Ananasboeren in Suriname krijgen financiële steun van ministerie

6
Ananasboeren in Suriname krijgen financiële steun van ministerie

PIERRE KONDRE, 12 mei – Elf ananasboeren van de Agro-Coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre (Para), kunnen hun akkers uitbreiden en de productie opvoeren. Ze krijgen financiële steun uit het Pilot Project Innovation for Firms in Suriname (IFS-project). Het IFS is een activiteit van de Suriname Business Climate Unit Suriname van het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).

De regering hoopt met het de ondersteuning een significante bijdrage te leveren aan de productieverhoging en een boost te geven aan de welvaart en welzijn van de overwegend vrouwelijke boeren. Daarnaast moet de financiele injectie leiden tot economische ontwikkeling van de twee Inheemse dorpen en dienen als voorbeeld voor de diversificatie van de Surinaamse economie.

De ministers Stephen Tsang (HI&T) en Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling hebben de documenten vrijdag overhandigd aan de boeren, tijdens een ceremonie in het Maritjaemo Wilhelmina Gemeenschapshuis van Pierre Kondre.

6 REACTIES

 1. Eindelijk goed nieuws uit Suriname. Dit zou de regering op veel grotere schaal moeten doen. En niet alleen de boeren stimuleren; ook conservenfabrieken oprichten.
  En dan wordt de oude slogan: “Koopt Surinaamse waar, dan helpen wij elkaar” nieuw leven ingeblazen.


  Maak melding

 2. Hoe zit het met de cassave fabriek?? Wordt het nog niet afgestoft?? Cassave inkopen, een goede manager daar neerzetten en hoppa….productie op gang brengen!! Moet niet al te moeilijk zijn lijkt me!!


  Maak melding

 3. Just want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is simply cool and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

  fotbollströjor


  Maak melding

 4. Hi, i feel that i noticed you visited my site so i got here to return the desire?.I am attempting to to find issues to enhance my site!I assume its good enough to use some of your ideas!!

  fotbollskläder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.