dinsdag, mei 28, 2024
HomeNieuws uit NederlandVice-voorzitter CDA noemt Sylvana 'allochtone azijnpisser'

Vice-voorzitter CDA noemt Sylvana ‘allochtone azijnpisser’

-

Does Travel - naar Suriname

Vice-voorzitter van het CDA in Oss, Jos Verstegen, heeft heel wat opschudding veroorzaakt door Sylvana Simons op Twitter een ‘allochtone azijnpisser’ te noemen. Verstegen reageerde op de aanwezigheid en uitspraken van Sylvana zondag bij het tv-programma Buitenhof. De CDA’er tweette ‘Wil me breed openstellen maar om nu weer naar ons nationaal slachtoffer Sylvana Simons te kijken gaat me toch echt te ver‘ en vroeg zich af of er geen andere ‘allochtone azijnpissers’ te vinden zijn om een podium te gunnen.

Volgens het Algemeen Dagblad leidden de berichten direct tot een storm van kritiek. Iris van Dinther, tijdelijk fractieleider van de PvdA in de Osse gemeenteraad, noemde de tweets CDA-onwaardig. Anderen noemen de uitspraak ‘intolerant’. SP-raadslid Martijn Tonies vraagt zich af wat Verstegen bezielde om ze te schrijven, aldus de krant.

Ondanks alle kritiek blijft Verstegen bij zijn opmerking schrijft het AD.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

54 REACTIES
 1. Sylvana zoekt het zelf…..door als een gefrustreerde activiste te doen geeft ze de zwarte bevolking schande!!! Tijdens haar TV carrière hoorde je haar nooit lullen over racisme……toen was alles koek en ei voor haar in Hilversum……zo hypocriet kunnen mensen zijn!!!


  Maak melding
 2. Ik heb zelf de uitzending van buitenhof gekeken.
  Ik heb Sylvana niks raars horen zeggen daar.
  Maar ja zo doen die witte mensen altijd.straks gaat hij zijn excuses aanbieden dat hij niet meen


  Maak melding
 3. Ik heb ook naar Buitenhof gekeken en inderdaad heb ik Sylvana Simons geen rare uitspraken horen zeggen. Gek he, toen de rechter Sylvana Simons in het gelijk stelde, was dit geen nieuws voor deze site om het positieve nieuws over Sylvana hier te plaatsen. Same old rotzooi en same old censuur weer van deze site.

  REACTIE Webmaster:
  Geen nieuws? Wat is dit dan:
  https://www.waterkant.net/suriname/2017/04/24/sylvana-hoeft-geen-schadevergoeding-betalen-aan-denk/

  Misschien moet je eerst goed kijken en lezen voor je met de domme, achterlijke opmerkingen komt aanzetten.


  Maak melding
 4. Ik vind Sylvana sympathiek en ze legt zaken helder uit. Alleen ben ik het absoluut niet met haar eens. Haar uitspraken zijn contraproductief en veroorzaken hierdoor juist meer discriminatie. Er wordt overigens niet geimpliceerd, zelfs niet gesuggereerd dat Syl niks meer mag zeggen.


  Maak melding
 5. ….zo doen die witte mensen altijd’. Dit is een generaliserende en door de combinatie die en wit een extreem discriminerende opmerking. Gelukkig ben ik niet blank en witte mensen bestaan niet. Blanken voelen zich dus ook niet aangesproken.


  Maak melding
 6. Zwarte propaganda activisten moeten maar eens in de spiegel gaan kijken. En niet altijd de schuld aan andere volken geven. Ga bijvoorbeeld energie steken in terugdringen van de zeer hoge criminaliteits cijfers.

  Als Nederlanders niet aan slaven deden of contract arbeiders waren we nooit in welvarend Nederland. Maar ergens in de krottenwijken van India of Afrika. Wachtend op voedselpakketten…


  Maak melding
 7. Je fantaseert. Witte apen bestaan niet. Er is wel een café De Witte Aap in Rotterdam waar onder meer blanken en Surinaamse (Afrikaanse) Nederlanders gezellig met elkaar omgaan. Een aanrader voor de tolerante mens.


  Maak melding
 8. Nee, Nederlanders kunnen alleen tegen andere allochtonen hun bek opentrekken, waarom denk je dat ze niet tekeer gaan tegen de noord Afrikaanse allochtonen, nou nou ik denk dat er dan geen gebouw overend staat, waarom denk je dat ze geen grote monden hebben tegen de Marokkanen, nou nou dan houdt je echt geen bus stations overend..lafaards autochtone Nederlanders


  Maak melding
 9. Ik heb de uitzending gezien. Simons gebruikte alleen maar moeilijke woorden, die niemand begrijpt. Verder is Simons een azijnpisser. Iedereen is tegen haar en is slecht. Pfffff


  Maak melding
 10. Dat mag haar enigste troef zijn (wat niet klopt overigens), maar dan nog zouden de “verheven” autochtonen toch normaal met jaar kunnen praten ipv weg te zetten als azijnpisser!

  En dat van de “waterkant”-idioot met maar 1 thema, decembermoorden.


  Maak melding
 11. Prachtig gezegd. Schend gerust je aangezicht. Veel van ins hebben immers niet Door dat je soms elkaar moet beschermen. Verwacht dan ook geen bescherming terug. En o ja, zwarte mensen hebben het beroof monopolie. Dan hebben zij toch een monopolie in handen.


  Maak melding
 12. moslims en banders, als een dodelijke gif infilteren ze overal in de samenleving om alles te vernietigen. Nooit kunnen ze zich rustig houden. De goede niet nagelaten.

  Maar toch blijven deze mensen de lievelingetjes van de blanken. Waarvan een groot gedeelte ook elke dag televisie kijkende inteelt tokkies zijn hoor. SBS6 niveau.


  Maak melding
 13. Ramon , gelijk heb je. Al laat je deze mensen zoals sylvana en de agressieve turken van denk aan de macht. Dan krijg je gauw surinaams afrikaans en arabische taferelen.

  NL is dan heel gauw net als de emiraten van keskesikaba een grote bananentuin, Ik denk dat niemand daar op zit te wachten.


  Maak melding
 14. blanke verdeeld en heerst dus ik wil niets van deze mother fuckers horen weet je wat een blanke tegen met zei? wij blanke witte mother fuckers haten donkere mensen omdat God ze alles heeft gegeven.
  donkere mensen zijn speciaal we hebben kroes haar,dikke lippen, een grote neus, we zijn super atletisch, we kunnen goed dansen zonder daarvoor les te krijgen, we kunnen alles aan wat er ook gebeurt, we zijn fysiek en psychisch heel erg sterk, we zijn alles kunner, donkere vrouwen kunnen blanke kinderen baren. Kortom wij donkere mensen op deze aarde zijn een super volk waar andere volkeren behoorlijk jaloers op zijn daarom hou ik van mijn donkere blakka boeba maar jammer dat we geen eenheid hebben want als wij een eenheid hebben zijn wij donkere mensen de allerbeste van de wereld


  Maak melding
 15. .Ik vind dit allemaal zo krom.
  Wit /blank.zwart/.bruin.
  Als men de geschiedenis nou eens goed kent dan weten we dat de eerste slave drijvers getinte mensen waren. En niet blank.
  Dat de blanken mensen het hebben over genomen komt omdat de blanken handelaren waren en dus handel dreven met ja mensen .

  Dus om kort te zeggen beiden partijen zijn fout geweest dus laten we er keer over op.houden al die broodjes aap verhalen .


  Maak melding
 16. Ze dacht dat ze tijdens haar draai periode huisje boompje beestje zou vinden bij de witte man. Aangezien dat mislukt is, is nu pro zwart. Slyvana moet niet vergeten toen ze in de jaren 90 de zwarte man heeft neergehaald tijdens haar tv schouw zelf haar eigen vader was niet goed in de opvoeding.


  Maak melding
 17. Power vrouw ,maak je maar niet druk met de blanke Hollanders,die tegen ons/jou zijn,…de Marocanen rekenen wel met ze af, die zijn no nonsens,en slaan hard terug daarom durven deze blanke bleekscheten nooit openlijk tergen de TURKEN & MAROKANEN te zeiken,het zijn laffe idioten,die alleen recht van spreken willen,de rest mag geen eigen mening hebben zij zullen nòg meer problemen krijgen met de noord afrikanen,..en ook uit het oostblok. ze beginnen de HEAT te voelen die hen ongetwijfeld en zeker nadert.ik geef ze nog enkele jaren,dan voelen zij zich vreemde in eigen land die met bloedgeld is opgebouwd.nu al begint THE BIG PAYBACK.,…mark my words !
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  @Lobiyang
  blanke verdeeld en heerst dus ik wil niets van deze mother fuckers horen weet je wat een blanke tegen met zei? wij blanke witte mother fuckers haten donkere mensen omdat God ze alles heeft gegeven.
  donkere mensen zijn speciaal we hebben kroes haar,dikke lippen, een grote neus, we zijn super atletisch, we kunnen goed dansen zonder daarvoor les te krijgen, we kunnen alles aan wat er ook gebeurt, we zijn fysiek en psychisch heel erg sterk, we zijn alles kunner, donkere vrouwen kunnen blanke kinderen baren. Kortom wij donkere mensen op deze aarde zijn een super volk waar andere volkeren behoorlijk jaloers op zijn daarom hou ik van mijn donkere blakka boeba maar jammer dat we geen eenheid hebben want als wij een eenheid hebben zijn wij donkere mensen de allerbeste van de wereld

  dinsdag 9 januari 2018 om 02:26 uur.,…………………….

  DAMN RIGHT LOBIYANG,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 18. DE ALLOCHTONEN NEMEN DE ZAAK LANGZAAM MAAR ZEKER OVER,..DAT IS ..DUIZEND !,..paniek in de tent dus.! dan sllan ze als gekken om zich heen zelf zo`n IDIOOT als JOS VERSTEGEN……………………………GEEN ENKELE SURINAMER MOET MEER OP DEZE HYPOCRIETE PARTIJ …CDA STEMMEN….!


  Maak melding
 19. @ramon
  Ik stem wilders.Zij is ook tegen sinterklaas,maar die waren haar voorouders.Door deze mensen als haar is Suriname naar de hel.

  maandag 8 januari 2018 om 22:45 uur.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  OP WIE ANDERS WIL JIJ DAN STEMMEN UILSKUIKEN ?


  Maak melding
 20. Surinamers noemen elkaar azijnpissers en beschadigen elkaar wanneer ze tussen Hollanders zijn. Die meneer van CDA heeft die benaming azijnpisser van hen overgenomen.
  Trouwens, denk niet dat je als Surinamers er bent als je op televisie de ruimte krijgt om je zegje te doen want daarna maken deze witten je met de grond gelijk.


  Maak melding
 21. Mevr Simons misbruikt, misleid en ontwricht de gekleurde gemeenschap in Nederland. Inmiddels is ze al op leeftijd en is ze minder interessant voor haar welgestelde blanke vriendjes, daarom heeft ze discriminatie als verdienmodel gekozen. Ze heeft haar laagopgeleide achterban voor d’r karretje spannen. Deze domme kleurlingen moeten haar brood op de plank bezorgen. Hoe zielig ben je dan.


  Maak melding
 22. Sommige Surinamers zeggen dat ze op Wilders gaan stemmen of op hem stemmen. Be my guest zou ik zeggen. Als het de bedoeling is met die uitspraak te provoceren dan lach ik erom. Dezelfde mensen die afgeven op Bouterse stemmen in Nederland op Wilders. Als je op een witte demagoog en populist stemt, waarom geef je dan af op een gekleurde (hij zegt dat hij Indiaan is) demagoog en populist; Een beetje inconsequent, maar goed zoals gezegd: be my guest. Nu die meneer Verstegen, zijn tweet zet hem wat mij betreft neer als een intolerante boze witte man. Volgens mij zijn de laatste tijd hoe langer hoe meer, vooral witte mannen bang voor Sylvana. Ze zien een vrouw die klein is van stuk, maar niet klein te krijgen is. Zij is dapper, zij durft voor haar mening uit te komen, waar zij zich ook bevindt. Zij formuleert goed en is goed in staat om complexe problemen tot de kern terug te brengen. Surinaamse critici van Sylvana moeten goed bij zichzelf te rade gaan of ze geen last hebben van een soort Uncle Thom – syndroom.Moet je mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk, de klank van hun stem of de relevantie van hun standpunten?
  Als meneer Verstegen het nog niet wist dan weet hij het nu: Nederland is een multiculturele samenleving…..en het zal zo blijven; dus hij moet maar zien hoe hij zich daaraan gaat aanpassen. Ook Wlders met zijn one-issue beweging voert een achterhoede gevecht ongeacht of hij al dan niet wordt gesteund door mensen die in Suriname zijn geboren…


  Maak melding
 23. Sisa Sylvana is marron, dapper,mondig en bondig ,zwarte rolmodel , lef en me too. Zij is de Sukarno van allochtonen om de nederklanders de les te leren hoe mensen vrienden kunnen zijn. Door Sukaro spreken nederlanders nu alleen lovende woorden over indonesiers. Mevrouw Sylvana is goed bezig en ga zo door. Power


  Maak melding
 24. Het is wel opvallend hoe groot de hetze tegen Sylvana is en iedere nobody schijnt als een soort nationale sport te moeten afgeven op Sylvana.

  Wat stoer hoor, zwaar met zijn allen de boodschapper aanvallen maar de boodschap uit het oog verliezen.

  Sylvana, hopelijk blijf jij je geroepen voelen het onrecht in de Nederlandse maatschappij te bespreken en waar nodig hypocrisie ter orde te roepen zoals recentelijk met de misbaksels bij VI inside.


  Maak melding
 25. Wat VI inside betreft is Sylvana wel een beetje aan het doordraaien.

  Zelf ben ik ook niet gecharmeerd van bepaalde uitspraken die gedaan worden aan tafel, maar om op grond daarvan te eisen dat VI inside verboden moet worden, gaat mij te ver.
  Het is beter om je stem te laten horen tegen die uitspraken dan dat programma te verbieden.

  Zelf kijk ik niet meer naar VI inside omdat ik me niet kan vinden in bepaalde en soms vrouw onvriendelijke uitspraken. En toch zie je dat ook vrouwen zich bevinden in het publiek en keihard meelachen om de uitspraken van Rene en Johan.


  Maak melding
 26. SYLVANA ONZE HELDIN,….IK HEB ZEER GENOTEN VAN HET INTERVIEUW IN BUITENHOF,…DE VROUWELIJKE MOHAMAD ALI IN DE NEDERLANDSE POLITIEK.,…DIE WITTE MANNEN ZIJN BANG VOOR DEZE WELBESPRAAKTE SURINAAMSE POWER LADY…en die BLEEKSCHITEN,..worden gesteund,door de schaamteloze achterbakse z.g.Surinamers die niet op Sylva lijken.,en die ZWARTE PIET WILLEN BEHOUDEN.


  Maak melding
 27. Breaking News

  AMSTERDAM – Sylvana Simons heeft gelogen over de deskundigheid van de nummer drie van haar partij BIJ1. Titelmisbruik kan tot aangifte of een bestuurlijke boete leiden, zegt een woordvoerder van artsenorganisatie KNMG.

  De 49-jarige Cailin Kuit, die herhaaldelijk stelde dat ze ’als psychiater heeft gewerkt’, heeft nooit in het register voor artsen en medisch specialisten gestaan. Dat verklaart een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid.

  Campagnemanager Chihiro Geuzebroek van BIJ1 stelde eerder dat Kuit niet meer in het BIG-register is te vinden omdat haar diploma’s zijn vervallen ’door escalatie van haar ziekte’. Ze deed de beschuldigingen dat Kuit loog over haar beroep af als ’een misstand’ en ’laster door rechtse lobby’.

  Simons ging zondag bij het televisieprogramma Buitenhof pal achter Kuit en haar verleden als psychiater staan. Ze deed de beschuldigingen af als onwaar. „Waarom zou je twijfelen? Serieuze media zouden niet mee moeten gaan in het twijfel zaaien.” Simons had de cv’s van kandidaten gecontroleerd, zegt ze. De voorzitter van BIJ1, Melchior Verboeket, kon geen antwoord geven op vragen over het werkverleden van Kuit.

  ’Niet beschikbaar’

  Bij de Amsterdamse woning van Kuit klinkt luid geblaf van honden als er wordt aangebeld. Een huisgenote doet voorzichtig open en zegt dat Kuit ’niet beschikbaar is’. Daarna gaat de deur niet meer open.

  Volgens campagneleider Geuzebroek heeft Kuit „een hoge intelligentie en een ontzettend bewonderenswaardig doorzettingsvermogen”. Ze stelt dat Kuit heeft gewerkt bij de Universiteit Nijmegen omdat dat de enige academie was ’die haar aannam op basis van haar intelligentie en niet afschreef op basis van haar fysieke beperking’.

  Het is een overtreding van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG) om ten onrechte een medische titel als psychiater te voeren. De maximumboete voor ’titelmisbruik’ is 6400 euro. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kan een onderzoek gelasten.

  Een woordvoerder van artsenorganisatie KNMG zegt: ,,De mededeling dat men vroeger psychiater is geweest terwijl dat niet het geval is, kan als misleiding of valsheid in geschrifte worden gezien en daar zou als zodanig aangifte van kunnen worden gedaan bij de politie.

  ——————————-

  Vooral blijven stemmen op deze partij….whahaaa


  Maak melding
 28. @ Koos

  “De 49-jarige Cailin Kuit, die herhaaldelijk stelde dat ze ’als psychiater heeft gewerkt’, heeft nooit in het register voor artsen en medisch specialisten gestaan. Dat verklaart een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid.”

  Ze bedoelde dat ze “bij” een psychiater heeft gewerkt !
  Waarschijnlijk als ……….


  Maak melding
 29. Koos,

  heb deze zoveelste miskleun van tutje Simons ook gelezen. Het is en blijft een feit…die Surinamers blinken alleen maar uit in…LIEGEN, BEDRIEGEN, KLAGEN, VRAGEN, ROVEN STELEN EN BEDELEN. Ze weten niks….kunnen niks en doen niks.


  Maak melding
 30. @flyer
  Jos van Rey, Arnoud van Doorn, Henk Krol, René Waas. Dit is maar een hele kleine greep van Nederlandse politici die corruptie of welk strafbaar feit op hun naam hebben. Je kraamt alleen onzin uit.

  @Koos
  Jou breaking News is oud nieuws


  Maak melding
 31. @Winges opnieuw lijkt een kandidate op de politieke lijst van Sylvana Simons te jokken over haar verleden. Het kandidaat-lid Ana Paula Lima zou niet eerlijk zijn over haar werk als prostituee.

  Het houd maar niet op. Wat een fijne partij is het toch ook.


  Maak melding
 32. Jiyani
  “Zelf kijk ik niet meer naar VI inside omdat ik me niet kan vinden in bepaalde en soms vrouw onvriendelijke uitspraken. En toch zie je dat ook vrouwen zich bevinden in het publiek en keihard meelachen om de uitspraken van Rene en Johan”

  Ik ben het met je eens
  Dat begrijp ik ook niet.
  Waarom gaan die vrouwen daar zitten als je toch weet dat er vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan zullen worden.
  De verdediging: we zeggen het wel, maar menen het niet echt, doet er helemaal niets van af


  Maak melding
 33. Ik vind het allemaal prima hoor. Zwart zegt dat zijn wit is, wit zegt dat zij zwart is. Wat spreken wij nou af voor het trekken van de grens?
  EN in welk geval mag zij haar bek opendoen om wat te zeggen? En wie bepaalt wat zij zegt? Kunnen we ook upgraden of blijven wij maar in het hokje draaien?


  Maak melding
 34. Slachtoffer is een keuze die je maakt.
  In ieder geval let jij goed op. En goed dat anderen slaaf geworden zijn om jouw in de sneeuw te laten geboren worden. Wees dankbaar.


  Maak melding
 35. Dus je gaat dat hele k -a”O l;O land zijn probleem op haar hangen. Vind jendat niet een beetje veel eer? Hoe ziT jij in elkaar? Ben jij anders? Ben jij een voorbeeld? Voor ons?


  Maak melding
 36. Iedere vrouw haalt de zwarte man neer. Waarom zijn zoveel zwarte vrouwen alleenstaand? Omdat er zulke pracht exemplaren tussen die zwarte mannen zitten? Wat ben jij voor een? Iknweet ook hoe ze eruit zien hoor, die zwarte mannen.


  Maak melding
 37. Aan de veelal negatieve reacties: wat zullen die marroks en die Turks ons Surinamers uitlachen. Zijns kunne ook nergens niets van en dat weten ze maar ze blijven wel elkaar steunen. Een concept dat de Surinaamse man(op zijn lange pik getrapt door sylvana) nooit zal bevatten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES