Richelsmalle basis voor terugkeer minister van Onderwijs Suriname

22

PARAMARIBO, 17 dec – De morele basis voor terugkeer van Robert Peneux als minister van Onderwijs Wetenschap & Cultuur, is zowat weg gevallen. De man stelde uitvoering van een regeringsbesluit principieel bij het indienen van zijn ontslagaanvraag. Nu is precies dat besluit bevestigd door de regering. Met deze bevestiging wordt toegegeven aan druk vanuit de leraren van het middelbaar onderwijs. Peneux stond erop dat het besluit werd uitgevoerd.

Deze ‘resolutie’ van negen oktober 2017 moest afrekenen met wat werd aangemerkt als chaos in het middelbaar onderwijs. Peneux vond dat de leraren van alles bedachten om geld te verdienen. Leerlingen zouden zelfs opzettelijk worden achtergehouden in hun studie. Herhaling van studiemodules moest zo de leraar meer geld opleveren. Niet lang na zijn uitspraken tijdens een persconferentie ging Peneux door het stof.

Hij bood de directeuren van middelbare scholen zelfs schriftelijke excuses aan. Peneux gaf toe te ver te zijn gegaan. Het was overigens niet de eerste keer dat de minister publiekelijk uithaalde naar anderen. Zijn woordkeus is, onder andere in het parlement, als grof en ongepast aangemerkt. Toen al is geroepen om zijn hoofd. Lerarenvakbond BvL vindt het nu de hoogste tijd en wellicht deelt Peneux die mening nu ook wel.


22 REACTIES

 1. Deze boutist is niet alleen bezeten van de jorkas en lebas van de hoofdverdachte, maar hij is er zelf ook een.

  Zijn bakroe uiterlijk liegt er niet om. Zijn geest is een vrouw, kijk maar hoe hij soms zijn ogen rolt. Hij is een vrouw in een mannenlichaam. Shrek Peneu is 100% boeler, net als abdoel devaluatie en bouva


  Maak melding

 2. De minister heeft in de voorbije periode aangetoond niet de persoon te zijn die het ministerie duurzaam kan leiden. Ik heb begrepen dat de heer Peneux kenner is van het onderwijsveld. Dat neem ik direct aan, maar dat alleen is niet genoeg om succesvol als minister te dienen.Hij is geen communicator, hij zoekt constant het conflict op, hij inspireert niet en bezigt voornamelijk dreigende taal. Er zijn veel problemen in het Surinaamse onderwijs (zie ook de kollum “Lades” van Sharda Ganga in DWT). Oplossing van die problemen vergt meer dan kennis van het veld alleen. Degene die dat moet trekken moet een man of vrouw zijn die kan verbinden, die ervoor kan zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. De heer Peneux heeft door zijn gedrag van voortdurende confrontatie blijk gegeven niet die persoon te zijn.


  Maak melding

 3. Boutisten, zoals Perneux, Misikaba, Bouva en Abdoel, zijn jaknikkers van het ergste soort, en totaal geen verrijking voor de Surinaamse gemeenschap, zitten hoofdzakelijk voor hun eigen belang, waardoor dit land steeds verder weg zakt richting afgrond, deze lusers moeten wanneer ze uitgerangeerd zijn, vervolgd worden voor hun onrechtmatige handelingen, die ze afgelopen jaren gepleegd hebben, waardoor Suriname nu in een financiĕle crisis zit. (Denk bv. aan het verhogen van het leningplafond), waardoor Boefdraad meer ruimte heeft gekregen, voor torenhoge leningen


  Maak melding

 4. Laten ze moordenaar kont gaan likken!
  Bouta aka ezel foe sranang nak panja a kondre behoorlijk
  Tjarie a kondre na falliet!
  Karma boi bouta ie fraudeer toch nanga verkiezing?
  Me bar joe!


  Maak melding

 5. De hoofdverdachte moet inderdaad geexecuteerd worden.
  Alles wat narcisten aanraken, wordt vernietigd.

  Narcisme is heel diepe materie. Deze mensen hebben geen ziel en zijn bezeten, en toch lukt het ze om mensen met een ziel voor zich te winnen simpelweg omdat deze niet door hebben dat er zulke zieke geesten bestaan.

  Het kan zo niet langer. Hoofdverdachte heeft een kogel in zijn schedel nodig


  Maak melding

 6. Mocht Peneux nog een kans krijgen van zijn achterban zal het toch gedoemd zijn te mislukken. Hij heeft zoveel kapot gemaakt met zijn voorbeeld functie. Wat hij gezegd heeft zal niemand vergeten. Hij is te ver gegaan door met een vinger naar anderen
  te wijzen terwijl hij ook een vinger naar zichzelf wijst.


  Maak melding

 7. Zijn verzoek moet zo wie zo worden gehonoreerd. Geen genade met een arrogante minister,die juist voorbeeldig moet zijn ! Er zijn genoeg capabele personen in het land om deze post te bekleden. Het hoeft geen persoon te zijn, die politiek gelieerd is. In de Surinaamse gemeenschap zullen we zeker iemand vinden, die geschikt, integer en deskundig is !


  Maak melding

 8. @ Roy Harpal,

  Weet niet of je afgelopen week professor Hendrick Ori gezien hebt op tv, waarbij dhr. Pinas van Apinthie hem de vraag stelde, of hij niet beschikbaar wilde zijn voor die post als minister, wanneer hem dat gevraagd zou worden, zijn antwoord was luid en duidelijk,nl. Onder dit regiem en in deze slangenkuil, waarbij je 2 bazen boven je hebt staan, nl.de president, en dhr.Jozefszoon,zou je nooit willen instappen.


  Maak melding

 9. De verhouding tussen de minister van OWC en de leerkrachten als de onderwijs vakbonden is dermate verstoord, dat een terugkeer van Peneux niet meer aan de orde moet zijn.

  Die verstoorde verhouding kan alleen maar nog troebeler worden als Peneux toch als minister wordt gehandhaafd.
  Het vertrouwen in deze minister kan niet meer worden hersteld, daarvoor is er al te veel gebeurd.


  Maak melding

 10. Doekhie kan de post van minister overnemen.Hij is even laag bij de grond als Peneux en grof gebekt.Terwijl Peneux een voor liefde heeft voor mannen ballen gaat Doekhie’s voorkeur uit naar geiten.Hij kan Jogi maar niet vergeven dat deze wat geiten van hem heeft afgepakt.Bij de islam is een geit en een vrouw gelijk.


  Maak melding

 11. Mensen, hier ben ik, de nep econoom net als hoefdraad. Ik weet dat ik schreew en niet normaal kan spreken in het parlement. Ik weet ook dat de mensen mijn stem irritant vinden, maar zo is het.

  Het geschreeuw van mij in het parlement was bedoeld als zogenaamd kritiek, is doorgestoken kaart en allemaal in opdracht van mijn lieve baas killer/cokedealer Desi Bouterse.


  Maak melding

 12. Kunnen jullie niet een groep van 16 opstellen van figuren die na de verkiezingen direct opgepakt worden voor transport naar de usa gevangenis?
  Begin met schouderaapje van Desi, mr Dubai, nep econoom boefdraad etc


  Maak melding

 13. Ik vindt dat Bouta moet ingrijpen, want hij is de grote man, die Suriname gered heeft. Dus hup naar Boterse-4 regering, en als Dino vrij komt dan wordt hij de nieuwe president, ook hij is een kind van God. Hij heeft gehosseld voor de Surinaamse bevolking, jammer dat hij verraden is. En de regering Bouterse heeft een sluitend plan om alle problemen op te lossen. Let op alles komt goed. En misiekaba doet zijn werk goed evenals al de andere ministers. Jammer genoeg zijn er mensen in de Surinaamse en buitenlandse samenleving die als de beste stuurlui ruimschoots aan wal staan zodat ze niet nat worden, maar alles beter weten.


  Maak melding

 14. Beautygirl , je hebt gelijk. Ze moeten allemaal afgemaakt worden. Van adboeler , misikeba , bouva, en als toetje de HOOFDVERDACHTE.

  De vloek van su zal opgeheven worden zodra deze kontlikkende uitwerpsels van de aardbodem verdwijnen


  Maak melding

 15. Maar in feite doet Opa DESI, toch ALLE MINISTERIES !

  Kijk maar naar de NEP-begrotingen, MONNIE NO DE !

  Hoefdraad stelt, alleen op bevel van Opa D, soms, en veel te laat, een klein bedrag ter beschikking aan een minister !

  Dat heet BAKBA-WINKRI-begroting-financiering-bestuur,

  met als eindresultaat, FAILLISSEMENT FU UN LOBI

  KONDRE !


  Maak melding

 16. Er is GEEN kader meer binnen de paarse partij!!!

  Vandaag kreeg ik te horen dat de coalitie achteraf (niet in de DNA) de oppositie gelijk heeft gegeven over al het kritiek van de afgelopen jaren, dit omdat het land nu in grote financiële problemen zit.

  Binnen het leger zijn er nu ook problemen,
  Binnen het onderwijs zijn er problemen,
  Binnen de gezondheidszorg zijn er problemen,
  Binnen de politie zijn er problemen,
  Binnen het onderwijs zijn er problemen:::: en als het zo door gaat ben ik bang dat het niet lang meer zal duren en het volk stuurt deze gasten naar huis.


  Maak melding

 17. Ira, de hoofdverdachte doet een dansje op het podium, maakt wat grappen, deelt wat porties uit en het volluk is weer verkocht.

  Zoals iemand al schreef, 1 wc worm is van nature duizendmaal slimmer dan alle NPD aanhang bijelkaar.


  Maak melding

 18. 2020 NDP BOUTA PRESIDENT BAKKA !,…TAKE IT OR LEAVE IT ..DOMME PANNENKOEKEN & UILSKUIKENS.,..EN DOMME KOEIEN !!!!!!!!!!!!!..NIET TE VERGETEN WANT DING LAI !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.