Meeting (ex)Rijksgenoten over AOW-gat druk bezocht

18
Meeting (ex)Rijksgenoten over AOW-gat druk bezocht

Het 30 juni comité belegde afgelopen weekend een landelijke bijeenkomst in Amsterdam. De belangstelling voor deze historische meeting over reparatie van het AOW-gat van (ex)Rijksgenoten was overweldigend. Op de bijeenkomst waren er speeches van o.a. de onder-voorzitter van de FNV, Winston Kout, Henk Lalji en Roy Ristie. De FNV heeft zich volledig achter de inhoud van de petitie geschaard.

Veel aandacht was er voor een open brief die het 30 juni comité zal doen toekomen aan het college van B&W van Amsterdam. Gemeenteraadslid Marcel van den Heuvel nam de open brief ter plaatse in ontvangst om die ook door te spelen naar dit college van de hoofdstad.

In de Open brief roepen alle belanghebbenden – in het verband met het onredelijke AOW-gat – de stad Amsterdam op, om een voortrekkersrol in te nemen, teneinde de andere grote steden en de Tweede Kamer der Statengeneraal kenbaar te maken dat het AOW-gat reparatie verdient. De redenen daartoe zijn in de petitie ‘Repareer het AOW-GAT’ uiteengezet.

Winston Kout (30 juni Comite) zei bij de overhandiging: “Dit beroep doen wij geïnspireerd door ons besef dat Amsterdam historisch, cultureel en economisch al eeuwenlang vervlochten is met onze herkomstlanden en daarom de meest gerede gemeente is om zich achter de petitie te scharen en genoemd initiatief te nemen”.

De petitie, die op 6 februari reeds aan een brede delegatie van de tweede kamer is aangeboden, kan nog tot 25 februari worden ondertekend. Op diverse plaatsen zijn er ondertekeningslijstjes in omloop en de digitale versie staat hier.

18 REACTIES

 1. En nu aan de nakolingen vertellen dat ze niet alleen aan de zwarte gat denken maar ook nu beginnen met geld opzij leggen voor hun aow gat. De nakomelingen moeten straks ook niet zeuren dat ze in armoe leven omdat ze alleen van de AOW moeten leven. Ik wist van deze WAO gat en ik nam direkt maatregel door zelf flink te gaan sparen om die gat te vullen. Daarom heb ik nu een zwitserse leven. Dus vertel het aan de nakomelingen dat WAO geen vetpot is en dat nu al flinjk moeten sparen voor hun ouderdom zodat ze straks niet in de pinarie komen. Ik ben iemand met een lagere school opleiding maar ik kan zelf de eenvoudige berekening van het vullen van de WAO-GAT maken hoeveel ik hiervoor geld moet sparen. Dus de nakomelingen kunnen het ook doen om starks ook een switserse leven te kunnen hebben. neks no fout . anders is sarie torie


  Maak melding

 2. @Parbo,
  Haast je om de petitie namens je opa en oma die nog steeds in Suriname wonen te gaan tekenen. Zij waren vanaf hun geboorte tot aan de onafhankelijkheid van Suriname ook Nederlander. Ook zij mogen zich de (valse) hoop koesteren dat ooit sprake zal zijn van een reparatie van hun AOW gat.
  Het zal niet veel zijn; hooguit € 250. Maar weet je hoeveel dat in SRD is vandaag de dag; zeker 5x de Surinaamse AOV.


  Maak melding

 3. ALLE inwoners krijgen vanuit de Bijstandswet een aanvulling op de onvolledige AOW, tot het bestaansminimum !

  Meer kan het niet worden indien er NIET IS GEWERKT voor AANVULLENDE PENSIOENEN !!!


  Maak melding

 4. Wij gaan deze zaak nooit winnen van de Nederlandse staat ! Het geld wordt liever besteed aan de asielzoekers
  die geen niks hebben gedaan voor de Nederlandse staat !!!
  Wij die onderdanen waren en Nederlandse burgers, worden terzijde geschoven. Asiel zoekers worden hier in de watten gelegd, ze krijgen alles gedaan; voer voor populisten partij van G. Wilders en terecht vind ik dat !!!!!!!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. @ Srafu: Was dat maar waar wat je stelt !! Allemaal “koeterwals” !!
  Een aanvulling op je AOW vanuit de “bijstandswet” krijg jij als je geen andere inkomsten hebt, zoals het grootste deel van de Surinamers in Amsterdam(Bijlmer),Den Haag en Rotterdam !!!
  Dit zijn de mensen die “bigie-dee” komen houden in Suriname op vakantie !!! Om hun oude landgenoten in Suriname de ogen uit steken met een Parbo-djogo aan de Waterkant of het Vat bij Tor !!


  Maak melding

 6. @ A- N0 – Mie

  Srafu heeft gelijk, mijn zus is in NL op latere leeftijd gekomen dus weinig AOW opgebouwd, ze kreeg een aanvulling van de sociale bijstand.
  Over de landgenoten die bigie – dee in Su gaan spelen is een welbekende fenomeen, ik ken er een paar !!!!
  In NL doen ze geen flikker en gaan in Su de boel op stelten zetten en stoer doen, in de zomer hangen ze op de hoek en
  naar de dames te fluiten. Werken ho maar, daarvoor zijn ze niet te porren.

  sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 7. @JZwartmans: over wie praat je? ik ken die mensen niet. je weet verder wel dat holle vaten het hardst klinken en dat de sociale staat nederland is uitgehold? toch? iedere sociale ontvanger huilt nu iedere maand om zijn geld te ontvangen. dus spreek je over bolletjes slikkers? zelf heb ik al bijna 40 dienstjaren en nog ongeveer 10 jaar arbeid te gaan. dus over wie heb je het?


  Maak melding

 8. @ Dagoebal

  Deze mensen komen op voor hun rechten, of dat voor elkaar komt is vraag 2. Het heeft niks te maken met politiek, hoe kom je erbij om het zo te zien ?The white devils zijn zo slecht nog niet om deze mensen; poep te laten eten, dat gebeurt wel in Su waar de nieuwe politiek de mensen laten
  creperen !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. In Suriname moeten ze auto leren rijden,de helft van de automobilisten daar weten geen auto te rijden.
  Men houd zich niet aan de snelheid,men rijdt het hele land kapot,alle straten en trottoir kapot.
  Men moet het hele centrum afsluiten voor auto’s.
  Wie zonder rijbewijs rijdt moet de gevangenis in.

  De files kunnen verdwijnen als de helft van de automobilisten een busje pakt.
  Hoe wil je een land opbouwen als je geen goede mentaliteit hebt,en dit heeft niets te maken met een regering.

  De AOW gat daar kunnen wij niets aan doen,de vorige generatie heeft ons ermee opgezadeld.


  Maak melding

 10. Dit ophef is tijdverspilling, om de volgende redenen:

  Als je gewerkt hebt, krijg je pensioen en de AOW is daarop meegenomen.

  Als de niet gewerkt hebt dan kan je als er een gat is, gewoon een aanvraag doen tot het minimumloon bij de gemeente waarin je woont. Niemand in Nederland mag beneden een minimumloon leven.

  Waar zijn deze hufters mee bezig om onrust te zaaien bij de Surinamers in Nederland. Mens ga je tijd toch nuttig besteden. Op allerlei manier maken jullie je belachelijk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.