Kleurrijkvoetbal stichter Sonny Hasnoe overleden

6
Kleurrijkvoetbal stichter Sonny Hasnoe overleden

Oud-voetbaltrainer Sonny Hasnoe, die in de loop van de jaren tachtig de term kleurrijkvoetbal bedacht, is overleden. Dat heeft de familie bekend gemaakt. Hasnoe was al een tijdje ziek en overleed dinsdag in Nederland. Het door hem bedachte kleurrijkvoetbal was een samenkomst van Surinaamse voetballers in Nederland, te vergelijken met de huidige Suriprofs.

In juni dit jaar kreeg de 69-jarige sportman een hoge onderscheiding van Suriname en wel Commandeur in de ere orde van de gele ster. Dit gebeurde bij de herdenking van de vliegramp van 1989 waarbij 15 spelers om het leven zijn gekomen. Hasnoe kon vanwege ziekte niet naar Suriname afreizen voor het ophalen van de eremedaille.

Sonny Hasnoe zal blijven worden geëerd, doordat een nog op te zetten Voetbal Academie in Suriname, naar hem zal worden vernoemd: De Sonny Hasnoe Kleurrijk Voetbal Academie. Dat meldt Roy de Miranda van de stichting Mondiaal Kleurrijk voetbal.


6 REACTIES

  1. Sonny beste kerel je hebt zoveel voor Surinaamse voetballers gedaan. In een tijd waarin men nog niet van Gullit, Rijkaard, Seedorf en Davids e.a. gehoord had, was jij al bezig om iets moois op te zetten. En dit geheel belangeloos. Ik weet nog hoe jij in Utrecht vol lof was over G. Vanenburg. Dat was begin jaren 70. Je kunt gaan makker !


    Maak melding

  2. Sonny in plaats van jou had iemand anders moeten heen gaan. jammer( u weet allen wie).

    Rust zacht en moge uw ziel een mooie plek krijgen!!
    Families gecondoleerd en heel veel sterkte!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.