Lintje voor personen in Nederland ‘die krachten geven aan Suriname’

18

PARAMARIBO/DEN HAAG, 29 nov – Dit jaar zijn bij de Onafhankelijkheidsviering van Suriname ook personen herdacht die in Nederland wonen. Volgens het Nationaal Informatie Instituut zijn zeven personen onderscheiden. “Als mensen jaar en dag hun krachten geven aan Suriname, Surinamer of niet, is het goed om die te waarderen” zegt Ebu Jones, zaakgelastigde voor Suriname in Nederland.

De zeven hebben hun onderscheiding mogen ontvangen op de Surinaamse ambassade. “De decoratie kan geheel in het kader geplaatst worden van het diasporabeleid dat deze regering voorstaat”, meldt het NII. Volgens Jones zijn de zeven personen voorgedragen door de diaspora-organisaties, waar de ambassade contact mee onderhoudt. Tot de onderscheidenen behoort zanger Kenneth Bron.

Bron is onderscheiden voor “het uitdragen van Suriname op een speciale manier.” Ook Yvonne Biervliet van de stichting Laat een Container Varen is onderscheiden. Amwedhkar Jethu, honorair consul van Suriname in London, is benoemd tot commandeur in de ere orde van de gele ster. Het is de eerste keer dat op de Surinaamse ambassade in Nederland onderscheidingen worden toegekend.


18 REACTIES

 1. Mensen gefeliciteerd met jullie onderscheiding met de vallende ster van Su, het stelt geen klote voor maar jullie krijgen het maar !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. @Koos
  Kracht geven aan een narco staat waar criminelen voor het zeggen hebben.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,OH Holland noh !

  of ta ta !


  Maak melding

 3. Allen gefeliciteerd die een onderscheiding hebben mogen ontvangen. Alleen vind ik jammer dat men de namen van alle 7 gedecoreerden niet heeft geplaatst. Verder hoop ik dat het materiaal het speldje of ster van roestvrij materiaal is.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 4. dyarusu siki no abi dresi
  Niets voor niks heeft men bekendgemaakt dat 1 op de 4 personen in Nederland hebben een hersenprobleem.

  Als je niet sterk in je schoenen staat ben je zo weg. Een bekende voorbeeld is het eindeloos praten. en weten alles over alles!


  Maak melding

 5. Steve Mey en choenie geven Suriname ook kracht. Dew Baboeram beweerd ook krachten te bezitten. Maar achter deze poppenkast verschuilt een duistere kracht genaamd Didibrie aka Desi Delano Bouterse.


  Maak melding

 6. W a t een gelul, mijn vader die jarenlang in commewijne gediend heeft om de rechteroever draaiende te houden moet nu vechten voor zijn aow waar hij nog recht op heeft, bovendien is hij de regende kampioen met de speedboat racerij. Nooit heeft iemand hem verslagen . Het bewijs is er ook , twintig bekers.


  Maak melding

 7. @ Kolibri

  Voor wie heeft je Vader dan gewerkt, voor DDB of voor NL ?
  Bij zijn toenmalige werkgever moet hij aankloppen !
  Speedboat racerij valt niet onder werk maar hobbij en sport.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. De man in het midden is toch Henk Herrenberg?
  Wat lijkt hij sprekend op robert Mugabe. Een zwart wit foto zou beter op zijn plaats zijn voor dit artikel.


  Maak melding

 9. Waarom Kenny B niet aanwezig was weet ik niet.Behoort hij tot de kleine groep Surinamers met principes. Een onderscheiding is mooi maar niet onder alle omstandigheden.
  Je wil toch niet onderscheiden worden door Frankenstein of maakt dat in Su in uit?


  Maak melding

 10. Rob.Gay, a.u.b. hier jouw lintje en ga zo door voor mij, jouw baas bouta.
  Goed werk mijn slaaf!
  Groot feest in de Bijlmer baja, wang hiep hop hoera.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.