PvdA kandidaat krijgt racistische reacties bij voeren campagne

24

Een kandidaat-raadslid van de PvdA Emmen is vandaag rascistisch bejegend tijdens het voeren van campagne. De geboren Somalische Ugbaad Kilincci laat aan het Dagblad van het Noorden weten dat zij onder meer werd uitgescholden voor ‘zwarte aap’ en ‘kopvoddenmongool’. Ook kreeg ze te horen dat ze maar ‘op moest donderen naar Afrika’.

De scheldpartijen zorgden er uiteindelijk voor dat het 30-jarige kandidaat-raadslid niet meer verder wilde gaan met de campagne in het centrum van Emmen.

Kopstukken van de PvdA hebben het opgenomen voor een kandidaat-raadslid van hun partij in Emmen.


24 REACTIES

 1. Even ter kennisgeving, in Emmen zijn pvv’ers sterk vertegenwoordigd. Een jaar geleden heb ik hier toen over gepost. Dit was te verwachten.Oude Pekela is ook zo’n plek.Heel veel aso, Pvv’ers.Plaatsen waar je als blakka beter kan wegblijven.


  Maak melding

 2. Vorige week werden 2 blanke stagaires la gs Waterkant door zwerver keihard in het gezicht geslagen tot bloedens toe. Lijkt me ook racistish incident.

  TOCH?


  Maak melding

 3. Dat bedoel ik die HINDOESTANEN gaan gelijk in de aanval om hun witte Hollander soort te verdedigen.voor hun is dit bericht niet waar dit klopt niet dus.
  Ik zou zeggen slaap lekker verder kolies


  Maak melding

 4. Ik weet echt niet waarom mensen/personen zich druk maakt over racistische uitspraken of reacties? Of krijgt racisme teveel aandacht van personen dat moeite hiermee hebben? Om eerlijk te zijn ik voel mij helemaal net aangesproken alleen mogen ze niet aan me lijf komen dan hebben zij wel een probleem.

  Discriminatie is veel erger dan racisme daarmee kan ik mij niet verenigen met de individu dat dit openlijk toepast. Laten we eerlijk wezen/zijn iedereen discrimineert of zijn eigen mening op na houdt over de ander, is toch normaal of niet. Of kan ook zo zijn dat men zich gediscrimineerd voelt door minderwaardigheidsgevoel of een gebrek dat je niet bent zoals jij dat zou willen. Dan krijgt je snel het gevoel van minderwaardigheid. Misschien omdat ik tussen verschillen bevolkingsgroepen bent opgegroeid merkt ik het niet eens. De Nederlanders zullen het vroeg of laat eraan gaan wennen en zal zeker niet zoveel aandacht meer schenken aan die kinderachtige gebrabbel. Gewoon een kwestie van tijd en willen.

  Dit geldt over het algemeen voor alle bevolkingsgroepen en niet specifiek over een bepaald ras of kleur.

  Is tijd dat de heer Lodewijk Asscher de broodnodige rust terug brengt binnen de gelederen van zijn partij

  ‘Samsom voelde zich verraden door Asscher’
  Diederik Samsom voelde zich als PvdA-leider verraden door Lodewijk Asscher toen hij zich kandidaat stelde in de
  lijsttrekkerverkiezing van hun partij. Samsom wilde weliswaar zélf een lijsttrekkerstrijd, maar niet tegen uitgerekend de man
  die hij in 2012 van Amsterdam naar Den Haag had gehaald om vice-premier te worden in het kabinet-Rutte II.


  Maak melding

 5. @Henkie.M
  .2016,, ken je het verschil niet tussen incident en discriminatie? Juist! Is niet het zelfde. Geen appels met peren vergelijken.


  Maak melding

 6. Burgers die daar wonen hebben haar op een niet erg fatsoenlijke manier laten weten dat zij zich niet door haar wensen te laten vertegenwoordigen. Het is niet netjes, maar op het platteland zeggen ze wat ze denken.

  Mevrouw laat duidelijk zien dat zij een overtuigde moslima is en daar heeft niet iedereen behoefte aan. Als zij die rare hoofddoek af doet en haar kleding wat meer aanpast zou het al een stuk schelen.
  Er is namelijk geen enkele goede reden voor het dragen van een hoofddoek te bedenken, met uitzondering van koude dagen.

  Wie als moslima een hoofddoek draagt doet dat omdat ze dat moet van vader, echtgenoot of broer, zij is dan een onderdrukte vrouw. Zij heeft geen eigen stem.

  Of zij doet dat omdat ze echt denkt dat ze dat moet van de almachtige, dan is zij een dom kwezeltje, want dat is niet zo. Het staat nergens in de koran. Het zijn de mannen die dat willen omdat niemand naar hun bezit, hun vrouwen, mag kijken.

  Of zij doet dat om te laten zien dat zij een ware gelovige en een fatsoenlijke vrouw is. Dan is zij eng en hovaardig, een hoofdzonde.
  Het impliceert dat vrouwen die geen hoofddoek dragen geen fatsoenlijke vrouwen zijn. Vandaar dat Nederlandse vrouwen soms nageroepen wordt dat ze hoeren zijn, dank zij die hoofddoekdraagsters.

  Een volksvertegenwoordiger hoort een voorbeeld te zijn, zij is geen goed voorbeeld. Echter, de manier waarop zij behandeld is moet streng afgekeurd worden. Kritiek is één ding, onbeschoft gedrag wat anders.


  Maak melding

 7. @Hansie,, wel erg kort door de bocht. Kijk in de geschiedenis de Hollandse vrouwen droegen vroeger ook een hoofdoek.vertel, hoe noem je hun? Hollandse-Moslima? of Moslima-boerin😀


  Maak melding

 8. @ Hans van den Broek

  Helemaal correct wat je schrijft en helemaal goed verwoord.
  Het staat inderdaad nergens in de Koran dat de vrouwen
  een hoofddoek moet dragen ! Tenminste dat zegt een vrind
  van mij die de Koran dagelijks leest.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. @ EMD

  Wat je bedoeld is ( zijn vissers vrouwen ) het is een klederdracht, het heeft niks te maken met het geloof !
  De oude dames van ( Katwijk Volendam Urk Scheveningen )
  en andere vissers dorpen dragen die nog steeds,
  nu vergelijk je zelf appels met peren.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Discriminatie is populair geworden . Discriminatie is vaak misbruik door mensen die hun imago willen oppoetsen. Wat een onzinnige lapmiddel om eigen manco te verbloemen. Ik heb mijn lagere schoolopleiding, maar door me hier aan te passen en hart te werken voor zelfstandingheid en zelfvoorzienend heb ik geen last van Discriminatie. Maar als je je zich gedraagt in de cultuur van mensen die alleen ronghangen bij de supermarkten en achter de ramen van blokhuizen dan vraag je wel voor discriminatrie. logisch toch.


  Maak melding

 11. @ Hans van den Broek

  U slaat de spijker op zijn kop!

  De Randstad-politici hebben zich compleet vervreemd van het platteland in Nederland. Als je zo nodig in zo’n Islamitische kledij de PvdA gaat vertegenwoordigen op het platteland, dan geef je blijk van Randstad-tunnelvisie. En dan vraag je om dit soort reacties. Laat die mevrouw met haar hoofddoek haar verhaaltje maar gaan vertellen aan Boko-Haram of aan deTurkse dictator Erdogan.


  Maak melding

 12. @JZwartmans,, De vrouwen in NL hebben een vrije keuze voor het dragen van een hoofddoek, Je kan niet alles associëren met de islam. Dat was de strekking! Ik ben wel eens dat die Somalische vrouw de plank heeft misgeslagen met haar OUTFIT , Hier in NL dien je rekening te houden met de rest en situatie ..
  Trouwens ben ik geen tegenstander van de hoofddoek, het is functioneel, de vrouw beschermt d’r haar tegen al die vuiligheden in de lucht etc.etc.. daar is niks mis mee. Maar er zijn ook een heleboel die daarmee de boel provoceren.
  Het staat nergens in de koran dat de vrouw dag en nacht een hoofddoek moet dragen.

  Waar ik mij wel aan erger zijn de burka’s en de heren in lange jurken met de blijk van: Zie! hoe heilig ik ben , stelletje hypocrieten door de straten lopen.


  Maak melding

 13. Als de spreekwoordelijke bok op de haverkist laat meneer Molenaar bij dit soort topics geen enkele gelegenheid aan zich voorbij gaan om meteen een verdedigende houding aan te nemen. Meneer Molenaar komt schijnbaar heel veel tekort en maakt bij mij een zielsongelukkige indruk. Meneer Molenaar, geniet toch van het leven want het duurt maar zo kort.


  Maak melding

 14. @ Eigen Mening Democraten,
  Ai, je hebt een goede posting !!Mie dati lobi wang oema die zich netjes kleedt: dus ook met een hoofddoek op haar hoofd, zoals Moslima, Hindoe vrouwen (miljoenen in India) Ceoolse
  vrouwen met Angisa hoofddoek,of een Javaanse schone met een hoofddoek !!
  Laat iedereen in zijn waardigheid !!


  Maak melding

 15. Sinds de multi media in Sur. gangbaar is,zijn er ook velen in Sur.die aangestoken zijn met de hoofddoeken koorts.Terwijl de politie foto zegt dat het oor zichtbaar moet zijn,willen de ‘vrome’ moslima op de foto zonder dat er een oortje te zien is.En als de foto geweigerd wordt…dan roepen ze de fatwa uit voor zo een agent.


  Maak melding

 16. Als ik naar een vrouwenhoofd kijk sluik haar of kroes, maakt niet uit, kan ik wel een harde plasser krijgen ja.
  Hier wordt letterlijk tot in het extreme het ‘Gij zult geen aanstoot geven ‘ toegepast! Kan.


  Maak melding

 17. @Atheist,,thanks, ,, by the way ik heb ook dames in casual gekleding met een hoofdoeko zien lopen. PRACHTIGE zijn vaak knappe goedopgeleide dames met een moslim achtergrond. Maar ook een blondje hoor , mooi mang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.