Eerste Nollywood film in Nederland bij Pathé

12

Bollywood films in Nederland kenden we al, maar binnenkort kan het publiek ook in de grote bioscopen genieten van Nollywood films. Nollywood- vernoemd naar de Nigeriaanse fimindustrie- is na de Indiase Bollywood, de tweede grootste filmindustrie ter wereld. Wegens groot succes in Britse bioscopen is de Nigeriaanse kaskraker ‘The Wedding Party 2: Destination Dubai’ vanaf 4 januari 2018 te zien bij Pathé.

Sinds 2008 richt Evritfilms, een vooruitstrevende en onafhankelijke filmdistributeur uit het Verenigd Koningrijk, zich op het distribueren en promoten van Afrikaanse films in Britse bioscopen om zo meer aandacht te schenken aan films die normaal gesproken nooit op het grote scherm vertoond zouden worden. En na succesvolle filmreleases in het Verenigd Koningrijk, is het nu eindelijk tijd om de markt in multicultureel Nederland te betreden met als doel niet alleen liefhebbers van internationale (Afrikaanse) films te bereiken, maar ook de booming Afrikaanse filmindustrie, Nollywood, in de Benelux op de kaart te zetten.

Wekelijks worden er namelijk in Nollywood ongeveer 50 films per week gelanceerd, met ongekend internationaal succes. Evritfilms hoopt in samenwerking met Pathé bioscopen in Nederland meer aandacht te genereren voor internationale Nollywood kaskrakers.

‘The Wedding Party 2: Destination Dubai’ is het vervolg van de succesvolle romcom ‘The Wedding Party’. De eerste film van de reeks speelde zich af in Nigeria waarbij het echtpaar Dunni(Adesua Etomi – één van de meest succesvolle Nollywood actrices) en Dozie (Bankole Wellington – welbekende Nigeriaanse zanger en acteur) in het huwelijksbootje stapten en dit ging niet zonder slag of stoot: Denk aan allerlei hilarische familiedrama -en taferelen tot aan exen en onuitgenodigde gasten. De eerste film leverde in Nigeria maar liefst 1.1 miljoen euro op en overtrof zelfs Hollywood blockbusters waaronder ‘Assassins Creed’en ‘Batman vs. Superman’!


12 REACTIES

 1. Progressie goed man !!!!
  Wanneer komt Suriwood op het scherm ??
  Er is veel thema in Su om te verfilmen in Su.
  Een paar voorbeelden ;

  Politieke situatie in het land
  Natuur in Su.
  Moorden en berovingen.
  Corruptie.
  en nog veel meer.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Heb enkele Nollywood films gezien en kan zeggen dat ze goed zijn.Stukken beter dan Tuintje in mijn hart.Deze heb ik maar halverwege uit gedaan zo een zwak optreden was het.


  Maak melding

 3. @ Neutraal

  Het hangt hoe je het bekijkt, ik bedoel er niks mee,
  het is toch normaal dat men soms iets wat in een land afspeelt verfilmd,of een documentaire maakt ????

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 4. Van Suriname zou het dan worden: Sollywood.
  Wan people was een poging om dogla’s te creëren in Suriname. Voor een deel is het ook gelukt. Maar niemand in het land heeft wat aan die dogla’s. Zelfs zij haten zichzelf!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.