maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameEigenaar Surinaamse voetbalcub baalt van amateurisme

Eigenaar Surinaamse voetbalcub baalt van amateurisme

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Ondernemer Dilip Sardjoe baalt van het amateurisme in het Surinaamse voetbal. Vooral de Surinaamse Voetbal Bond, SVB, spant de kroon. In plaats van het Surinaamse voetbal te leiden naar een hoger niveau, blijft het maar bij het eeuwige oude. De eigenaar van voetbalclub Transvaal neemt drastische stappen.

Afspraken tussen Transvaal en de SVB worden tegen het licht gehouden. Clubvoorzitter Quaraisy Nagessersing krijgt een deel van de blaam en is bedankt. “De afspraken tussen de club en de SVB zijn niet transparant geweest en ook beloften zijn niet waargemaakt”, zegt zaakwaarnemer Anand Pherai tegenover de Ware Tijd. Tot de afspraken behoorde het opzetten van een modern clubgebouw.

Het zou één van de eerste stappen moeten zijn richting professionalisme. Intussen zijn ruim drie jaren verstreken. “Maar de SVB laat niet eens een teken zien dat het menens is om daadwerkelijk naar profvoetbal te gaan. Integendeel, de Fifa heeft het voetbalniveau in Suriname naar beneden bijgesteld, naar een volledige amateurstatus. Amateurisme is leuk, maar internationaal kom je niet verder”, aldus Pherai. .

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Wat gaat nog goed in Su, het hele land en Natie is naar de klootten geholpen, door een paar domme idioten !!!!!
  Om dit weer op te bouwen,

  hebben we er eeuwen voor nodig.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. De scheidsrechter aanvallen omdat men niet eens met zijn beslissing, is dom en amateuristisch ! De SvB moet deze
  speler voor eeuwig schorsen, en het bestuur van desbetreffende vv ook flink aanpakken ( Leo Victor )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. In Suriname zij ze te arrogant om samen met erkende organisaties (KNVB) zaken te doen. Kijk maar naar de pogingen van Seedorf om het bestuur te ondersteunen, die zijn toen weggewuifd . Het kleurrijk elftal hebben ze alleen nodig voor sponseringen, Het is jammer, maar het ziet er naar uit dat men in Suriname niet gevoelig is voor geordende aanpak van zaken. Brunswijk is een goed voorbeeld hiervan


  Maak melding
 4. Dilip Sardjoe moet zulke zaken niet overlaten aan anderen maar zelf het hef in handen nemen. Opdrachten geven is een onbegonnen zaak.Mooi weer spelen heeft geen zin.De beste bode is de man zelf.Het maar altijd wachten op een ander.Gelukkig woon Seedorf voor het grootste gedeelte in het buitenland. Hij heeft zijn uiterste best gedaan om Suriname naar een hoger niveau te brengen. Mislukt.Suriname zal altijd een grote chaos blijven. Gebrek aan structuur in een organisatie. Het denkvermogen is beperkt. Het buitenland wil geen zaken doen in een kippenhok omrasterd met gaas.Zeker amateuristisch.


  Maak melding
 5. Surinaams DNA Is Een Koffie Shop.

  Beste Conservatieven .

  Ik snap de Heer Sardjoe helemaal als hij zeg dat alles op 1 nivo blijft zins de jaren ’70.. Dat komt op de wij Surinamers over het algemeen Super Conservatief zijn.. Surinamers houden niet van vernieuwing.

  ALS als er iemand van buiten Suriname een Surinamer die in Suriname woont benadert met moderne aanpak van zaken.. is de vaak de reaktie van een Surinamer… Boy.. No kong preej sabie mang dja .. Gwe Boy..


  Maak melding
 6. Sardjoe ,mars ga de ziekenhuizen voorzien van de nodige apparatuur,medicijnen en artsen,dan te gaan zitten zeuren om 11 voetbal spelers.In Suriname spelen we voetbal gewoon omdat het een hobby is,gewoon omdat we ervan houden.Noch in geen miljoen jaren is het de bedoeling van de surinaamse voetbal spelers het wk wedstrijd te winnen!!Andere landen hebben beroepsvoetballers en wanneer die een contract sluiten gaat miljoenen aan dollars ermee gemoeid.


  Maak melding
 7. Beste Conservatieven.

  Wij Surinamers houden niet van Vernieuwen

  Ik ga nog 1 voorbeeld geven..

  Radio Apintie… Zins de tyd van Columbus hebben ze de zelfde TUNE Bij het Nieuws.. luister eens effe wanner it Radio nieuws van half 3 smiddags begint.. Luister ook naar de tune van overleidings berichten… ik ben er stellig van overtuigt dat het de komend 40 jaar op de zelfde manier door gt..

  It zou de directie sieren als hij die Tunes in een nwe jasje zou stoppen.


  Maak melding
 8. Voetbal heeft misschien niets te maken met NDP, maar alle ‘ka’ waarin de hele Surinaamse samenleving verkeerd, heeft, 100% zeker, te maken met NDP.


  Maak melding
 9. En de Surie’s zijn blij en gelukkig dat alles zo verloopt in Sur.Was het anders dan zou het inspanning van het volk vragen om alles bij te houden.Maar de Surie’s verroeren liever geen vin.


  Maak melding
 10. Mooie woorden van Dilip Sardjoe. Maar Dilip spreekt met gespleten tong, zoals de indianen van Winnetou het vroeger zeiden. Dilip is de grootste sponsor van de NDP, boezemvriend van Bouterse en beheerst met Bouterse de hele Surinaamse economie. Dat het land, inclusief het voetbal, naar de kloten is, komt dus mede door de onverzadigbare graaidrang van Dilip naar geld. Vertrouw deze man niet op zijn woord! En dan nog dit: Wie zit er achter de toenadering van Dew Baboeram tot Bouterse? Juist, deze zelfde Dilip. Dew Baboeram is familie van Dilip en is een mislukte intellectueel. Hij was op zoek naar erkenning. En Dilip kent zijn pappenheimers. Zo kan het gebeuren dat Dew Baboeram openlijk de moordenaar van zijn bloedeigen broer vrijpleit. Suriname en politiek? Een slangenkuil. Niemand is te vertrouwen.


  Maak melding
 11. Wat men in Suriname niet weet of wil weten is dat de enige manier om topsport te kunnen bedrijven je bij het begin moet beginnen en dat is investeren in de jeugd.Er bestaat geen andere weg en Suriname zal zeker geen uitzondering zijn op deze regel.


  Maak melding
 12. @ Cobin

  Is dat belangrijk dat ze er verstand van moeten hebben ?
  Maar voorlopig is de vereniging van hem, hij draait voor
  alle kosten die ermee gemoeid is ! En hij mag er mee bemoeien.

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 13. Vreemd dat de neeeegers van Suriname niet goed zijn in voetballen. Normaliter schoppen en trappen ze alles kapot wat los en vast zit. Alleen die bal in de juiste richting trappen lukt blijkbaar niet zo goed. Dus gaan ze de scheidsrechter schoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES