Surinames minister van Justitie: veiligheidsgevoel samenleving moet terug

15
Minister Getrouw bezoekt Korps Brandweer Suriname

PARAMARIBO, 24 apr – Minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie wil er alles aan doen om de misdaad op straat en in de huizen terug te dringen. Daartoe zijn inmiddels al enkele stappen ondernomen. Onder meer moet de reactietijd van het Korps Politie Suriname aanmerkelijk worden verkort. Er zullen nog meer maatregelen worden getroffen. Het zal wel enige tijd vergen.

Er moet rekening mee worden gehouden dat er veel werk aan de winkel is. “Het veiligheidsgevoel bij de samenleving moet weer worden geactiveerd, gewaarborgd en gehandhaafd, want daar gaat het uiteindelijk om. Planmatig zullen we de zaken die nu niet naar behoren worden uitgevoerd, herstellen. We maken allemaal deel uit van deze samenleving”, zegt Getrouw tegenover de Times of Suriname.

Iedere burger heeft er gewoon recht op zich veilig te kunnen voortbewegen, op straat of thuis. “Wij moeten onze dagen veilig kunnen doorbrengen, zonder dat we de vrees hebben dat we betrokken raken bij een overval. Wij mogen zeggen dat deze soort gevallen geminimaliseerd zijn, totdat we tot de uiteindelijke uitvoering zullen geraken”, aldus Getrouw. Andere ministeries en ook burgers zullen betrokken worden.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. De nieuwe ministers gaan als een razende te keer. Allemaal mooi
  nieuwe plannen en goed uitvoerbaar . Bouterse heeft een goede zet
  gedaan en de overwinning komt in zicht. Nu nog even de puntjes op de i.
  Law and Order.

 2. Surinames minister van Justitie: veiligheidsgevoel samenleving moet terug ???

  ===================================================

  Om te beginnen een nieuw President zonder besmet verleden.

 3. Als de kern van de nationale dwazen partij een onberechte moordenaar, bij verstekveroordeelde drugscrimineel, staatskasrover en ex dictator is, wiens zoon en zgn stiefzoon, alsook heel veel ndper’ s verworden misdadigers zijn, zal dit water naar zee dragen zijn. De paarse misdaadvirus heeft vele ndper’ s en velen die hun ziel hebben verkocht aan de duivel ddb hun geweten en verstand beroofd. De hebzucht, de hoogmoed en het bezit die deze paarse marionetten en ndp bonzen is grenzeloos. Hoe dom en dwaas moet men niet zijn om met de dwaas Bouta samen te werken. Het gaat niet om het belang van land en volk, maar puur het belang van een man, zijn familie en stinkend rijke corrupt geworden poepvliegen en parasieten en in ruil daarvoor krijgen deze paarse nieuwe marionetten, een fikse paarse salaris. Dus taki nanga doe, belofte op belofte door ddb en voorgaande mini sterren, zijn vals gebleken. Net als de valse profetien van Stef Me Anus Mejye en MiSjesosoka Dubai. Oma taki, ndper’ s zijn de oorzaak van de ddb misdaadvloek in al zijn vormen. Opa taki, mek deng ka ndper’ s go stem bakka in 2020. Wereldwijd zullen deze oerdomme groep van Surinamers het Guinness World Records aan als het oerdomme volk op Aarde, de ma pima misdaad erende ddb aanbidders. een ma pima vervloekt volk.

 4. Oom Ludwig, wat een frustraties !! maar helaas heb je groot gelijk, en onder deze regering kan dit niet opgelost worden. Mooie praatjes vullen geen gaatjes en deze regering begint alweer met mooie praatjes vlak voor de verkiezingen. En de Surinaamse bevolkingen gaat als vliegen weer op deze stront af. Het is de bevolking die moet veranderen zodat deze regering geen voedingsbodem meer heeft.

 5. ..en getrouw werkt voor een crimineel en dat moet ons een gevoel van vertouwen geven?!
  Allemaal grootpraats van getrouw en de velen voor hem.
  Alles gaat bij hetzellfde blijven er komt geen enkel verandering.

 6. Je gaat niet kunnen ordenen zonder de pikin ingi boi in het gevang te gooien.Na zijn komst is het begonnen dat zelfs heel oude vrouwen worden verkracht bij een roof.Links om of rechts om gaat de pikin ingi boi als voorbeeld moeten dienen om te tonen dat het de politie menens is.
  Anders is het net als toen de rasta minister was.De mensen die voor ganja roken werden opgepakt,beschuldigden de politie van klasse justitie.Terwijl de minister high mocht zijn door marihuana gebruik, werden de gewone mensen opgepakt.

 7. Begin dan met de grootste crimineel van geheel Zuid-Amerika, DESIRE DELANO BOUTERSE, te vervolgen, berechten en voorgoed opsluiten. Deze corrupte, criminele, gewelddadige meervoudig moordenaar is een gevaar voor de gehele samenleving. Pas daarna is er mogelijkheid voor puinruimen en een doorstart.

 8. Ondertussen zitten vele stratie dagoe’s nu zonder hun dagoebal, want Dagoebal heeft ze allemaal afgesneden voor zijn dagoebal tingi bouta soepoe.

 9. Nou Min – ster ik zou zeggen : dien alvast een wetsvoorstel in dat je de criminelen harder gaat
  aanpakken ! En niet alléén bla bla , daar hebben we geen zak aan. Ga naar DDB en zegt tegen hem :
  dat je alle criminelen niemand uitgezonderd, gaat aanpakken ! Ik hoor al wat hij gaat zeggen :
  Boi, mi poti yu dapé ma da no yu wan poti mi na baka tralie. Na kung kung dé na yu édé no, yu sakka sakka dagu yu !!

  sari tori

  Jacko

 10. reactietijd van het Korps Politie Suriname aanmerkelijk worden verkort. De meesten
  mogen ook wel wat aan de lijn mogen doen, een paar kilo minder kan geen kwaad, past
  het uniform ook beter.

 11. Deze man komt uit het korps en is zelf politieman geweest…..dus de juiste man op de juiste plek nu!! Go for it minister….maak Su weer veilig!!

 12. Zijn pleesident bouta is de grootste crimineel in Suriname die vrijloopt. Dus getrouw lult maar uit de ruimte, net als elias over zijn ziekenhuizen etc. Al die nieuwe mini sterren hebben een opdracht; lul en belazer Surinamers want die dommies geloven alles.

 13. Plichtmatig geleuter dat we al van verschillende ministers van juspol hebben gehoord de afgelopen 8 jaar.
  Krijgt hij extra geld en middelen om zijn plannen waar te maken dan wil ik hem het voordeel van de twijfel geven. Krijgt hij geen extra geld en middelen dan is het slechts slap gelul en wordt de samenleving ook bij deze minister niet beschermd tegen criminelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.