Surinaamse autoriteiten nog op zoek naar slachtoffers piraten

8
Archieffoto Waterkant: kustwacht van Suriname

PARAMARIBO, 2 mei – De zoektocht naar de slachtoffers van de vier vissersboten die zijn overvallen door piraten, gaat onverkort door. Dit zegt minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. De gehele kust wordt afgezocht om eventuele overlevenden te vinden. Er wordt met van alles rekening gehouden, ook al heeft de overval door piraten ruim vier dagen terug plaats gevonden. Familieleden houden intussen rekening met het ergste.

De manier waarop de overvallers te werk zijn gegaan, geeft weinig hoop. De vissers zijn overboord gegooid en op het hoofd geslagen met bamboestokken. Dit hebben overlevenden verklaard tegenover de politie. De autoriteiten willen hoe dan ook door blijven zoeken. Ook is een boot ingezet door familielden. “Wij willen niet spreken van nabestaanden”, zei Getrouw in het STVS-journaal.

Hij vindt niet dat zonder meer er van moet worden uitgegaan dat de zestien mannen het niet hebben overleefd. “Men is nog steeds bezig. Vanaf de melding werken de politie, het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing, red.) en het leger samen. Wij willen de oorzaak weten, gaat het om ordinaire piraterij of om vergelding”, aldus Getrouw.

UPDATE 2 mei, 12:33u (lokale tijd) – Starnieuws meldt dat vliegmaatschappij Gumair een lijk heeft ontdekt in de omgeving van de Wia Wiabank, daar waar zeerovers vrijdagavond 4 vissersboten aanvielen. Er is door de vliegmaatschappij uit eigen initiatief een zoektocht ondernomen. Een foto van de vondst is hier te zien bij Starnieuws.

8 REACTIES

 1. Waarom komt er geen spoedoverleg met Granger van Guyana? is toch farao al Bouta zijn mattie?
  Bouta stuur minister van Buitenlands zaken Yildrim Pollack Beschuit naar Granger om hem tot de orde te roepen en om de zaak te masseren.


  Maak melding

 2. Dit is bericht is voor Minister Stuart Getrouw.

  Het is bijna onmogelijk dat de Zeerovers niet vanuit getipt worden.

  Wij varen ook en op zee weet je niet waar je bent zonder Compas,Radar of ander apparatuur.
  Sea Way Poinst of geheugen van Radar aan boord.

  Op zee speuren kost veel geld.
  Denk brandstof.
  Vissers opsporen die sporadisch uitvaren en kilometers of zeemijlen ver van Zeerovers lijkt me sterk.

  Dit is werk van Zeerovers van binnenuit.
  Mensen die gevestigd zijn in Suriname en een graantje meepikken van de roof.

  Wat u kunt doen is een beloning uitschrijven voor mensen die wat cruciaals weten of kunnen aangeven
  over “tipgevers” aan deze Zeerovers.

  Dit is zuiver de slachtoffers tegemoetvaren.

  Men moet tipgevers zoeken in de visserijsector met een afkomst van vermoedelijke daders.
  Ook mensen die in de verpakkings of visverwerkcentra’s van Suriname werken.

  Mensen die opgeroepen worden voor verpakkingswerkzaamheden.
  “blijf beschikbaar over twee dagen is er vis”

  Specifieke soort vis van gebied kan ook proces vergemakkelijken.

  Op de gok mensen gaan zoeken met 10 man lijkt me sterk.
  Vooral als ze na vier maanden uitvaren.

  Gewoon een “booby trap” zetten over een paar maanden zogenaamd weer uitvaren..!!

  Maar de vraag is dan;
  “zijn de vogeltjes dan niet al weggevlogen”?


  Maak melding

 3. Geen enkele rouwbericht van de ndp leiding, baas habi ka en gaat met vrouwlief en enkele stinkend rijke paarse koepari’s en kawfoetoeboi’ s op reis. Ondertussen gaat het paars roven, moorden, stelen, bedriegen en bedreigen, kortom paars moreel en geestelijk verval ten top, steeds groter. Ndp staat voor de nationale DWAZEN partij, met ddb 9 de dwaas bouta) ls hoofd, een gewetenloos mens.


  Maak melding

 4. Het begint met het overvallen van hulpeloze vissers. Straks gaan deze bandieten zich richten op handelsschepen die de regio aandoen. De overheid moet daarom alle middelen inzetten om de daders op te sporen. Men kan ook gebruikmaken van lok-vissers om de daders op te sporen. Vissersboten men gps opsporing dient men in te zetten. Men dient deze misdadigers tot in hun nest op te sporen.


  Maak melding

 5. De opsporing na de daad lijkt wel OK. Ze hadden de Fransen moeten vragen wie veel vis de volgende dag of die nacht binnen bracht. Ook de Giyanesen.
  Om te voor komen moeten de vissers collectief een security orgaan oprichten. Ze kunnen Dan de banken Waar de vissers werken patroeieren. Gewapend natuurljk. Verdachte boten worden doorgegeven aan de vissers en de zee autoriteiten. Een verdachte boot kan op een veilige afstand gevolgd worden. Nadeel vis wordt duutder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.