Kotomisi Grand Gala R’dam: kick off van 155 Jaar Keti Koti

3
Kotomisi Grand Gala R'dam: kick off van 155 Jaar Keti Koti

ROTTERDAM, 2 mei – Op zondag 27 mei 2018 vindt Kotomisi Grand Gala 2018 plaats in Theater Zuidplein te Rotterdam. De 2e editie van Kotomisi Grand Gala vormt de kick off van een reeks activiteiten in Rotterdam rondom 155 Jaar Keti Koti in Suriname. De geplande activiteiten zijn verschillend van aard. Educatieve culturele overdracht, eerbetoon aan de voorouders en het Keti Koti Festival Rotterdam zowel feestelijk als ondernemend.

Tijdens Kotomisi Grand Gala 2018 staat de ontwikkeling van de koto in al zijn grandeur, centraal. NAKS NL presenteert diverse aspecten van dit stuk Afro-Surinaams cultureel erfgoed. Het wordt een Koto Fashion Parade. Deze parade wordt muzikaal begeleid door twee populaire kaseko bands Sabakoe en Keti Koti Poku Band. Ook het vouwen van de bijbehorende hoofddoek bij de koto – de angisa – komt middels een demonstratie aan bod.

Een ander onderdeel is de Wojo Caribe met kunstnijverheidsartikelen, lekker Surinaams eten, cadeau artikelen van Lobi Sranan, Afrikaanse stoffen, boeken, networking business, presentatie van diverse non-profit organisaties, foto shoot en veel meer. Tijdens de Kotomisi Grand Gala houdt Clifton Braam het publiek de spiegel NL-SU voor. Tot slot zal Weti Dofi, een mix van jonge en ervaren kawina-muzikanten, het gala afsluiten.

Multi disciplinair kunstenaar Dino Burnettis zal als master of ceremony van Kotomisi Grand Gala optreden.

3 REACTIES

 1. Keti Koti zal nooit Koti worden en zullen altijd slaven blijven!!!!
  Waarom houden ze nog steeds van blanke mannen en vrouwen?
  Hun eigen ras behandelen ze als slaven en slijmen met andere rassen kunnen ze heel goed.


  Maak melding

 2. Pataka: hoe ver reikt jouw kennis over de geschiedenis van Suriname?
  Reden: op basis van jouw kennis zal ik veel of weinig over de geschiedenis moeten vertellen.
  Overigen zal ik de Surinaamse organisaties in Nederland vragen om wat cursussen hierover te verzorgen aan mensen die meer willen weten over dit onderwerp omdat er genoeg deskundigen op het gebied van de Surinaamse geschiedenis rondlopen.
  Waarom mijn opmerking?
  Omdat ik op basis van jou reactie jammer genoeg de conclusie moet trekken dat je heel weinig weet over de geschiedenis van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.