In mei 2015 vermiste Hi-Jet helikopter gevonden

19
In mei 2015 vermiste helikopter gevonden

PARAMARIBO/ATJONI – De in mei 2015 vermiste helikopter van het bedrijf Hi-Jet Helicopter Services is gevonden. Volgens Apintie Nieuwsdienst in Suriname is het wrak van de helikopter door Chinese houthakkers aangetroffen in het Atjonie gebied. Van de inzittenden zijn slechts de overblijfselen aangetroffen.

Op 23 mei 2015 waren Donavan van Embricqs (40) en technicus Ryatno Kertodikromo (38), medewerkers van het bedrijf Hi-Jet Helicopter Services onderweg van het dorpje Sipaliwini in het uiterste zuiden van Suriname naar Paramaribo maar ze verdwenen spoorloos. Er werd gezocht in een dicht begroeid gebied dat net zo groot is al heel Nederland. Echter zonder resultaat, tot vandaag.

Regiocommandant Midden, commissaris van politie Robby Ramjiawan, bevestigt tegenover Starnieuws dat de personen verslag hebben gedaan van hun ontdekking aan politie Atjoni. Autoriteiten begeven zich nu ter plaatse maar aan de hand van beeldmateriaal en fotomateriaal is reeds bevestigd dat het om het lang vermiste toestel gaat.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Nederland had destijds hulp aangeboden om de inzittenden te zoeken. Verzoek werd door de vervloekte paarse regering afgewezen.

 2. Dankzij de Chinezen kunnen de families nu officieel gaan rouwen en de overblijfselen begraven. Deze regering met ongeschoolde aanhang hebben hun inzet niet getoond. Hieruit blijkt weer dat een mensenleven niets waard is.Geboden Hulp van buitenaf werd abrupt afgewezen. Familie gecontroleerd. Deze hersenloze regeerders met zijn cornuiten ik schaam mij diep voor jullie. Foei

 3. Jullie liegen.. De Surinaamse regering heeft in augustus 2015 Nederland om technische hulp gevraagd. Die informatie vind je middels een simpele zoekopdracht op Google zo terug. Waarom vinden mensen het nodig hierover dan te liegen?

 4. Van meet af aan heb ik als leek een “‘unheimlich gefuhl”” en vraaagtekens bij dit gebeuren gehad. .Nu helemaal door de plek waar de restanten van het toestel zijn gevonden. Nederland heeft hulp aangeboden , maar door allerlei vage redenen is de hulp niet goed van de grond gekomen. Suriname heeft erom heengedraaid ,en de redenen daarvoor, die laten zich raden , want aan pottekijkers was geen behoefte. Connect the dots,peeps

 5. De chinezen kappen blijkbaar alles in het binnenland weg.
  Vrees dat er over 5 a 10 jaar niets meer over.

 6. Hulp of geen hulp gevraagd boeit me trouwens niet; wat mij boeit , waarom is de zoek toch gestaakt? ??
  Laat mij terug denken aan kapiten Fernandez destijds ook een comparant van bouterse geweest, die gecrasht was in de buurt van apoera in 1986.
  Er is Nooit onderzocht wat de oorzaak was geweest.
  Een bunker personeel waar die heli opstegen was , zag brandstof sporen on de grond wat de vermoeden bestond op een sabotage.
  En nu dit, terecht ook wat sommige forumers zeggen : deze regering heeft geen gevoel meer voor eigen volk.

 7. Voor de mensen die het niet weten mama SRANAN heeft heel veel geheimen.En met name het binnenland als wij het nou leuk vinden of niet.

 8. Hier de link van vraag en aanbod van hulp om de heli op te sporen .openkamer.org/kamervraag/2015Z17005/

 9. Sma denki dati a heli beng tja wang lading coke foe ddb. Wang concurrent shoetoe na helikopter en teki a heri lading mee. Maar ja, met onberechte drugscriminelen in het machtcentrum kan men alles verwachten. Ndpers zijn de oorzaak van de drug/moord/roof misdaadvloek met de naam ddb.

 10. Allen,

  Gelukkig voor de nabestaanden, zij kunnen nu afscheid van hun dierbaren op een humanitaire manier afsluiten.

  Sterkte.

 11. @Haco

  Linkjes werken niet als je hier wat schrijft. Gewoon zoeken op hi-jet helicopter hulp nederland

 12. Wat ik niet snap waarom hebben deze tostellen geen GPS / Blackbox zodat de locatie altijd achterhaald kan worden

 13. Desi was destijds in het binnenland met lijfwachten en hebben geoefend wie het zou lukken het uit de lucht neer te halen. Top secret hoor

 14. Robles@
  Als je goed zoekt zul je versteld staan wie er liegt of de hulp heeft afgeslagen, zoek maar onder NOS heli vermist in Suriname 15MEI je niet met kluitje het riet in laten sturen

 15. Heli ontploft. Bijna geheel uitgebrand maar the mensen resten niet. Wonder boven wonder.
  Kan men dat even Uitleggen. Moelijlk daar te komen om te zoeken maar hoe zijn de hout kappers daar gekomen. Vuil spel niets anders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.