Politie in Suriname voert actie wegens onbetaalde overuren

20
Politie in Suriname voert actie wegens onbetaalde overuren

PARAMARIBO, 11 mei – De Politiebond in Suriname heeft donderdagmiddag om 16.30u (lokale tijd), na een spoed algemene ledenvergadering, besloten om actie te voeren. Dit omdat de betaling van overuren aan politieambtenaren voor verrichte werkzaamheden op zon- en feestdagen al bijna twee jaar is uitgebleven.

Volgens een motie van de Surinaamse Politiebond (SPB) hebben de Centrale Meldkamer, Parketwacht, Cellenhuisdiensten en Bestrijding Zware Criminaliteit vrijstelling. Voor de overige diensten is de opdracht gegeven dat niemand uitrijdt of -vaart.

De SPB heeft aangegeven in beraad te gaan en te blijven in de Politieacademie, totdat dit onrechtmatig handelen van de werkgever wordt gecorrigeerd met terug werkende kracht. Aan het eind van de middag reden politie medewerkers in colonne naar het bureau Nieuwe Haven om hun collega’s op te roepen om mee te doen.

20 REACTIES

 1. Waarom 2 jaar wachten. Deze actie is te laat gestart. Nu nog 2 jaren erbij. Jullie gaan eerst weer op BOUTA stemmen nadat hij weer een.loze belofte heeft gedaan. Wij kennen het gezegde Wees gerust alles komt terecht.


  Maak melding

 2. Wat een ka vakbond is het die na 2 jaren in aktie komt voor hun leden. De bondvoorzitter is vast een vriendje van bouta en tegen betaling al die tijd stil heeft gezeten.


  Maak melding

 3. Inderdaad, waarom 2 jaar wachten? Jullie geven zelf deze paarse corrupte regering de gelegenheid, dit soort dingen te doen, en straks bij een veroordeling van die moordenaar, moeten jullie in actie komen, maar dan word het leger op jullie afgestuurd, om te beletten om die moordenaar op te pakken, zoals eerder in de jaren 80 jullie politiebureau opgeblazen is, en collega,s van jullie vermoord zijn geworden, door deze huidige machthebbers , zijn jullie dat vergeten? En nog zijn er collega politieagenten, die op deze moordenaar gestemd hebben, hoe achterlijk kun je wezen, en daarbij zijn er politieagenten, die tegen deze paarse corrupte bende zijn, maar zich toch laten gebruiken, om demonstranten die tegen deze regering zijn, hardhandig aan te pakken.lafaards zijn deze gasten, è ėn politie kogel 9mm is voldoende, om deze moordenaar uit te schakelen, waardoor het volk verlost zal zijn van dit kankergezwel, zodat we eindelijk verder kunnen gaan met een normaal leven, want dit leven, is voor velen geen leven, zoveel armoede, zoveel stress, uitzichtloosheid, geen toekomstperspectief, Maar toch gaan we weer voor 5, stupid animals.


  Maak melding

 4. Mughabeface Hooghart, zingt intussen “slaap kindje slaap” tegen zijn CLO-achterban !!! Ing brede botro
  sef-srefie ke-ba !!! De leden van CLO mogen stikken !! Normaal tijdens NPS/VHP regeringen dreigde hij iedere dag met te staken !! De CLO-lafaards leden durven nu hun mond niet open te maken !!!


  Maak melding

 5. Gaan we weer.
  Ga jullie werken om 10 uur overwerk uren gelijk staken?
  De uren dat jullie tijdens werk tijd naar de stad gaan dan? Worden jullie lonen ingekort voor?


  Maak melding

 6. Het volk gaat jullie niet ondersteunen politie.Het is jullie gevecht en jullie ondersteunen nooit het volk dat op straat komt om te protesteren.Erger nog iedere groep vecht voorzichzelf nooit in eenheid.Welkom politie welkom bij de maandelijkse stakingen.


  Maak melding

 7. Politie kan toch in beslag nemen dingen van de overheid? Dan moeten ze ook doen wegens wanbetaling.
  Oh nee, dat kan niet, want de overheden ter wereld zijn de grootste maffia ooit. Zij kunnen alles van jou in beslag nemen, maar jij nooit iets van hen wanneer zij zich niet aan de betaalafspraken houden, ook al is dat al 2 jaar. De rechters collaboreren bijna altijd met de overheden, want van hun vangen ze hun maandelijkse zwijggeld (salaris).


  Maak melding

 8. PANNENKOEKEN REAGEREN ALS EERSTE !!DAAR HEB JE ZE WEER,ALLEEN MAAR PATSJAKKERS EN POEPEJANTJES 1 ste klas.altijd dezelfde.BOUTA BLIJF PRESIDENT,NDP KOMT WEER TERUG IN 2020 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. @DAMSCO IS BACK IN TOWN SO WATCH YOUR STEPS ALL YOU BALDHEADS !!!

  Gewone letters kunnen we ook wel lezen, of heb jij een brilsterkte -15


  Maak melding

 10. De politie is illegaal bezig, zonder een geldende vergunning mag men niet de (straat) openbare weg opgaan.
  Recht voor een recht voor allen.
  Het feite zou het de militaire politie moeten zijn die de orde van de burgerpolitie in de gaten zouden moeten houden. Men zal de burgerpolitie die in actie zijn moeten ontwapenen. Voorkomen is beter dan genezen.


  Maak melding

 11. @DAMSCO IS BACK IN TOWN SO WATCH YOUR STEPS ALL YOU BALDHEADS !!!

  =================================

  Beetje paarse tegengeluid is prima. Het werd heel saai hierop wkn. Maar goed rechtgeaarde surinamers onze schietschijf Damsco is terug. We kunnen weer uitleven op deze paarse kakkerlak.


  Maak melding

 12. Alle werkloze mannen en vrouwen boven de 20 jaar als vrijwillige buurtwacht aanstellen. Geef ze een opleiding goed burgerschap en geef ze perspectieven op een zelfstandig leven.

  Suriname is een ontwikkelingsland, we hoeven niet dezelfde ontwikkelingspad te volgen als Europa vroeger. We leven in een totaal andere tijd.


  Maak melding

 13. Vakbond leiders in Suriname weten niets anders dan alleen maar staken.
  Suriname is een onafhankelijk land met een vlag,dat wil zeggen iedereen moet met elkaar samen werken.
  Deze mensen moeten het land helpen opbouwen maar niet afbreken.
  Een vakbond moet mensen helpen scholen de mensen de juiste weg wijzen,en elke keer actie,actie!
  Dan hoefde Suriname niet onafhankelijk te worden maar afhankelijk.
  Als je schade aan een land brengt is dat moeilijk te herstellen welke regering dan ook komt.


  Maak melding

 14. Nog 5 jaar en nu staken.
  De politie in Su weten niet eens wat werken is. Laten ze eerst dieven gaan pakken. Of beter gezegd de politie zijn de grootste boeven onder elkaar.


  Maak melding

 15. De politie moet maar eerst gaan werken.Valt genoeg geld binnen te halen met bonnen uitschrijven in het verkeer en auto’s die technisch niet in orde zijn.Kapotte lampen.donkere ruiten, verkeerd parkeren, hard rijdende zo maar door.Lopen ze binnen en meteen wordt het een stuk veiliger. Niet betalen .auto in beslag nemen.(DNA leden wet aanpassen hiervoor)No nonsense beleid…..


  Maak melding

 16. Soso paarse kommer en kwel, dankzij het paars wanbeleid dat de ma pima ndper’ s verdienen. het gros der criminelen stemde in 2010 en 2015 op de grootste misdadiger, de dwaas Bouta. Er komt geen enkele rust, vrede en voorspoed, maar paarse onrust. onvrede en armoede. Het is vreselijk om in een land te wonen waar oerdomme debiele dwaze idioten, onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbazen en staatskas rovers worden aanbeden door oerdomme stommelingen, de ma pima domme dwaze idioten …na Dagoebal partij zombies.


  Maak melding

 17. O O O O daar heb je@DAMSCO.
  Die is uit de strafgevangenis net vrygelaten en gaat weer onzin uitkramen en ons tegen elkaar opzetten,die PANNEKOEK. Hahahahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.