zo 25 feb 2018 12:58
post thumbnail

Appfactory Suriname organiseert codeweekend voor jongeren

5

Appfactory in Suriname staat bekend om het ontwikkelen van verschillende applicaties voor de samenleving en voor verschillende bedrijven. Deze opgedane kennis van applicatie ontwikkeling moet verder worden overgedragen aan anderen die er interesse voor hebben zegt Gino Eerssel, hij is een van de oprichters van Appfactory. En om deze kennis over te dragen is er gekozen voor het weekend. Vandaar het thema van deze trainingen: codeweekend. Daarbij worden ongeveer 10 jongeren een specifieke programmeertaal aangeleerd.

Het ligt in de bedoeling om elke zaterdag en zondag voor twee uren de studenten zich comfortabel te laten voelen met een programmeertaal. Daarmee zullen zij instaat zijn om websites en applicaties te gaan ontwikkelen. Het gaat om de programmeertalen HTML, PHP, Javascript en Java. HTML is bijvoorbeeld nodig om websites te bouwen maar Javascript is nodig om de website interactief te maken. Met PHP kan je web applicaties bouwen en met Java kan je mobiele applicaties bouwen. De lessen zullen worden verzorgd door ervaren programmeurs.

De code weekenden staan open voor een ieder vanaf 12 jaar en ouder. Tenslotte, applicaties zijn er om ons leven makkelijker te maken. En waarom niet proberen applicaties zelf te ontwikkelen. Dat kan dus tijdens de Code weekenden van Appfactory. Voor meer informatie over de trainingen mag men naar de FB pagina van Appfctry of via het mobielnummer 8999605.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
55 Reacties | Plaats Reactie

 1. Soms denk ik dat vele apps juist moeten worden afgebouwd. Weg met al die betaal apps. Laat mensen met contatnt geld weer de woningbouwverenegingen kunnen betalen.
  Het is schandalig dat een wettig betaalmiddel niet door deze instellingen wordt geaccepteerd.

  zaterdag 3 februari 2018 om 12:42 uur.
 2. Goed initiatief van deze organisatie. Lijkt me ook heel interessant om deze jongeren de mogelijkheden van de rapsberry pi bij te brengen. De jeugd heeft de toekomst.

  zaterdag 3 februari 2018 om 17:55 uur.
 3. @RobG,

  De jeugd heeft de toekomst, maar de Surinaamse jeigd heeft alleen het verleden.

  zondag 4 februari 2018 om 14:23 uur.
 4. De beste app is die app die alle andere apps opeet. En die app komt eraan. Rond augustus dit jaar, is voorspeld.

  zondag 4 februari 2018 om 14:51 uur.
 5. Ja ja, de jeugd heeft de toekomst, code hacken is ook een vak heheheh,,,

  maandag 5 februari 2018 om 15:21 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com