Straatprotest gepland op Suriname’s Onafhankelijkheidsdag

27

PARAMARIBO, 23 nov – Het straatprotest tegen het beleid van de regering Bouterse wordt hervat. Als aanvangsdatum is gekozen voor vijf en twintig november, de dag waarop de realisatie van Surinames staatkundige onafhankelijkheid wordt herdacht. De deelnemende protestgroepen trekken naar het Onafhankelijkheidsplein. Het is geen toevalligheid

Zowel datum als plek zijn bewust gekozen. Na twee en veertig jaar geeft Suriname nog steeds weinig blijk van zelfstandigheid. “Het lijkt erop alsof China nu de rol van de voormalige kolonisator vervult”, zegt Curtis Hofwijks, leider van ‘We zijn Moe’, tegenover de Ware Tijd. De regering mag dan anders beweren, er is genoeg reden om ontevreden te zijn. En dus te protesteren. De regering stelt verkeerde prioriteiten.

Zoals met het ‘vieren’ van Onafhankelijkheidsdag. Dit terwijl er geen geld is om gepensioneerde ambtenaren een duurtetoeslag te gunnen. Ook de problemen met het betalen van de kinderbijslag duiden op verkeerd beleid. “Terwijl het land in financiële chaos verkeert, kiest men ervoor geld uit te geven. Wie wil feesten mag! De vraag is, hoe springen we om met financiële middelen, gelet op de economische situatie”, aldus Hofwijks.

27 REACTIES

 1. Een eventuele vergunning is door dat paarse geboefte bijvoorbaat al afgewezen, dus zal Curtis weer in die pic-up belandenden, mocht hij toch gaan protesteren, en hoe gaat men op het onafhankelijksplein kunnen komen, als het nog omrasterd is, dus obstakels genoeg, maar niet om je te laten weerhouden door deze paarse criminele idioten van de Ndp. Tijd voor verandering en grote schoonmaak in dit land, om net als simbabwe Mugabe afgezet is, dat oude fossiel van Bouterse, ook afzetten, hetzij met geweld.


  Maak melding

 2. Het gemaskerde doodseskader van de Bouta-gestapo staat gereed om met geweld de demonstranten uit elkaar te slaan en met evenveel geweld af te voeren. Het nazi-regime van de NDP-maffia duldt geen enkele vreedzame protestmanifestatie,.


  Maak melding

 3. De oppositie gaat niet meedoen. De oppositie staat niet te springen om het failliete Dubai land van orang-oetang misikaba over te nemen, want daarna gaat de massa tegen hun keren. Dus probleem is onoplosbaar.


  Maak melding

 4. Zo zie je maar weer hoe deze verzwakte rat in elkaar zit. De mislukkeling profileert zich nu ook als een parasiet. Op de dag van de viering van Surinames onafhankelijkheid zullen er natuurlijk veel mensen op straat zijn om deel te nemen aan diverse festiviteiten. De verwonde rat denk nu ineens een slag te kunnen slaan met de grote mensen massa op straat. In feite gaat hij het feest van de mensen verzieken / verpesten met zijn provocerende acties. Het is daarom noodzakelijk dat de bevoegde autoriteiten de protestacties verbieden op deze feestdag. Curtis brengt het leven van de mensen in gevaar. Met zijn provocerende acties hoopt hij dat de situatie uit de hand loopt en dat de autoriteiten hiervoor de schuld krijgen. Ik hoop dat Curtis op deze bijzondere dag een afranseling krijgt. Het moet een afranseling zijn die hij nooit meer zal vergeten.


  Maak melding

 5. Bij voorbaat al mislukt!! Iedereen gaat de avond ervoor flink feest vieren, overal feestjes en dansavonden. Surinamers zijn daar goed in. De volgende dag slaapt iedereen zijn/haar roes uit of liggen ze nog in ‘coma”..…


  Maak melding

 6. Mister BOJO, tjek de ONRUSTSTOKER hier :

  ALLE Geld , Goud en Deviezen van Sranan Verkwanseld !

  Miljarden aan Ongedekte SRD-bankbiljetten gedrukt en uitgegeven !

  Sranan FAILLIET gemaakt !

  EXPORT nagenoeg NIHIL !

  ZOEK DE ONRUSTSTOKERS IN HOGE PAARSE KRINGEN, DOMBO !

  ZEVEN JAAR CORRUPTIE, LENINGZIEKTE EN WANBELEID !

  PS : WEER EEN PAARSE SUKKEL, DIE NIET WEET WAT MENSENRECHTEN ZIJN !


  Maak melding

 7. @RobG

  Roep je nou op tot geweld tegen demonstranten? Ben je wel helemaal fris in je hoofd mafkees. Hoe zou jij het vinden om een afranseling te krijgen omdat je elke dag je braaksel op waterkant mag zetten en mensen zijn het niet met je eens. Je bent niet in orde man. Zoek hulp ofzo.


  Maak melding

 8. Bij voorbaat mislukt deze straatprotest, de mensen gaan overstag als ze een gratis portie bruine bonen met zoutvlees krijgen te vreten !!!!
  Dit kolere land is nu een afrikaans land geworden, er is geen geld om hun reet te krabben en dan willen ook nog feesten en beesten. Typisch een afride eigenschap !!!!


  Maak melding

 9. Indien de DC van PBM zo’n demonstratie op 25/11 verbiedt en deze alsnog door Hofwijks en volgelingen wordt voortgezet, dan zijn de autoriteiten bevoegd om hiertegen op te treden.

  Ik stel voor om na arrestatie van de kopstukken van deze demonstratie, allereerst een zwarte zak over hun hoofden heen te doen en hen in een afgesloten politie bus af te voeren.

  Van mij mag de bus over een hobbelige weg richting politie bureau rijden, met als gevolg dat er kneuzingen of blauwe plekken kunnen ontstaan tijdens deze rit.

  Wij willen geen anarchie in Suriname, maar wet en recht (zoals Chandrika het voorheen vaker zei).


  Maak melding

 10. Citaat:Van mij mag de bus over een hobbelige weg richting politie bureau rijden, met als gevolg dat er kneuzingen of blauwe plekken kunnen ontstaan tijdens deze rit.

  Zimbabwaanse taferelen, onbeschaafd continent !!!


  Maak melding

 11. Milton@
  Weinig veranderd in 43 jaar onafhankelijkheid, en dan jou uitlatingen, je zou zo deel kunnen nemen bij IS, AFRIKAANSE TOESTANDEN, een beetje achterlijk is het wel


  Maak melding

 12. Als er mensen zijn die met een tegen actie willen komen zou ik zeggen kijk maar naar Dokkum.En maak ook gebruik van dit soort middelen..Minister Ollengren heeft om begrip gevraagd voor deze actie.Ja ja een minister in taata kondre met een dubbele nationaliteit.Ik hoop dat er mensen zijn die geld willen ophalen voor de Marokkanen die aan het feesten waren op het Mercatorplein na plaatsing voor het WK van hun nationale ploeg.


  Maak melding

 13. @ Njang gratis,
  Geen geld om hun reet te vegen met “toiletpapier” dus terug naar het lied in mijn jonge jaren:
  “witte pier veegt zijn bil met korenspier” of beter “surinamers veeg je bil met kartikie” !!


  Maak melding

 14. @Go Hofwijks go!!
  Mijn zegen heb jij,
  De rest gaat feesten, ze rekenen op jou.Ze nemen aan dat jij namens hun vecht. Ze schamen zich om gezien te worden als protesterenden op straat en laten het zware werk voor jou over.Stel ze niet teleur Hofwijks,ga door,zet door,laat je niet ontmoedigen ,Iedereen wil bevrijd worden van bouta alleen reken niet op hun steun ze kiezen liever voor een feest dan voor een protest.
  Hup ,hup,Hofwijks…..ga door met je gevecht…


  Maak melding

 15. @ RobG,

  In je reactie van 23 november 2017 om 23.42 uur, schrijf je dat Curtis Hofwijks het onafhankelijkheidsfeest wil verstoren door tegen de regering Bouterse te willen protesteren.
  Je vindt het zelfs noodzakelijk dat bevoegde autoriteiten de protestacties op deze dag (onafhankelijkheid dag) zelfs moeten verbieden.

  RobG, je bezit een dubbele tong.
  Tijdens de intocht van de Sint en de Pieten in Dokkum hebben de anti-zwarte pieten groeperingen tegen deze intocht willen demonstreren.
  De burgemeester heeft daar echter een stokje voor gestoken. Op de snelweg heeft men een blokkade uitgevoerd waardoor de anti zwarte pieten bewegingen hun protest moesten afblazen. De burgemeester vond dat er gevaar dreigde vanuit deze groepering.

  Met jou hebben velen dit gedrag van de burgemeester veroordeeld. Ook ik ben het er totaal niet mee eens, zoals het is gegaan.

  Nu Curtis Hofwijks voor morgen een straatprotest organiseert, mag dat van jou niet. Van jou moet dit straatprotest niet doorgaan om veiligheidsredenen. Jij vindt dat Curtis het leven van mensen in gevaar zal brengen.

  Ik zie geen verschil tussen jou en de burgemeester van Dokkum. Jullie zijn beiden 1 pot nat.

  RobG al vaker heb ik je betrapt op praten met 2 tongen.


  Maak melding

 16. @Moderator.

  Er staan een aantal reacties hier boven die beslist verwijderd moeten worden. Ik mag aannemen dat de moderator zich er van bewust is dat hij ook aanspreekbaar is voor de teksten. Teksten die, zoals te verwachten, vooral uit die ene hoek van de machtswellustelingen zonder ontwikkeling komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.