Invoeringsdatum van BTW in Suriname verschoven

10
Website moet gemeenschap informeren over BTW in Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Het ministerie van Financiën in Suriname heeft bekend gemaakt dat de invoeringsdatum van de Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW) is verschoven en in plaats van 1 juli 2018 op een nader tijdstip zal plaatsvinden.

De reden van de verschuiving is gelegen in de transformatie van het huidige computersysteem in een nieuwe, de wetsvoorbereidingen en enkele andere zeer belangrijke nog door te voeren processen. Om de BTW volledig te kunnen invoeren zijn optimalisering van bovengenoemde activiteiten bij de Belastingdienst van eminent belang.

Aangezien het Ministerie voorstander is van een effectieve, efficiënte en goed voorbereide implementatie van het BTW systeem, heeft zij gemeend dit besluit te moeten nemen. Bovendien zou een niet goedgeorganiseerde uitvoering van het nieuwe systeem de thans bereikte stabiliteit en economische ommekeer ernstig kunnen verstoren.

De voorbereidingen om uiteindelijk de BTW in te voeren gaan gestaag verder en de gemeenschap zal regulier geïnformeerd worden over de gemaakte vorderingen via de officiële informatiebronnen, aldus het NII.

10 REACTIES

 1. De transformatie van het huidige computersysteem in een nieuw systeem is de ‘belangrijkste’reden!
  Wel, er moet dus eerst een nieuwe computersysteem (inclusief software hoop ik) aangeschaft worden.
  Dus met andere woorden WELK VRIENDJE gaat hiermee een lekker grote njnang maken? Er zal uiteraard weer geld geleend gaan worden; Boefdraad krijgt weer commissie!
  Deze incompetente kassier blijft gehandhaafd want hij is lid van de Bouta clan.


  Maak melding

 2. Het ministerie van Financiën doet voorkomen alsof … interne reorganisatie … maakt dat de invoeringsdatum van de BTW voor onbepaalde tijd is verschoven. GROTE LULKOEK …. dankzij zware kritiek van de buiten parlementaire oppositie … is men genoodzaakt de invoeringsdatum te verschuiven. Het zijn allemaal oer domme … EZELS … IDIOTEN … SMERIGE HUFTERS … op dat departement.


  Maak melding

 3. Belastingdienst trekt SRD 34 miljoen uit voor invoering BTW in Suriname
  Geplaatst op 4 oktober 2012 door ewoutlame
  PARAMARIBO – De regering trekt komend jaar zo’n SRD 34,5 miljoen uit voor automatisering bij Belastingen. Dat is nodig vanwege de invoering van de belasting op de toegevoegde waarde (BTW), midden 2013. Met het geld wordt een nieuw computersysteem aangeschaft. Ook worden enkele scans gekocht om de douane efficiënter te laten werken. Het gros van dat bedrag komt uit een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank. Dat staat in het Jaarplan 2013 van de regering.

  Het ministerie van Financiën trekt bovendien SRD 5,2 miljoen uit om de bedrijfsvoering van de directoraten Financiën en Belastingen te verbeteren. Dat bedrag wordt besteed aan onder andere trainingen voor het personeel, maar ook aan voorlichting over de nieuwe omzetbelasting.

  BOEFDRAAD WAAR IS DIT GELD GEBLEVEN?????????
  OPPOSITIE WORDT WAKKER!!!!!!!!!!!! KLOP KLOP!


  Maak melding

 4. Opa D bing takki : Ik ga de KOERS richting OMLAAG FLUISTEREN !

  Nu gaat Opa D op de koop toe, de PRIJZEN via de BTW, OMHOOG,Fluisteren !

  NEKS NO FOUT ! TIDE, TAMARA, HERI SRANAN E PINA GO MORO FARA !!!

  STOP HET PAARSE WANBELEID ! NIEUWE LEIDERS INZETTEN !!!

  WEG MET DE NEP-UITGAVEN- en LENINGENZIEKE PAARSE-OUDE-MANNETJES !!


  Maak melding

 5. Hoe ga je in hemelsnaam aan die binnenland bewoners uitleggen dat wanneer ze een boom kappen en deze aan de stads mens verkopen dat ze BTW in rekening moeten brengen en deze ook weer moeten afdragen aan de belastingdienst…of geldt dat weer niet voor hun???


  Maak melding

 6. Professor: Dat heeft toch die neef van Bouterse, die een tijdje hoofd van de belastingdienst was, achterover gedrukt.
  Met veel tam tam van de heer Boefdraad, die de schuldigen wilde straffen, is deze affaire met het kleed der liefde toegedekt en ik denk in opdracht van DDB himself. De top van Suriname bestaat volgens mij alleen uit boeven.


  Maak melding

 7. Die boefdraad krijgt een salaris van 80.000 per mnd voor het falliet maken van Suriname in opdracht van moordenaar!
  Deze ka roversbende die su letterlijk falliet heeft verklaard moet hoe dan ook weggestemd worden in 2020!
  Met of zonder fraude, front ey winie a herie verkiezing grandioos!
  Me bar joe!
  Begin die koers te droppen naar 1 op3.5 dan oen kangoeroe takie verder!


  Maak melding

 8. De BTW wordt in de ijskast gedaan en zal pas na 2020 weer ten tonele verschijnen. De NDP is bang voor politieke schade. Het heeft dus te maken met politiek en niet met economie. Die gemiste 500 miljoen? Komt via verhoogde benzineprijzen binnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.