Surinaams parlement kan niet genoeg leden optrommelen voor vergadering

13
Algemene politieke beschouwingen medio januari in Nationale Assemblee Suriname
De Nationale Assemblee in Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Het parlement heeft onvoldoende leden kunnen motiveren voor een vergadering. Dit is gebleken bij de aanloop naar de openbare vergadering over de Raamovereenkomst voor Economische, Wetenschappelijke, Technische en Culturele Samenwerking tussen de Regering van de Republiek Suriname en de Regering van de Republiek Equatoriaal Guinee. Sommige leden zijn minister geworden.

Of correct, Stephen Tsang (NDP), is nu minister van Handel & Industrie. Hij mag gedurende hooguit een maand zowel lid van het parlement zijn als minister. Kennelijk verkoos de kersverse bewindsman ervoor buiten de vergaderzaal te blijven. Toch zou de regeercoalitie van zes en twintig man en vier van andere politieke partijen, voldoende leden op de been moeten brengen. Het is niet gelukt.

Dus zal de overeenkomst met het bevriende Equatoriaal Guinee nog even moeten wachten. De oppositie die al niet warm loopt voor de ‘raamovereenkomst’, heeft een hard signaal afgegeven. De vergadering had wel door kunnen gaan. Maar de oppositie die genoeg man binnen had om quorum te regelen, weigerde mee te werken. De presentielijst werd disciplinair niet getekend en Suriname ervoer weer zijn zoveelste dagje politieke bedoening.

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Oerdomme dwaze idiote ndper’ s verdienen deze wijze van paars regeren. Al degenen op wie deze paria’ s hebben gestemd hebben werkelijk lak aan degenen die op hen stemden. De allergrootsten die ka hebben aan gehele land en volk zijn als eerste in de rij, de dwaas bouta, zijn stinkend rijke elite corruptie duivelse dwaze adviseurs, zijn roverheid en het gros der verdwaasde paars verdoemden. Wat gaat komen is nog meer misdaad, drugs, moord, roof, armoede, geestelijk en moreel verval, want duivel ddb regeert, en sleept velen die geld- en hebzuchtig mee in zijn komende val in de hel. Wo ka, no merci voor geen enkele dwaze ndper.


  Maak melding

 2. Deze politieke partijen en de huidige ministers gaan Suriname
  niet uit het moeras trekken . Iemand van buiten de politiek
  zal moeten opstaan ( een soort Nelson Mandela) die het gezag
  heeft en vertrouwen heeft van het volk. Maar ja vindt die maar.
  Met het huidige zootje zakken we verder het drijfzand in net als
  Venzuela. Maduro here we come.


  Maak melding

 3. Onder deze Paarse gasten zal Suriname gedoemd zijn ten onder te gaan. Die paarse kliek maakt zich nergens druk om.
  Deze vervloekten wanen zich heer en meester over Suriname.

  Bakkash de Trendwatcher zegt dat 40 families het voor het zeggen hebben in Suriname. Het land behoort hun toe.


  Maak melding

 4. Eq.Guinee is een olie rijk land. Maar raad eens. Jawell, de olie rijkdom behoort toe aan een elite. De overgrote meerderheid is arm.Wat gaat Su voor ze doen. Wat kan E.G voor Su doen? Geld lenen?


  Maak melding

 5. In Suriname hebben ze een nep kamer,Dictator Bouterse is de baas van alles in het land en daarom gaat het zo slecht in het land.Het land is al jaren failliet.Bouterse heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Hij heeft alle wapens om iedereen tot orde te roepen.In 1982 heeft hij dat al gedaan door zijn tegenstanders dood te schieten met zijn militaire mannetje.


  Maak melding

 6. Natuurlijk gaat de oppositie niet mee doen aan deze poppenkast show van de ndp.Gewoonlijk worden ze monddood gemaakt of uit het parlementsgebouw gezet als ze hun meningen naar voren brengen.Als het om nodenloze vergaderingen gaat wordt de oppositie verwijten gemaakt dat ze niet willen vergaderen.Gekker kan het niet de coalitie van bouta is in de meerderheid maar ze zijn all in one ,minister en Lid van het parlement.En dan wat voor een voordeel zal het betekenen met. een samenwerking tussen de armste landen van de wereld?Oppsitie laat je niet misbruiken door de coalitie van bouta.


  Maak melding

 7. In een parlementaire democratie moeten alle onderwerpen besproken kunnen worden. Als dit een agendapunt op de assembleevergadering is, dan moet dat besproken worden en niet buiten het regeringsgebouw besproken worden, daarvoor zijn de volksvertegenwoordigers niet gekozen om buiten de vergadering om te discussiëren, doe dat tijdens de vergadering; zeer onprofessioneel en zeer ondemocratisch en zeer ondoordacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.