875 euro nodig voor operatie Surinaams kindje met waterhoofd

42
875 euro nodig voor operatie Surinaams kindje met waterhoofd

PARAMARIBO, 16 mrt – Achthonderd en vijf en zeventig euro. Dat is het bedrag dat de ouders van baby Zoë moeten neertellen voor een operatie tegenhhydrocefalus (waterhoofd). Het wordt de tweede operatie in drie maanden tijd. Het geld is nodig voor de inzet van hulpmiddelen bij de ingreep. Die worden niet gedekt door de zorgverzekeraar. De operatie is voor binnenkort gepland in een lokaal ziekenhuis.

De ouders hebben niets liever dan dat het zo snel mogelijk gebeurt. “Ik heb medelijden om mijn kind zo te zien”, zegt moeder Jeanie Kasanwiradi tegenover de Ware Tijd. Zelf hebben de ouders het geld niet. Pas als het betaald wordt, kan de ingreep plaats vinden. De eerste operatie was in december, kort nadat de afwijking was ontdekt. Dit gebeurde na een MRI-scan. Die werd nodig geacht nadat het kind last bleef krijgen van bepaalde verschijnselen.

Het kind is de eerste keer geopereerd aan haar schedel. Er is toen een voorziening getroffen om overtollig vocht weg te laten zuigen. Het hoofdje blijft toch te snel groeien, waardoor nog een medische ingreep nodig blijkt. Familieleden zijn online een campagne begonnen om het gevraagde bedrag in te zamelen. Gehoopt wordt op zoveel mogelijk goedhartigheid van de samenleving.

Bekijk ook:

42 REACTIES

 1. Die “geweldige volkspresident” met zijn “sociaal contract met het volk” en gratis gezondheidszorg voor iedereen, is nu in geen velden en wegen te bekennen. Loopt ook hier weg voor zijn verantwoordelijkheden, evenals in DNA. laffe zwerfhond. Voor 875 euro laten ze een ziek kind gewoon sterven in Suriname. Wat een schaamteloze, gewetenloze cultuur.


  Maak melding

 2. De ndp regering zou moeten helpen, maar dat gaat niet gebeuren. Ddb en duivelse gedrochten hebben niet alleen de beste medici ter beschikking, ze kunnen ook naar Cuba gaan voor medische behandelingen, op kosten van de burgers. Oer roe oer domme ndp stommelingen kunnen dat niet.


  Maak melding

 3. Zelfs een ziek kind gebruik je om een politieke partij aan te vallen..De ouders vragen om hulp omdat zij het zelf niet kunnen. Ze bevinden zich in een situatie waar ze niet om hebben gevraagd.wie zegt jou dat het ndp ers zijn.je walgelijke en harteloze reactie plaats jou op 1 lijn met de uitvoerders van de decembermoorden. JIJ BENT GEEN HAAR BETER.


  Maak melding

 4. Er staat nergens een rekening nummer Waar en hoe moet het geld gestort worden? kan het ook in SRD? Er zou toch geen euro in Suriname betaald hoeven te worden?


  Maak melding

 5. Allereerst beterschap aan zoe en ik ben als vader zeer bedroefd dit te vernemen en ik vraag me af waar ministers en de grote hond bouterse zijn. Is dit niet hun taak om dit kind een nieuw leven te geven. Alle surinamers , jullie moeten je dood schamen om di t toe te laten. Waar zijn de jongens als rayman , Dino , damaru en al die mensen die zich inzetten voor ontwikkeling van su. Waaaaaar is ingrid waaldering of is ze nog steeds bezig met pakketten uit te delen, shame on you.
  Oh ja ,zoe het gaat wel lukken hoor!


  Maak melding

 6. Mensen,
  Wijs de vinger niet naar anderen wat anderen kunnen doen of moeten doen. Kijk wat jij kan doen.Verbeter de wereld,begin bij je zelf.
  Verder staat nergens een bankrekening genoemd.


  Maak melding

 7. Heel vervelend is dit, dat kind heeft recht op een goed leven. “ het zou een goed politiek gebaar zijn als Bouterse in zijn eigen zak doekoe s trekt. Of dat kind sturen naar Cuba , kan gratis worden geregeld .


  Maak melding

 8. Laat de redactie een bakrekeing nr beschikbaar stellen iedereen stort 1 euro of 1 srd en het geld is zo bijelkaar.
  Zouden op voorhand of als teken van goede wil een rekeing nr open kunnen stellen en een bedrag op overmaken en dan de lezers op te roepen ook een donatie te doen.
  Nu komt het over van we melden het maar tja doen verder niets


  Maak melding

 9. Waar zijn al die gasten van suriname die de hele dag money mangs lopen te spelen op insta en facebook laten zien hoe geweldig hun leven zijn.waar zijn ze nu…….money hond ….paramaribo baas en al die anderen steun jullie deze familie dan.zo zie je maar weer blaffende honden bijten niet……herriemakers


  Maak melding

 10. Sapoen en Somo, dit is jullie kans om via “gotong rojong” iets te doen voor dit kind !!! en de familie !!!
  En natuurlijk ook sociale zaken !!!
  Sari tori, dat Staatszieken Fonds zijn handen ervan aftrekt !!!


  Maak melding

 11. Het hele zorgstelsel in Suriname is een grote farce. De zorg onderbrengen bij particuliere verzekeringsbedrijven vraagt om fraude, corruptie en beperkingen. Het basispakket is beschamend simpel voor veel geld. Het ZSF heeft al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Overheid dus, dat verbaast me niets. Wat is heden ten dage nu € 875? De gezamenlijke zorgverzekeraars (behalve het SZF) kunnen dit bedrag moeiteloos ophoesten. Mijn hart zegt ja maar mijn verstand zegt nee voor particuliere crowdfunding. Het blijft zo. Dit geval staat niet op zichzelf! Overheid, neem een keer je verantwoordelijkheid, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn voor die waterhoofden in de DNA!


  Maak melding

 12. Redskin,
  Je kunt de condoom ook over je kop trekken want dan neem geen deel meer aan de discussie.
  Hopelijk kijk je dan in de spiegel


  Maak melding

 13. @ Redskin

  Redskin niet spotten met anders mans gezondheid, als je kan helpen helpt je ! Zo niet hou je mening voor je zelf, want dat kan je beter doen dan stom lullen. Ik hoop niet
  dat het je familie of je zelf overkomt, dat wens ik niemand
  toe, maar dan yo lul trafassi yu K@ yu.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. moksie metie, waar ben je gebleven?
  Je hebt hier al vele malen opgeschept over gotong royong.
  De javanen laten elkaar toch nooit in de steek?
  Kom op moksie metie ga langs alle deuren waar javanen wonen en haal het geld op zodat het kind geopereerd kan worden.

  In Suriname zijn er genoeg mensen die dit kind kunnen helpen zoals de president, de vice- president, de ministers en alle parlementariërs.


  Maak melding

 15. @ Rio Lo

  Om eerlijk te zijn heb ik niks over gemaakt, ik weet niet waar naar toe. Ik drink liever 1fles Black label minder als dat nodig is, ik steun al een heleboel goede doelen.
  Waarom zou ik deze familie dan niet steunen, als ik daartoe
  in staat bent ???? Wat hun over komen is, kan ook bij mijn familie ook gebeuren, wij zijn tenslotte ook maar mensen van vlees en bloed. Ik lach niet om andermans leed, Ora et labora, Hodi midi cras tibi zeg ik maar !!!!

  Jacko


  Maak melding

 16. @ Jiyani
  A.U.B. geen huis aan huis collectie, het geld gaat dan niet naar de juiste bestemming. Jouw vraag aan Moksi Metie is zeer terecht, de meeste mensen hebben alleen een grote
  mond, puntje bij paaltje zijn ze nergens te bekennen.
  Wat dat betreft lopen we eeuwen achter de Turken en Marokkanen, daar moeten we eigenlijk aan spiegelen wat
  collectiviteit betreft in alle opzichten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Brada A NO MIE; Tegenwoordig hebben mensen ook wong jowo namen terwijl die geen mensen zijn die op Paee Somo . Dat gebeurt ook bij chinese namen die heel populair is in Su.


  Maak melding

 18. @ JZwartmans,

  Ook met geld dat op rekeningen is/wordt gedoneerd, is frauderen niet onmogelijk.

  Mensen zijn in staat om allerlei manieren te bedenken om geld dat voor goede doelen is bestemd, in eigen zak te stoppen.


  Maak melding

 19. Arme of moet ik zeggen zielige mini min.
  Ook jij bent 1 van die javanen die heel hard kan roep toeteren, maar zijn snor drukt als hij de handen uit de mouwen moet steken en daadkracht moet tonen.


  Maak melding

 20. ik snap eigenlijk niet goed dat deze oproep voor een incidenteel geval nodig is in het menslievende Suriname met een president ( en zijn NDP regering) die zoveel van zijn volk houd met zijn vette rekening in zwitserland is die nog geen 900 euro (euro in Su?, ik dacht Srd) toch Peanuts en niets eens 1 maandsalaris van de First Lady die toch zo vrijgevig is?


  Maak melding

 21. dat er vandaag geld moet worden opgehaald om dit kindje te hedoekhie simons die lpen isschaamteloos

  dit komt doordat de ndp de gezondheids zorg heeft vernietigd

  dank zij deze mensen als misie ka kebe adboel adhin en simons zijn we verder gezakt als haitie en afrikaanse landen

  vervloekt zijn de ndp ers en ddb niet te vergeten de honden als laaghaart en kesho


  Maak melding

 22. Meneer Yiyani. Mimi min is een echte surinamer. Surinamer is iemand die respect en acceptatie hebben voor elk cultuur met eigen achtergrond rijk .arm, kleur , geloof en eigen verantwoordelijkheden en vooraal in harmonie leven met elkaar . En mini min is geen zielige man maar een bedachtzaam man, hij is een harde werker en weet wat aanpakken is voor zelfredzaamheid, zelfvoorziend en zelfstandigleeft en draagt bij actief in algemeen belang met respect voor anderen en hun verantwoordelijkheden en vooral geen discriminatie en de waarde van ieder laten voor naaste liefde. En dat wil ik aan meneer Yiyani laten weten. Wie is hier de bedelaar en de zielig man ??.


  Maak melding

 23. Ondernemers betalen operatie voor Zoë.

  PARAMARIBO – De operatie van de zes maanden jonge Zoë met hydrocefalus, in de volksmond bekend als waterhoofd, zal volgens planning maandag plaatsvinden. Verschillende personen hebben gehoor gegeven aan de noodkreet van de jonge ouders, Jeanie Kasanwiradi (21) en Valentino Wangsadikrama (22). Uiteindelijk hebben twee ondernemers, Ravi Battoe van Virova NV en Egon von Foidl, managing director van Marriott Hotel, besloten om gezamenlijk de operatiekosten van 875 euro te dekken.

  Kasanwiradi heeft vrijdag met de twee weldoeners afgesproken dat het geld rechtstreeks van de ondernemers bij de behandelende arts terechtkomt. Andere burgers hebben steun toegezegd voor de nazorg van het kindje. In december is de zuigeling voor de eerste keer geopereerd om de groei van het hoofd af te remmen, maar het vocht van slechts een deel van de hersenen is afgezogen. Hierdoor blijft het hoofdje groeien.

  Lees meer: – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/03/17/ondernemers-betalen-operatie-zoë/#ixzz5A03pUjCu

  Gelukkig zijn er nog steeds Surinamers met het hart op de juiste plaats.


  Maak melding

 24. @ Mini min,

  Mensen die opscheppen over wat ze niet allemaal niet doen voor de maatschappij, vertrouw ik voor geen meter.

  Ik ben geen meneer, spreek mij gewoon aan met Jiyani.


  Maak melding

 25. Aan meneer Jiyanié Mimi min is geen kaboela jawa.Mini min iemand die lijkt op paee Somo en hij nogmaals geen bedelaar en hij is ook bescheiden en bedachtyaam en hij weet wat hij erover praat. hiij is een goed voorbeeld voor su betreft wat fatsoen is. Daarom noemt hij u MENEER uit respect en fatsoen. neks no fout tocht en als u een geweldenaar bent en dat een klager en respecloos bent dan is dat voor Uw rekenening. Maar tocht heb ik respect voor U en Uw waarden. Klagen en anderen de schuld geven en ook grote woorden zonder daden is de gemakkelijke weg om problemen te tekkelen zoals U. Maar respect voor U.


  Maak melding

 26. mevrouw Jiyani, goed lezen is een kunst maar ook goed schrijven, lees de eerste regels van je laatste postings nog maar eens goed over. en dat je anderen niet vertrouwd zegt meer over jezelf dan over de ander


  Maak melding

 27. @ Johan,

  Ik mag zelf weten wie ik wil en kan vertrouwen.
  Jou vertrouwen doe ik ook niet, omdat je al een kaar eerder naar heb uitgehaald naar mij. Wat ik had geschreven berustte op waarheid en je voelde je te groot om excuses aan te bieden.

  Noem me gewoon Jiyani, zo heb ik me ook aangemeld.


  Maak melding

 28. @ Mini min,

  Indien jij respect hebt voor mij noem mij dan gewoon Jiyani. Dat heb ik al eerder aangegeven.
  Nogmaals ik wil geen meneer of mevrouw genoemd, maar gewoon Jiyani.
  Is dat zo moeilijk.

  Het maakt mij niet uit op wie je lijkt, wat je doet, of je rijk of arm bent enz. Ik maak geen onderscheid, jij wel.


  Maak melding

 29. Oma taki, kijk wat ddb en paarse gangsters land en volk aandoen. Opa taki, die oerdomme paarse zombies zwijgen als het graf. Oma taki, geen wonder, ze zijn oerdomme aanhangers van de nationale doden partij, mpp ndp. Een roofdier blijft een roofdier. Tijger eet trainer op die hem als pup heeft grootgebracht. Moordenaar eet oerdom paarsdom na dagu partij volk op, die hem aan de macht hebben geholpen om hen op te eten. Opa taki, ndper’ s na wang troe vervloektoe volk.


  Maak melding

 30. Jiyani, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten , en jouw waarheid hoeft niet te stroken met de werkelijkheid, jij hebt net zo min als mij de waarheid pacht, denk je dat wel, is dat de arrogantie ten top


  Maak melding

 31. Is stichting ‘ Eén voor 12 ‘ (van dhr Vismale) ook al benaderd voor hun assistentie voor dit geval.

  Het bedrag ad 875 euri moet geen probleem zijn om op tafel te leggen, echter moeten we ook de nazorg en vervolg behandelingen niet uit het oog verliezen.

  Derhalve zou deze donatie middels een stichting moeten verlopen die ook iets meer kan betekenen dan alleen deze hoofdsom.


  Maak melding

 32. @ Johan,

  Ik zal je geheugen ff opfrissen.
  Ging over de herdenking van WOII en de herdenking van het slavernij verleden.

  Met een verwijzing naar een artikel door een ander waarmee mijn gelijk werd bevestigd, was je opeens muisstil. Met de staart tussen de benen ben je vertrokken.
  Het was moeilijk voor je om met de waarheid te worden geconfronteerd.
  Vraag me dus af waar jij het lef vandaan haalt om over arrogantie te praten.
  Mensen die niet eens in staat zijn om excuses aan te bieden zijn niet te vertrouwen.


  Maak melding

 33. waarom ik niet op postings van anderen die betrekking hebben op of dat nu over de slavernijperiode of de W.O. 11 betrekking hebben is om de simpele reden dat dat voor mij gepasseerde stations zijn waar ik niet bij ben geweest en hoop ook niet bij zoiets dergelijks betrokken hoop te raken, mensen die daar op blijven hameren laten zich meer lijden door het verleden dan door het heden, moeten zij weten, ik vind het triest. net zo goed dat ik het triest vind dat mensen belerend en rancuneus moeten zijn en altijd hun gelijk willen halen, zure mensen dus, lees nog maar eens na “vraag me dus af waar jij het lef vandaan haalt om over arrogantie te praten” is dit arrogant of niet, wie of wat ben jij nu eigenlijk, dat ik aan jou excuses aan zou moeten bieden, Koningin van de Waterkant of zoiets?


  Maak melding

 34. Die arrogante houding van die lui is niet te filmen. Wat denken ze nou van zichzelf? Het lichaam heeft geen paddie nodig, want paddie is ongezond. Cassave en zoete aardappelen zijn veel gezonder voor het lichaam. Daarom begrijp ik niet dat hun clientèlle voornamelijk uit mensen bestaat die niet op hun lijken, terwijl ze alleen maar troep verkopen en terwijl ze de mensen die niet op hun lijken zwaar haten en zwaar discrimineren (behalve hun geld hoor, kaffriegeld wordt niet gediscrimineerd). Kaffries moeten gewoon niks meer kopen bij die koelies, dat is zo helder als maar kan zijn. We hebben geen paddie nodig maar gezond voedsel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.