zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinames minister van Justitie: veiligheidsgevoel samenleving moet terug

Surinames minister van Justitie: veiligheidsgevoel samenleving moet terug

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie wil er alles aan doen om de misdaad op straat en in de huizen terug te dringen. Daartoe zijn inmiddels al enkele stappen ondernomen. Onder meer moet de reactietijd van het Korps Politie Suriname aanmerkelijk worden verkort. Er zullen nog meer maatregelen worden getroffen. Het zal wel enige tijd vergen.

Er moet rekening mee worden gehouden dat er veel werk aan de winkel is. “Het veiligheidsgevoel bij de samenleving moet weer worden geactiveerd, gewaarborgd en gehandhaafd, want daar gaat het uiteindelijk om. Planmatig zullen we de zaken die nu niet naar behoren worden uitgevoerd, herstellen. We maken allemaal deel uit van deze samenleving”, zegt Getrouw tegenover de Times of Suriname.

Iedere burger heeft er gewoon recht op zich veilig te kunnen voortbewegen, op straat of thuis. “Wij moeten onze dagen veilig kunnen doorbrengen, zonder dat we de vrees hebben dat we betrokken raken bij een overval. Wij mogen zeggen dat deze soort gevallen geminimaliseerd zijn, totdat we tot de uiteindelijke uitvoering zullen geraken”, aldus Getrouw. Andere ministeries en ook burgers zullen betrokken worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. De nieuwe ministers gaan als een razende te keer. Allemaal mooi
  nieuwe plannen en goed uitvoerbaar . Bouterse heeft een goede zet
  gedaan en de overwinning komt in zicht. Nu nog even de puntjes op de i.
  Law and Order.


  Maak melding
 2. Surinames minister van Justitie: veiligheidsgevoel samenleving moet terug ???

  ===================================================

  Om te beginnen een nieuw President zonder besmet verleden.


  Maak melding
 3. Oom Ludwig, wat een frustraties !! maar helaas heb je groot gelijk, en onder deze regering kan dit niet opgelost worden. Mooie praatjes vullen geen gaatjes en deze regering begint alweer met mooie praatjes vlak voor de verkiezingen. En de Surinaamse bevolkingen gaat als vliegen weer op deze stront af. Het is de bevolking die moet veranderen zodat deze regering geen voedingsbodem meer heeft.


  Maak melding
 4. ..en getrouw werkt voor een crimineel en dat moet ons een gevoel van vertouwen geven?!
  Allemaal grootpraats van getrouw en de velen voor hem.
  Alles gaat bij hetzellfde blijven er komt geen enkel verandering.


  Maak melding
 5. Je gaat niet kunnen ordenen zonder de pikin ingi boi in het gevang te gooien.Na zijn komst is het begonnen dat zelfs heel oude vrouwen worden verkracht bij een roof.Links om of rechts om gaat de pikin ingi boi als voorbeeld moeten dienen om te tonen dat het de politie menens is.
  Anders is het net als toen de rasta minister was.De mensen die voor ganja roken werden opgepakt,beschuldigden de politie van klasse justitie.Terwijl de minister high mocht zijn door marihuana gebruik, werden de gewone mensen opgepakt.


  Maak melding
 6. Begin dan met de grootste crimineel van geheel Zuid-Amerika, DESIRE DELANO BOUTERSE, te vervolgen, berechten en voorgoed opsluiten. Deze corrupte, criminele, gewelddadige meervoudig moordenaar is een gevaar voor de gehele samenleving. Pas daarna is er mogelijkheid voor puinruimen en een doorstart.


  Maak melding
 7. Nou Min – ster ik zou zeggen : dien alvast een wetsvoorstel in dat je de criminelen harder gaat
  aanpakken ! En niet alléén bla bla , daar hebben we geen zak aan. Ga naar DDB en zegt tegen hem :
  dat je alle criminelen niemand uitgezonderd, gaat aanpakken ! Ik hoor al wat hij gaat zeggen :
  Boi, mi poti yu dapé ma da no yu wan poti mi na baka tralie. Na kung kung dé na yu édé no, yu sakka sakka dagu yu !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 8. reactietijd van het Korps Politie Suriname aanmerkelijk worden verkort. De meesten
  mogen ook wel wat aan de lijn mogen doen, een paar kilo minder kan geen kwaad, past
  het uniform ook beter.


  Maak melding
 9. Deze man komt uit het korps en is zelf politieman geweest…..dus de juiste man op de juiste plek nu!! Go for it minister….maak Su weer veilig!!


  Maak melding
 10. Zijn pleesident bouta is de grootste crimineel in Suriname die vrijloopt. Dus getrouw lult maar uit de ruimte, net als elias over zijn ziekenhuizen etc. Al die nieuwe mini sterren hebben een opdracht; lul en belazer Surinamers want die dommies geloven alles.


  Maak melding
 11. Plichtmatig geleuter dat we al van verschillende ministers van juspol hebben gehoord de afgelopen 8 jaar.
  Krijgt hij extra geld en middelen om zijn plannen waar te maken dan wil ik hem het voordeel van de twijfel geven. Krijgt hij geen extra geld en middelen dan is het slechts slap gelul en wordt de samenleving ook bij deze minister niet beschermd tegen criminelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES