Paramaribo zonder water na beschadiging buis door graafmachine

8
Paramaribo zonder water na beschadiging buis door graafmachine

PARAMARIBO, 11 apr – Een beschadiging aan een twaalf duim buis van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft er dinsdag voor gezorgd dat een groot deel van Paramaribo zonder water is komen te zitten. De buis werd beschadigd door een graafmachine van het bedrijf Tjonga Langa meldt Starnieuws. Het vermoeden bestaat dat er graafwerkzaamheden zijn verrichten zonder vooraf een tekening op te vragen en af te stemmen.

Directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zegt aan Starnieuws dat het gaat om een buis aan de Stanvastestraat bij het William Kraanplein, vlakbij de hoofdader van waterdistributie van de SWM. De toevoer van water naar verschillende gebieden werd na de beschadiging direct afgesloten.

Het zal enkele uren duren voordat het probleem verholpen en onder controle is, legt Oosterling uit. De breuk moet namelijk eerst hersteld worden en daarna moet het water getest en gezuiverd worden.

8 REACTIES

 1. Weer een voorbeeld van die typische Surinaamse gemakzucht. Bouwtekening? Welnee, teveel moeite en duurt te lang. Tsjonga Langa heeft een niet al de beste naam. Maar goed, de schadeclaim is al onderweg….. mag ik hopen!


  Maak melding

 2. Standaard een vergunning en tekening aanvragen als je een gat van meer als x meter maakt in de binnenstad .
  Zoniet is boete bij beschadiging infra 100.000 USD


  Maak melding

 3. Ach, wat kan azijn zuurder maken. De watervoorziening is en blijft slecht. Zonder hydrofoor heb je in Paramaribo geen water. Wat een verschil met vroeger. Als jonge jongen moest ik voor mijn moeder water halen. Dat gebeurde bij de SWM kraan voor de politiepost Latour. Het water spoot als uit een hogedrukspuit en met een hels kabaal in mijn emmer. Het was een heerlijk geluid wat Surinamers nu niet meer te horen krijgen.


  Maak melding

 4. He mensen, niet gelijk allemaal gaan zeuren. Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Probeer maar eens een tekening op te vragen bij welke instantie dan ook. Soms moet je op zo’n calamiteit inspringen en je leidingsysteem aanpassen aan de eisen van deze tijd. De zaak ligt nu toch al open, dus het begin is er.


  Maak melding

 5. De directeur is een militair, en net tijdens de vervloekte revolutie heeft bewezen, kunnen militairen een land niet tot ontwikkeling brengen. Dwaze, debiele , idiote oerdomme ndp paria’ s geloven dit wel, a wiens deng ka en baden slechts eenmaal per week met gotro watra………het is paars lekker kuut met ddb en roversbende dankzij ons dwaze ndp dongsma heeft hij de macht. Eeh we zijt so trots date we eeh hem eeh onze afgod en grootste onschuldige misdadiger sinds 1980, de magt in 2010 en 2015 hebt gegeef. Neks no fout als we nu schijten en pissen en elk dage dagoebal soep ete. Ndp moos foe de, foe poero dong gi oenoe law ndper’ s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.