‘Rol voor China bij herstel en uitbreiden Surinaamse economie’

17
Touwtrekken om door China aan Suriname geschonken sportcentrum
De Ambassadeur van de Volksrepubliek China in Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Voor China is een belangrijke rol weggelegd bij het herstellen en uitbreiden van de Surinaamse economie. Dit zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens een oriëntatieconferentie van een delegatie uit de Chinese provincie Hunan. Dat de delegatie interesse heeft in meerdere soorten economische activiteiten, komt goed uit. Suriname wil meer variatie brengen in zijn economische bedrijvigheid. De focus op mijnbouw is al lang niet voldoende meer.

Daarom wordt uitgekeken naar investeringen in andere branches. “China is Suriname‘s grootste ontwikkelingspartner. Over de afgelopen veertig jaren heeft Suriname profijt mogen trekken van leningen, technische ondersteuning en schenkingen vanuit China voor huisvesting, verbetering van wegen en hulp voor militairen en politie”, zei Hoefdraad. Daarom wordt ook gerekend op China bij het optrekken van de economie.

De regering is zich bewust van de inspanningen die gepleegd moeten worden. “Voor Suriname is momenteel de diversificatie van de economie belangrijk”, aldus Hoefdraad. Het inkomen uit andere bronnen dan mijnbouw krijgt extra aandacht. De economie moet zodanig beter dat prijsschommelingen veel minder zwaar inslaan. Met de delegatie is een overeenkomst getekend voor samenwerking op het gebied van handel en investeringen.

17 REACTIES

 1. Hoefdraad…”over de afgelopen 40 jaar heeft Suriname profijt mogen trekken van leningen en hulp van China”…….zie hier het resultaat van 40 jaar profijt….alle paarse staatskasrovers, miljonair geworden. Staatskas leeg geplundert….leningenplafond verhoogd van 60% > 80%….Koers SRD van 2.8 > 8.2….inflatie 77%….economische krimp 9-11%…politie zit zonder voertuigen / zonder brandstof / zonder kopieerpapier / zonder toiletpapier. Drugsduikboten / drugsvliegtuigen / drugsvangsten uit Suriname wereldwijd / drugsveroordeelde president. En deze voormalig chef bezemkast van het IMF en volgevreten speknek en pathologische leugenaar Hoefdraad komt hier weer met een paars populistisch lulverhaal.


  Maak melding

 2. @Redskin

  In Israel slachten ze de Palestijnen af VS Zuid Afrika ga zo maar door.
  In Suriname gaan ze nooit een inheemse dood make voor dat dan ook.
  Woonde de witte mannen daar dan was het een ander verhaal.


  Maak melding

 3. In SRANAN SLACHTEN DE PAARSE HUFTERS eigen volk,
  HELDEN VAN DE DEMOCRATIE, af op 8 december !

  De DADERS, MASSAMOORDENAARS, MOETEN LANGDURIG DE GEVANGENIS IN !!!


  Maak melding

 4. Ondertussen zijn het wel de chinezen die de jaguars in heel Zuid-Amerika op illegale wijze doden voor de tanden en de schedels, omdat er in China veel vraag naar is.

  Een land dat zich met China inlaat, verkoopt daarmee de flora en fauna van zijn land.


  Maak melding

 5. CHINA helpt SRANAN ECONOMIE door NOG MEER ONBEWERKT HOUT

  WEG TE DRAGEN en daarmee GROTE WINSTEN TE MAKEN !!

  DE PAARSE YO-KOEIEN DROMEN en GEVEN ONZE RIJKDOMMEN,
  GRATIS, WEG !

  STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!


  Maak melding

 6. Afrikaners waren heersers van de wereld,en leefden in goed ordende samenleving ,toen de andere volkeren nog in holen leefden,door de witte rovers,en moordenaars te vertrouwen,hebben zij een stapje terug moeten,maar wat j heb kan niemand j afnemen,alles wat ze nu zogenaamd uitvinden,werden door de zwarte mens reeds gebruikt,maar door manupilatie,en leugens verspreiden,willen zij de wereld doen geloven,dat ze intelligente wezen zijn,niets van dat,de geschiedenis van ancient Egypt kunnen ze niet meer onderdrukken,waarom denk j dat de Arabieren zwijgen,omdat zij weten dat zwarte Afrikanen ,de piramides hebben gebouwd,de Arabieren verschenen tussen de 600 jr geleden in egypt,waarom zijn van de belangrijkste beelden,alleen de neuzen vernietigt,dit kan nooit toeval zijn,Luti fu tingi broki aan jou de vraag waarom


  Maak melding

 7. en nu heerst china over domme rovers eerlijk gekozen door een dom, hebzuchtig volk.. ipv te wachten op bruine bonen doe toch iets voor jezelf en houdt degenen die je gekozen hebt aansprakelijk en zelfs een ezel stoot zijn teen niet twee keer aan dezelfde steen. mens doet het iedere keer opnieuw. jammer.


  Maak melding

 8. Slininame heeft al een sineze gouverneur hij heet mandarijn Tsang, Suriname is rijk aan grondstoffen, land maar helaas vervloekt met domme mensen die alles doen voor spiegels en kralen inclusief hun land verkopen. Mooi plaats om een miljoen criminele chinezen te dumpen en een heel land overnemen. Leve de revolutie, ik bedoel uitverkoop.


  Maak melding

 9. In welk derde wereld land is tegenwoordig China niet aktief; Het zelfde patroon, Infrastructurele werken, die voor eeuwen zijn blijven liggen, Micro en grotere, Mijnbouw ed, Investeringen. Noem maar op noem maar op.
  Je kan niet ontkennen dat Suriname tot de dag van vandaag geniet van het ‘Nis’ Sporthal. Natuurlijk zal China dit niet voor niks doen; One China politiek; “Su casa es mi casa”.
  China begint hierdoor als een hedendaagse ‘Robinhood’ aan te doen. Waar deze arme landen bij China aan het “Infuus” worden gelegd, en hoe kwaad dan ook kunnen bewegen en ademen; Zijn rijkere landen als America en Europa weer, niet te spreken. China stroopt deze partners niet slechts hun geld en afzetmarkt af, maar eist in ruil voor ‘Handel’, ook kennis en de patenten op.
  Producten die uit deze rechten voortkomen, worden vervolgens voor een spotprijsje in de arme landen afgezet.
  Teveel leunen op China kan in de toekomst verkeerd uitpakken, Daar genoemde partners, voor deze China politics popelen, een stokje te steken.

  Groetjes, Eva Luasjie


  Maak melding

 10. Ik als Jaa Ger heb dan toch liever de Chi-nee-ger dan de nee-ger.
  De nee-ger, met z’n macho attitude, is er om over de hele wereld menselijke waarden en normen te vertrappen. Chinezen en Europeanen maken dankbaar gebruik van de domheid van de nee-gers.


  Maak melding

 11. Voor China is een belangrijke rol weggelegd bij het herstellen en uitbreiden van de Surinaamse economie. Dit zei minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens een oriëntatieconferentie van een delegatie uit de Chinese provincie Hunan. Wat een domme uitspraak om jezelf zo ondergeschikt te plaatsen en je waarde niet kennen. Er zijn Surinamers die als je naar hun etniciteit kijkt en Boefdraad ook bij hoort, dit wel kan begrijpen. Met zulke mensen als Boefdraad kan Suriname met zoveel natuurlijke rijkdommen nooit een oorlog winnen. Wat een minderwaardigheidscomplex van deze man, waarvoor ik mijn doodschaam. ddb moet deze man per direct weg jagen.

  Surinamer/rs moeten zich van bewust zijn dat Suriname een zeer rijke land is van natuurlijke rijkdommen, maar met zulke mensen als ddb, boefdraad, gangsters, daltons, neven daltons, sidonia, betsy turf, overlopers zal het nooit iets worden, dan uitverkoop ervan en zelf verrijking van dit kliekje.

  Suriname moet moet en mag kijken waar haar kansen liggen, maar moet wel weten te schaken. Suriname moet en mag weten dat Chinezen in Surinamer zijn en een rol kunnen spelen, maar er zijn nog meer spelers die dat kunnen oa Het Koninkrijk Der Nederlanden, bijzondere gemeenten in het Caribische gebied en Autonome gebieden in het Caribisch gebied. Verder de Caricom, landen als Guyana, Frans-Guyana/Frankrijk, Brazilië, Columbia, India, Indonesië, Japan, enz. Het is maar net hoe de relatie is en wat de doelen zijn en de samenwerking.

  Suriname moet er naar streven een kennis economie te worden, met de juiste opleidingen. Ook kijken wat het toerisme, hotel, (rivier)visserij, het eco-toerisme kan betekenen en mensen hiervoor opleiden, de accommodaties in orde maken, veiligheid, orde en rust in het land zijn heel belangrijk.

  Suriname heeft ongeveer 120000 gezinnen en zoveel mogelijkheden, waardoor deze gezinnen een veel beter welvaart en welzijn verdienen dan ze hebben onder deze waardeloze ddb en gangsters, daltons, neven daltons, sidonia, bessy turf, boefdraad, overlopers, et cetera, et cetera.

  Sranansma!
  Jagen jullie deze misdadigers weg, drugs veroordeelde crimineel, moordenaar, 4 april 2012 gewijzigde amnestiewet maker, die geen kracht heeft, omdat voor moord geldt volgens de grondwet deze wet niet en voor internationale verdag, mensenrechten zeker niet. Deze misdadigers die zichzelf flink verrijkt hebben en u in heel grote armoede en ellende laten leven en Surinamers overal in de wereld te kijk zetten en belachelijk maken.

  Sranansma Oe Wiki No!?

  Time4Chan(ge)!

  Chan4Pres!
  Yes We C(h)an(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Afrikaners waren heersers van de wereld,en leefden in goed ordende samenleving ,toen de andere volkeren nog in holen leefden,door de witte rovers,en moordenaars te vertrouwen,hebben zij een stapje terug moeten,maar wat j heb kan niemand j afnemen,alles wat ze nu zogenaamd uitvinden,werden door de zwarte mens reeds gebruikt,maar door manupilatie,en leugens verspreiden,willen zij de wereld doen geloven,dat ze intelligente wezen zijn,niets van dat,de geschiedenis van ancient Egypt kunnen ze niet meer onderdrukken,waarom denk j dat de Arabieren zwijgen,omdat zij weten dat zwarte Afrikanen ,de piramides hebben gebouwd,de Arabieren verschenen tussen de 600 jr geleden in egypt,waarom zijn van de belangrijkste beelden,alleen de neuzen vernietigt,dit kan nooit toeval zijn,Luti fu tingi broki aan jou de vraag waarom.

  Na soso ka je skrefi


  Maak melding

 13. Chinezen investeren in Afrika, Azië en Zuid Amerika met een doel. Ze leggen infrastructuur aan, wegen, spoorlijnen, gebouwen en energie centrale, ze pompen miljarden in deze projecten omdat ze weten dat deze landen dit niet terug kunnen betalen. Ok je kan het niet terug betalen, we gaan je benen niet breken maar we gaan je benen gebruiken. Met andere woorden ze gaan je natuurlijke hulpbronnen uithollen. Zie in Afrika die arme landen hebben geen keus dus de natuurlijke hulpbronnen worden al aangeroerd, en de Chinezen wisten dit allang vandaar dat ze in zwakke landen investeren. China is opzoek naar aardolie en gas, ze hebben grote behoeft naar deze energiebronnen !!!!!!.Hetzelfde tactiek wordt toegepast spiegeltjes en kraaltjes maar dan in miljarden !!!!


  Maak melding

 14. @ Ja Ger;

  Bijkans driekwart van de Europese economie in in Chinese handen; Walstreet valt en staat met Chinese leningen.
  Het land Griekenland was bijna opgekocht door China; de haven van Rotterdam en Antwerpen is in Chinese handen.
  Waar lul jij over? Denk je dat China alleen in Afrika en Zuid- Amerika/ Caribbean bezig is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.