‘Suriname moet meer politieke wil tonen tegen drugshandel’

29
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO, 18 apr – Suriname moet meer politieke wil tonen tegen de drugshandel. Dit stelt voorzitter Angelic del Castilho van de buitenparlementaire politieke partij DA’91. Het recent uitgebrachte rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de roep om gericht beleid. “Hieronder valt ook het grote belang van het hebben van een president zonder strafblad”, zegt Del Castilho.

Met gericht beleid kan internationale hulp worden ingeroepen. Ook kunnen lokale instituten als de justitie worden versterkt. “Echter, het belangrijkste is dat de drugs die gevonden worden, daadwerkelijk worden vernietigd op een wijze die transparant en volgbaar is en dat de daarbij behorende onderzoeken conform de wet worden afgehandeld”, zegt Del Castilho tegenover Dagblad Suriname. Transparantie lijkt nu zoek.

Toch zijn politieke wil en kredietwaardigheid minstens even belangrijk. Het Amerikaanse rapport bevestigt het allemaal. “Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar voor de aandachtige lezer is het helder dat er een verband wordt gelegd tussen het cv van de president en aan hem gerelateerden, die betrokken zijn of zijn geweest op het hoogste regeerniveau in ons land en de grensoverschrijdende drugscriminaliteit”, aldus Del Castilho.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. No wang enkri politieke wil gaat deze ma pang pang nationale drugs partij regering vertonen. Lijder en misleider van het volk en zoon zijn drugscriminelen, naast zijn adviseurs. Oam en opa blijven volhouden dat zolang ddb en co. aan de macht blijven, drugs, moord, roof, armoede, geestelijk en moreel verval, schering en inslag zullen zijn en blijven. Vooral onder het paars ongedierte van ddb, de dwaze debiele idiote ndp aanhangers die hem daar hebben gewild foe mek deng ka.


  Maak melding

 2. Alvast de pikin ingi boi oppakken en op sluiten.Die heeft al een veroordeling en kan als voorbeeld dienen hoe drogamans behandelt gaan worden.


  Maak melding

 3. Amerika moet ook politieke wil tonen,om het drugsproblemathiek onder de blanken aan te kaarten en niet onder de pet houden,en naar oplossingen gn zoeken zodat zijn eigen mensen minder drugs gaan gebruiken,maar dat zal een utopie zijn,als alleen maar een kleine aantal bevoorrechten gigantische rijkdommen bezitten en de rest het moeten doen met gaarkeukens,en 5 de rangs gezondheidszorg ,het zogenaamde land van de onbegrensde mogelijkheden,maar voor heel weinigen is weggelegd,een land die op krediet leeft van de chinezen,en hun gigantische oorlogsvloot,dankzij sudsidies van de Arabieren nog kunnen rondvaren,tegelijkertijd de Arabieren de schuld geven van alle ellende in de wereld,terwijl bijna iedereen het weet maar dat niet hard op durven op te zeggen,dat zij de oorlogzuchtige moordenaars zijn,die scenario,s creëren om een land valselijk te beschuldigen om dan plat te bombarderen ,en alle rijkdommen te plunderen ;zie Irak en Libië


  Maak melding

 4. Luti fu tingi broki,zit weer achter de pc rotzooi te poepen zonder zich te hebben verschoond vanmorgen,wordt j niet moe van j zelf,j lijkt wel een papegaai,iedere dag komt weer hetzelfde schijterij uit j mond,je lijkt echt een hersenloze jo koe te zijn,die zich maar blijft herhalen,als j niets anders te doen hebt,koop een stuk touw ……….


  Maak melding

 5. Suriname heeft een lijder met een lange strafblad en banden met de drugsmaffia internationaal,wapen en drugshandelaar en een trouwe lid van de farc.Een couppleger,grondwetverkrachter en zelf aangenomen amnestie. Gek,en een zoon die in zijn voetsporen loopt maar gelukkig niet meer.Hier praten we over zoonlief dinootje,een terrorist,wapen en drugshandelaar met een evenlange strafblad als papie,zo vader zo zoon.Hij zit in gevang in Amerika.Dan heb je meriba.terrorist no 3 en op vrije voeten en geen wet sterk genoeg hem in de gevangenis te houden dankzij papie de terrorist no 1..


  Maak melding

 6. Arme Dagoebal.
  ga hulp zoeken jongen je adoratie voor bouta kan je nog fataal worden.Je gezondheid gaat met volle schreden achteruit.
  Beterschap.


  Maak melding

 7. De NATIONALE DRUGS PARTIJ eet en profiteert mee.
  Volk van Suriname: 26 NDP zetels kijken op u neer, lachen u uit en verachten u.


  Maak melding

 8. Ray the small thinking makaak,die niet verder kijk dan zijn neus lang is,een neefje van Luti fu tingi broki,de grootste drugsdealers en consumenten zijn in Amerika,the cia een overheid instantie is grootste drugsdealer in wereld in combinatie met illegale wapenverkoop,dus makaak ray als jij de proganda van de witte man blindelings verorbert als zijnde de waarheid,dan is er geen redden meer aan vr jou en neefje Luti fu tingi,in Suriname wordt er geen coke verbouwd,laat staan vervaardigd,hooguit een paar kilootjes die via lands open grenzen binnen komen,en via de boys van de oranje party naar ned trachten te verschepen,denk maar aan de cambio,s de talrijke autodealers,de groenten en rijsthandelaren,de bouwinkels ,niet door mij verzonnen verhaal,maar een rapport van de Amerikaanse overheid,lang hebben jullie geprobeerd anderen de schuld te geven,wat bijna gelukt is,maar dat verhaal gt niet meer op,de oranje mannen en hun vazallen zijn zo desperate,want de meeste zendingen worden nu onderschept,de zelfmoord pogingen nemen toe,vee diefstallen nemen toe,het alcohol probleem heeft zo een gigantische inpakt onder jullie ,9 u Smorgens liggen een kwart van de mannen laveloos vr de Chinese winkels met stront in hun broeken te slapen,ik denk dat Chan in 2020 kruipend Bouterse gt bedelen om samen te werken,anders zijn z,n dagen geteld,en zijn aanhangers god helpe them met het alcohol probleem,ze kunnen moeilijk van de fles afblijven sari tori


  Maak melding

 9. Dagoebal,
  Dat is precies wat je schrijft ,van de burg afspringen omdat ten einderaad zijn vee stelen om in leven te blijven van vrouw en kinderen ,wat er in suriname de laatste jaren gebeurd u s ten hemel schrijnend, het door jou baasje een groote rotzooi geworden ,vood de onafhankelijkheid een van de rijkste derde werfeld landen, nu verworden tot een bedel staat,en wat jou betreft je kop in het zand steken ,A NO MIE ,IK WAS ER NIET BIJ SORRY,EN IK WENS DE BEVOLKING SLAPENLOZE NACHTEN .
  Dit zijn uitspraken van wereld beroemde lijder met lange ij.
  Hersenloos niks nut ,kan niks ,doet niks ,met andere woorden een hulpeloze niksnut


  Maak melding

 10. Haco als Chan en zijn partij een andere houding hadden aangenomen,om het land gezamenlijk op te bouwen dan alles af te kraken wat de regering doet,dan was het beter gegaan met zijn aanhangers,de ene keer wordt naar voren gebracht dat het land pienaard,weer een andere zeggen bepaalde oppositie leden dat het land als een indola alleen vanwege de drugs smokkel ik begrijp jullie niet meer,ik weet dat Su aan het veranderen is,merk j aan bouw aktiviteiten ,infrastructuur ,overal zie j nu kleine ondernemers die nu op staan en creatiever worden in alles wat ze doen,het heeft een tijdje geduurd,voordat men tot het besef kwam dat er tal van mogelijkheden zijn om zelf in j eigen onderhoud te voorzien,wachten op lanti biedt geen soelaas meer,a Teng fu alles subsidiëren en alles gratis is al voorbij thank god,het zijn sommige gasten van de oude politiek,die daar nog moeite mee hebben,iT is a mind change


  Maak melding

 11. Belangen verstrengeling van regeerders and drug handel. Zo krijg je dit mess. Deze ndp regering moet weg, dan kunnen we opruimen. Alle illegale inkomens income tax laten betalen en boete laten betalen voor de te late aangifte van inkomens 2010 tot 2020. Als ze niet betalen opsluiten. Ook vervolgen voor de illegale transit handel.


  Maak melding

 12. Aanv;het land draait als een indola vanwege de drugssmokkel na oppositie taki a no mi taki,jij zegt dat het land pienaard wat een contradictie,stemmen jullie wel af als leden van het oude politiek denken


  Maak melding

 13. Dagoebal 18 april 2018 at 13:49
  tingi Dagoebal ,zit weer achter de pc rotzooi te poepen zonder zich te hebben verschoond vanmorgen,wordt j niet moe van j zelf,j lijkt wel een papegaai,iedere dag komt weer hetzelfde schijterij uit j mond,je lijkt echt een hersenloze jo koe te zijn,die zich maar blijft herhalen,als j niets anders te doen hebt,koop een stuk touw ……….


  Maak melding

 14. Dagoebal 18 april 2018 at 16:45
  Dagoebal, the small thinking makaak,die niet verder kijk dan zijn neus lang is,een neefje van Dagoebalsing,de grootste drugsdealers en consumenten zijn in Amerika,the cia een overheid instantie is grootste drugsdealer in wereld in combinatie met illegale wapenverkoop,dus makaak Dagoebal als jij de proganda van de witte man blindelings verorbert als zijnde de waarheid,dan is er geen redden meer aan vr jou en neefje Dagoebalsing,in Suriname wordt er geen coke verbouwd,laat staan vervaardigd,hooguit een paar kilootjes die via lands open grenzen binnen komen,en via de boys van de oranje party naar ned trachten te verschepen,denk maar aan de cambio,s de talrijke autodealers,de groenten en rijsthandelaren,de bouwinkels ,niet door mij verzonnen verhaal,maar een rapport van de Amerikaanse overheid,lang hebben jullie geprobeerd anderen de schuld te geven,wat bijna gelukt is,maar dat verhaal gt niet meer op,de oranje mannen en hun vazallen zijn zo desperate,want de meeste zendingen worden nu onderschept,de zelfmoord pogingen nemen toe,vee diefstallen nemen toe,het alcohol probleem heeft zo een gigantische inpakt onder jullie ,9 u Smorgens liggen een kwart van de mannen laveloos vr de Chinese winkels met stront in hun broeken te slapen,ik denk dat Chan in 2020 kruipend Bouterse gt bedelen om samen te werken,anders zijn z,n dagen geteld,en zijn aanhangers god helpe them met het alcohol probleem,ze kunnen moeilijk van de fles afblijven sari tori


  Maak melding

 15. bijna alle Saramaccaners weten waar die duikboot gebouwd is , wie de eigenaar is, maar alleen de politie en o. m / pg weten dat niet, vandaar dat zij niemand kunnen aanhouden..

  sterker nog, binnen twee dagen was die coke z. g. n. verbrand, terwijl het gewoon blom was om brood te bakken, maar die coke is inmiddels geëxporteerd naar het buitenland met de s k lm..

  algemeen bekend, dat er de laatste dagen weken maanden duizenden kg. coke is aangetroffen over al in de wereld, maar niemand aangehouden..

  wat een wereld waarin wij toch moeten leven..


  Maak melding

 16. @BOUTABAL, u babbelt als Paarse sukkel steeds over het buitenland en
  buitenlanders !

  FEIT is dat SRANAN zit met een FAILLISSEMENT, als gevolg van Wanbeleid,
  CORRUPTIE EN ONDERMIJNING door NIET AANGEPAKTE DRUGSCRIMINELEN !

  MAAR NEKS NO FOUT ! SRANAN MAN E PINA GO MORO FARA !

  LEVE DE DRUSMAFFIA, zij doen goed werk voor de Bevolking,
  volgens meneer BOUTABAL !!!
  Want andere volken gebruiken en handelen ook in drugs IIIJJAAATOCHHH !


  Maak melding

 17. @ Dagoebal: Je eerste analyse over de VS is juist. Wie de studies leest van Noam Chomsky over de VS weet wel beter. De tegenreacties van sommigen op jouw postins is veelzeggend: wij Surinamers laten ons manipuleren door de westerse media.Maar niet iedereen weet wie Noam Chomsky is: het gros kijkt naar voetbal en soapseries. Neem hen niet kwalijk. Maar houdt het netjes. Surinamers varen op de opinie van de westerse media. Bouta wordt weliswaar neergezet als drugsdealer( kan kloppen-kan niet kloppen). Ik ben er niet bij. Maar zouden wij ook die die jongens bij Justitie een keertje onder het vergrootglas plaatsen? Je weet wel. Punwasie die met 50 kg coke werdt betrapt. Wat doet een (toen) waarnemend PG met 50 kg coke in zijn voertuig? ” Ja, hij zou het gaan ‘ opbergen”. Wie gelooft deze shit. Als er moet worden opgesloten, dan die hele club: van president tot PG/AG en officieren van Justitie en het gros van de autohandelaren ‘ die o zo hard hebben gewerkt…” . De tijd zal het leren. Eén ding doe ik niet: de leugens van de VS/Nederland geloven. Het zijn elites die het voor het zeggen hebben in deze landen( NSA-CIA-FBI). In nNderland het bedrijfsleven en groot geld.
  Misschien moet Suriname meer gaan varen op landen als Noorwegen-Finland- Zweden- en deels Nederland?
  Ook enkele Arabische landen doen het goed , toch?


  Maak melding

 18. In de VS en Europa is er VRAAG NAAR DRUGS…… Een economische wetmatigheid treedt dan op: Het aanbod komt eraan.
  Zolang de vraag blijft, blijft het aanbod. Als het nu van links komt of rechts. Wie houdt hier wie voor de gek?
  Als de VS en Europa het drugsprobleem willen oplossen, dan zullen zij harder moeten gaan werken om het vraagstuk in te dammen. Dus conclusie: zij zullen eerst orden op zaken IN HUIS moeten stellen in plaats van andere landen de schuld geven met hun ‘ analyses en en in hun rapporten…’


  Maak melding

 19. EUROPA EN USA MOETEN…………. TJAAAAAAAAHHHH !!

  ENNNE toch, UN SRANAN, SWITI KONDRE FAILLIET DOOR DE
  DRUGSBAZEN MET VONNIS OP HUN NAMEN, plus de BIJHORENDE
  ZWARE CRIMINALITEIT, ONDERMIJNING RECHTSSTAAT EN CORRUPTIE !

  NEKS NO FOUT, A PAARS FAILLISSEMENT E WAKA GO MORO FARA !!!!

  PAARSE YO-KOEIEN !


  Maak melding

 20. DOMBO PARSE redenering :

  Er is vraag naar Drugs in Europa en USA en DAAROM moet je
  het eigen Land, Democratisch SRANAN, opofferen aan DRUGSBONZEN,
  aan CRIMINALITEIT en PAARS FAILLISSEMENT !

  Europa en USA zijn NIET FAILLIET en hebben MEGA-STAATSINKOMSTEN !

  PAARSE DONG-DONG-IKKO’S !!!


  Maak melding

 21. Ik mis de hele VHP top Panli. De coke business begon in de 60-tiger jaren van de vorige eeuw.
  Vraag het maar aan Tiliekdharie en consorten. Dus niet alleen de door jou genoemde namen zijn in het Surikartel; er lopen nog meer rond die stinkendrijk geworden zijn door het verkopen van tafelblad- kousenband en vis.
  De landen die schreeuwen dat er een drugsprobleem is, houden het probleem zelf in stand.
  Je kunt het vergelijken met geo-politiek: oorlogen worden gecreëerd ver van huis van deze landen, omdat de wapenindustrie MILJARDEN opbrengt. Geen oorlogen, geen inkomsten. Dus wat doe je als VS-Engeland-Frankrijk-China- etc: je CREËERT oorlogen, zodat de miljoenen arbeiders in JOUW oorlogsindustrie, aan het werk blijven. Over DOMBO PARSE redenering gesproken: jullie moeten een keertje gaan lezen/onderzoeken e.d.
  Niet dat ik de drugsuitvoer vanuit SME goedkeur; helemaal niet; ook alcohol moet worden aangepakt; dat is nog gevaarlijker dan coke.


  Maak melding

 22. @ SRAFU:
  NEDERLAND staat in Europa bekend als DRUGSLAND NUMMER 1. Hele XTC-fabrieken in Limburg voor de export.
  In Brabant ( Nederland) vinden bijna elke dag drugsmoorden plaats. Kijk naar de kopstukken: het zijn HOLLANDERS.
  De drugs in Suriname kan alleen maar worden geïmporteerd als er een goede infrastructuur is: wie o wie in Suriname hebben een ‘ goede infrastructuur?” Grote schuren: opslagplaatsen voor ‘ rijst’ in Saramacca en Nickerie; wie kan vliegtuigjes inhuren? Wie zijn de mensen met het geld in Suriname. Tjah, tja, tja. Paarse onzin?( ik ben helemaal geen NDP aanhanger: het is een klote club). Maar misschien kun je praten over de ORANJE CLUB…..


  Maak melding

 23. @Sheraz

  Babbel rustig verder terwijl SRANAN langdurig FAILLIET is gemaakt
  door de PAARSE DRUGS-maffia ! VOLK E PINA WREED !!!

  De Sranan rechtsstaat bestaat bijna niet meer door de drugsmaffia en de
  bijbehorende drugscorruptie en destabilisering !

  Spiegel u niet aan rijke landen die mega-BBP hebben !

  Wij zijn een nietig land (600.00 inwoners) met een niet noemenswaardig
  staatsinkomen !

  Elke cent is belangrijk dus ALLE CORRUPTIE moet worden uitgeroeid,
  alle criminelen vervolgen en opsluiten !

  PRODUCTIE van exporteerbare producten kan SRANAN redden,
  NIET HANDEL EN DOORVOER VAN DRUGS. DE DRUGSMAFFIA TAST DE
  RECHTSSTAAT AAN, WAARDOOR ONTWIKKELING NIET MEER MOGELIJK IS!

  PS : DRUGSSLACHTOFFERSCHAP KENT GEEN KLEUR, EVENALS de
  ARMOEDE-LIJDERS IN SRANAN agv het handelen van DRUGSCRIMINELEN ! !


  Maak melding

 24. Sheraz pinas
  Het grootte verschil is ,dat ze in er holland wat aan doen ,daar hebben ze in suriname geen last van .want dan moeten ze hun eigen nest bevuilen
  A NO MIE ,ZAND ER OVER,IK WENS HET VOLK SLAPELOZE NACHTEN , en in holland hebben ze geen criminele in de regering,of krrn jij er een paar ,ik hoor het graag,en pinpas je moet wel alles lezen en niet selectief,anders kom je een beetje dom over,in holland zit ded gevangenissen vol en staan er gekleurt op ,een mag jij welke kleur


  Maak melding

 25. @ Sheraz Pinas,

  Jij en met jou zijn er ook anderen die constant beweren dat de drugsbonzen te vinden zijn bij de Oranjeclub, bij de VHP.
  Indien dit zo is, dan had Bouterse allang voor gezorgd dat er een diepgaand onderzoek werd uitgevoerd om deze drugsbaronnen aan te pakken.
  Dat het vooral hindustanen zijn die zich bezighouden met drugs is bekend. Maar omdat het hindustanen zijn gaan Surinamers en met name de creolen er vanuit dat deze hindustanen gelieerd kunnen worden aan de VHP.
  Waar jullie niet bij willen stilstaan is dat het juist deze hindustanen zijn die zich achter de NDP en dus achter Bouterse hebben geschaard.
  En laat dat nou de reden zijn dat er geen onderzoek zal komen naar de praktijken van deze drugsbaronnen want dan zal beslist de naam van Bouterse ook genoemd worden.
  Er zullen vast ook hindustaanse drugsbaronnen zijn die bij de VHP horen, maar dat zullen slechts een paar zijn.
  De meeste van hen zijn NDP’ers.

  Om een paar namen te noemen: Doekhie, Parmassar, Dassasingh, Kalipdewsingh, Sardjoe, Guptar,
  Malhoe, Mangli zijn allemaal rijke tot zeer rijke hindustanen. Allen zijn ze NDP’ers (de laatste 2 hebben de NDP al voor de vorige verkiezing verlaten en zich bij andere partijen aangesloten). De vraag is nu hoe deze hindustanen zo rijk hebben kunnen worden.


  Maak melding

 26. @Jiyani;

  Niet de president van een land bepaalt het vervolgingsbeleid. Het is Justitie( PG etc). maar omdat de PG in Su al decennialang uit de VHP komt, zal vervolging uitblijven. Verder is het zo dat ik geen vertrouwen heb in de Surinaamse Rechtstaat en Justitie. .Het OM is een lachertje. De ( politieke-) belangen in Su zijn zo verweven met de onderwereld dat een leek als ik er niet tussen komt.
  De arrestaties in Den Haag en Rotterdam van Surinaamse drugsbonzen zegt mij genoeg. Ik weet niet hoe oud jij bent, maar mijn generatie weet dat dit probleem al lang voordat Bouta aan het bewind kwam bestond. Het werd anders genoemd: ” Slangen en Kikkers” in schuren…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.