Belangstelling voor Masala Doks wedstrijd Suriname neemt toe

18
Belangstelling voor Masala Doks wedstrijd Suriname neemt toe
Archieffoto/ter illustratie: man maakt massala doks klaar in Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Suriname heeft ook een eigen Duck Curry Competitie. Dit jaar werd de wedstrijd voor de elfde keer gehouden en vond plaats op 8 april. De organisatie ligt in handen van Lions Club Parwani. Tijdens het culinaire evenement waar een 20-tal personen tegen elkaar zullen opnemen werd bepaald wie de beste masala doks in Suriname kan bereiden.

Suriname is niet het enige land waar deze wedstrijd gehouden wordt. In Orlando (VS) bijvoorbeeld werd de Duck Curry Competition vorig jaar voor de twaalfde achtereenvolgende keer gehouden en in New York voor de zesde keer. Ook in Guyana en Trinidad is dit culinair festijn bijzonder populair.

De belangstelling voor de Duck Curry Competition van Suriname neemt volgens organisator Lions Club Parwani elk jaar weer toe. Dat is te merken aan het toenemend aantal bezoekers en het enthousiasme voor deelname.

18 REACTIES

 1. Jammer voor die doksjes. Ook zij hadden graag wat langer geleefd. Maar ja, sommigen hoeven maar een doks te zien en gelijk krijgt hun tong een erectie.


  Maak melding

 2. Tja, Suriname zal wel een overvloed aan doksa en doksi hebben, aangezien de export naar o.a. Trinidad nog steeds geen feit is.
  Dus dan maar de nek omdraaien van deze eenden en klaarmaken in masala.

  Wedden dat voor de creolen die alsmaar hindustanen uitschelden dat ze naar masala stinken, zullen flink genieten van de doksa in masala.


  Maak melding

 3. Jhon de Mol en zoon Wie is de Mol de Mol gaan een competitie organiseren genaamd Neergeschoten op de Vlucht. Wie kan een ander die op de vlucht slaat het wreedtst neerknealen? Gegarandeerd hoge kijkcijfers. Mijn idee niet pikken hoor Jhon, ouwe plagiateur.


  Maak melding

 4. Geen wonder dat zoveel ziekte bij Hindoestaanse bevolking,komt van Diks en massala zout peper drie ingrediënten zijn voor smaak verder tellt geen moer voor!!


  Maak melding

 5. Sammy en Kapis, het zijn de meest intelligenste volk van Suriname, Arm,Rijk,Geleerden. Zei hebben de guds jullie Afrikanen te voeden, hele wereld voed Afrika al, en nog kunnen ze niks, wan stront volk..


  Maak melding

 6. Neen hoor. De Hindoestaanse keuken is zeer uitgebreid en gevarieerd. Teveel om op te noemen. Zie de Surinaamse kookboeken hierover. En het klopt. Wij creolen zijn niet alleen gek maar ook trots op de echte Surinaamse Hindoestaanse keuken. Laten wij hopen en bidden dat deze keuken nooit uit Suriname verdwijnt.


  Maak melding

 7. Wanneer houdt deze domme denkwijze op dat jullie creolen zouden voeden? Voordat jullie naar Suriname kwamen, hadden de creolen toch ook al voedsel? Wat denk je van cassave, nappie, aardappel, knolraap en groenten? Veel gezonder dan paddie hoor. Jullie zijn creolen toch komen aantreffen in Suriname? Levend en wel toch en niet uitgehongerd toch? Wel zwaar mishandeld, maar niet uitgehongerd. En er wonen niet alleen maar creolen in Suriname maar ook javanen, chinezen, joden, indianen, en nog meer groepen. Je moet je schamen om steeds maar te zeuren over Afrikanen want het zijn de Afrikanen die jullie winkels bezoeken en rijker maken, niet de Aziaten, onthoud dat maar eens een keertje. Er is ook nog een oude zuurpruim die altijd maar zeurt over creolen. Heb je geen stof tot schrijven of zo? Kun je niets anders verzinnen dan steeds maar creolen te lopen afzeiken? Zijn javanen niet interessant voor jou? Vind je chinezen niet interessant genoeg? Eten chinezen ook geen paddie? Wie zijn de grootste afnemers van paddie in SU? Je moet je schamen om de meeste van jullie klanten te vernederen en te beledigen. Het is wel geld uit creoolse portemonnees die jullie in ontvangst nemen voor al jullie zogenaamde voeding. Laat me toch niet lachen. Jullie maken jezelf super belachelijk. Ook javanen hebben deze domme denkwijze dat zij creolen voeden in Suriname???? Welnu er wonen zoveel creolen in het buitenland. Zijn jullie dan ook degenen die al deze creolen voeden? Wat denken jullie van jezelf zeg? Voeden jullie ook de Europeanen met jullie paddie shit? Ik betreed in ieder geval geen rotishops en andere toko’s, want ik kan mezelf voeden en heb die paddie rotzooi niet nodig. Ook van roti eten kan je gezondheid achteruit gaan want er zit geen tot weinig voedingswaarde in.


  Maak melding

 8. Haha, en dan maar klagen dat we in het buitenland gediscrimineerd worden, en dan vooral door de witte mensen, maar zeg nou zelf……we hebben echt niemand anders nodig wij Surinamers kunnen het zelf veel beter…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.