Regering krijgt ruim honderd miljoen van Staatsolie Suriname

33

PARAMARIBO, 10 jan – De regering mag rekenen op honderd en zes en twintig miljoen dollar van Staatsolie. Dit zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. Het is wat aan dividend en belasting zal worden afgedragen. Het bedrijf boert weer redelijk na de problemen van de afgelopen twee jaren. Weliswaar valt nog aardig wat te verzetten voordat echt betere tijden aanbreken. Intussen wordt druk geïnvesteerd.

De productie en verwerking van aardolie moeten worden voortgezet. In het parlement is opgeroepen tot ‘een grotere bijdrage’ van de publieke bedrijven. Een grotere bijdrage aan de staatskas. Volgens parlementariërs van de regeringsfractie is dat één van de manieren om de tekorten aan publieke middelen te dekken. Elias zegt in het STVS-journaal dat Staatsolie al een grote bijdrage levert. Het grootste deel van de winst gaat naar de staat als enige aandeelhouder.

Volgens Elias gaat van elke dollar die wordt verdiend, acht en zestig cent naar de staat. De rest wordt besteed aan de eigen operaties en aan herinvesteringen. Om de productie op gang te houden, is geld nodig. Intussen gaat de zoektocht naar olie in zee onverkort door. Met verschillende multinationals lopen contracten. Deze multinationals boren zelf naar olie. Elias blijft optimistisch over een het vinden van winbare hoeveelheden.


33 REACTIES

 1. Hoepelen jullie ndp’ers op!
  Bouta heeft su falliet/ bankroet gemaakt!
  Alles wordt met de dag duurder alleen die opa desi voelt het niet net die afrikaanse leiders!
  Belachelijk!


  Maak melding

 2. We zullen het eerlijk onder elkaar verdelen zei andro keskesikeba, want we moeten nog wel wat overhouden om t wakamang bevolking pakket te geven. Anders de no stem tap oen moro


  Maak melding

 3. Delano desi moordverdachte, als je nog iets goeds wilt doen voordat je naar de hel gaat..laat silos met haar dikke smerige reet 10 minuten op jouw bedorven gezicht zitten. Je zult honderden mensen bevrijden van JOUW ellende. Gwe boi, gwe !!!


  Maak melding

 4. killmore boefdraad is de buit al aan het verdelen. Daarom lust de n d plee geen transparantie in overheidsinkomen en uitgaven. Precies zoals abrahams bij OW kon stelen, een cassavefabriek, verdampte staatsreserves en die vette strontzak die 30000 euro per maand verdiende.


  Maak melding

 5. Straks gaat staatsolie ook failliet. Desi en boeffie hebben staatsolie gedwongen al hun investeringsgeld over te maken. Een belangrijk deel gaat in de zak van deze criminelen. Een deel voor BBR en kip


  Maak melding

 6. @ Mi DORO,

  Ai mi doro keba, als paarse poepvlieg zijnde Desie-lee-mofffo ,Abrahams,Abdoel,Misjiekaba-keskesie,zelfs Jozefzoon als adviseur , om ons deel op te halen !!!
  A No Mie, na Goebels-Limburg tak so !!


  Maak melding

 7. Likkebaardend en watertandend wrijven de npders zich in de handen om de buit zsm onder elkaar te verdelen. Met voorop dhr obesitas hoefslag.


  Maak melding

 8. Ha,ha,ha, de olieprijs is stijgende en ook de goudprijs stijgt. De inkomsten van de staat nemen weer toe. In deze moeilijke tijden zijn het meevallers voor de regering. De oppositie en haar aanhang zien de bui al hangen.


  Maak melding

 9. Newmont heeft ook al aangegeven dat er ca 38 miljoen dollar zal worden overgemaakt, dus zien we dat het toch niet bar en boos is in Suriname.

  Als al die schreeuwers en doemdenkers in Su ook nog hun al belastingen zouden betalen, dan zou het een stukje anders uitzien in het land.


  Maak melding

 10. SRANAN is FAILLIET gemaakt door de Paarse Clan !

  Alle financiele structuren zijn KAPOT gemaakt door NDP-wanbleid ! De productie in het land ligt nagenoeg stil !
  Enige, relatief geringe, inkomsten, afkomstig van de bedrijven,kunnen het ZWARE FAILLISSEMENT niet keren !

  DE Paarse SCHULDENLAST is ENORM, en het gaat na nieuw effectief en zuinig beleid van een nieuwe regering, nog jaren duren om uit het Paarse financiele dal te geraken !

  Op dit moment is Sranan afhankelijk gemaakt van de Internationale financiele MAFFIA, die het land via dure leningen in FAILLIETE STAAT HOUDT !

  Uit wanhoop gaat NDP ertoe over, om zelfs onze staatseigendommen en bezittingen voor “een appel en een ei” te VERKOPEN !

  STOP het PAARSE WANBELEID !

  SLUIT DE PAARSE CORRUPTE BOEVEN OP !!!!

  PS : Bezit iemand een LIJST van de NIET-INGETROKKEN PAARSE CONCESSIES EN GRONDEN, die op CORRUPTE WIJZE ZIJN UITGEGEVEN ??????


  Maak melding

 11. @ RobG

  “Ha,ha,ha, de olieprijs is stijgende en ook de goudprijs stijgt. De inkomsten van de staat nemen weer toe. In deze moeilijke tijden zijn het meevallers voor de regering. De oppositie en haar aanhang zien de bui al hangen.”

  Één Zwaluw maakt al weer zomer voor NII medewerker RobG. Beste RobG Elias is een Marionet die roept wat hem opgedragen wordt. Staatsolie zit onder de Schulden. In oktober 2016 moest in paniek $ 300.000.000 afgelost worden omdat Staatsolie niet voldeed aan haar Schulden Akkoord. In 2019 moet er weer fors afgelost worden.

  Nu $ 126.000.000 dividend beloven is waanzin en hoort bij de fantasie wereld van Hoefdraad. Staatsolie had er verstandig aan gedaan haar dure lening bij de staat af te lossen waardoor zij stabieler wordt en de staat dat geld niet elders hoeft te lenen ofwel haar obligatie kan terug kopen.

  Verder RobG $126.000.000 uit staatsolie verzwakt staatsolie enorm en blijft een druppel op de Gloeiende plaat van tekorten van de regering en de aflossing en renteverplichtingen van de regering.

  Ziet u dit soort waanzinnige uitspraken vooral in het daglicht van Moody’s, de $ 75.000.000 oppenheimer lening op 2017 af te kunnen sluiten en de begrotingsbehandeling. Dit is papier dat al driemaal besteed is voor dat het op het toilet gebruikt wordt


  Maak melding

 12. Een groot gedeelte hiervan verdwijnen in de zakken van ddb en zijn paarse roversbende. nDe oerdomme ndp paria’s krijgen niets hiervan te merken, integendeel zal het verder bergafwaarts gaan met de gehele economie, die Boefdraad kapot heeft gemaakt. Nog meer roofovervallen is wat komen gaat.


  Maak melding

 13. 150 miljoen $, voor offshore exploratie! ( geheel voor rekening van de multiman). Mocht er worden geexploiteerd, 10 tot 20% inkomsten voor Su; De rest, 80% voor de multinat!
  Dan gaat die olie, daar blijven. Bij een gat van 7 Miljard$, vangt Suriname dus 700 miljoen lawsy dollars; Net genoeg voor de huishouding!
  Dat is het plan nu; Dan is nog NIKS gevonden! Wat een zakelijke visie, strategie van staatsolie. Heeft men niet geleerd bij Suralco, Iamgold, enz. enz.? VO GRATIS. Wie wordt er van zulks deal beter? Niet de bevolking. Noch de staatskas.


  Maak melding

 14. De betreffende multinational zou voor te exploiteren instaid, minstens 2% van het geschatte oliegat 140 tot 200 miljoen $ in aangehaalde parameter, moeten overmaken. Dit als tekengeld aan Suriname. Bij exploitatie, is 45% geboden.


  Maak melding

 15. Jojo, gij moet juist blij zijn voor de regering, het volk en het land Suriname. Eindelijk schijnt er wat licht boven de horizon te gaan schijnen. De regering van Suriname en het volk hebben veel moeten inleveren. Ik ga ervan uit dat de regering gaat werken aan het weerbaar maken van de Surinaamse economie. De afgelopen periode moet men beschouwen als een periode waarin men veel heeft geleerd over de onvoorspelbaarheid van de wereldeconomie m.b.t. de weinige exportproducten van Suriname. Elke boer weet dat een mono landbouwcultuur funest kan worden voor de bedrijfsvoering. De economie van Suriname moet gediversificeerd worden.


  Maak melding

 16. Robje-de-Desi-huisslaaf, u babbelt WEER ONZIN, DDB heeft AL ZEVEN JAAR NIETS gedaan aan DIVERSIFICATIE VAN ONZE ECONOMIE !

  GEEN ENKEL PROJECT van Opa D,( bedoeld om PRODUCTIE TE BEVORDEREN) IS GESLAAGD !

  DAAAAAARRRROOOOMMMM ZIJN WIJ FAILLIET !!!

  ALLE GELD, ALLE GOUD. ALLE DEVIEZEN van Het VOLK zijn door DDB en de Paarse clan VERNIETIGD, VERKWANSELD, VERDAMPT !

  Opa Desi blijft bijvoorbeeld steeds ELK JAAR 500 MILJOEN storten voor zijn bejaarde Vrienden op het Kabinet van de president !

  HUN gelddruk-adviezen hebben bijgedragen aan het huidige FAILLISSEMENT van het Land !

  HEF DIT ONNODIGE GELDVERSLINDENDE ONDING OP EN STOP HET OVERBLIJVENDE GELD in PRODUCTIE-BEVORDERENDE MAATREGELEN !

  PAARS is in paniek door geldgebrek, verkoop aandelen, gebouwen en grond van de staat, zal het FAILLISSEMENT niet opheffen !

  De YO-KOEIEN van de NDP moeten zo snel mogelijk OPDONDEREN ! TRA FASI NO DE !

  STOP DE PAARSE ONDERDRUKKING, STOP GIGANTISCHE PAARSE CORRUPTIE !!!!!


  Maak melding

 17. Afleidingsverhaal om de begroting zgn kloppend te krijgen. We kennen het creatief boekhouden van de paarse maffia inmiddels wel. Je hoort ze nooit over hoeveel er aan aflossingen en rente betaald moet worden.


  Maak melding

 18. @Srafu,
  Jij heb last van een hinder, een negatief zelfbeeld. Jouw boosheid en woede zie ik als een afweermechanisme om je frustratie te maskeren. Jouw ‘ operating system ‘ is aan vernieuwing toe. De hersenen in je hoofd dienen ge-update worden. Het moet tot jou doordringen dat de crisis in Suriname het gevolg was van de inzinking van de prijzen van de beperkte Surinaamse exportproducten op de wereldmarkt. Jij moet gaan leren omdenken om je geest te bevrijden van alle vuil.


  Maak melding

 19. @RobG

  U mag blij kraaien bij fabeltjes van Elias. Hij rekent zich rijk op allerlei manieren. Praatjes vullen geen gaatjes. Adriaan Kersen was heel duidelijk over Newmont Suriname, voordat er winst gemaakt wordt, wordt versneld afgeschreven. pas in 2022 is er winst.

  Newmont geeft nu toe dat het totaal $ 800.000.000 geïnvesteerd heeft. Suriname heeft $ 225.000.000 als 25% van $ 900.000.000 ingebracht minimaal $ 25.000.000 teveel. Nu gaat Newmont de Crusher voor hard gesteente à $ 80.000.000 in plaats van uit de primaire investeringen zoals gepland, uit de cashflow investeren.
  Suriname betaalde al $ 25.000.000 te veel en betaald nu weer $ 20.000.000 mee.

  Suriname laat zich enorm bij de neus nemen met allerlei fabeltjes. Het prettige daarvan zal zijn dat deze regering de hoge revenuen die gaan komen niet meer zal kunnen verspillen.


  Maak melding

 20. Jij en Rob g,echte slangen en lage honden dat is jullie soort. Gelijk springen jullie van zie je wel dat paars het goed doet! Wel stel dombo’ s Suriname is allang failliet en jullie doen vast de boekhouding voor boefdraad. Jullie twee gewoon lage paarse honden.


  Maak melding

 21. Whahaha heb je zijn posting gelezen,hij zag het licht bij 100 miljoen. Hij heeft het geprobeerd maar Rob en en milton gaan altijd waar de wind waait. Hun paarse bloed komt gelijk naar boven en hun posting gelijk weer paars.


  Maak melding

 22. De HONDERD MILJOEN, is misschien net genoeg om het

  PAARSE-BOUTA-OUDEMANNETJES-TEHUIS (Kabinet

  van deze LENINGEN- en FAILLISSEMENTS-president)

  gedurende EEN KWARTAAL, TE BEKOSTIGEN !!!!!

  PS : NEKS NO FOUT !

  ALLE SALARISSEN EN OVERHEIDS-SUBSIDIES ZIJN NU ERNSTIG IN GEVAAR !

  A PAARS FAILLISSEMENT E HEBI DEI FU DEI !!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.