AK-47 machinegeweer uit auto beveiligingsman VP gestolen

22
AK-47 machinegeweer uit auto beveiligingsman VP gestolen
Archieffoto ter illustratie: manschappen van het Nationaal Leger Suriname met wapens.

PARAMARIBO, 9 apr – De Militaire Politie(MP) in Suriname onderzoekt momenteel de diefstal van een AK-47 machinegeweer van een lid van de Surinaamse gewapende machten. Het gaat volgens dWT om een beveiligingsman van vicepresident Ashwin Adhin, die het slachtoffer werd van diefstal. Het gevaarlijke wapen werd uit zijn auto gestolen.

Volgens de MP recherche verklaarde de beveiligingsman, die korporaal is in het leger van Suriname, dat hij zijn voertuig parkeerde aan de Gongrijpstraat en een kwartier weg was. Bij terugkeer zag hij dat er via de linkervoorruit was ingebroken en dat er een AK-47 machinegeweer was weggenomen.

Het lichtgewicht automatisch aanvalsgeweer Kalasjnikov is het meest verhandelde wapen ooit. Oersimpel, revolutionair en vooral dodelijk met 600 kogels per minuut. De MP noemt het een zeer gevaarlijke zaak, omdat het een gevaar voor de gemeenschap kan vormen als het wapen in handen komt van criminelen. Het onderzoek is in volle gang aldus dWT.

22 REACTIES

 1. Waarom loopt die man met een AK-47 rond??!!
  Als hij beveiliger is dan is een dergelijk zwaar aanvalswapen helemaal niet nodig!!
  De DNA moet duidelijke regels opstellen over wat wel en niet is toegestaan !!

  En de verantwoordelijke militair moet flink gestraft en gedegradeerd worden. Ook moet hij een andere taak krijgen. Incompetent en onverantwoordelijk gedrag !!


  Maak melding

 2. Hoeveel wapens zijn er de laatste jaren al niet gestolen van beveiligers??!!
  Het lijkt er op dat zij, door hun nalatigheid, een groot gevaar voor de samenleving zijn!!


  Maak melding

 3. Het lijkt me ook dat de bewakers met zulke dodelijke wapens zeer nonchalant zijn met de verantwoordelijkheid van de wapens. Nou kunnen ze een aanslag plegen.


  Maak melding

 4. Valt mee dat ze nog geen bazooka dragen die beveiligers, waarom moeten ze zo zwaar bewapend zijn, ėėn grote komedie, net als dat er 3 of 4 wagens als volgauto er bij aanwezig zijn, om zo, n idioot als Adhin die niet interessant is om te liquideren, te beveiligen, in Nederland rijd de ministerpresident regelmatig op zijn fiets, maar hier in dit soort landen kunnen ze de weelde niet aan, daarom moeten ze groots overkomen.


  Maak melding

 5. welke hoogte van de Gongrijpstraat is de auto-inbraak gepleegd weet ik niet precies maar ergens in de straat loopt er een paar junkie te stelen. Rainville, Maretraite en Tourtonne daar zijn de koperen waterleidinginstallatie buizen bij de woningen intrek. De eigenaars hebben het echt niet makkelijk met de junkies. Ze stelen van alles en nog wat van tank Hydrofoor tot gascylinders. En krijgt op de koop toe groots Praats te incasseren. Net of zij het daar hebben gezet!


  Maak melding

 6. Ja halloooo; ik als jan soldaat ben ook maar mens.
  Ook ik heb – zoals het een echte Surinaamse man betaamt – hier en daar mijn buitenliefjes.
  Elke dag als ik na mijn werk één van mijn liefjes bezoek voor een stevige wip laat ik mijn schietwapen in de auto liggen en neem alleen mijn ‘steekwapen’ mee naar binnen. Het is altijd goed gegaan; alleen in de Gongrijpstraat kan zoiets gebeuren waar men graag naar je Gon grijp(t).


  Maak melding

 7. @Manu
  Gisteren was er op TV een film waaruit bleek dat het busje waar Alexander in zat vast stond in de file. Omdat Alexander op tijd wilde zijn bij de receptie stapje hij gewoon uit en liep, zonder beveiligers, er naar toe!!
  De beveiliging zegt dus meer over de persoon die beveiligd wordt. De Afrikaanse Warlords lopen ook rond met veel beveiligers met AK-47 !!


  Maak melding

 8. Een kalasjnikov lekker handig ook ,z’n log wapen kan je ook snel mee handelen ,beter de Duitse koch automatisch en kort ,dus handel baar ,maar ja ,ik had niet anders verwacht van die surinaamse cowboy’s,waar is bouta bang voor ,toch niet van surinamers


  Maak melding

 9. @Klaas de Groot,
  Dan heeft Lex verdomde veel geluk gehad dat AK-Damsco of AK-Parbo niet in de buurt waren. Anders was het misschien anders afgelopen.


  Maak melding

 10. @ Klaas de Groot

  “Omdat Alexander op tijd wilde zijn bij de receptie stapje hij gewoon uit en liep, zonder beveiligers, er naar toe!!”

  Jij weet niet waar die zwarte dunne koffertjes voor dienen van die tannige mannetjes in de buurt en hoe goed de buurt onder toezicht staat.
  U weet niet hoe goed de beveiliging koninklijkhuis en diplomatiedienst is opgeleid. Zij hoeven vaak niet te schieten.
  Hoef vaak hoor je dat in Nederland door Arrestatie teams geschoten wordt terwijl ze dagelijks in actie komen. Dit zijn de zelfde soort mensen.

  De beveiliging rondom Bouterse is als zij zo opperen in handen van Sukkels


  Maak melding

 11. wat moet je beschermen, er wordt openlijk gedeald verhandeld vlak voor de politie bureau staan dagelijks jonge mannen hun waar te verkopen..

  niemand doet wat..

  op Lelydorp zijn de informanten die de dealers zelf die de info doorgeven aan de politie, sterker nog de politie weet precies in het hele land, wie waar woont wat zij doen hoe zij het doen en zelf ook mee doen..


  Maak melding

 12. Ach, waar maken jullie nou druk om. In een dergelijke condre kan je vanuit gaan dat het doorgestoken kaart is. De ene wast de andere de hand. Als het verzekerd was, kan hij enkel Dollars beuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.