DA’91: regering blijft Suriname kortzichtig besturen

8

PARAMARIBO, 8 jan – De regering en de regeercoalitie stappen maar niet af van het kortetermijndenken. Dit stelt Sunil Oemrawsingh, partijsecretaris van oppositiepartij DA’91. Onder meer het economisch beleid is gestoeld op dit soort denken. Daar schiet Suriname niet veel mee op. Ook in het parlement overheerst de neiging “zich intensief te concentreren op wat er waarschijnlijk volgende maand of volgend jaar zal gebeuren.”

Met de economische problemen van het moment zou het roer toch omgegooid moeten worden. “Verhogen van de langetermijngroei van de economie met bijvoorbeeld een half procent, bij goed bestuur, kan al heel positieve veranderingen teweeg brengen voor de levensstandaard van onze kleinkinderen”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Het dag op dag denken zou dus moeten veranderen.

Met een moderne aanpak kan veel meer worden bereikt. Dat zouden de regeerders nu toch wel moeten inzien. In dit opzicht biedt de nieuwjaarstoespraak van president Desi Bouterse weinig perspectief. De opgevoerde voornemens zijn niet bepaald een houvast voor verbetering. “De eigen staatsgoudonderneming in deze globaliserende wereld en liberale economische stromingen past al lang niet meer in deze tijd.”


8 REACTIES

 1. Als de regering het geld dat de economie in stand moest houden,gestolen heeft dan blijft er niets over dan lappen.En langzaam maar ten onder gaan.
  Het laatste voorbeeld is Zimbabwe.


  Maak melding

 2. Al de december moorden maatjes van opa desi zijn al gestorven maar waarom streft opa desi dan niet?
  Hoe eerder hoe beter voor suriname!
  Deze sakasaka kankergezwel van bouta heeft su falliet bankroet gemaakt! En nu wil deze mppppp opa desi staatsgebouwen verkopen!
  Mie gado voor het eerst maak ik dit mee!
  Een crimineel als pres die ook nog ongeschoold is!
  Oh lord ik houd me hart vast!
  Het wordt barrrrrrr slecht in 2018!


  Maak melding

 3. manger van veer boot canawaima miljoenen in zijn zak gezet van eigen mensen NDP regerings partij hoor en zie .waar is de coruptie wet . sarie tori.


  Maak melding

 4. IN ONS MOOIE LAND, IS ER VOORLOPIG, HELAAS, GEEN BESTUUR !!!!

  ER IS POPTJI PATU BELEID, VERWARRING EN ZEER GROTE FINANCIELE CHAOS !!!!!

  Er is PAARSE Corruptie, er is PAARSE Ongedekte Gelddrukkerij en er is PAARSE VERDAMPING VAN ALLE VALUTA, ALLE GELD, ALLE GOUD EN ER KOMT VERKOOP VAN ALLE BEZITTINGEN VAN DE STAAT !

  JAAG DE PAARSE EZELS WEG !

  STOP DE PAARSEN, DIE ZONDER REDEN ONSCHULDIGE VOLKSKINDEREN HEBBEN UITGEMOORD, VOOR ZEER LANGE TIJD IN DE BAJES !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ ! FREE SRANAN !!!!!


  Maak melding

 5. Ik heb al die tijd mijn mond gehouden over verkorten van de financiële crisis van Suriname. Reden: ik wil geen onbezoldigde adviseur zijn van de Surinaamse regering. Ook heeft Suriname genoeg adviseurs. Ik kijk dus de kat uit de boom. Ik volg het nieuws op de voet, ik wil weten of deze fossiele adviseurs dezelfde ideeën hebben met betrekking tot de oplossing van de problemen en verkorten van de crisis. Tot dusverre heb ik geen geweldige plannen gezien. Dus afwachten of de adviseurs van DDB wel echte adviseurs zijn en geen koeparies. Ik kan ze wel één advies geven en dat is: kijk hoe Nederland haar financiële crisis heeft opgelost.


  Maak melding

 6. @ John: De oorzaak van de financiële crisis in Suriname is wel duidelijk, er komt niet genoeg buitenlandse valuta binnen om de import te kunnen betalen.
  Er is niet genoeg buitenlandse valuta omdat Suriname onvoldoende exportabele goederen produceert en ook onvoldoende importvervangende productie heeft.

  De reden hiervoor staat in de titel van dit bericht, kortzichtigheid.

  Of men het nu leuk vindt of niet, de enige duurzame inkomstenbron voor een land zoals Suriname is bosbouw, landbouw en visserij. Op dit gebied biedt Suriname ruim voldoende mogelijkheden, maar men wenst die niet te zien omdat men landbouwer zijn als en mislukking ziet en dus negeert men de mogelijkheden.
  Men denkt bij landbouw aan iemand die in de brandende zon met een houwer bezig is of met gebogen rug tajawirie aan het oogsten is. In werkelijkheid gebruiken landbouwer tegenwoordig machines die honderdduizenden dollars kosten, wonen ze in grote huizen en hebben ze dure auto’s.

  Suriname heeft alle kansen die voorbijkwamen voorbij laten gaan. Men ziet ze niet, men zoekt ze niet. Er is consequent op het verkeerde paard gewed. Er is geen deskundigheid ontwikkeld. Men heeft essentiële bedrijven failliet laten gaan. En nu is er geen geld meer om te investeren door de verarming van het land.
  In het Nederlandse Wageningen staat een Universiteit van wereldfaam met veel deskundigheid op het gebied van tropische landbouw. Het zou de optimale partner zijn op dit gebied voor de ADK Universiteit om gezamenlijke projecten te ontwikkelen, maar daar wil men niets mee te maken hebben, want Nederland! En bovendien, als je salaris toch wel elke maand overgeboekt wordt, waarom zou je dan extra werk gaan zoeken?

  Het is tragisch, maar Suriname is verloren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.