Camerabeelden Surinaamse luchthaven in beslag genomen in drugszaak

21
Camerabeelden Surinaamse luchthaven in beslag genomen in drugszaak
Archieffoto: KLM toestel op punt van vertrek op luchthaven Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – De ruim zestig kilogram cocaïne die is aangetroffen in een bagagecontainer, moest op een vliegtuig worden geplaatst van de KLM. Het toestel werd klaargemaakt voor de vlucht van Suriname naar Amsterdam. Het beladen is sinds kort een aangelegenheid van Surair, een dochterbedrijf van de SLM. De politie heeft camerabeelden in beslag genomen. “Het is een aangelegenheid van de Surinaamse autoriteiten, dus het betreft niets van de KLM”, zegt KLM country manager Alexander van de Wint.

De politie onderzoekt de zaak nauwgezet. Alle handelingen rond de belading worden door veiligheidscamera’s vastgelegd. “Iedereen die toegang heeft tot de bagagecontainers op de luchthaven zou als mogelijke verdachte gezien kunnen worden in deze zaak. Het is daarom moeilijk te zeggen wie de daders zijn. Echter, het beladen wordt met alle nauwkeurigheid gedaan”, zegt een informant tegenover de Times of Suriname.

Het gaat dus vooral om veiligheid en accuratesse. “Daarom wordt het hele proces van het beladen streng in de gaten gehouden en is alles continu te volgen op camerabeelden. In het belang van het onderzoek heeft de politie intussen de camerabeelden opgevraagd en nu zal worden nagegaan of te zien is hoe de drugs in de bagageruimte terecht zijn gekomen”, aldus de informant.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. kan ook zijn dat de container in Amsterdam geprepareerd is.
  Wat heeft er dan eerst ingezeten? In elk geval geen spiegeltjes en kralen!


  Maak melding

 2. Ach die arme beladers bij Surair weten hiervan zeker niks over te vertellen. Deze hebben geen moer in melk te brokkelen. Zijn de kopstukken dat bepaalt en uitmaakt wat moet gebeuren. Men heeft opzettelijk afdelingen gesplitst bij de SLM om het mogelijk te maken voor derde om binnen te dringen bij de SLM. En dit heeft de maatschappij niet goed gedaan. SLBM en METS zijn ook dochterbedrijf van de SLM geweest maar nooit een rommel van gemaakt.

  Dan komt enige bedrijf zich bemoeien zoals de ex SLM’ers en zijn vader zoon Gerard Brunings sr, Gerard Brunings jr. en een andere Duo Robbi Lachmising en ex Vrouw Santoucha Raghoe. Hoe je het keert of draait de veiligheid op de luchthaven en de vliegtuigen warren op een moment in gevaar. Een man als John Vrede Nu chef bij Suriair is gewoon belachelijk en treurig. Wat weten deze twee mensen John en Santoucha? Robbi Lachmising heeft van de SLM een vrienden en familiekring gemaakt.

  We mogen God prijzen dat er echt geen ongelukken zijn gebeurd. Het volk van Suriname mag de klokkenluider bij de ware tijd door een teken van respect met een bloemenkrans omhangen.

  Verborgen camera wat is dat? heeft men geen verborgen camera’s op de luchthaven of niet? de vrachtafdeling, passagiers afhandeling etc. En wie zijn hiermee belast???????
  Op de luchthaven Zanderij is geheel en al een groep Bendes. Rekent ook niet op de regeringsleider want die weet ook zo weinig over luchtvaartzaken. Zijn ex Vrouw heeft wel daar gewerkt op de afdeling van Robbi Lachmising, John Vrede etc.

  Drie directeuren zijn verantwoordelijk voor de neergang bij de SLM en dit zijn: Atta Mungra, Ewald Henshuys en Robbi Lachmising en de vele handlangers. Schurken en boeven allemaal.


  Maak melding

 3. Su is de drug transit land en NL is de markt. De drugs zijn in Su ingeladenn.Goed, weer verlies voor dede drugbende. 60 kilo moet met een truck zijn vervoerd en op het vliegveld. in de container ingeladen.


  Maak melding

 4. Met de bij verstek veroordeelde drugsbaas, de dwaas bouta, gekozen door dwaze ndper’ s zijn drugs sinds 1980 schering en inslag geworden. Zelfs Dino kong trong droga baas. 99% van deze drugscriminelen zijn ndper’ s.


  Maak melding

 5. Als jullie toch bezig zijn, controleer dan ook de camerabeelden van voorgaande dagen/weken/maanden. Wellicht komen jullie er dan achter hoeveel keer drugstransporten wel zijn gelukt.


  Maak melding

 6. met of zonder camera, de drugshandel gaat onverkort verder. Het is bekend dat de dealers groen licht hebben van de allerhoogste baas .Jammer dat de grootste wens van het merendeel van de bevolking om een welvarend en veilig Suriname te hebben gewoon wordt genegeerd door de grootste LUMMEL die zich president noemt


  Maak melding

 7. @prof. Misababoi
  Het is onwaarschijnlijk dat de container in NL is geprepareerd want daar vertrekken dagelijke 1000-de containers en kan niemand aansturen dat één specifieke container naar SR gaat.


  Maak melding

 8. Schaamde voor suriname. Schaande schaande schaamde voor suriname. Hoe kijkt de wereld naar suriname? Surinam is gelijk als columbia en andere drugs landen. Drugs vernietig leven. Held maakt je ook niet gelukkig. Dr surinaamse authoriteiten zijn duidelijk ook bijbegrepen. Nu zijn er ook veel surinamers die drugs gebruiken. Drugs is killing people. Van de President tot de kleine man nemen drugs. Daarvoor hoop ik dat America de hele boel komt opruimen. Suriname heeft heel veel om geld binnen te brengen dan drugs. Schaande aan de surinaamse regering, politie, bevolking, en het land.


  Maak melding

 9. @ KLEM,
  Je lult. Het enige personeel van KLM dat zich op de luchthaven bevindt zijn de piloten en de cabin crew, en die bemoeien zich niet met de bagage. Dat zijn Surinamers, of wil je dat ook ontkennen?


  Maak melding

 10. @ Lawman datra,

  Dat SLM (Snuifspul Luchtvaart Maatschappij) zich fysiek bemoeit met drugstransporten, is algemeen bekend, maar het betreft hier de vracht die aan boord van een KLM-vliegtuig moest worden geladen.


  Maak melding

 11. Geacht forumlid henkmolenaar2016,
  Het spijt me u te moeten meedelen dat de camerabeelden plotseling per ongeluk bewust zijn gewist.
  Ik kan u verzekeren dat bij de eerstkomende drugstransport de camerabeelden veilig zullen worden ondergebracht bij mijn kabinet.


  Maak melding

 12. Wat een schande voor Suriname
  Voor de mensen niet Voor Suriname zijn die gierige mensen ze denken dat ze alles kunnen doen fuck jullie mensen suriname jullie zij gewoon dom
  Pang pang land kom tog niet voor uit jullie gaat achter uit met dit zaal
  Hahaha goed voor jullie bent blij dat ik naar Suriname gaat


  Maak melding

 13. Ik wil wedden dat de camerabeelden niks gaat opleven. Die gasten weten ook waar de camera’s hangen. Het is interne-externe samenwerking.


  Maak melding

 14. Wedden dat de camara beelden ineens zijn verdwenen. Of per ongeluk zijn gewist. En dat er geen copi van het beeld materiaal is gemaakt. Welkom in bananen republiek suriname.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.