woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse politiemissie Haïti na 20 jaar onderscheiden

Surinaamse politiemissie Haïti na 20 jaar onderscheiden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 nov – Na ruim twintig jaar geleden hun veiligheidsmissie te hebben volbracht in Haïti, zijn de deelnemende manschappen onderscheiden. Het betreft zowel politieagenten als militairen. Enkelen lieten hun tranen de vrije loop. President Desi Bouterse kon er niet bij zijn. Volgens vicepresident Ashwin Adhin is de onderscheiding alleszins verdiend.

De mannen hebben samen met politieagenten en militairen uit andere landen geholpen de orde terug te brengen op Haïti. Makkelijk was het niet. De democratie was er nog jong en grote groepen aanhangers van de dictatuur waren nog gewapend. Het Surinaamse contingent maakte deel uit van een missie van de Verenigde Naties. De organisatie sprak later haar waardering uit over het gedrag van de Surinamers.

Anders dan bij collega’s uit andere landen, zat de discipline er goed in. De Surinaamse politieagenten en militairen zijn dan ook nooit betrokken geweest bij excessen. Adhin sprak van een heldendaad. De onderscheiding vomrt onderdeel van de traditionele lintjesregen rond Onafhankelijkheidsdag. Tot de gedecoreerden behoorden ook voormalige leden van de Politie Ondersteuningsgroep, een soort voorloper van het Arrestatieteam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Wanneer gaat de politie de orde in Suriname terugbrengen van dictatuur naar democratie.!!
  Als ze het durven in arme haiti kunnen ze dezelfde toch herhalen in Suriname?!Desi was afwezig,een couppleger tussen al die brave politie(ahum) helden,past niet,
  Desi de schaamteloze zou het feest bederven voor ze met zijn aanwezigheid.
  Canada of US…pfff…laat ze eerst orde en recht herstellen in Suriname..Kom nou politie mannen toon je brave kant…


  Maak melding
 2. Suriname of Haïti het is lood om oud ijzer maakt niet uit.
  De situatie is hetzelfde.
  Ik heb me vergist met Dubai, ik had gehoopt dat wij Suriname gezamenlijk konden transformeren tot een 2e Dubai !!! Moet wel eerlijk zijn dat wij van de NDP het land naar de klote hebben geholpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES