Benzine aan de pomp ook duurder in Suriname

15
Benzine aan de pomp ook duurder in Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – De prijs voor benzine blijft wereldwijd maar stijgen aan de pomp. De stijging is een vertraagd gevolg van de stijging van prijzen van ruwe olie wereldwijd. Ook Suriname ontkomt niet aan een prijsstijging. Vanavond wordt de GOW2 dieselprijs srd 6,20 en de GOW2 unleadedprijs srd 6,81.

In Nederland steeg de prijs van benzine in april 2018 naar het hoogste niveau sinds augustus 2015. In april betaalde de consument voor Euro95 gemiddeld 1,61 euro per liter. Bij de grote tankstations is de adviesprijs voor Euro95 vandaag op Hemelvaartsdag €1,760 per liter geworden.

Dit komt allemaal door de stijging van de prijs van ruwe olie wereldwijd. Een vat Amerikaanse ruwe WTI-olie van 159 liter werd woensdag 3% duurder en bereikte het hoogste punt in drie jaar tijd. Ruwe olie in Europa (Brent) werd in de avond 3% duurder tot bijna $78 per vat.

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. Appels met peren vergelijken. Levensstandaard in Europa kun je niet vergelijken met die hier in Suriname. Onze lonen worden niet uitbetaald in Euro”s of Amerikaanse dollar. In deze landen kan de kleine man benzine betalen. De minister hebben hier hun voorraad waaruit zij kunnen tappen.


  Maak melding

 2. Boeboe, Helaas werkt het niet zo zoals jij het aangeeft. Je zal ook straks komen vertellen dat goud hier wordt gegraven en gevonden dus waarom kan het niet goedkoper.


  Maak melding

 3. Saoedi’s lachen zich krom !! Geen wonder dat ze achter Trump staan in de kwestie Iran .En nu nog
  beslag laten leggen op alle tegoeden van Iraniers in Amerika en andere bevriende landen !! Weer oorlog
  zoals in Irak,Libie,Algerije,Syrie met drogreden bewijzen !!Is er tot nu toe een bewijs geleverd dat Sadam
  Chemische wapens had, en Gadafi en Assad ?? Gaat allemaal om macht en olie !!!


  Maak melding

 4. Door Bouterse benzine goedkoop blijve. Hij korting geve 12 cent. Ook
  gratis ete geve, tas met ete geve. Mense moete NDP stemme zo iedereen
  alles kunne betale.


  Maak melding

 5. Drie of 4,5 jaar geleden kostte dezelfde vat olie iets van $150 (nu $75) en toen was de prijs voor Euro aan de pomp 1,65.
  Iemand (NLse overheid waarschijnlijk) is zwaar aan het profiteren…..
  Tkv de automobilist.


  Maak melding

 6. Als de olieprijs stijgt met een dollar dan stijgen de prijzen aan de pomp met 10 cent. Zakt de olieprijs met 10 dollar dan zakt prijs bij de pomp amper 1cent. Kijk je naar de kale brandstofprijs dan zie dat olie eigenlijk nog steeds vrij goedkoop is maar dat het overgrote deel bestaat uit accijnzen.


  Maak melding

 7. Zolang het Venezuela goed ging en daarna hebben ze tenminste hun bevolking laten genieten van goedkope benzine.Sur.daar en tegen verkoopt haar diesel tegen wereld markt prijs aan haar volk.Op zo een manier heeft het volk niets aan om staatsolie te bezitten.Dit bedrijf heeft alleen gediend om de schulden te krijgen voor de pikin ingi boi.En het volk mag het straks terug betalen.


  Maak melding

 8. @Suri forever,

  Wij sponsore die tasse met eten. Wij wille meer Snesie in Sranang. Wij wille dat worde Suriname Chinees provincie Su Li Nang.

  Ni Hao.
  Sneesman


  Maak melding

 9. Waarom worden al die mannen vermoord die motoren uitvinden die op water rijden?
  Antwoord: omdat die dom en gierig zijn en nooit aan de arme mensen denken, maar alleen aan hun eigen portemonnee.
  Ze praten hun mond voorbij, perfectioneren hun techniek niet en zoeken naar traditionele investeerders. Wie doet dat nou wanneer crowd funding bestaat en iedereen geinteresseerd is in zo’n motor?


  Maak melding

 10. Kromdenker, vertel, want ik heb schijnbaar iets gemist. Welke mannen hebben motoren uitgevonden die op water rijden. En wie van deze mannen is vermoord en wanneer en waar. Ben benieuwd, of ben je ook weer zo’n figuur die iets heeft gehoord maar totaal geen idee heeft waar het over gaat en even interessant wil doen.


  Maak melding

 11. Mensen die benzine gaat alleen omhoog,er bestaat geen twijfel aan.klagen help niet gewoon alternatief zoeken is meer fietsen, brommerrijden, scooter waar mogelijk openbaar vervoer.als je ziet al die grote wagens die slurpen behoorlijk wat benzine.er kan over gestap worden zuinige auto’s.


  Maak melding

 12. Ik heb nog geen slimme commentaar voorbij zien komen, boeboe dat de minister hun eigen voorraad hebben is onzin . Ze tanken ook gewoon aan de pond op rekening, en eind van de maand willen ze nooit de rekening betalen. Heleboel ondernemers zijn door deze acties van de regering, die overal op rekening kopen, en aan het eind van de maand weigeren te betalen al in de problemen gekomen. Dus onderzoek eerst je theorie voordat je loopt te kakelen. “Suri forever, je hebt gelijk, gewoon alles gratis uitdelen en dat vlak voor de verkiezingen, met als resultaat NDP blijft weer aan de macht.
  Stelletje koffiebonen meer zit er niet in jullie schedel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.