Nieuwe politieke partij in Suriname: Strei!

34
Nieuwe politieke partij in Suriname: Strei!

Strei! heeft zich woensdag aangediend als de jongste partij in de politieke arena in Suriname. De partij wordt geleid door de anti-regeringsactiviste Maisha Neus (m). Bij een presentatie in het Lalla Rookhgebouw lieten de initiatiefnemers weten een nieuwe politiekvoering in Suriname te zullen introduceren en miljarden aan achterover gedrukte staatsgelden boven water te zullen halen.

Al bij de aankomende parlementsverkiezing van mei 2020 mikt Strei! op de stem van 52% van het electoraat. Het hoger doel van de beweging is om een dienstbare en meetbare bijdrage te leveren aan de welvaart en het welzijn van alle Surinamers en Suriname te bevrijden van nepotisme, corruptie, staatskasroof, inflatie, belastingfraude en maatschappelijk en sociale ongelijkheid.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Kansloos !

  1) partij heeft nauwelijks vet op haar botten
  2) partij heeft geen ervaren bestuurders in huis alsmede een wetenschappelijkbureau
  3) suriname telt meer politieke partijen dan er zetels te verdelen valt

  Voor iedere scheet wordt in Suriname een partij opgericht. Mijn voorstel is VHP, NPS en DOE fuseren tot 1 partij en daarbij aansluiten. Met steun van de vakbonden krijg je de NDP wel weg.

  Deze missie is een enkeltje deathpool.


  Maak melding

 2. De zetels van Strei komen bij de oppositie van vandaan en niet van de NDP. Eindstand de NDP is straks de lachende derde. Een hardcore Boutist zal hem blijven steunen tot het bittere eind.

  In deze opzet gaat Bouterse onrust zaaien tussen de oppositiepartijen. Leden zullen omgekocht worden en de overstap maken naar de NDP.


  Maak melding

 3. “Het hoger doel van de beweging is om een dienstbare en meetbare bijdrage te leveren aan de welvaart en het welzijn van alle Surinamers en Suriname te bevrijden van nepotisme, corruptie, staatskasroof, inflatie, belastingfraude en maatschappelijk en sociale ongelijkheid.”
  Ik vraag me af als hier geen sprake is van plagiaat. 🙂 De vraag is alleen, welke partij heeft dit gestolen, daar alle politieke partijen ongeveer dezelfde ideologie hebben. Strei heeft in ieder geval een lange weg te gaan, daar in de geschiedenis van Su het nooit een partij is gelukt, om 52% van de stemmen te halen. Ik denk ook niet dat het hun zal lukken. Maar ik wens ze wel heel veel succes toe.


  Maak melding

 4. Wim
  Het succes hangt niet af van de intelligentiae, maar van de hoeveelheid geld dat een partij kan opbrengen.
  Zo lang er in SU figuren zijn die de macht, middels hun vermogen, hebben, zal het een onmogelijke taak zijn om een vuist te maken tegen de gevestigde orde.
  Het is spijtig dit te moeten constateren.
  Desalniettemin wens ik ze veel succes toe


  Maak melding

 5. de nps zal het met deze concurrent niet gemakkelijk krijgen. Jonge leerlingen en studenten, jong volwassenen van creoolse afkomst over het algemeen zullen m.i. voor deze partij kiezen.

  Het zal niet ten kosten gaan van de zwakzinnige paarse kakkerlakken.

  De NPS zal het niet gemakkelijk krijgen, tenzij ze goede jonge kandidaten, personen hebben, waarmee deze doelgroep van jongeren, jong volwassen creolen zich in kunnen herkennen en hen aanspreken.

  Aangezien er geput zal worden uit de groep die niet is gaan stemmen, is er nog hoop voor de NPS en voor Suriname in zijn algemeen. Deze kiezers zullen het verschil kunnen en moeten maken, die bij de vorige verkiezingen niet in het voordeel heeft gewerkt voor de oppositie. Ik zie deze partij niet samen gaan werken met ndp en dat is een voordeel.

  Jammer is dat Wij Zijn Moe ook een aparte politieke partij opricht i.p.v samen te gaan in deze partij. Als deze partijen het halen zal van heel veel zaken afhangen van de sociale, financiele, economische ea situaties van Suriname. Het kan zijn dat ddb dood gaat door zijn nieren of wat anders. Sranan Fri, Sranan Sa Fri, Fri, Fri, Sranan Fri.

  Een grote bundeling vind ik het beste om een doel te hebben en een sterke blok te maken, die het radeloze volk aanspreekt en hoop geeft. Hoop doet leven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Ik wens “Strei !” Heel veel succes en kracht toe.
  En hoop dat zij het verborgen verstand van de Surinaamse ezels in werking kan zetten.


  Maak melding

 7. Weer een nieuwe partij, maar ook zoveel politieke partijen en zoveel sabiemangs met allen min of meer het zelfde nobele streven of met het hoofddoel voor ogen om de huidige en corrupte regering geen kans te geven om aan de macht te blijven. Ik ben van oordeel dat hoe goed bedoeld dan ook, de nieuwe partijen een funest gegeven zijn voor Suriname en los van het feit dat een parlementaire democratie dit toe staat.

  Suriname met een kleine bevolking binnen het electoraat zou dan een veel te grote versnippering kennen waardoor de eenheid onnodig niet gegarandeerd zal worden om tot constructieve veranderingen te komen. ik vraag me anders ook af waarom er in essentie geen aansluiting gezocht wordt bij de reeds bestaande oppositionele partijen. Het lijkt alsof men in feite het onderlinge vertrouwen heeft verloren en dat men in principe tegenstanders zijn van elkaar.

  Een slechte zaak dus en niet bevorderlijk om het kiezers-volk op één lijn te krijgen, Dit lijkt mij bovendien en vooral verwarrend omdat dit ook zijn weerslag zal hebben op een bevolking die doorgaans stemt op de persoon en niet kijkt naar een partijprogramma. Bewustwording en kritisch zijn in deze zijn dan ook de leidende beginselen om eerst tot noodzakelijke veranderingen te komen in het kritisch denken van het kiezersvolk teneinde een bewuste keuze te maken in het stemhokje. Belangrijk is vooral om hun ook aan te geven hoe en op welke wijze de veranderingen zullen worden bewerkstelligd.


  Maak melding

 8. Eigenlijk moeten ze eerst , voor dat er gestemd wordt met wie ze de Partij gaan opzetten hoe ze het gaan aanpakken zodat mensen meer vertrouwen krijgen in de Partij, het zou jammer zijn als het een probeersel is, dat brengt het volk niet verder.
  Nu al moet je al wat laten zien, hoe je denkt het te gaan doen.


  Maak melding

 9. Een deel van het geld kan Strei terug halen bij dr. ir. prof. Abrahams.
  Deze dief heeft miljoenen gestolen.
  Hij heeft nu een oord in het binnenland een helicopter company etc, etc. etc.
  Dit staat allemaal op naam van familie.


  Maak melding

 10. Deze PRETTIG GESTOORDE oproerkraaier moet KOMEDIE gaan opvoeren. Iemand die ZOVEEL kritiek heeft over alles en nog wat en kennelijk NOOIT van een ” PARTIJPROGRAMMA” heeft gehoord is RIJP en tevens VOER voor PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname).Mascha haar INSCHATTINGSVERMOGEN is beneden elk peil. Waar Mascha goed voor zou kunnen zijn is ‘ KRANTENVERKOOPSTER” van bijvoorbeeld een krant als ‘ de West’ die zich nog waant in de ‘ Prae-historische Tijd’.

  Of denkt Mascha dat Surinamers ” zo GOEDKOOP’ zijn. Wat een ERG PRETTIG GESTOORD schepsel, dat mogen we haar wel meegeven.

  In ieder geval hebben ze in Holland een zorg minder. In Holland is Mascha kennelijk haar “Buddy” ontglipt.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Strei veel succes. Mascha ga ervoor.Deze partij is jong en fris.
  Weg met de oude rotten en doemdenkers,zakkenvullers, corrupte bendes . Hogeschool en Universiteitsdiploma laat zien wat jullie kunnen desnoods met hulp van collega’s uit Europa. Hopelijk gaan veel jongeren met jullie hierin mee. Eindelijk een echte vrouw die op staat. Heeft haar paspoort ingeleverd voor een Surinaams paspoort. Moet je lef hebben en dat heeft deze jonge vrouw. Onze bevolking helpen dat deze niet dieper wegzakt in de stront waarin wij al zitten.De oude versleten ballen en dozen aan de kant. Mascha en haar partij komen eraan. Welke jonge vrouw in Suriname wonende heeft zo een lef getoond als Mascha?????


  Maak melding

 12. Koos zegt dat jonge mensen geen kans hebben om in suriname een politieke partij op te richten.
  een andere keer zijn jonge mensen lui en willen ze alleen op ndp stemmen omdat zij nog niet geboren waren toen bouta begon met zijn vernietiging.

  wat is het nu? steunen we de jonge mensen omdat zij het zullen moeten doen of
  zijn wij gewoon lui en laf?

  mijn idee is steun de jongeren van suriname die een duidelijk doel voor ogen hebben en de juiste stappen nemen om hun doel te bereiken.


  Maak melding

 13. Jo eeuwig durende UILSKUIKEN..JOU Achterhaalde theorie is bij voorbaat gedoemd te mislukken PANNENKOEK. hou liever je domme muil ezel ga slapen het volk vertrouwt géén van jullie meer IDIOTEN.


  Maak melding

 14. dre

  Koos zegt dat jonge mensen geen kans hebben om in suriname een politieke partij op te richten.
  een andere keer zijn jonge mensen lui en willen ze alleen op ndp stemmen omdat zij nog niet geboren waren toen bouta begon met zijn vernietiging.

  wat is het nu? steunen we de jonge mensen omdat zij het zullen moeten doen of
  zijn wij gewoon lui en laf?

  mijn idee is steun de jongeren van suriname die een duidelijk doel voor ogen hebben en de juiste stappen nemen om hun doel te bereiken.

  ============================================

  Nou Dre, volgens mij heb je mij niet horen zeggen dat jonge mensen geen kansen hebben om de politiek in te gaan. Het ligt een stuk genuanceerder. Suriname telt slechts 500.000 inwoners. Met zoveel partijen raakt het politieke landschap versnipperd.

  Vraag is waarom er zoveel politieke partijen er zijn in Suriname. Ik kan alleen maar speculeren. Bottomline is vertrouwen en kennelijk is die helemaal zoek. De zoveelste partij beginnen is geen oplossing. Je zal het systeem van binnenuit moeten veranderen. De NPS, VHP en DOE zijn de redelijke partijen in Suriname. Had liever gezien dat Mw Neus met haar mensen zich aangesloten had bij één van die partijen.

  En neem van mij aan, niemand in Suriname haalt 51% van de stemmen. Ook Mw Neus niet.


  Maak melding

 15. Wat Neus niet vermoedt is dat die ndp overloper een undercover agent is van de duivelse baas ddb. Letterlijk alles wat met ddb in aanraking komt of samen mee heeft gewerkt of heeft samengespannen is 100% ONBETROUIWBAAR, ook al zijn ze gelovigen van de sekte van Stef Anus Meyje.
  De partij van dr. Bakker zal veel zetels opleveren. Ndp zal nu en in de toekomst de meest vervloekte corrupte criminele partij blijven, ook na het heengaan van hun misleidende volksverlakker. Oma en opa lafu. alle ndper’s verdienen het om paarse schijt en pis als dagelijkse kost vol onrust, onvrede en armoede in te slikken tot 2020. Natuurlijk zal de paarse imbeciel Parbo, paars bezeten knettergek krijsen…..neks no fout, na mi lijder sa e lijde mi, na oenoe lijdsman sa e meki wi ndp dongkaw sma ka, et is normaal als onze lijder velen van ons crimineel doet lijden. Ieja baja dang wat, neks no fout toch, kijk maar naar Dino en Meriba, ze zijn paars oerdom tof. Ndp staat staat werkelijk symbolisch voor nationale DRUGS, DIEVEN, DEMONEN, DEBIELE, DOMMEN, DEVALUATIE partij. Een partij die sinds 1987 de oorzaak is dat het volk nog afhankelijker en armer is geworden. Nog even en Parbo is in paarse lompen, scharrelend op zoek naar wat eten in de vele vuilnisbelten.


  Maak melding

 16. Maisha,

  volgens de Paramaribo papers ligt er euro 1,4 miljard in Zwitserland dat toebehoort aan 9 personen in Su.

  als jij alle gestolen geld kan terughalen dan is Su in 1 klap uit de financiele crisis. en vergeet ze ook niet op te sluiten.

  Maisha for Pres.


  Maak melding

 17. Mooi idee van Maisha,maar haar partij is jong en onervaren en het beste is om zich aan te sluiten bij de vhp en combinatie zodat de stemmen binnen 1 partij combinatie blijven en niet verdeeld zijn tussen kleine groepen die als paddestoelen uit de grond rijzen waarvan we weten dat ze nooit winst gaan behalen..


  Maak melding

 18. Jo eeuwig durende UILSKUIKEN..JOU Achterhaalde theorie is bij voorbaat gedoemd te mislukken PANNENKOEK. hou liever je domme muilezels.ga slapen het volk vertrouwt géén van jullie meer IDIOTEN.


  Maak melding

 19. Democratisch Alternatief ’91, SPA en Nw. Suriname de lijst wordt straks aangevuld met Doe, Palu en strei. Misschien ook wel de NPS. De PSV, KTPI en de PNR Enz. Zijn ook intussen van het toneel verdwenen.

  De mogelijkheid zit er dik in dat na de gehouden verkiezing in 2020 de VHP is opgehouden te bestaan.


  Maak melding

 20. Hoe dan ook is het duidelijk dat de NDP in 2020 nooit 50% van de stemmen gaat halen. Dat is alleen mogelijk bij grootschalige stembus fraude.
  Als er geen partij is met meer dan 50% van de stemmen moet er een coalitie gevormd worden. die een meerderheid heeft. De PL zal bij de volgende verkiezingen een stuk kleiner zijn. En hoe het met ABOP afloopt is een vraag. BEP zal waarschijnlijk van de kaart geveegd worden net als de PALU.
  De vraag of het, bij eerlijke verkiezingen, de NDP lukt om een meerderheidscoallitie te vormen lijkt dan ook klein. Alleen als VHP, NPS of DA91 zich zouden aansluiten maar dat is nagenoeg uitgesloten.
  Sterker nog. voor de NDP is een coalitie alleen maar interessant als de partner een kleine en zwakke partij is die zij kan overheersen en manipuleren. Om die reden is bv een coalitie met de VHP ook, bij voorbaat, uitgesloten. Zelfs al zouden een aantal opportunisten in de VHP dit door drukken dan is die caolitie geen lang leven beschoren. Immers in een dergelijke coalitie zou de VHP haar plaats opeisen en spoedig in conflict komen met de NDP. Samenwerking tussen VHP en NDP zou dan ook het laatste zijn wat de VHP moet willen.
  2020 kan dus wel een periode worden met een lange formatie periode als, onverhoopt, de NDP de grootste is en opzoek moet naar partners. Het is niet waarschijnlijk dat dit lukt en kan tot een lange bestuurloze periode leiden.
  Ander punt wat van belang is, is het proces. Bij een veroordeling zijn een aantal belangrijke spelers uitgesloten voor de politieke en overheidsfuncties. Het is dan zaak dat iedereen zich daar aan houdt en dat, wie wel contact zoekt of hen toestaat invloed uit te oefenen, aangepakt wordt.
  Zo niet dan zal Suriname naar de onderste regio’s van alle indexen verhuizen. Of het nu Moody of Corruption Index is. Het land zal als “failed state” gebrandmerkt worden.


  Maak melding

 21. Als het schoonheid betrof, was ik verkocht! Een kleine Tony Braxton! Maar ook echt een Amazone/Strijder! Succes dame/mevrouw! (check die program tap bankstel) WOW!!
  forumlid neus@ congrats mang!


  Maak melding

 22. tuurlijk ligt alles een stuk genuanceerder, mijn idee is: alle partijen bestaan uit mastodonten en de andere helft zijn de bankrovers en dieven, die ook mastodonten zijn. dus waarom niet een jong geluid? laat de jongeren beginnen en fouten maken en ervan leren. wij hebben onze kans gehad, het enige wat wij kunnen is plaatsmaken.
  nogmaals: laten zij fouten maken waar zij van kunnen leren.
  dit is toch zeker wat anders dan de nieuwe partij van hooghart? (mastodont en dief) of Jhauw, (mastodont en oneerlijk en uit op eigen gewin. ) ik stem voor.


  Maak melding

 23. Ndp is een religieuze, criminele politieke sekte geworden en alle ndper’s oerdomme verarmde zombies, op didibri na en paars corrupt misdadige maffiabende. Ndp is in de ware vloek van het land, dat het oerdom paarsdom zombievolk verdienen.


  Maak melding

 24. Hallo kondre mangs julie weten beter om suriname te helpen. Onder surinamers weten julie maar te bla bla bla, daarom gaan julie nooit vooruit. Dit is puur dome surinamers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.