‘Suriname heeft geen voordeel aan relatie met Equatoriaal-Guinee’

16
‘Suriname heeft geen voordeel aan relatie met Equatoriaal-Guinee’
De president van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo(links) in 2012 op bezoek in Suriname

PARAMARIBO, 10 apr – Suriname heeft geen voordeel aan de relatie met het Afrikaanse Equatoriaal-Guinea. Dit stelt Dew Sharman, VHP-parlementariër en lid van de parlementaire commissie die het wetsvoorstel heeft voorbereid. Het wetsvoorstel moet de samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen die in 2012 is getekend. De oppositie, inclusief dus de VHP, ziet er het nut van niet in.

Het mag eigenlijk niet verbazen dat de overeenkomst pas na ruim vijf jaar op de agenda verschijnt van het parlement. De samenwerking behelst een reeks gebieden, vanaf onderwijs tot kennisoverdracht over mijnbouw. Gezondheidszorg, sport en telecommunicatie maken ook deel uit van het akkoord. Ook samenwerking op cultureel gebied wordt bestreken.

“Ik kom op de vergadering uitgebreid terug op deze kwestie, maar het staat nu al vast dat, dat land Suriname niets te bieden heeft”, zegt Sharman tegenover de Ware Tijd. Ook heeft hij zijn bedenkingen over het internationale imago van Equatoriaal-Guinea. Het is overigens maar zeer de vraag wat er in de afgelopen jaren aan samenwerking tot stand is gekomen.

16 REACTIES

 1. Gouden sleutel van de stad….zoetwaterproject van Su naar E.G….zinloze, kansloze en totaal mislukte contacten van 2 dictatoriale en corrupte regimes.


  Maak melding

 2. Met het Afrikaanse land Equtoriaal Guinea, Venezuela, Cuba en nog meer van dit soort landen moet je je bezig houden, landen die bekend staan om mensenrechtenschendingen en grondwetrechtenschendingen, dan kom je lekker vooruit.


  Maak melding

 3. er zijn zoveel andere Afrikaanse landen die het goed doen en waar je mee een relatie kunt aangaan. maar nee, het moeten schurkenstaten worden. schurk zoekt schurk. boer zoekt vrouw en ons kent ons.


  Maak melding

 4. Twee dwaze schizofrenen megalomanen die oerdomme debiele dwazen verdienen om hun uit te buiten, te verarmen en te onderdrukken.


  Maak melding

 5. En wat heeft die 6 jaar samenwerking opgeleverd?? Krijgen we de evaluatie te zien??
  .
  het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking behoort tot de hoogste van Afrika met zo’n $ 22.300 in 2012.[9] Helaas is de verdeling van deze inkomsten heel scheef. In 2006 leefde driekwart van de bevolking onder de armoedegrens.[9] Het meeste oliegeld blijft in handen van de presidentiële clan.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Equatoriaal-Guinea


  Maak melding

 6. En wat heeft die 6 jaar samenwerking opgeleverd?? Krijgen we de evaluatie te zien??
  .
  het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking behoort tot de hoogste van Afrika met zo’n $ 22.300 in 2012.[9] Helaas is de verdeling van deze inkomsten heel scheef. In 2006 leefde driekwart van de bevolking onder de armoedegrens.[9] Het meeste oliegeld blijft in handen van de presidentiële clan
  Alsus Wikipedia


  Maak melding

 7. Kinderen worden geëxploiteerd, kinderhandel, -misbruik en -slavernij, vaak met de dood tot gevolg vindt nog tot op de dag van vandaag plaats in Equatoriaal Guinee. Overigens in bijna alle West-Afrikaanse landen. Schandelijke situaties. Maar is het in het Surinaamse binnenland beter? Ik weet wel zeker dat er kinderen als slaven tewerk gesteld worden in het binnenland, met medewerking en -weten van de ouders. Het levert geld op, hoe weinig het ook is! De overeenkomst met Eq. Guinee moet zo snel mogelijk beëindigd worden, want dit land is een ongeneeslijke kanker, met een leider die persoonlijk bloed aan zijn handen heeft. Het Kinderrechtenmanifest van de VN is door beide landen ondertekend, maar blijkt een dode letter. Het is een grove schande dat Suriname vriendschappelijke betrekkingen onderhoudt met Eq.Guinee. Wat Bouterse persoonlijk met de leider van Eq. Guinee heeft, moet HIJ weten, maar verbindt daar het HELE SURINAAMSE VOLK niet aan. Weg met die shit!


  Maak melding

 8. @ Ram Sing en @FBI.

  In China,, Israel, VS -Saoedie Arabie, India, Indonesie etc zijn mensenrechtenschendingen aan de orde van de dag. Ik hoor je niets schrijven over deze landen.
  Wat hebben jullie tegen Africa?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.