Nieuw SLM vliegtuig blijft voorlopig aan de grond in Suriname

16
Nieuw SLM vliegtuig blijft voorlopig aan de grond in Suriname
FOTO: Nieuwe SLM-vliegtuig ontvangen met watersaluut (c) SLM

PARAMARIBO, 18 APR – De jongste vlootaanwinst van de SLM, de eerste Boeing 737-700 die maandagavond in Suriname aankwam, blijft voorlopig aan de grond. Het vliegtuig kan niet ingezet worden omdat de handleidingen van het toestel nog niet beschikbaar zijn. Dit vertraagt de afronding van de technische inspectie aldus de Surinaamse krant De Ware Tijd(dWT).

De Surinaamse luchtvaartwaakhond Casas is volgens dWT zeer strikt in de naleving van de regels. Vanwege het ontbreken van de technische voorschriften wordt het vliegtuig daarom nu aan de grond gehouden. Ook de trainingen van piloten en cabinepersoneel zijn verzet.

Het toestel landde op maandag 16 april 2018 om 19:33 uur op de J.A. Pengel Internationale Luchthaven van Suriname en werd groots aangekondigd. Bekijk de beelden van de aankomst hier:

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. NIEUW??????
  De SLM least het 12,5 jaar oude toestel van de leasemaatschappij Dubai Aerospace Enterprise (DAE). En is in China onderhouden. Het zou gaan om een vijf-jarig contract. de Burger Luchtvaart en Veiligheidsautoriteit van Suriname (CASAS) het toestel nog niet gecertificeerd heeft. Het is de bedoeling dat dit op korte (SURINAAMSE)termijn gaat gebeuren.
  Dit kan nog maanden duren omdat de Hoe lang precies het toestel aan de grond gehouden zal worden, hangt af van enkele factoren waaraan de SLM snel moet werken. MET HET ONTBREKEN VAN TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN is ook het trainen van piloten en cabine personeel die op het toestel zullen worden ingezet verschoven.

  Stelletje amateurs!


  Maak melding

 2. Vraag het aan RobG onze econoom of het woordje nieuw wat zegt aan het volk.
  Even poetsen en het lijkt als nieuw zou je denken.
  Wederom blijk van weinig denkvermogen zoals Hoefdraar dit ook voortschrijdend inzicht noemt.
  Ai RobG
  Dit is een aanwinst noh voor de SLM zeker maar ook voor de witteboord criminelen die daar werken.
  Denk maar aan de beladerskwestie.


  Maak melding

 3. Als ze niet bezig zijn met wit poeder dan zijn ze bezig met corruptie en als ze dat niet doen dan zijn ze bezig met brand stichten en als ze dat niet doen dan vermoorden ze hun kinderen of plegen zelfmoord feit is ze doen alsof maar in feite heeft het land niks aan ze


  Maak melding

 4. Maandenlang??? Die vliegtuig kost duizenden dollars per dag. Wie zijn deze amateurs?? Zelfs een taxichauffeur in Paramaribo weet als je niet rijd eet je niet. Geen wonder dat de slm op een paar afgedankte toestellen is blijven zitten want van operations planning weten ze geen bal.


  Maak melding

 5. Djeezus man! Wat een negativiteit.
  Ik zei toch dat ik het land vanuit de lucht zou regeren… welnu, lees i.p.v. Surinam, ‘Suriman Airways’.


  Maak melding

 6. De grote vraag is wat heeft de gemeenschap met dit onvolledig en opruiend bericht Logisch dat er nu speculatie de ronde gaan doen. Het zou van deskundigheid getuigen als het toestel zo snel mogelijk op een betrouwbare manier en met alle internationale veiligheidsvoorschriften wordt ingezet.


  Maak melding

 7. SIEL:Wat jammer dat er zoveel negatieve meningen over SLM. Natuurlijk hebben jullie deels gelijk en moet er rekening gehouden worden met mensenleven en uiteraard lijkt het ondeskundig. Ik vraag me af waarom er niet voor is gekozen om een aantal piloten of de bevoegden naar China is gestuurd om hen alvast kennis te laten maken met het toestel en het door hen te laten uitproberen of alvast de nodige vragen te stellen/ voor te leggen die hiervoor nodig zijn. Ik wil wel erop wijzen dat het jammer is dat jullie alles wat Surinaams is afkraken. Dit terwijl jullie goederen of spullen uit Europa etc. ophemelen. Als de Nederlanders dit ook hadden gedaan met hun eigen luchtvaart hadden ze vandaag de dag geen succesverhaal op geen enkele front. Wees Chauvinistisch als de Fransen, Nationalistisch als de Duitsers/ Engelsen en steenvast als de Nederlander. Leer de waarde van het eigen landsproduct in te zien. Bijvoorbeeld eet of koop minder buitenlands producten o.a. de Amerikaanse kippen vol hormonen en consumeer liever de echte Sranan fouwroe of spijsolie uit Suriname. Neem de moeite om je eigen groenten, planten te telen. Bijv. pinda’s en maak daarmee je eigen pindakaas. Plant ook cacao of koffie en waarom zou je SLM niet steunen, vlieg met je eigen Nationaal luchtvaart. Ik vlieg ermee en hoewel ik zelf in Europa werk en woon, waardeer en respecteer mijn Landsproducten. Dus help het land opbouwen in plaats van het af te breken of neer te halen. Succes allen.
  PS Kokosolie uit Suriname wordt wereldwijds reeds gewaardeerd.


  Maak melding

 8. Siel,
  Alles wat jij opnoemt was er vroeger al ,cacao bonen, koffie ,dat alles is verwaarloosd want we hadden goud ,olie,bauxiet, en de agrarische sector werd verwaarloosd,gi te en olie verkwanseld want als je het voor een paar % van de opbrengst kan verkopen hoef je er zelf niks voor te doen, misschien zitten bij de elite nu wel hele rijke corrupte jongens.
  Wat de SLM Betreft ,vanaf nu een dood geboren kindje, al hoop ik dat ik ongelijk hebt


  Maak melding

 9. opmerking
  20 nov 2018
  wil ticket bestellen. geen slm site in de lucht. doorverwezen naar telefoon nummer. niemand pakt op na gezegd te hebben dat alle medewerkers in gesprek waren. na enkele minuten wachten eruit gegooid. weer opnieuw inbellen . weer geen reactie. is toch ondenkbaar in deze tijd? Het vliegtuig hetzelfde. in businessclass stoel kapot al maanden. bij andere klassen ook stoelen stuk. is dit structureel deze chaos bij SLM. Slechte Luchtvaart Maintenance.Misschien eens in de leer gaan bij KLM.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.