Scalian aan de ketting gezet bij inheems dorp Donderskamp

16
Scalian aan de ketting gezet door District Commissaris

District Commissaris Ludwich Mettendaf van het Boven-Coppename gebied in Suriname, heeft een scalian aan de ketting gezet die gesignaleerd werd in de buurt van het inheemse dorp Donderskamp. Het vermoeden bestaat dat een ondernemer opdracht had gegeven om de omgebouwde ponton, die kan worden ingezet voor goudwinning op de rivierbodem, onderweg was om over te steken naar Guyana.

Mettendaf heeft laten weten dat mijnen in deze regio niet kan worden toegelaten, omdat de van de rijstsector niet kan worden blootgestaan aan de potentiele risico’s en negatieve gevolgen daarvan.

De districtscommissaris heeft een onderzoek gelast. De politie en het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zullen samen het onderzoek doen.


16 REACTIES

 1. Neks no fout. en nu ook bij de dorpen van de marron, want het water daar is vergiftig door de scalians en bewoners , de vissen, dieren en de toeristen gebruiken het water. Maar Beppie wil nog waterberg. sarie torie.


  Maak melding

 2. Off topic:

  In Metterdaad van vrijdag 2 februari (te zien via uitzending gemist) vertelt een Indiaanse vrouw van 91 jaar dat zij heeft meegemaakt dat Wajana’s indianen baby’s levend begroeven. Ook nadat de baby’s waren begraven kon je ze nog horen huilen, maar na enige tijd stopte het gehuil. Dat gehuil hield op omdat de baby’s stikten.

  Iemand heeft vorige week nog geschreven dat in India baby’s levend worden begraven. Zelf heb ik daar nooit iets over gelezen of gezien via een tv- programma.
  Wel dat baby’s als vondeling langs de kant van wegen werden gelegd en dat deze baby’s door hongerige honden werden opgegeten.
  Tot op heden worden ook kinderen opgeofferd aan goden/godinnen. Komt nog sporadisch voor.

  Bijgeloof laat mensen wrede handelingen doen, die voor nuchtere mensen niet te vatten zijn.


  Maak melding

 3. Kinderoffer is waarschijnlijk ooit begonnen met het achterlaten van bijzonder mismaakt geboren babies waarvan men niet wist wat ermee te doen.
  Eerst werden ze gewoon achtergelaten, later bedacht men dat dat niet goed zou zijn voor de ziel van die babie en offerde men die ziel (en het mismaakte lichaam) aan een god.
  Vervolgens kwam het element egoïsme erin en sommigen meenden/menen rijk en welvarend te worden door zelfs kerngezonde kinderen te offeren.
  Trouwens, als je in een supermarkt loopt en je gaat naar de afdeling vlees-vis-eieren, dan zie je met eigen ogen hoeveel levens daar geofferd zijn. En aan welke goden? Juist, aan jou en mij! Cheers!!


  Maak melding

 4. Zo ordelijk als gesuggereerd in dit bericht,gaat het niet toe in Sur.Rijst sector niet schaden?Ga je grootmoeder in de maling nemen.Op andere plaatsen wordt erop los gedregd omdat die scalians van de pikin ingi boi is of aan relatie’s van toebehoort.Als er dan door het vervuilde water gemeenschappen naar verdoemenis gaan,kan de regering een worst wezen.
  Naar alle waarschijnlijkheid heeft de eigenaar,die niet tot de inner cirkel behoort,geen royalty’s vooraf betaalt.Anders heeft de minister[Dodson] geen macht over de scalians, laat staan een DC.


  Maak melding

 5. @ Jiyani: In de buurt waar ik gewoond heb in Suriname woonde een jongetje waarvan mij verteld werd dat hij na zijn geboorte was begraven. Zijn moeder was een ongehuwde Hindoestaanse die dat had gedaan om de schande te verbergen. Buurtgenoten hebben het kind weer opgegraven en hij is opgenomen in het gezin van een creoolse vrouw.
  Gezien zijn leeftijd moet dat begin zeventiger jaren gebeurd zijn.

  Mensen maken fouten, mensen hebben vreemde ideeën over wat wel en niet gepast is en dat kan leiden tot gruwelijke gevolgen.


  Maak melding

 6. De scalian blijft aan de ketting tot Dodson van Bouterse opdracht krijgt om de scalian weer te laten varen om het kwik uit de coppename rivier op te ruimen.


  Maak melding

 7. Tjallie @
  WAS HET MAAR ZO SIMPEL KWIK OPRUIMEn ,die dodson liegt dat hij staroogd kwik is op geen enkele manier op te ruimen ,de vissen zullen er aan sterven en die vis word gegeten ,en vult het dan maar in wat er gebeurt.
  Deze paarse klotzakken hebben willens en wetens de zaak vergiftigt , hun zakken met goud gevuld en de rest moet maar zien.
  Wat een hersenloze paarse bende, die lui moeten vervolgd worden voor dood slag, gaaijes


  Maak melding

 8. Hij heeft groen licht gekregen van de grootste criminele politieke sekte lijder. Ndper’s zijn allemaal de grootste criminelen aan het worden zoals didibries zoon Dino e ka en Meriba e ka.


  Maak melding

 9. niet verder lullen, die scalians zijn gewoon van de staats hoofd.., algemeen bekend.

  verder lult iedereen rond om het gebeuren erom heen..

  je hoeft geen jo koe te zijn volgens v/der sam, het is duidelijk genoeg..


  Maak melding

 10. @Haco
  Ik denk dat Dodson zelf weet dat zijn opmerkingen dat de scalians kwik opruimen nergens op slaan.

  Mijn posting was cynisch bedoeld. Bouterse heeft er belang bij dat de scalians ongestoord hun gang gaan. Als Dodson de scalians aan de ketting legt breekt Bouta zijn mars voor hem. Dus komt hij met een lulverhaal dat de scalians kwik opruimen. Dodson heeft geen ruggegraat , staat niet voor zijn eigen mening en fungeert slechts als een katvanger voor Bouterse en zijn adviseurs. Een loser dus!


  Maak melding

 11. ik snap er geen reet van, zo’n scalian kan toch vrij eenvoudig tot zinken gebracht worden, blijkbaar maken de surnamers er zich niet zo druk om, of ze zijn doodeenvoudig te bang.of te gemakzuchtig, een ander moet het probleem maar oplossen


  Maak melding

 12. Breng het tot zinken. Hak grote gaten in. Dit is niet goed voor ons natuur. Het roven en de boel vervuilen. Onze gezondheid staat op het spel. Dodson of Domson weet geen moer hoe te handelen en loopt maar te doen alsof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.