In Suriname verscheepte cocaïne onderschept op Jamaica

34
Meer coke uit Suriname dan ooit
Archieffoto: onderschepte drugs uit Suirname.

PARAMARIBO/KINGSTON, 18 nov – Op Jamaica is een partij drugs onderschept. Volgens de Jamaicaanse krant Jamaica Observer gaat het om cocaïne die in Suriname moet zijn verscheept. Het spul is op een scheepswerf ontdekt in Kingston. De Jamaicaanse politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bij het onderzoek zijn agenten betrokken van de drugsbestrijdingsdienst en de speciale anti-smokkeleenheid CET. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. De cocaïne is aangetroffen in een gekoelde container die in Suriname staat geregistreerd. De container was eerder op de dag uit Suriname gearriveerd Het gebeurde tijdens een operatie van de CET op de scheepswerf.

Er is ruim vijf en twintig kilogram cocaïne gevonden. Het goedje was gewikkeld in vier en twintig pakketjes. Het is allemaal in beslag genomen. Eerder deze maand is op het Franse Caribische eiland Guadeloupe ongeveer zevenhonderd en vijftig kilogram cocaïne gevonden. Volgens de Franse politie zat de coke verborgen tussen een partij rijst uit Suriname. Sinds enkele weken geldt een honderdprocentcontrole op de Jules Sedney haven in Paramaribo.


34 REACTIES

 1. Naar het schijnt neemt elke schip ook een lading coke mee.Er gaan al niet zoveel goederen weg uit Sur.De open ruimten worden ingevuld met coke naar blijkt.
  Er is eerder door mij voorgesteld om de coca blad te importeren en het te verwerken tot coke.Het levert hoogwaardige arbeidsplaatsen op in Sur.


  Maak melding

 2. Elke container uit Suriname is verdacht en bij nader onderzoek altijd raak. Hoe is dat mogelijk want zelf de president is een veroordeelde drugs handelaar.


  Maak melding

 3. De vervoersmaatschappijen van de cocaïne zij moeten verantwoordelijk gesteld worden. De buitenwacht moet het idee krijgen dat dit alles de schuld van Bouterse is. Er is volgens mij opzet in het spel en geen toeval meer. Je moet behoorlijk rijk zijn om bij elke verscheping zoveel tonnen aan cocaïne aanboort zien te krijgen. Een rijk land is hiermee bezig om Suriname of Bouterse kapot te maken.

  De transportbedrijven dient aangepakt te worden om dit in de toekomst te voorkomen en zware boetes opleggen. Ik vind dat de regering Bouterse te slap handelt. Waar blijft de regeringsvoorlichtingsdienst? Stilzwijgen toekijken betekend eens zijn met die schurken..


  Maak melding

 4. 100% controle bij de haven en toch gaan er elke dag drugs weg van de haven. De drugs bazen hebben vrij spel en de burger leidt onder de controle want er wordt me wat gestolen daar uit de dozen van de mensen. Vooral nu het kerst wordt is het erger . Laat ze bij de mensen die in de haven werken en op zanderij werken de controle gaan houden want de drugs gaan toch weg.


  Maak melding

 5. Weer een domper voor de exporteur, en goed werk van de
  douane ! Legaliseren wereld wijd probleem opgelost, wie wil
  spuiten of snuiven eigen risico !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. Het was geen coke. Domme Jamaicanen. Het was meel.
  (vraagje.hebben coke en meel precies dezelfde kleur? of zo ongeveer?)
  Het was ook niet van een natuurlijk persoon uit Suriname. Het was van Sinterklaas (mag hij nog wel?)
  Zo ja dan was het van hem.
  Zo nee, dan was het van de kerstman


  Maak melding

 7. Ik zou de lInernationale landen vragen om geen producten/goederen uit SURINAME meer te importen en ook geen schepen toelaten op hun havens. Laat het land en de bevolking maar voelen het is zoveelste drugs vangst uit Suriname. Er moet een internationale boycot komen. Totale handelstop totdat de drugszaak opgelost zijn. Hier speel de regering en NPD,ers een belangrijke rol. Of moet het roer om en de bevolking moet de President naar huis sturen en de zaak uitzoeken.


  Maak melding

 8. @ Glenn

  Dus je wilt de hele natie straffen door een daad van een paar criminelen ? Deze criminelen moet men opsporen en levens lang straffen c q, ter dood veroordelen.
  Blijft van de djogo fles van dan, dan schrijft je geen ondoordachte dingen.

  sari tori


  Maak melding

 9. Onbegrijpelijk !!Verschepng uit haven Suriname: zijn er geen drugshonden om in de containers te laten snuffelen of “varkens” die snullen en ontdekken het eerder !!
  Hoe kan het dat toen Front-Regering aan de macht was dat Bouta precies wist wat er in het land gebeurde, wie van Front aan drugshandel deed; wat precies thuis bij iedereen gebeurde;wie bezig was s’avonds te wippen in de slaapkamer met wie !! En wat doen Linscheer en zijn mannetjes nu ?? Weten de geheime/veiligheidsdiensten van Bouta/Linscheer niet hoe de drugs binnen komen in Suriname en door wie ingevoerd ??
  Misschien moeten Eugene Jo Koe, Dora en Sharmila Mansaran een boekeje open doen !!!,over NaDagoePartij!!
  En Welzijn,de superminister die niet eens weet wat op J/P, gebeurt,omdat hij meer in het buitenland zit !!!


  Maak melding

 10. Gelukkig dat nooit een Javaan betrokken is bij dit soort zaken en ook corruptie!!
  Alle Jawa’s moeten naar de meeting van PL op 9 december waar de Jawa’s hun kracht zullen tonen in de politiek.
  Zonder PL of HVB, geen Regering mogelijk !!
  Zelfs Bouta kan niet meer erom heen !! Of Pres.of Vice-Pres. voor de Jawa’s !!


  Maak melding

 11. het land Suriname waarvan gezegd wordt dat het een paradijs op aarde is, is tot een 3e wereldland gezakt. Een land dat geregeerd wordt door een zwakke regering die maar wat aanmoddert. Laats nog een parlementaire zitting in het Nationaal Assemblee live op de televisie meegemaakt. Er moest volgens een van de NDP voor 480 miljoen USD in het politieapparaat geïnvesteerd worden. Jawel mevrouwtje 480 miljoen USD ! Pas na 1,5 minuut kwam desbetreffende parlementariër erachter dat het niet om 480 miljoen USD ging maar 480.000 USD. Dit geeft de mate aan waarmee men de belangen van het volk dient. Totaal geen kennis van zaken maar wel lekker mee willen doen. Suriname heeft ongeveer 500.000 inwoners wiens belangen door, schrikt u niet, 375 parlementariërs behartigd wordt. Laat het volk maar eerst beginnen om minimaal 200 van die parlementariërs naar huis te sturen. Dan dient het volk af te rekenen met de massamoordenaar en drugscrimineel Bouterse want alleen hij dient als schuldige aangewezen te worden voor de ellende waarin Suriname zich nu bevindt. Maar ach, arme Surinamers zijn liever bang dan de held uit te hangen. Laat het volk een voorbeeld aan Zimbabwe nemen. Het Zimbabwaanse volk heeft Mugabe afgezet want deze dictator dacht alleen aan zijn eigen belang, net als die andere dictator.


  Maak melding

 12. Oma taki, begrijpen jullie nu wat ik bedoel aan al haar kleinkinderen. Sinds de bij verstek veroordeelde paarse drugscrimineel is gaan werken zijn moord, drugssmokkel en roof weer schering en inslag. Verwonderen jullie je niet dat het oerdomme debiele idioten nationale drugs partij aanhangers zijn die zich hiermee bezighouden. Opa taki, internationaal staat het land berucht als narcotische staat olv van een onberechte moordenaar, drugsbaas en bankrover, ddb en paars stinkend rijke corrupte gangsters. Oma taki alle ndpers zijn verantwoordelijk voor het paars misdadig geestelijk en moreel verval. Het zijn moordenaars vervloekt verdoemde aanbidders van hun afgod ddb aka didibri foe kondre. Ai mek heri kondre kon pina en nou ai lokoe ogri didibri fasi foe gi deng oerdong lobi paars dongwang wang paarse lekkers vol kommer en kwel foe meki a takroe lai disie pasa. Goddank dat ze het steeds onderscheppen. Ddb en de gehele ndp aanhang, gelovig of niet zijn verantwoordelijk voor de moord, drugs en roofvloek.


  Maak melding

 13. Opa desi bouterse laten we over voor de natuur!
  Deze awari doet met suriname hor als het geen coka is is het weer iets crimineel achtig etc.
  Bouta fuck you!


  Maak melding

 14. henkmolenaar2016

  met dit soort onderwerpen kruipt RobG terug onder zijn steen. Alleen als hij een miniem paars puntje waarneemt begint hij ongenuanceerd paars populistisch te raaskallen. Let maar op…alleen als het in zijn kraam te pas komt hoor je hem en anders verblijft hij in de krochten van de Bijlmer.


  Maak melding

 15. De vervoersmaatschappijen van de cocaïne zij moeten verantwoordelijk gesteld worden. De buitenwacht moet het idee krijgen dat dit alles de schuld van Bouterse is. Er is volgens mij opzet in het spel en geen toeval meer.

  Je moet behoorlijk rijk zijn om bij elke verscheping zoveel tonnen aan cocaïne aanboort zien te krijgen. Een rijk land is hiermee bezig om Suriname of Bouterse kapot te maken.
  De transportbedrijven dient aangepakt te worden om dit in de toekomst te voorkomen en zware boetes opleggen. Ik vind dat de regering Bouterse te slap handelt. Waar blijft de regeringsvoorlichtingsdienst? Stilzwijgen toekijken betekend eens zijn met die schurken..


  Maak melding

 16. Mariepusa, die angst van de surinamers daar kon je best eens gelijk in hebben, toetsenbordenhelden zijn het wel, althans hier op deze site en een stel NDP/Bouterse adepten hier hebben een heel grote bek bij het tokkieachtige af wanneer het wanbeleid en in feite criminele handelen van het incapabele en het zelfverrijkende beleid van het zooitje wat voor regering doorgaat aan de kaak word gesteld, trieste bedoening daar.


  Maak melding

 17. @Pico.
  Dat Suriname altijd al een derde wereldland is geweest bestrijd ik. Er heerst anarchie in dat land en dit was onder Nederlands bewind toch anders. Kijk maar wat nu in Paramaribo rondhangt; rovers uit Guyana, Brazilië en inlanders. Was dit ook zo onder Nederlands bewind ? Dat bedoelde ik met 3e wereldland.


  Maak melding

 18. Eerste wereldlanden: rijke westerse landen
  Tweede wereldlanden: de vroegere communistische landen, zoals Sovjet- Unie,Cuba
  Derde wereldlanden: de ontwikkelingslanden.

  Deze indeling heb ik niet verzonnen, noch bepaald.
  Geloof je me niet. Dan Google raadplegen

  Anarchie staat hier los van.


  Maak melding

 19. Er is erg stil in su.. iedereen wacht op nieuwe kansen 2020 er gaat nooit goed Komen het volgende regering gaat inhalen,ze lopen nu 7 jaren achter..er is behoorlijk wat te in Halen en zakken vullen..


  Maak melding

 20. het wordt nu echt tijd, dat de V N ingrijpt, voordat de jeugd zelf aan de coke toe is…

  s m e exporteert nu dagelijks van dit spul, telkens wordt het onderschept over de hele wereld, hoe dik is de huid van de exporteur, hoeveel middelen hebben deze figuren nog ter beschikking om het te financiëren , wie zijn de mensen die er achter zitten, nooit hoor je e o a top figuur wat zeggen wat dit soort zaken betreft……

  van de lijder hoor je helemaal niks hier over..

  weet hij niet wat er gaande is in het land..


  Maak melding

 21. @ Johan; het Surinaamse volk is zogenaamd trots maar nog steeds begrijp ik niet waar dat volk zo trots op moet zijn. Het land is al ruim 42 jaar onafhankelijk en heeft geen stap vooruit gezet, terwijl dat toch een van de speerpunten van onafhankelijk zijn is. Neen, ik wil niet racistisch overkomen maar ik vrees dat zolang de Creolen daar voor het zeggen hebben Suriname geen stap vooruit komt.


  Maak melding

 22. @henkmolenaar2016
  Wat is RobG stil..

  Zit hij nog steeds in China?
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Jij hebt een Bouterse syndroom . en nu is ook Rob G erbij gekomen ! wordt zwaar voje mijn vriend !


  Maak melding

 23. @ Alontjie: “Wanneer gaat de president ingrijpen?”

  Je bent een grappenmaker. De president en zijn vrienden hebben het monopolie op de coca-handel in handen.
  Er is 100% controle op de export via de haven, dus dat betekent dat alleen met toestemming van baas, na betaling van provisie, coca verscheept kan worden.
  Concurrentie van vrije ondernemers wordt niet toegestaan, vandaar dat de politie af en toe coca vindt. Daar was niet voor betaald. Het is een franchise systeem.

  Je vraagt dus aan de leider van het coca-kartel om een einde te maken aan de coca-handel. Nogal onnozel.


  Maak melding

 24. @ Jamai,

  Ben het met je helemaal eens.
  De Jamaicanen kunnen het verschil niet tussen witboi waspoeder en coke !!!
  In Jamaica hebben ze geen goede kwaliteit waspoeder a la witboi vandaar dat witte kleren nu in Jamaica schoon eruitziet. Ze geven ook niet af.


  Maak melding

 25. vandaag aan de dag is alles wat de klok slaat .. coke ..

  zelf de douane kan geen onderscheid maken tussen de verschillende witte poeders, zandkorrels , cassave poeder, banaan poeder, enz

  iedereen is hysterisch geworden en ziet niks anders dan het spul wat wereld wijd gewild is vooral onder de suris , Amerikanen Hollanders iedereen gebruikt het ..
  zowel zwarte als witte mensen ze zijn er dol op arm of rijk, maakt geen bal uit..

  alleen al in Nederland wordt er gemiddeld 10000 kg per dag gebruikt door iedereen onder de 17 miljoen mensen waaronder ook Belgen, Duitsers die dagelijks hun potje kome halen, vergeet de Engelsen niet..

  dus iemand zal het moeten aanleveren dat het toevallig suris zijn, dan is het ook zo..

  die arme suris moeten ook leven, niet waar.

  het vervoer wordt over het hele lichaam verdeeld in alle hoeken en gaten ook daar dus..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.