Surinaamse werkgevers bezorgd om uitvallen radiologische dienstverlening

9

PARAMARIBO, 12 mei – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, is bezorgd om het uitvallen van radiologische diensten voor particulier verzekerden. Er wordt van de verzekeringsbedrijven een hoger tarief geëist. Daar worden meteen de werknemers van bedrijven door getroffen. Volgens de werkgevers komt het allemaal door het falende zorgsysteem. Deze zogenaamde basiszorgverzekering die in 2014 is ingevoerd, voldoet niet meer.

Er is dus meer aan de hand dan een ogenschijnlijk dispuut tussen aanbieders van radiologische diensten en particuliere verzekeringsmaatschappijen. De kern van het probleem wordt gevormd door de scheve verhoudingen binnen de basiszorgverzekering. Een sneeuwbaleffect over de hele zorglinie hangt in de lucht. “Het is ook niet uitgesloten dat andere dienstverleners de samenwerking ook zullen opschorten”, waarschuwt de VSB.

Uiteindelijk zal ook het Staatsziekenfonds onder druk komen te staan. Bij het fonds zijn de meeste zorgverzekerden aangesloten. De VSB wijst erop dat bij het vaststellen van de tarieven in 2014 gewerkt is met een wisselkoers die nu achterhaald is. Voorgesteld wordt de basiszorgverzekering te evalueren. Aanpassingen moeten dan onmiddellijk worden doorgevoerd, waaronder aanpassing van de onkostenvergoeding.

9 REACTIES

 1. Alles is aan het uiteenvallen, behalve de misdadig vervloekte ma pima Nationale Dagoebal Partij. Een partij waar oerdomme debiele idiote dwaze aanhangers van onderdrukking en verarming houden. Ze blijven paars dom zwijgen over het paars wanbeleid dat hun afgod, didibri en duivelse trawanten veroorzaken. Paars mislukte revo gevolgen blijven niet uit.


  Maak melding

 2. Door de sterke waarde daling van de srd dollar kloppen de prijzen niet
  meer. Dat kan iedereen wel begrijpen daarvoor hoef je geen economie te studeren.
  Dit ie een zorgelijke ontwikkeling als er niks gebeurt zal het zorgsysteem zichzelf
  opblazen, doordat de kosten niet meer gedekt zijn door de opbrengsten.


  Maak melding

 3. Is helemaal niet erg. Als de radiologen geen geld krijgen voor 1 jaar lang blijven ze als koningen leven.Ze verdienen zeer veel geld. Al zouden ze alle patiënten gratis helpen dan blijven ze nog zeer veel geld overhouden. Salaris van de radiologie moeten ze inkorten.


  Maak melding

 4. Zorgsysteem is zonder goede analyse vooraf en
  zonder solide financiele onderbouwing in werking gezet !

  Stukje bij beetje blijkt deze politieke stunt niet houdbaar, terwijl
  het regiem de MEDISCHE BELANGEN van de bevolking totaal negeert !

  LAPWERK zal niet slagen, de regering kan door het financiele wanbeleid
  geen kant meer op ! Het bieden van goede medische zorg wordt steeds
  meer een utopie.

  De regering blijft financieel hap snapbeleid voeren, omdat men bang voor
  stemmenverlies als gevolg van bezuinigingsmaatregelen bij het MEGA GROTE
  ambtenarenapparaat ! Integendeel heeft regiem BOUTA het deze kostenpost
  verhoogd door ZEER VEEL ambtenaren en ministers te reshuffelen !

  Tijd voor nieuw beleid en nieuwe leiders !!!!!


  Maak melding

 5. Heel triest wat er gebeurd in Swit Sranan. Het schijnt nu na evaluatie van de maatregelen die de regering heeft getroffen, dat ze niet werken. De grote groep lage inkomensklasse wordt steeds ruimer. En we krijgen meer onstabiele gezinnen, meer mensen die extra banen gaan aandoen. D.w.z. meer stress, verwaarloosde gezinnen. De toekomst van morgen wordt verpest. Je hoeft geen luxe te kopen, maar om je hoofd boven water te kunnen houden (de hoognodige dingen die je moet kopen) is bijna ondenkbaar. Hoe willen we dan dit mooi land vooruit brengen. Onze toekomst, onze kinderen hebben liefde nodig en mogelijkheden. Door het stimuleren van hosselmentaliteit, wordt kwaliteit niet gegarandeerd. En corruptie neemt toe. Moreel verval. Ga zo maar door. We moeten veel bidden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.