Economische problemen Suriname geen barrière voor MNO Vervat

13

PARAMARIBO, 23 feb – De Nederlandse aannemer MNO Vervat wil best door blijven bouwen en aanleggen in Suriname. De belabberde economische situatie en de schuldpositie van de regering schrikken geenszins af. Na een reeks grote projecten, lijkt de aannemer er maar niet genoeg van te kunnen krijgen. Na de aanleg van de zeedijk te Coronie, wordt uitgekeken naar nieuwe projecten. “Het is een kwestie van wat ons voor de voeten komt”, wordt tegenover de Ware Tijd gesteld.

Geen opdracht te groot voor MNO Vervat dat in 2015 staakte met de aanleg van de dijk. De overheid had een te grote achterstand in betalen. In 2016 werd weer gestart na nieuwe afspraken over het betalen van de schuld. De dijk te Coronie en die te Commewijne hebben samen ruim honderd miljoen euro gekost. “De dijken zijn betaald”, verzekert de aannemer. Het leggen van een nieuwe asfaltlaag over de Oost-West Verbinding moet deels nog worden betaald.

De nieuwe asfaltlaag llgt op het weggedeelte tussen Merzorg en Albina. MNO Vervat is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw. In 2007 werd gestart met het uitvoeren van projecten in Suriname. Het bedrijf heeft ook de raffinaderij van Staatsolie helpen opzetten. Ook is meegewerkt aan de verbetering van het vliegdek van de luchthaven te Zanderij. MNO Vervat was ook betrokken bij herstelwerk aan de haven van Nickerie.

13 REACTIES

 1. 1 grote poppenkast. Deze projecten zijn betaald dmv leningen tegen woekerrentes.
  Hoefdraad weigert inzage te geven. De surinaamse economie hangt met paperclips aan elkaar.


  Maak melding

 2. Er is geen enkel Nederlands bedrijf die belangeloos gaat werken in een uitgeputte economie, dus MNO kan zoveel beweren, de realiteit is anders. Dus waar is het addertje onder het gras. Met welke gelden worden de vorderingen voldaan?
  Is het misschien uit de voorraden uit Stellendam??

  Who knows


  Maak melding

 3. Vervat is dankzij aanwezigheid in Suriname multi multi miljonair gemeten in valuta. Dit allemaal verdiend door bevriend te zijn en blijven met de NDP.
  Hoezo werken en rekeninghoudend met de situatie in Suriname.
  Vraag het aan Ballast Nedam hoe zij dit deden met de bouw van de brug.
  Als de staat maar betaald tegen de woekerrente.


  Maak melding

 4. Die witte mannen in korte broek zijn niet zo achterlijk als de doorsnee Surinamer. Geen geld…dan gaat de boel plat totdat er betaald is. En Hoefdraad maar wereldwijd leuren om geld tegen torenhoge rentes van 12 tot 20%.


  Maak melding

 5. Jij vuile varken waarom sterf je niet samen met je moeder en je hele familie smerig hond wat heb je in je leven bereikt ga dat bij je zelf na vuile debiel.


  Maak melding

 6. Wat daar tegenover staan zijn keiharde Surinaamse Dollars!
  Geen kattepis.
  bri@ Naar het schijn heb jij bijster weinig bereikt, ben je de weg kwijt!


  Maak melding

 7. +De NDPérs die steeds vinden dat anderen maar afgeven op deze regering, maar niet samen willen werken. Ik heb weer een stukje tekst als bewijs voor deze gasten.

  =Het is gemakkelijk de schuld aan een ander te geven, en dit is een van de kenmerken van de NDP.

  =Op 2 november 2016, heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi, een verslag aan president Bouterse aangeboden. VHP voorzitter Chan Santokhi, had tijdens zijn buitenlandse reis met politici en diverse personen in diaspora gesproken over actuele nationale en internationale aangelegenheden. Chan Santokhi heeft voor Suriname deuren geopend in het buitenland die voor deze regering dicht bleven.
  De president heeft toen de inspanningen van Santokhi ten zeerste gewaardeerd. Hij gaf hem de garantie dat de informatie verder gedeeld zal worden met de Raad van Ministers. Niet vergeten moge worden Vision 2030. Voorzitter Chan Santokhi was de motor achter Vision 2030. De Diaspora aanbevelingen naar aanleiding van een nationale conferentie met als thema: “Aanzet tot een diasporabeleid voor Suriname” op 14 januari 2012 in verband met 63 jarig bestaan VHP.

  Het ongefundeerd zwart maken van de VHP voorzitter is walgelijk, het is below the belt. Dit is puur stemmingmakerij. André Misiekaba moet bij zichzelf te rade gaan welke wezenlijke bijdrage hij levert of geleverd heeft aan Suriname.


  Maak melding

 8. Hou je mond PANNENKOEK Koos.die Zakenlui hebben een betere kijk op de toekomst dus hou je domme waffel toch man.no beer doi jou soort willen dat het slecht gaat met Suriname. TAKROE HATTIE.SRANANG ZIT OP GOEDE koers.


  Maak melding

 9. Ik ben een bewoner van Weg naar zee. Er is tijdens laatste Front regering een waterkeringde dijk aangelegd om de Atlantische Oceaan zeewater tegen te gaan. In zee had ik nog 600 M in Mangrove of Parwa bomen. Deze zijn inmiddels weggespoeld inclusief haast de hele dijk.Je mag foto opvragen. Als er een kleine boze hoge golf Ons verrast zijn we dood. Heel grote kanzen dat zelf geheel Paramaribo onder water komt te liggen. Maar dan ben ik al dood.Denk aan De geschiedenis van Nickerie waar ooit de hoofdplaats nu in zee is.
  OVERHEID BELEIDSMAKER SLAAP NIET. Er is werk aan de winkel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.