Spoed vergadering douanebond Suriname na vervanging leiding

23
Spoed vergadering douanebond Suriname na vervanging leiding
Archieffoto: Douaneambtenaren paraderen tijdens een Srefidensieviering.

PARAMARIBO, 2 mei – De douanebond in Suriname heeft een spoed algemene vergadering bijeengeroepen op woensdag 2 mei. Aanleiding hiervoor is het op non-actief stellen van de douane leiding dinsdag, in opdracht van het ministerie van Financiën. De vorige leiding waaronder een viertal douanerechercheurs is op 1 mei gevraagd haar functie ter beschikking te stellen.

In opdracht van het ministerie is er een nieuw managementteam aangetreden, dat wordt geleid door oud douane inspecteur August van Lobbrecht. Het nieuwe managementteam bestaat volgens minister Hoefdraad uit een aantal oud ervaren douanefunctionarissen en zal belast worden met de totale reorganisatie van de Douane.

Waarom het management van de douane in Suriname vandaag per direct op non-actief is gezet, is niet bekend gemaakt. De spoed algemene vergadering zal woensdagochtend om 08.00u(lokale tijd) plaats vinden.

UPDATE:
De Douanebond geeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tot 15 mei de ruimte om de douaneleiding en de ambtenaren die ontheven zijn uit hun functie, terug te plaatsen op de werkvloer.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Dit heeft allemaal te maken met de drugsvondsten. Ddb en drugsmaffia zullen een leiding plaatsen die, wanneer drugscontainers worden ontdekt, er geen ruchtbaarheid aan moet worden gegeven. Eerst baas effe bellen eeh baas deng vinie wang countainer nanga lai bakka. Baas eeh..sorgoe dat ai verdwijn in de mist. Boefdraad kan zo de staatskas niet meer spekken met drugsgelden. Ndp na wang ma pang pang drugssyndicaat.


  Maak melding

 2. Lulu van abra broki,een kakelende kip zonder hersenen,als j geen verstand hebt van financiële zaken please houdt j snavel dicht,dit heeft allemaal met tegenvallende inkomsten voor de staat te maken,de beerput bij de douane is niet iets van nu,soso abanies werken daar,de fufuru leki moois mooisi daar.just like de centrale markt die altijd op verlies draaide,een nieuwe leiding is aangesteld na 7 a 8 maanden hadden zij 1 miljoen srd aan inkomsten binnengehaald,40 tot 50 jr alleen verlies,reken uit lulu de kip zonder hersenen hoeveel inkomsten de staat misliep


  Maak melding

 3. COMMUNICATIE!

  Er wordt totaal niet gecommuniceerd. En dat komt allemaal door DDB. Hij zal wel weten waarom niet.

  DDB watch out idiot because DEA is watching you!!!


  Maak melding

 4. Wie niet deugd moet weg, eens met het ministerie van Financiën. Alleen Bouta kan niet weg want God heeft hem daar neergezet!
  in 2020 wordt hij voor de derde keer weer president, want God heeft hem daar neergezet.
  Nog het decembergerechtshof en nog minder Edward Belfor is instaat om deze man uit te schakelen. Is gewoon vechten tegen de wil van God.


  Maak melding

 5. Hey ik vind deze pak beter staan bij de Politie. Dan vallen ze tenminste (heel) goed op.
  Staat ook beter bij een een donker getinte persoon en geeft ook een beter uitstraling naar de KPS toe.
  Weg met die bruinbeerpakken
  ja toch

  Pengel doe daar tes aan.


  Maak melding

 6. Zo moeten er meer koppen rollen bij de parastale bedrijven,ze draaien allemaal op verlies,nooit hebben zij een jaarverslag kunnen presenteren ondanks herhaaldelijk verzoek,maar verdienen gigantische salarissen met bij behorende secundaire arbeids voorwaarden allemaal in dollar uitgekeerd,een particuliere onderneming had deze awaries allang de wacht aangezegd,de top van de douane was vanaf het begin tegen de invoering van scuda een nieuwe financiële systeem dat niet zo makkelijk te manipuleren was,ze wilden gewoon doorgaan met een verouderde systeem waar iedereen toegang had,en niemand wist wat de ander deed,maar bij het nieuwe systeem hadden een paar mensen toegang,en was makkelijk te controleren wie wat deed,lulu als j geen verstand heb van financiële zaken mond dichthouden,uit ervaring kan j een ruwe schatting maken wat j verdiensten gt zijn,maar bij de douane bleven de inkomsten onder de maat,dus zaken werden buiten het systeem afgehandeld,als klein voorbeeld ga een kijkje nemen bij de pakketten diensten dan zul ervan op kijken,dat sommige douane de dozen inklaren en op de parkeerplaats zelf aan de man brengen zo ongechineerd zijn ze,dan weet zelf mijn hond dat binnen de haven het prijs schieten is met de grote vrachtwagens die de hele dag goederen gn ophalen


  Maak melding

 7. De Dogla’s worden vervangen door Afrikaanse jaknikkers.
  Deze oude rotten gaan de boel reorganiseren. Wel deze oude rotten hebben altijd de automatisering tegengewerkt. Nou mogen ze het wiel opnieuw uitvinden. We gaan dus weer jaren terug!!!!


  Maak melding

 8. Het is geen geheim dat mensen soms weken lang moeten wachten om goederen in te klaren terwijl andere personen zonder enige vorm van controle heel veel goederen ongemerkt het land binnenkrijgen. Hoe is het mogelijk dat mensen de duurste auto’s , motoren en andere goederen makkelijk het land binnenkrijgen? Het is een kwestie van over de juiste contacten hebben binnen de top van de douane.


  Maak melding

 9. Rob G. Hou aub je bek constant is het de ander. Nog één keer de vraag noem één ding wat ndp heeft bereikt. Echt masr één ding.


  Maak melding

 10. @ Redskin

  Ik ben vaak niet eens met RogG; maar bij deze heeft hij gelijk, maar dat gebeurt in
  meerdere overheids kantoren in SU ! Ik kan er over praten want, ik heb het gezien en nog eens
  persoonlijk meegemaakt. ( Laat maar een € of $ wapperen en kijkt wat er gebeurt )( hoe hoger de
  rang van de Ambtenaar hoe erger hij / zij fraudeert )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. Paraman 2 mei 2018 at 03:31
  Ludwig van abrabroki verkondigt de een na andere apekolder.

  En jij nog meer paranoïde paarse kolder.


  Maak melding

 12. @ Vliegende Hollander

  Laat RobG met rust ; hij is in alles een specialist of te wel, een duizend poot
  met nadruk op POOT !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Rudi fu rangu 2 mei 2018 at 04:01
  Ik ben domme manwijf Dagoebal, een kakelende kip zonder hersenen, ik heb geen verstand van financiële zaken enne eeh, please houdt mijn snavel dicht, eeh ikke denke dat et eeh dit heeft allemaal met tegenvallende inkomsten ( volgens Luti heeft baas de staatskas laten leegroven door Boefi ) wat nie waar is tog. De paars stinkende corrupte beerput bij de douane is niet iets van nu, soso abanies werken daar, de fufuru leki moois mooisi daar. Ieja mi sabi want mi toe ooktoe e foeroe leki baas dwaas Bouta, just like de centrale markt die altijd op verlies draaide,een nieuwe leiding is aangesteld na 7 a 8 maanden hadden zij 1 miljoen srd aan inkomsten binnengehaald ( via droga witwasse va gelde) ,40 tot 50 jr alleen verlies, ik ben de paarse kale oerdomme chick eeeh kip zonder hersenen die alles gelooft van wat ndp doet. Ehh hoeveel inkomsten de staat misliep komt volgens luti door mijn soso lobi didibri baas. Is neks waar, ik heb me oge in me bil en me oro zitte vol paarse schijt, mi dati houdt van dagoebal soep, want ik ben Dagoebal.


  Maak melding

 14. Rudi fu rangu 2 mei 2018 at 10:58
  Mi Dagoebal zie het zo…Zo moeten er meer koppen rollen bij de parastale bedrijven,ze draaien allemaal op verlies door paars mismangement,nooit hebben zij een jaarverslag kunnen presenteren ondanks herhaaldelijk verzoek,maar verdienen gigantische salarissen met bij behorende secundaire arbeids voorwaarden allemaal in dollar uitgekeerd,een particuliere onderneming had deze awaries allang de wacht aangezegd,de top van de douane, swm, ebs, staatsolie, ministers, baas, paarse corrupte poepvliegen en parasieten was vanaf het begin tegen de invoering van scuda een nieuwe financiële systeem dat niet zo makkelijk te manipuleren was,ze wilden gewoon doorgaan met een verouderde systeem waar iedereen toegang had,en niemand wist wat de ander deed,maar bij het nieuwe systeem hadden een paar mensen toegang,en was makkelijk te controleren wie wat deed,ik heb geen verstand heb van financiële maar ik ga me paars stinkende bek niet dichthouden,uit ervaring kan j een ruwe schatting maken wat j verdiensten gt zijn,maar bij de douane bleven de inkomsten onder de maat,dus zaken werden buiten het systeem afgehandeld,als klein voorbeeld ga een kijkje nemen bij de pakketten diensten dan zul ervan op kijken,dat sommige douane de dozen inklaren en op de parkeerplaats zelf aan de man brengen zo ongechineerd zijn ze,dan weet zelf mijn hond dat binnen de haven het prijs schieten is met de grote vrachtwagens die de hele dag goederen gn ophalen
  Eeh mankuutwijf…na soso paarse ma pima kolder je skrefi.


  Maak melding

 15. Lulu fu tingi broki na wan sari nanga ju,over alles mee willen praten terwijl jij er geen verstand hebt,is Bouta zo een duizend poot en overal tegerlijkertijd aanwezig is,geld innen bij douane,drugssmokkel,maw we kunnen de politie diensten afheffen,wateroverlast,persoonlijk geld innen bij de belasting dst,waarom hebben wij de rekenkamer ,de accountants ,niet gepresenteerde jaarverslagen,Bouta Bigi Jere,waarom adoreer j Bouta de alles kunner zo,zelfs superman kan niet aan Bouta tippen volgens jou dan.


  Maak melding

 16. J ZWARTMANS. Het is zijn opschepperige manier dat hij universiteit heeft gehad whahaha. Zo had hij ook vrienden die met panama papers te maken hadden. Hij lult met de vijand mee een persoon die zijn ziel zo verkopen aan de duivel. Een echte paarse RAT.


  Maak melding

 17. De man die MILJARDEN aan Ongedekte SRD-bankbiljetten
  in omloop heeft gebracht zegt ons nu, dat de Douane voor
  meer INKOMSTEN moet zorgen !

  De Ongedekte Gelddrukkerij en de Leningenziekte van GILMORE
  hebben Sranan naar de financiele afgrond geholpen, NIET DE
  DOUANE !

  Gilmore is vergeten dat minister mw WIJNERMAN, is gesaboteerd
  toen zij enige tijd geleden orde op zaken wilde stellen bij de
  Douanedienst en in de haven ! Zij is door meneer DESI, ontheven !

  Door jarenlang veel te hoge staatsuitgaven te hebben en door de
  Ongedekte geldcreatie, heeft Paars onze munt zwaar moeten devalueren !
  ALLE Srananmans lijden onder deze mega grote Koopkracht-achteruitgang !

  Gilmore moet een toontje lager zingen en liefst wegwezen !


  Maak melding

 18. Rudi fu rangu 2 mei 2018 at 17:51
  Lawmang Dagoebal Rudi, na wan sari nanga ju,over alles mee willen praten terwijl jij er geen verstand hebt,is Bouta zo een duizend poot en overal tegerlijkertijd aanwezig is,geld innen bij douane,drugssmokkel,maw we kunnen de politie diensten afheffen,wateroverlast,persoonlijk geld innen bij de belasting dst,waarom hebben wij de rekenkamer ,de accountants ,niet gepresenteerde jaarverslagen,Bouta Bigi Jere,waarom adoreer j Bouta de alles kunner zo,zelfs superman kan niet aan Bouta tippen volgens jou dan.

  Na soso paarse ka je skrifie.


  Maak melding

 19. De accijns op rookwaren wordt verrekend op basis van de verstrekte banderol, het strookje op de sigaretten. In de fabriek worden die er op geplakt en ze worden per rol verkocht aan de producent. De douane heeft daar niets mee van doen. Normaal worden die rollen uitgegeven door de Belastingdienst !!! en wordt er in de winkel gecontroleerd of de banderol van dat land er wel op zit.
  Dus dat hele verhaal over 70% minder accijnsopbrengst begrijp ik totaal niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.