaamse doks lust.Gaat het hier om een eenmalige of 1 dozijn aan doksen?Bij aankomst in Trinidad kan het nog afgekeurd worden want de doksen gaan niet gelijk verkocht worden.Eerst komt de inspectie.Is er een contract getekend?Kan de doksenclub trinidad garanderen dat ze een bepaald hoeveelheid aan doksen kan leveren elke maand?


  Maak melding

 2. Doksa-club Suriname kan haar borst flink nat maken want T&T kan het voor hun nog heel warm maken in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Er is in de afgelopen jaren zoveel heisa geweest rondom de export van doksen naar Trinidad.
  Ik vraag mij af hoeveel kilo ze per week gaan exporteren, omdat er zo weinig doksen in Suriname zijn, dat de prijzen hoger liggen dan in Nederland.


  Maak melding

 4. De Doksenclub is in betrekkelijk korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste speler op het gebied van doksen op de Surinaamse markt. Omdat verdere groei op de Surinaamse markt geen lange termijn perspectief biedt voor het bedrijf heeft men gezocht naar expansie mogelijkheden buiten de grenzen. Ik zou nog niet te snel juichen. Trinidad is tegen Caricom regels in heel protectionistisch geweest in de afgelopen periode. Het besluit moet nog in het parlement van T&T worden goedgekeurd, “so let’s wait and see”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.