Problemen zonne-energiecentrale Pokigron zijn kinderziektes

2
Problemen zonne-energiecentrale Pokigron zijn kinderziektes

De zonne-energiecentrale Pokigron (Sipaliwini) verkeert nog in een testfase en de storingen die zich de afgelopen periode hebben voorgedaan, zijn niets meer dan kinderziektes. In tegenstelling tot wat critici dachten, kampt de hybride powerplant niet met overbelasting. De NV Energie Bedrijven Suriname heeft deze week laten weten dat de centrale een vermogen heeft van 1080kW, ruim meer dan de piekbelasting van ongeveer 75kW in het gebied.

Technici hebben de specifieke oorzaken ondertussen achterhaald en werken aan een structurele oplossing. De volledige overname van deze centrale door de EBS zal pas plaatsvinden nadat de centrale 72 uur ononderbroken gedraaid heeft.

2 REACTIES

  1. niet bang zijn hoor zit olie , in de grond ano kaba stem nog een keer nomang op ndp dan komt het goed hoor me jongen dus tot in 2020 denk om hoefie van der leen daar krijg ook wat geld van .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.